Skocz do zawartości
IGNORED

Monachium HIGH END: 15. - 18.05.2014

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Bo po prostu pewnych kanonów się nie rusza, Harbeth ze swoimi klasycznymi obudowami BBC nawet w krowiej skórze nie będzie wyglądał lifestylowo, tak samo pasuje do nowoczesnego wnętrza jak świni siodło.Chciałbyś zobaczyć Harleya w wersji ścigacza?ja nie! nawet gdyby był jakiś idiota, który płacił by za niego miliard dollarów.

Ale ludzie są różni i gusta też.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ale ludzie są różni i gusta też.

Ale to nie znaczy,że należy im schlebiać.To co osiągnął obecny Sonus Faber mnie osobiście zbiera na wymioty, bardzo bym nie chciał aby paru bogatych debili, bez gustu i smaku sprowadziło jedną z najbardziej przeze mnie szanowanych manufaktur, do poziomu wiejskiego jarmarku.

Bo po prostu pewnych kanonów się nie rusza, Harbeth ze swoimi klasycznymi obudowami BBC nawet w krowiej skórze nie będzie wyglądał lifestylowo, tak samo pasuje do nowoczesnego wnętrza jak świni siodło.Chciałbyś zobaczyć Harleya w wersji ścigacza?ja nie! nawet gdyby był jakiś idiota, który płacił by za niego miliard dollarów.

Spójrz na to z innej strony. Firma musi zarabiać aby istnieć. Kilka firm brytyjskich nic nie zmieniało i pomimo tego że produkowały ciekawe urządzenia nie ma ich od wielu lat. Dziś stety lub niestety nie ma już lat 90 i ówczesnego zainteresowania hifi. Dziś sprzęt najczęściej musi współgrać z wystrojem wnętrza a dominują wystroje nowoczesne. Poza tym kobiety w związkach mają coraz więcej do powiedzenia i wielu facetów przynosząc do domu trójeczki w ,,lakierze" ma szansę nie zostać obrzuconym inwektywami. Przyniesienie trójek w wykończeniu a'la meblościanka skończy się zaś brakiem seksu przez miesiąc;-)))

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Poza tym kobiety w związkach mają coraz więcej do powiedzenia i wielu facetów przynosząc do domu trójeczki w ,,lakierze" ma szansę nie zostać obrzuconym inwektywami. Przyniesienie trójek w wykończeniu a'la meblościanka skończy się zaś brakiem seksu przez miesiąc;-)))

Może być:))

• Redaktorzy

Przyniesienie trójek w wykończeniu a'la meblościanka skończy się zaś brakiem seksu przez miesiąc;-)))

I teraz powstaje pytanie, co się komu kalkuluje.

A propos wykończenia - SF w 'goldzie' - na specjalnie życzenie klientów z Azji :)

p345.jpg

'Świat się kończy' ...

Klient nasz Pan. Nowe technologie to nowe wykończenia. Zawsze był popyt na kicz - vide Barok i jego wariacje w kościółkach.

pewnie że każdy powinien mieć możliwość wyboru...z glansem czy bez glansu

myślę że posiadacze kolumn Harbetha w większości są za zachowaniem klasycznej linii

zmieniać można "bebechy" ale wygląd zewnętrzny powinien zostać w takiej postaci jak jest

To co osiągnął obecny Sonus Faber mnie osobiście zbiera na wymioty

A co powiesz na to? To coś kosztuje 800 tyś dolarów i zaczęło się sprzedawać w Chinach.

FAW-Red-Flag-L5-Front-Side.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Powiem Ci moreno,że mnie to zniesmacza i tyle.Bardzo podoba mi się technologia i pomysł Devialeta tam jest myśl inżynierska zaimplmentowana w piękne opakowanie, ale jak widzę kolumny Gryfa w krowiej skórze to mam pawia na ustach.Nie chciałbym aby Harbeth poszedł a takim kierunku.

Poza tym kobiety w związkach mają coraz więcej do powiedzenia i wielu facetów przynosząc do domu trójeczki w ,,lakierze" ma szansę nie zostać obrzuconym inwektywami. Przyniesienie trójek w wykończeniu a'la meblościanka skończy się zaś brakiem seksu przez miesiąc;-)))

Matriarchat jest ogólnym złem i trzeba z tym walczyć. Teściowe, żony, kochanki zawsze chcą postawić na swoim, ale nigdy i pod żadnym pozorem nie wolno się poddać i trzeba walczyć jak Lew. To lwica poluje, dba o rodzinę i porządki... Lew tylko śpi, dupczy i króluje!... I tak powinno zostać, w przeciwnym wypadku, świat się sypnie...! Bierzmy przykład z króla zwierząt!... Przez matriarchat mężczyżni żyją krócej, bo im ciągle kobiety diurę w głowie wiercą i zawracają dupę pierdołami, a organizm mężczyzny to nie kowadło!... Trzeba walczyć!... Nie poddawajcie się!

