Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

wypisujesz po pijaku brednie i spamujesz forum.

TAk, tak... nie masz większego spamera nad Keef.

przecież jesteś niepełnoletnia i nie powinnaś pić.

Jestem wzruszony i wstrząśnięty!

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Moderatorzy

Psów do ludzi porównuje ;-) Ale jaja... Idź pisać ze swoim psiakiem.

Mój Tata skończył studia przed Twoimi narodzinami, więc odpuść, od prawie dzieci nie będę wysłuchiwać mądrości. Też umiem jak Wy jechać, po wieku, widzicie jakie to nietaktowne?

Ehh keef.. - nie porównałem Cię do psa tylko pokazałem jak bezsensowne jest odnoszenie się do kogoś przez pryzmat jego wieku - ja uważam, że jest to bezsensowne. Ty miałaś problem z tym ze jestem młodszy od Twoich rodziców - a ja napisałem, że idąc tą logiką nie powinienem z Tobą gadać skoro jesteś młodsza od mojego psa - chyba pokazuje to bezsens całej sytuacji, a nie porównuje Cie do psa? (zresztą Sparrowa wolę od Ciebie - takie porównanie byłoby krzywdzące zarówno dla Ciebie jak i niego...).

Jedyny problem jaki jest z Twoim wiekiem jest taki, że jesteś niepełnoletnia, a spożywasz alkohol, chwalisz się tym, a moderacja nic z tym nie robi.

Psów do ludzi porównuje ;-) Ale jaja... Idź pisać ze swoim psiakiem.

I to chyba zrobię, nie mam zamiaru z Tobą wdawać się w dyskusje (mam nadzieję, że sprawa z porównaniem do psa jest dla Ciebie zrozumiana i wyśniona) mogę dodać, że jedyne przesłanie moich wpisów skierowanych do Ciebie było takie byś bardziej przemyślała wpisy nim je opublikujesz - myślę że za jakieś dwa-trzy lata jeżeli nadal będziesz się udzielać na tym forum (w co wątpię) po prostu będzie Ci wstyd czytając swoje wcześniejsze popisy... EOT

-----------------

To dlaczego czasem parę razy w jednym poście zaznaczasz mój wiek? Przecież, jak sam twierdzisz, ocena przez wiek, nie ma znaczenia, tak? Czyżbyś się zbytnio zapętlił, czy może utraciłeś zdolność właściwej oceny sytuacji?

Proponuję przenieść to na priv, aby dłużej nie zaśmiecać forum.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Jedyny problem jaki jest z Twoim wiekiem jest taki, że jesteś niepełnoletnia, a spożywasz alkohol, chwalisz się tym, a moderacja nic z tym nie robi.

Keef'98 ma ukończone 16 lat. Pisała z domu gdzie mieszka z rodzicami o późnej godzinie, przyznała że spożywała alkohol pisząc posty.

Co Twoim zdaniem moderacja ma do tego? Powinniśmy zawiadomić policję, zgłosić do prokuratury, usunąć ja z forum? Co rozumiesz przez sugerowanie, że moderacja w tej sprawie powinna "coś robić"?

W.

Dlaczego Stary Audiofil jest ciągle zbanowany a Palton dalej rozrabia?

To pytanie retoryczne, prawda? :-)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Co rozumiesz przez sugerowanie, że moderacja w tej sprawie powinna "coś robić"?

Bez namysłu kara śmierci a przynajmniej chłosty :)

Edytowane przez masza1968

Iść pod pręgierz? ;-) O to plastikowi1989 chodzi? ;-)

Edytowane przez Keef'98

Bez namysłu kara śmierci a przynajmniej chłosty :)

Powieszenie przez rozstrzelanie.

To chyba jest absolutne minimum:)

To wolę się uśmiechnąć do mojego ulubionego bohatera literackiego i filmowego - Hannibala Lectera. Może on doceni mój intelekt ;-)

A jak to się nie uda to chłosta. Ktoś chce udzielić tej kary? ;-)

• Moderatorzy

Keef'98 ma ukończone 16 lat. Pisała z domu gdzie mieszka z rodzicami o późnej godzinie, przyznała że spożywała alkohol pisząc posty.

