Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Macie swój rezerwat?to tam sobie rozkminiajcie i rozbijajcie gówno na atomy

I Ty mówisz o języku wypowiedzi?

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Nie masz prawa dyktować warunków. To forum nie jest twoją własnością.

Sly, ani Twoją, a panoszysz się jak by było inaczej i próbujesz narzucić wszystkim Twoje zdanie lub w przeciwnym wypadku podnosisz, że jesteś atakowany, hejtowany i nienawidzony przez trolli. Skąd u Ciebie aż takie zapędy na cierpiętnika i użalania się? Wrzuć na luz.

Ależ mam luz, ale nie pozwolę by jakiś pieniacz narzucał mi swoją wolę. Ja jemu nie zabraniem pisać gdzie chce. On też nie będzie mi niczego zabraniał. Gdzie narzuciłem swoje zdanie? Mam prawo mieć swoje zdanie ale nikomu go nie narzucam.

Gdzie narzuciłem swoje zdanie? Mam prawo mieć swoje zdanie ale nikomu go nie narzucam.

Wystarczy popatrzeć na ilość i treść Twoich postów. Pamiętaj sly, liczy się jakość, a nie ilość. Już na podstawie własnego doświadczenia w ultra-drogim hi-endzie powinieneś to wiedzieć :).

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Nigdzie nie pójdziemy! Nie przegonią nas żadne trolle! Jesteśmy za forum otwartym dla audiofili, a nie dla trolli wdzierających się siłą z internetu! Nie będzie pozorów demokracji, bo to jest w rzeczywistości dyktatura ignorancji!

Otwarte?a kiedy ty się tu zarejestrowałeś?wczoraj?forum przez takich jak wy salonowcy zostało podzielone i zawłaszczone,nie można nawet czytac treści zawartych w saloniku a tobie się wydaje,że cię nikt nie przegoni?o czym ty do mnie rozmawiasz chłopok? Właśnie taki sukces osiągnęliście,nigdzie was nie będą tolerować elytowcy.

Ależ mam luz, ale nie pozwolę by jakiś pieniacz narzucał mi swoją wolę. Ja jemu nie zabraniem pisać gdzie chce. On też nie będzie mi niczego zabraniał. Gdzie narzuciłem swoje zdanie? Mam prawo mieć swoje zdanie ale nikomu go nie narzucam.

(...)

Edytowane przez vlado
wpis obraźliwy

Właśnie taki sukces osiągnęliście,nigdzie was nie będą tolerować elytowcy.

Takie wpisy to żenada i rodzaj infantylnych gróźb jak u dzieciaka z piaskownicy. Śmiech na sali.Nie ty będziesz decydował kto kogo i gdzie będzie tolerował.

Edytowane przez sly30
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Zrobiło się nawet humorystycznie;-)

Nie bardzo,to co wyprawia w tym wątku user sly30 to klasyczny internetowy trolling,takie jest moje zdanie i z pewnością nie sly30 będzie o nim decydował.

Tomasz po co tu papracie się w bagnie?to jest miejsce,którym się brzydzicie,to co wy tu robicie?to jakiś masochizm?macie tam za mało świeżego powietrza?

A ja - jasnowidz napisałem, że tak będzie..

Już kilka dni temu... :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tomasz po co tu papracie się w bagnie?to jest miejsce,którym się brzydzicie,to co wy tu robicie?to jakiś masochizm?macie tam za mało świeżego powietrza?

Paweł, co Ty masz za ideę fix? Skoro wątek o funkcjonalnym jest na bocznicy to normalnym jest że zabieramy w nim głos. Ja osobiście unikam tematów związanych z polityką, nie dlatego że tam biją, tylko nie chciałbym nikogo urazić swoimi poglądami. Poza tym uważam, że nie ma sensu obrzucanie się błotem z powodu na przykład sympatii politycznych czy religijnych, wartość znajomości forumowych jest znacznie większa. Dlaczego odbierasz brak zaangażowania w niepotrzebne spory jako nadmierny elitaryzm czy mówiąc wprost wywyższanie się? Czemu zarzucasz innym, choćby mnie, rzeczy od których jestem wolny? Czy ja Ci dałem kiedykolwiek zarówno publicznie jak i prywatnie odczuć niechęć czy brak akceptacji??

