Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

problemów, które są generowane gdzie indziej.

Problem nie jest w hajendzie ... problem jest w ludziach i ich zachowaniu (userzy i brak profesjonalnej moderacji) ... nawet jak zniknie zakładka hajend to problem zostanie, może na chwilę się zmniejszy, ale później nawalanka pomiędzy "słyszącymi" a "misjonarzami" powróci, może się mylę, ale tak uważam na dzisiaj.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Często zgadzam się z Twoimi trafnymi wpisami, jednak nie tym razem. Słowo troll mam zarezerwowane wyłącznie dla osób nie potrafiących zachować kultury, łamiących notorycznie regulamin, piszących w sposób cyniczny, wyrachowany i szyderczy. Sam często używasz ironii, doskonale sobie zdajesz sprawę gdzie jest granica pomiędzy nią a chamsą drwiną.

Może litość i wazelina podziała też na admina ?

Nie w tym rzezc. Wyrażam jedynie, i to nie pierwszy raz, swój sprzeciw wobec zwalania na bocznicę problemów, które są generowane gdzie indziej.

Jeśli wygenerowane brudy wylewają się jak z zepsutej pralki, to najlepiej zalać betonem i zapomnieć.

Jeśli wygenerowane brudy wylewają się jak z zepsutej pralki, to najlepiej zalać betonem i zapomnieć.

Tylko nie ma już miejsca na nową :)

• Użytkownicy+

Moim zdaniem palton zasłużył na pozew ze strony Site,nietrudno byłoby udowodnić,że działał/działa na szkodę właściciela,ale to moje zdanie.

Zgadzam się, prawdopodobnie działałem na szkodę firmy SITE, co jak wspomniana w powyższym wpisie, łatwo można by udowodnić. Nic tak jak trolle nie wpływa na ruch na forum. Oczywiście jest to działanie krótkotrwałe, ale kto dziś patrzy na efekt w dłuższej perspektywie? Trzeba być efekciarskim, bąka puścić na antenie, a jeszcze lepiej przyjebać komuś w ryj, bo dwadzieścia kolczyków na gębie już nie wystarczy. Kto tam chciałby słuchać muzyka mówiącego na temat komponowania czy też tworzenia muzyki. Ma być Doda, ma zrobić loda i tyle. Tak więc szkodziłem firmie SITE, bo nie jestem miłośnikiem puszczania bąków przez trolli, o napierdalance nie wspomnę. Język użyty we wpisie jest głęboko przemyślany i dostosowany do odbiorcy. Z drugiej strony, muszę zdradzić pewną tajemnicę, wykorzystuje wpisy trolli, żeby dać przesłanie wszystkim innym. Nie mam złudzeń, że troll cokolwiek z tego wyniesie, to jest kolejna cecha trolla, tzw. "stabilność poglądów i zachowania". Z powodów oczywistych, nie mam oporu przed tak instrumentalnym wykorzystaniem wpisów. Ich w moim świecie nie powinno być.

Czerpanie "wiedzy" z plotek zawsze prowadzi do wypisywania podobnych pierdół.

To nie są pierdoły, to stan obecny relacji salonik/reszta forum!

W.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Zgadzam się, prawdopodobnie działałem na szkodę firmy SITE, co jak wspomniana w powyższym wpisie, łatwo można by udowodnić. Nic tak jak trolle nie wpływa na ruch na forum. Oczywiście jest to działanie krótkotrwałe, ale kto dziś patrzy na efekt w dłuższej perspektywie? Trzeba być efekciarskim, bąka puścić na antenie, a jeszcze lepiej przyjebać komuś w ryj, bo dwadzieścia kolczyków na gębie już nie wystarczy. Kto tam chciałby słuchać muzyka mówiącego na temat komponowania czy też tworzenia muzyki. Ma być Doda, ma zrobić loda i tyle. Tak więc szkodziłem firmie SITE, bo nie jestem miłośnikiem puszczania bąków przez trolli, o napierdalance nie wspomnę. Język użyty we wpisie jest głęboko przemyślany i dostosowany do odbiorcy. Z drugiej strony, muszę zdradzić pewną tajemnicę, wykorzystuje wpisy trolli, żeby dać przesłanie wszystkim innym. Nie mam złudzeń, że troll cokolwiek z tego wyniesie, to jest kolejna cecha trolla, tzw. "stabilność poglądów i zachowania". Z powodów oczywistych, nie mam oporu przed tak instrumentalnym wykorzystaniem wpisów. Ich w moim świecie nie powinno być.