Co Twoim zdaniem moderacja ma do tego? Powinniśmy zawiadomić policję, zgłosić do prokuratury, usunąć ja z forum? Co rozumiesz przez sugerowanie, że moderacja w tej sprawie powinna "coś robić"?

Tak, uważam że moderacja powinna zrobić "coś" - cokolwiek, a nie przyglądać się biernie sytuacji i jeszcze w tym uczestniczyć jak józwamaryn który przypominał, że od 16 lat można uprawić seks.

Wg. mnie moderacja powinna oszczędzić reszty forumowiczom "przyjemności" czytania tych popisów. W innych sytuacjach posty znikają w kilka sekund - tu moderacja przymyka oko - a pijane dziecko sobie pisze i to nie przeszkadza.

Pytanie retoryczne - czy konduktor widząc pijane dziecko w pociągu ma obowiązek coś z tym zrobić?

------------

Temat z mojej strony uważam za zamknięty i nie chce dalej uczestniczyć w tej dyskusji - jeżeli w uważacie, że wszystko jest OK to już nic mi do tego.

-----------------

Mówiłam, że raz byłam w stanie wskazującym na spożycie alkoholu, a Ty znowu swoje "pijane dziecko", poza tym zawsze jestem trzeźwa, a teraz jestem trzeźwa jak świnia. Czego niemożna powiedzieć o Tobie, biorąc pod uwagę, to, że nie czytasz ze zrozumieniem...

Tak, uważam że moderacja powinna zrobić "coś"

Też tak myślę. Proszę zbanować plastik1989.

Mówiłam, że raz byłam w stanie wskazującym na spożycie alkoholu,

Nie musisz się tłumaczyć.

Temat z mojej strony uważam za zamknięty i nie chce dalej uczestniczyć w tej dyskusji - jeżeli w uważacie, że wszystko jest OK to już nic mi do tego.

Myślę że się jeszcze naczytamy twoich postów w tym temacie.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Prośba do moderatorów! Jeżeli panowie uważacie, że w danym temacie i poszczególnych postach są jakiekolwiek zgrzyty niezgodne z regulaminem, występują niesnacki, kłótnie i obelgi i podejmujecie decyzję o ich wycięciu, to sugeruję o wycięcie całego kontekstu i wszystkich postów związanych z danym tematem. Pozostawiając lużne posty wycięte z całego kontekstu i mainstreamu kłótni, wyglądają one tragikomicznie i niejednokrotnie ośmieszają wręcz usera zaatakowanego przez wybranego trolla.

Parker's Mood

Moderatora ponoć wybiera się z nienaganną "przeszłością" i długim stażem na forum, jest jednak jedna "stokrotka" czyli klon.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A w sprawie Keef plastik jest najnormalniej śmieszny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość vasa

(Konto usunięte)

Dlaczego Stary Audiofil jest ciągle zbanowany a Palton dalej rozrabia?

To pytanie retoryczne, prawda? :-)

Uważam pytanie za absolutnie uzasadnione.

Jeżeli Redaktor AS mocą swego autorytetu obala wiedzę z zakresu fizyki (wprost) to się kwalifikuje do jakiejś reakcji banned.gif

Iść pod pręgierz? ;-)

Chłosta!

Odrobina dobrej woli i konsensus osiągnięty 23_129_8.gif

Tak, uważam że moderacja powinna zrobić "coś" - cokolwiek, a nie przyglądać się biernie sytuacji i jeszcze w tym uczestniczyć jak józwamaryn który przypominał, że od 16 lat można uprawić seks.

Mylisz się. Moderacja jest od moderowania wpisów uczestników forum. Wychowaniem i pilnowaniem własnych dzieci powinni zajmować się rodzice. Przypominam, @Keef'98 pisała że spożyła alkohol, będąc we własnym domu wraz z rodziną. Regulamin forum nie wprowadza ograniczeń wiekowych dla uczestników, również nie zakazuje pisania pod wpływem środków odurzających.