Edytowane przez tomkly

nie ma sensu obrzucanie się błotem z powodu na przykład sympatii politycznych czy religijnych

Dlatego nie znajdziesz ani jednego mojego wpisu na bocznicy w tych tematach ;)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Nie bardzo,to co wyprawia w tym wątku user sly30 to klasyczny internetowy trolling

A ja nie mogę pojąć skąd się taka wrogość w ogóle wzięła? Czy ktoś mi to jest w stanie wyjaśnić? Poważnie pytam.

Wrogość???

Pozew już w drodze?

Bo ide do prowokatury :-)

Poważnie - pisałem o tym, takie są mechanizmy, nic nie poradzisz...

Gdyby nie one bylibyśmy dużo dalej cywilizacyjnie. A tak - to się taplamy

W tematach zastępczych, religii, polityce... :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

A ja nie mogę pojąć skąd się taka wrogość w ogóle wzięła? Czy ktoś mi to jest w stanie wyjaśnić? Poważnie pytam.

Mechanizm tej wrogości, to elementarna wiedza na temat funkcjonowania grup. Dużo jest eksperymentów z tym temacie. Pamiętam jeden w którym podzielono dzieciaków na dwie grupy 'grzechotników' i 'węże' następnie wprowadza się jakiś element rywalizacji lub niezgody. Bardzo szybko ludzie zaczynają się identyfikować ze swoją grupą i z wrogością odnoszą się do konkurencyjnej grupy. Zazwyczaj rozwój sytuacji jest nieprzewidywalny i trudny do opanowania, bo ustalane reguły przestają być przestrzegane i wszystko zaczyna żyć własnym życiem. Jes kilka filmów w tym temacie. Ludzie mają taką zadziwiającą skłonność do funkcjonowania w grupach. To co się tu dzieje teraz, to konflikt na zamówienie. Idea saloniku słuszna, ale sposób wysyłania zaproszeń oraz akceptacji to proszenie się o problemy. Oczywiście ładnie wyglądają zachęty do przyłączania się do saloniku, ale z drugiej strony może narastać niechęć do zwiększania jej liczby w obawie o utrzymanie spójności. Czemu zresztą pozbawiać się przyjemności bycia w grupie posiadającej 'panowania' nad resztą :) Można by jeszcze kilka ukrytych motywacji wyciągnąć, ale i tak każdy stwierdzi, że jego to nie dotyczy :)

Edytowane przez zenon.kowalski

Zrobiło się nawet humorystycznie;-)

Ta, faktycznie. Takiej obory to dawno tutaj nie widziałem.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Mechanizm tej wrogości, to elementarna wiedza na temat funkcjonowania grup.

Ja nie dostałem w ogóle zaproszenia, a z high-endem nie mam nic wspólnego, oprócz wrodzonej ciekawości. I jakoś nie mam problemu z salonikiem. A z trollami to miałem duży problem.

Czy jestem nienormalny i nie funkcjonuję w grupie? :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

No niestety. W zasadzie trochę groteskowo. Skomentuj to jakoś z dystansem, tak błyskotliwie, bo mnie się pomysły skończyły. Nie chcę też żeby znów ktoś mnie źle odebrał. Myślę, że za bardzo emocje narosły, całkiem niepotrzebnie zresztą, i chyba czas zacząć studzić rozgrzane głowy.

Edytowane przez tomkly

Zastanawiam się po co sobie szarpać nerwy tym, że ktoś chce przez chwile poczuć elitą tego najpiękniejszego z for z internecie i przestąpić progi jakiegoś saloniku?