Sorry za ten okrutny offtop, ale taka jest prawda!

Parker's Mood

pewnie że każdy powinien mieć możliwość wyboru...z glansem czy bez glansu

myślę że posiadacze kolumn Harbetha w większości są za zachowaniem klasycznej linii

zmieniać można "bebechy" ale wygląd zewnętrzny powinien zostać w takiej postaci jak jest

Mówimy tylko o okleinach i lakierze. Mam kilka przykładów, które pokazują że tolerancja się opłaci. Cadillac zawsze robił limuzyny, a Porsche auta sportowe ale ku zaskoczeniu fanów najlepiej sprzedający się Cadillac to wielki SUV Escalade, a Porsche to…Cayenne!! Wg was nie powinni nigdy wypuścić takich modeli ale dzięki nim firma zarabia kasę na dalszy rozwój modeli…klasycznych dla swoich marek. Podobnie było z Harleyem V-Rod. Tym sposobem przyciągnięto do marki nową klientelę, która nigdy by nie zainteresowała się klasyczną ofertą firmy. Z czasem klienci przesiedli się na retro modele i sami byli zaskoczeni faktem, że tak zrobili.

Mówimy tylko o okleinach i lakierze. Mam kilka przykładów, które pokazują że tolerancja się opłaci. Cadillac zawsze robił limuzyny, a Porsche auta sportowe ale ku zaskoczeniu fanów najlepiej sprzedający się Cadillac to wielki SUV Escalade, a Porsche to…Cayenne!! Wg was nie powinni nigdy wypuścić takich modeli ale dzięki nim firma zarabia kasę na dalszy rozwój modeli…klasycznych dla swoich marek. Podobnie było z Harleyem V-Rod. Tym sposobem przyciągnięto do marki nową klientelę, która nigdy by nie zainteresowała się klasyczną ofertą firmy. Z czasem klienci przesiedli się na retro modele i sami byli zaskoczeni faktem, że tak zrobili.

jak się kiedyś spotkamy to będzie dla mnie bez znaczenia czy założysz klasyczny garnitur

czy przywdziejesz pawie pióra:)

natomiast co do kolumn Harbetha to jestem konserwatystą "klasyczne wdzianko"

SF Accordo z pewnych względów wykluczam. Tę charakterystykę brzmienia mam w podstawowym systemie i w drugim chciałbym pójść w kierunku bliższym Harbethom.

Mnie Małe Harbethy najbardziej podobają się w Rosewoodzie, a większe również w Ebony.

Patrząc co Sonus zrobił z pięknymi klasycznymi konstrukcjami też byłbym za tym, żeby kanonu tradycji i klasycznego piękna nie rozmieniać na drobne.

BTW wcześniejszy post został przeedytowany na moją prośbę. Okazało się, że nie każda gwiazda, nawet nawet taka Supernowa, chce błyszczeć na publicznym firnamencie.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

SF Accordo z pewnych względów wykluczam. Tę charakterystykę brzmienia mam w podstawowym systemie i w drugim chciałbym pójść w kierunku bliższym Harbethom.

Mnie Małe Harbethy najbardziej podobają się w Rosewoodzie, a większe również w Ebony.

Przemek kup do gabinetu to o czym gadamy i będzie Pan zadowolony:)) znam przynajmniej jednego usera tego forum , który kupił p3 do systemu gabinetowego i teraz głównego praktycznie nie słucha:))

który kupił p3 do systemu gabinetowego i teraz głównego praktycznie nie słucha:))

Jest takie ryzyko :-)

Z małych, cudownych i czarownych dobre rekomendacje ma również Trenner&Friedl ART

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Z małych, cudownych i czarownych dobre rekomendacje ma również Trenner&Friedl ART

Czytałem ale tylko czytałem:))Harbeth to jest głośnik, który wyleczył mnie z jakichkolwiek poszukiwań-wszystko mi pasuje.

Powiem Ci moreno,że mnie to zniesmacza i tyle.Bardzo podoba mi się technologia i pomysł Devialeta tam jest myśl inżynierska zaimplmentowana w piękne opakowanie, ale jak widzę kolumny Gryfa w krowiej skórze to mam pawia na ustach.Nie chciałbym aby Harbeth poszedł a takim kierunku.

Na prawdę istnieją kolumny w krowiej skórze? Masz ich fotkę?

Dziś każda firma czasami wariuje z kolorami. Devialet w poprzedniej wersji wypuścił krótką serię w kolorze czarnym matowym i białym. Ale obecnie poszli po rozum do głowy i jest tylko jeden obowiązujący kolor;-). Na razie nic nie wiem o wersji pozłoconej lub platynowej na rynek chiński;-)

A wracając do tematu wystawy. Jakie kolumny można uznać za największe kuriozum wizualne wystawy Monachium 2014?