To wyłącznie własne normy moralne i poziom kultury, pozwalają na to piszącym, lub nie.

W tej sprawie uważam dyskusję za zakończoną.

W.

Dlatego tez proponuję w Dziale II w punkcie 5 Regulaminu dodać podpunkt oznaczony literą „d” o treści:

„Wykorzystywanie forum, poza wydzielonymi do tego miejscami, do prowadzenia działalności zarobkowej (stałej lub okazjonalnej), zwłaszcza poprzez zamieszczanie opinii o urządzeniach lub akcesoriach oferowanym przez siebie do sprzedaży, zamieszczanie odnośników do aukcji oraz ogłoszeń o sprzedaży posiadanych przez siebie urządzeń lub akcesoriów a także poprzez oferowanie usług wykonywanych przez zainteresowaną osobę. Ograniczenie zawarte w zdaniu poprzedzającym nie dotyczy użytkowników oznaczonych na forum jako „branża”.”

Dziękuję. Propozycję przeniosę do działu moderacyjnego z prośba o zajęcie stanowiska.

W.

Edytowane przez vlado

Dlaczego vlado usunąłeś mój post? Z pewnością ani obraźliwy ani nieregulaminowy nie był.

Tak, sobie, uznałeś, ze ciach i już? Mogę, to wycinam, bo tak mi się się chce? Kolejny chory na "boskość"?

Wg. mnie moderacja powinna oszczędzić reszty forumowiczom "przyjemności" czytania tych popisów. W innych sytuacjach posty znikają w kilka sekund - tu moderacja przymyka oko - a pijane dziecko sobie pisze i to nie przeszkadza.

Pytanie retoryczne - czy konduktor widząc pijane dziecko w pociągu ma obowiązek coś z tym zrobić?

Po prostu każdy patrzy na pewne zachowania z innej perspektywy, ma inną wrażliwość, tolerancję ( może sam pije ze swoimi dziećmi, razem jarają trawę itp.). To co dla Ciebie jest wartością ( trzeźwość,respektowanie zdrowych zasad) niekoniecznie spotka się ze zrozumieniem ze strony tych, którzy nie dostrzegają w tym nic złego. Tak więc szkoda "nerwów" ;).

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Dlaczego vlado usunąłeś mój post? Z pewnością ani obraźliwy ani nieregulaminowy nie był.

Tak, sobie, uznałeś, ze ciach i już? Mogę, to wycinam, bo tak mi się się chce? Kolejny chory na "boskość"?

Dobrze by było podać o jaki post ci chodzi. Ja dzisiaj dopiero wszedłem na internet i niczego nie usuwałem. W ciągu ostatnich dni usunąłem kilkadziesiąt postów, wiec trudno mi pamiętać akurat Twój :-) Skoro usunąłem, a był taki jak twierdzisz, czyli nieskazitelny, zaprotestuj u Admina, jeśli się pomyliłem zapewne go przywróci.

Jeśli jednak był tak niewinny, jak ten na który odpowiadam w którym w żaden sposób przecież nie widzisz swego braku kultury i ataku na mnie, to raczej nie licz na łaskawość Administracji.

W.

Za sprawą @rocha, przeczytałem, trochę wątku o słynnym Sansui.

To że koledzy wychwalają go pod niebiosa to ich sprawa, że japońskie wydania są więcej warte niż dobrej klasy samochód, to ich sprawa i mają do tego pełne prawo.

Lecz pisanie i pokazywanie zdjęcia, jak to wciśnięte w "Koszalin" (chyba pamiętacie jeszcze) kolumny, za sprawa kosmicznej mocy, bo przecież wbrew fizyce, Sansui wytworzył efekt filharmonii. To już przesada. Taki wpis nadaję się do działo UFO na bocznicy.