Niech ma, na zdrowie.

Od lat istnieje tajne (wstęp za zaproszeniami), całkiem spore forum, mające być (wg jego uczestników) crème de la crème polskiego światka audio.

Miało być schronieniem od trolli i innych bolączek AS oraz lekiem na całe zło tego świata.

I co?

Forum zdechło po roku, gdy jego uczestniczy nacieszyli się własną elitarnością i wrócili na AS albo rozpierzchli się po świecie.

Edytowane przez rochu

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Jak widzisz różnie ludzie reagują na tą samą sytuacje. Cześć ludzi podejdzie do tematu z całkowitą spolegliwością i akceptacją, część się poczuje wykluczona , a inni jak widać przejawiają agresję :) Mowa oczywiście o grupie niesalonikowej :)

Problemem największym jest też to, że wprowadza się zasady na funkcjonującym wiele lat forum, a co za tym np. Odbiera się pewne przywileje na userów po 8-10 lat rejestracji i obecności na forum. Dla części osób może być to nie do zaakceptowania, że inni użytkownicy mają decydować o ich uprawnieniach.

Ja nie dostałem w ogóle zaproszenia, a z high-endem nie mam nic wspólnego, oprócz wrodzonej ciekawości. I jakoś nie mam problemu z salonikiem. A z trollami to miałem duży problem.

Czy jestem nienormalny i nie funkcjonuję w grupie? :)

Od lat istnieje tajne (wstęp za zaproszeniami), całkiem spore forum, mające być (wg jego uczestników) crème de la crème polskiego światka audio.

Miało być schronieniem od trolli i innych bolączek AS oraz lekiem na całe zło tego świata.

I co?

Forum zdechło po roku

To się zdecyduj: istnieje czy zdechło?

Krowy są "cacy" i słowo obora nie jest na miejscu. Raczej użyłbym słowa CHLEW.

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Zastanawiam się po co sobie szarpać nerwy tym, że ktoś chce przez chwile poczuć elitą tego najpiękniejszego z for z internecie i przestąpić progi jakiegoś saloniku?

Niech ma, na zdrowie.

I co?

Forum zdechło po roku, gdy jego uczestniczy nacieszyli się własną elitarnością i wrócili na AS albo rozpierzchli się po świecie.

Inna sprawa, że w formie ukrytej, to nie ma szans przetrwać, bo na tym długofalowo ucierpiałaby cała treść i jakość forum. Niemniej każda wypowiedziana wątpliwość, co do przyszłości saloniku skłaniać będzie do większego zaangażowania, więc tak na prawdę, to wszyscy oponenci tylko wzmacniają tą słuszną idee :)

Skoro salonik przeniósł się w to miejsce, to chciałbym przy okazji podpytać doświadczonych kolegów, czy zauważają różnice w dźwięku transportów cd jak również odtwarzaczy cd z soczewkami lasera wykonanymi ze szkła a tymi z tworzywa sztucznego?

Nie interesują mnie wpisy dotyczące zagadnień technicznych ale wyłącznie wasze spostrzeżenia pod kątem sonicznym.

Zapraszam do dyskusji.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Jak widzisz różnie ludzie reagują na tą samą sytuacje. Cześć ludzi podejdzie do tematu z całkowitą spolegliwością i akceptacją, część się poczuje wykluczona , a inni jak widać przejawiają agresję :) Mowa oczywiście o grupie niesalonikowej :)

Problemem największym jest też to, że wprowadza się zasady na funkcjonującym wiele lat forum, a co za tym np. Odbiera się pewne przywileje na userów po 8-10 lat rejestracji i obecności na forum. Dla części osób może być to nie do zaakceptowania, że inni użytkownicy mają decydować o ich uprawnieniach.