Pisalem wczesniej , ze na stoisku Avantgarda swoja swiatowa premiera miala integra z serii XA , tutaj z panelem przednim w kolorze Lamborghini Orange :)

Podobnie jak kombo XA, konstukcja w pelnie zbalansowna , tylko xlr. Cena ca 11 k euro.

Tu z kolei Acapella Apollon z firmowym wzmaczniczem La Musica i niesamowitym gramiakiem , rowniez konstrukcji Alfreda Rudolpha.

Wysciowa cena glosnikow Apollon z 15 kg plazmowym tweeterem to 102 k euro. Dla mnie najlepsze horny po U3, przed Living Voice Vox Olymipan i jedyne miejsce, gdzie gramofon gral magicznie . Zeby ich posluchac, trzeba bylo udac sie do Marriotta, warto bylo:)

Konto w trakcie usuwania

Chcesz dobrze i niedrogo posłuchaj PMC 22. Genialny design w kształcie rombu - majstersztyk.

Dżwięk - paluszki lizać.

Ukryta Zawartość

22-2.png

22-3.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdjęcia cz.1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Widzę, że nikt z odwiedzających nie wspomniał chyba o najważnieszej IMO prezentacji w tym roku w Monachium (w Mariocie).... szwajcarskiej legendy FM Acoustics.

Grał cały system, a prezentację prowadził sam Manuel Huber. Trzeba przyznać, że to niesamowita osobowość, gawędziarz.

Najbardziej podobała mi się odpowiedź do jednego dystrybutorów na sali a propos ceny systemu.

"Let's not talk about prices. I don't like talk about prices."

Krótko mówiąc....

...usłyszałem FM Acoustics.... mogę umrzeć :-)

Sorki za OT

Ktoś pytał o Gryphona Speakers Cow:)

Nawiasem, Rasmunsen już wcześniej miał osobliwe, dizajnerskie zapędy m.in. Diablo, nawiązujące do pewnego Lorda.

Nie tylko Gryphon, bo i z moimi Cardeasami też się zapędzili i nawet zacne towarzystwo TA nie leczy.

Marslo "Te co grały 65 k euro. Są jeszcze takie za 75 k euro, mam ulotkę , ale nie przy sobie, jakbyś chciał wiedzieć więcej.

Za to ręczna szwedzka robota, giete drewno wg życzenia specjalnie w Niemczech itp bajery.

Piękne są, czekam aż nasi zdolni konstruktorzy wzmakow lampowych - bo mamy takich- zatrudnia zdolnych młodych designerow, żeby im obudowy na takim poziomie zrobili. Wtedy będzie klasa światowa."

może warto było rzucić okiem na wzmacniacze w pokoju z polskimi tubami hORNS.pl (te pomarańczowe duże tuby - universum), firma nazywa się MySound a ponieważ znam dobrze tuby Łukasza a dźwięk spodobał mi się bardzo, to po targach umawiam u siebie odsłuch tych końcówek.

Tak jak wspominalem, kiedy u nich bylem to graly te male czarne kolumny. Faktycznie masz racje , sprawdzilem fotke, co prawda z daleka , ale niezle te koncowki wygladaja.

Konto w trakcie usuwania

Ktoś pytał o Gryphona Speakers Cow:)

Nawiasem, Rasmunsen już wcześniej miał osobliwe, dizajnerskie zapędy m.in. Diablo, nawiązujące do pewnego Lorda.

Dzieki to ja pytałem bo nie chciałem uwierzyć że to istnieje.

Zestaw dla duńskiego farmera? Dziewoja tak samo inaczej urocza jak i kolumno-krowy;-)

Fotki fajne. Ten Sony to świetny aparat.

Wlasnie to mialem napisac. Mam kilknascie zdjec w podobnych , jak u Elba ujeciach niezlym smartfonem. Przy tych zdjeciach Sonego roznica jest niesamowita, bardzo kuszacy sprzet.

Widzę, że nikt z odwiedzających nie wspomniał chyba o najważnieszej IMO prezentacji w tym roku w Monachium (w Mariocie).... szwajcarskiej legendy FM Acoustics.

Grał cały system, a prezentację prowadził sam Manuel Huber. Trzeba przyznać, że to niesamowita osobowość, gawędziarz.

Najbardziej podobała mi się odpowiedź do jednego dystrybutorów na sali a propos ceny systemu.

"Let's not talk about prices. I don't like talk about prices."

Krótko mówiąc....

...usłyszałem FM Acoustics.... mogę umrzeć :-)

MIelismy ten zestaw w planie ze Stasiem P, ale poszlismy na piwo i troche nam zeszlo :) a potem zasluchalismy sie w Acapellach .Bardzo zaluje, ze nie bylem na tej prezentacji.

Konto w trakcie usuwania

Jakieś zaściankowe te komentarze, wymiotować się na ich widok nie chce a kto oglądał westerny ten zrozumie inną kulturę i jej aspekty.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.