@palton, moderacja nie może stać na wycofanym stanowisku, że dopóki nie posłucha to nie może negować. Moderacja MUSI stać na straży minimalnej czystości wypowiedzi, mających charakter techniczny. Już kilku krotnie była podnoszona kwestia poziomu forum nap. elektroda czy diyaudio.com. Nikt by nie pozwolił na publikację takiego wpisu.

Natomiast argumentacja autora wpisu, "...że nie słuchałeś, więc się nie wypowiadaj" dyskredytuje go na całej linii.

Dużo ludzi czyta takie wpisy i myśli sobie, że postawią taki sprzęt w podobnych warunkach i jest nirwana, a wychodzi kaszana.

Jeśli jednak był tak niewinny, jak ten na który odpowiadam w którym w żaden sposób przecież nie widzisz swego braku kultury i ataku na mnie, to raczej nie licz na łaskawość Administracji

Pozdrawiam serdecznie,

jar1.

Dziś niedziela, to troszkę szerzej się wypowiem na temat "boskości" moderatorów :-)

Wszyscy "bogowie" wykreowani przez człowieka bezwzględnie wymagają aby im służyć. Wobec tego, marni z moderatorów bogowie, nas tu ustanowiono abyśmy służyli społeczności forum.

Przede wszystkim jesteśmy po to, aby zapewnić bezpieczeństwo piszącym, oraz reagować na działania niezgodne z regulaminem forum oraz obowiązującego prawa.

Mamy dbać o kulturę wypowiedzi, trolling, oraz wszczynane kłótnie obfitujące w obrażanie siebie na wzajem w chamski, lub wymyślny sposób.

"Skasowałeś mój post ot tak dla własnego widzimisię"

Gówno prawda. Ja bardzo lubię pisać na forum i przekomarzać się z Wami. Sam nie odebrałbym nikomu głosu.

Usuwane posty, waszym zdaniem oczywiście najniewinniejsze na świecie, oczywiście niesłusznie w 100% są usuwane na skutek zgłoszenia na "panel" protestu kogoś z użytkowników, kogo ten właśnie wpis w jakimś stopniu uraża, lub godzi w jego interesy.

My jesteśmy po to, aby reagować na Wasze żądania i jeśli merytorycznie w każdym wpisie znajdę wulgaryzm, atak personalny, lub całkowitą niezgodność z tematem (trolling) jestem zobligowany usunąć taki wpis.

Nie plujcie więc na nas jak K na policjanta, bo wasze jedynie słuszne twierdzenie, że usuwamy Wasze posty, bo nam przeszkadzają, lub stanowi takie działanie jakąś naszą korzyść, jest idiotyzmem.

Prosiłem kilka razy aby w wątku technicznym pisać wyłącznie merytorycznie i co? Ano zrobiliście sobie z tego wątku poligon dla własnych utarczek, a co najwyżej miejsce do użalania się nad sobą i opluwania moderacji.

Powiedzcie tak absolutnie szczerze, ile z wpisów z soboty i dzisiaj powinno pozostać w tym wątku jako merytoryczne?

Przepraszam za wieloakapitowośc, ale to tylko tym razem. Tak w promocji ze względu na niedzielę.

Miłego niedzielnego dnia życzę Wszystkim.

W.

• Moderatorzy

"Wszyscy "bogowie" wykreowani przez człowieka bezwzględnie wymagają aby im służyć" rozumiem że powyższy fragment byl tylko zagajaniem - jednak jest on nie zgodny z rzeczywistością z punktu widzenia współczesnej nauki z zakresu analizy mitu, psychologii religii, historii - jeżeli ta tematyka Cię interesuje, mogę podesłać Ci solidną bibliografię, która wyjaśni temat.

W powyższej wypowiedzi bardzo spodobało mi się sformułowanie"gówno prawda" rozumiem, że jeżeli jest używane przez moderatora jest ono w pełni zgodne z regulaminem forum i może być również używane przez zwykłych użytkowników bez żadnych konsekwencji ze strony moderacji?

-----------------

"Skasowałeś mój post ot tak dla własnego widzimisię"

Gówno prawda. Ja bardzo lubię pisać na forum i przekomarzać się z Wami. Sam nie odebrałbym nikomu głosu.