I to jest nie do zaakceptowania! co na mój temat i mojego podejścia do audio może wiedzieć taki sly30? Nic! Ja natomiast na temat jego działalności,obserwowanej od początku jego rejestracji wiem bardzo dużo. Wiem i z zażenowaniem czytałem jego popisy w zakładce analog,w której MZ uprawiał książkowy trolling,ale teraz to m.in.on ma decydować o tym,kto jest a kto nie jest trollem? Innych nazywa pieniaczami a ja mam zarchiwizowane jego wpisy,gdzie w niewybrednych słowach wyrażał się o innych a jakże i o mnie,pytam więc kto temu panu dał narzędzie do oceniania innych? i z jakiego do jasnej cholery powodu,w ogóle ktoś ma kogoś tu oceniać i pozwalać lub zabraniać mu gdzieś pisać? Całe moje "forumowe życie"zajmowałem się audio i nagle wpada tu ktoś parę miesięcy temu i uzurpuje sobie prawo do oceniania innych?nie ma na to mojej zgody!

Na koniec tej tragifarsy zaczynają pojawiać się groźby pozwów sądowych,no to jest już szczyt wszystkiego! Doprawdy można podziwiać jak idea saloniku świetnie wpływa na forumową atmosferę. Taki salonowiec,może tu sobie wleźć kiedy sobie wymyśli,napluć mi w twarz,zjechać od pieniaczy,po czym dystyngowanym krokiem oddalić się do swojego getta,gdzie nie dopadnie go riposta tego,któremu nawrzucał. To jest dziadostwo i skrajnie nieetyczne zachowanie,ktoś kto tego nie widzi,ma zaburzoną wrażliwość społeczną.!

Zaburzoną to ty masz percepcję. O inteligencji z grzeczności nie wspomnę. Manipulujesz i cały czas kłamiesz.

1- twierdzisz, z jakiej okazji ktoś ma komuś zabraniać gdzieś pisać?....to dlaczego sam ludzi banujesz w swoich wątkach?

2- twierdzisz, że jestem na forum kilka miesięcy?....a ja wiem, że 5 lat.

3- twierdzisz, że ktoś może tu kogoś obrazić, a obrażony nie może odpowiedzieć?....ależ może, w tym samym wątku w którym twoim zdaniem został obrażony.

I ty powołujesz się na etyczne zachowania i wrażliwość społeczną?.... Śmiechu warte! Czy kłamca może być etyczny?

Edytowane przez sly30

Ale Sly jest tylko jednym z wielu bywalców Saloniku. Co się tak na niego uwziąłeś?

Sprzedam Opla

Zaraz wracam (wyszedłem do Tesco)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Zaburzoną to ty masz percepcję. O inteligencji z grzeczności nie wspomnę. Manipulujesz i cały czas kłamiesz.

1- twierdzisz, z jakiej okazji ktoś ma komuś zabraniać gdzieś pisać?....to dlaczego sam ludzi banujesz w swoich wątkach?

2- twierdzisz, że jestem na forum kilka miesięcy?....a ja wiem, że 5 lat.

3- twierdzisz, że ktoś może tu kogoś obrazić, a obrażony nie może odpowiedzieć?....ależ może, w tym samym wątku w którym twoim zdaniem został obrażony.

I ty powołujesz się na etyczne zachowania i wrażliwość społeczną?.... Śmiechu warte! Czy kłamca może być etyczny?

Daruj sobie,bo powklejam tu twoje wypowiedzi,bardzo często poniżające adwersarza i zrobi ci się łyso pod czapką. Nigdy za swoje zachowanie w analogu nie beknąłeś a ja znam kilkunastu byłych forumowiczów,którzy w przestrzeni publicznej napisali,że opuścili AS własnie z powodu twojego zachowania. Hipokryzja polega na tym,że ty teraz twierdzisz,że salonik ma chronić przed takimi zachowaniami-parodia,więc o twojej inteligencji z głębokiej grzeczności nie wspomnę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.