Usuwane posty, waszym zdaniem oczywiście najniewinniejsze na świecie, oczywiście niesłusznie w 100% są usuwane na skutek zgłoszenia na "panel" protestu kogoś z użytkowników, kogo ten właśnie wpis w jakimś stopniu uraża, lub godzi w jego interesy.

Sorry, to wymaga wyjaśnienia. Mój post, który usunąłeś zawierał uwagę do poprzedniego, napisanego przez ciebie. Zwróciłem uwagę, dlaczego tekst napisałes dwa razy. Jak się okazuje, był ci pomocny, bo zaraz poprawiłeś swój (edit), natomiast moją uwagę od razu skasowałeś. To tyle, odnośnie wyjaśnienia podstaw tej całej dyskusji.

Proszę więc nie dorabiać ideologii walki dobra (moderatorzy) ze złem (użytkownicy), bo normalny człowiek w takiej sytuacji dziękuje za zwrócenie uwagi i poprawia swój błąd wynikający z nieuwagi lub pośpiechu. Normalnemu człowiekowi błędy się zdarzają.

Pozdrawiam serdecznie,

jar1

Czy to zdarzenie z dzisiejszego dnia? W dalszym ciągu nie kojarzę o jakie wpisy ci chodzi. Mój drugi wpis był kierowany do Wszystkich, nie był żadnym wyrzutem w stosunku do Ciebie.

Jeszcze raz jeśli pozwolisz.

Nie ma "dobrzy moderatorzy" contra "źli użytkownicy". To jest Wasze (Twoje) podejście do tego zagadnienia. Prawdą jest, że moderatorzy to wyłącznie narzędzia sprzątające, przede wszystkim w reakcji na Wasze zgłoszenia.

Myślisz że całymi dniami siedzimy i czytamy wszystkie wpisy ze wszystkich wątków forum, aby "złapać na gorącym uczynku niewinnego usera"? Nie, robimy przede wszystkim to, czego od nas wymagacie zgłoszeniami na panel.

Czy wystarczająco jasno po raz drugi to wyjaśniam?

@plastik1989.

Tak bogowie wykreowani to wyłącznie odnośnik do bogów moderatorów. Bardzo proszę podeślij mi bibliografie o której wspomniałeś, będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam.

Włodek.

W powyższej wypowiedzi bardzo spodobało mi się sformułowanie"gówno prawda" rozumiem, że jeżeli jest używane przez moderatora jest ono w pełni zgodne z regulaminem forum i może być również używane przez zwykłych użytkowników bez żadnych konsekwencji ze strony moderacji?

Określenie gównoprawda nie jest wulgaryzmem, jest zwrotem powszechnie używanym i dopuszczalny zarówno przez pisownię polską, jak i regulamin. Nie użyłem go do określenia piszącego, a jedynie do fałszywej tezy jaką głosił.

W.

Edytowane przez vlado

Dużo ludzi czyta takie wpisy i myśli sobie, że postawią taki sprzęt w podobnych warunkach i jest nirwana, a wychodzi kaszana.

Chodzi tylko o to, żeby wyciągnąć od nich możliwie najwięcej kasy (tjuningi, sringi, super części, wiedza tajemna, bla bla bla)

a nie o to, żeby kogokolwiek uszczęśliwiać, no oczywiście poza głównym opychaczem tych lepionych na sztukę złomów,

który przejął cudzy wątek i goli frajerów aż miło, a cała reszta z moderacją na czele kuli ogony pod siebie i udaje że nie widzi,

bo się boją odezwać, żeby tylko nie urazić przez przypadek Miszcza jakimś nie do końca przemyślanym zdaniem.

Cokolwiek tam napiszesz, zaraz w popłochu jest usuwane, jakby do pilnowania tego jednego pożal się panie boże wątku

został przydzielony specjalny moderator dzień i noc czuwający nad prawidłowym przebiegiem dyskusji.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.