Ciekawe ile punktów zarobisz za re złote myśli...

To nie są pierdoły, to stan obecny relacji salonik/reszta forum!

W.

Raczej odwrotnie. Czyli bocznica/salonik. Bocznica nieustannie wałkuje temat saloniku, podczas gdy w saloniku na temat reszty forum traktują co najwyżej jakieś pojedyńcze porozrzucane wpisy.

>>Palton

za%C5%82amka.jpg

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Raczej odwrotnie. Czyli bocznica/salonik. Bocznica nieustannie wałkuje temat saloniku, podczas gdy w saloniku na temat reszty forum traktują co najwyżej jakieś pojedyńcze porozrzucane wpisy.

tja....

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Oczywiście jest to działanie krótkotrwałe, ale kto dziś patrzy na efekt w dłuższej perspektywie?

Ciekawy z tej perspektywy ile osób zraziło się do forum na wskutek usunięcia niezasługujących na to wpisów.

mnóstwo

ale reżim zawsze wie lepiej

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• Użytkownicy+

Kończąc wyłuszczanie mojego stanowiska w sprawie forum, saloniku i podsumowując kilka lat moderowania powiem, że zarzuty mojego atakowania administratora są śmieszne. Kto choćby trochę czyta forum, ten wie, że trolle dostają wielokrotnie kolejne "ostatnie szanse". Gdzie w nazwaniu białego białym, jest jakiś atak? Całym sercem byłem i jestem za pomocą administracji w prowadzeniu forum. Włożyłem w to wiele godzin życia, które mogłem poświęcić rodzinie. Admin zachowuje się trochę jak matka czy babcia, podsuwająca dzieciakowi frykasy. Nie chce być surowy, nie jest konsekwentny, co prowadzi do wyhodowania rozwydrzonego, spasionego potwora. Tak nie wolno postępować, jeśli chce się mieć forum na wysokim poziomie merytorycznym. Oczywiście, trzeba pozostawić forumowiczom całkowitą swobodę, jednak nie przekraczającą zapisy regulaminu.

Co miałem do powiedzenia to już wyłuszczyłem. Jeśli gdzieś przekroczyłem regulamin, to jestem przygotowany na konsekwencje. Nie będę się odwoływał, wydzwaniał, wręcz proszę o konsekwencję.

ja już to gdzieś słyszałem....

tylko - po co?

mnóstwo

ale reżim zawsze wie lepiej

Bo najważniejsze, by mieć dobrego pana, co to jedną ręką pogłaszcze a drugą dobrze przybatoży od czasu do czasu.

Byleby sąsiadowi częściej i mocniej :)

Tłuszcze to lubią!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Co miałem do powiedzenia to już wyłuszczyłem. Jeśli gdzieś przekroczyłem regulamin, to jestem przygotowany na konsekwencje. Nie będę się odwoływał, wydzwaniał, wręcz proszę o konsekwencję.

Harde słowa.

Widać nic nie zrozumiałeś, z tego co tutaj się stało a także z tego co uczyniłeś temu forum i jego użytkownikom.

Smutne jest także to, że redukujesz zwykłych, czujących to samo co ty ale mających odmienne poglądy ludzi do pojęcia "trolli".

To znamienne, jakże powszechne w obecnych smutnych czasach.

Wystarczy zamiast "trolla" wpisać inny epitet typu "gorszy sort" i już człowiekowi łatwiej deptać bliźniego.

Edytowane przez rochu

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

To taki ... żarcik?

Jeśli gdzieś przekroczyłem regulamin...

Ojej...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

To taki ... żarcik?

Nie, proste stwierdzenie faktu że bocznica wręcz żyje plotami z saloniku podczas gdy salonik generalnie ma w rzyci co się dzieje na bocznicy.

Oczywiście. Salonik nic a nic się nie interesuje tym co się na forum dzieje. Zupełnie.

Oczywiście, Zupełnie tak samo, jak reszty forum to, co się dzieje w saloniku :)

I jeszcze raz warto zapytać - kto i po co co chwilę wybiega z saloniku popłakać sobie / wyżyć się na bocznicy.

Naprawdę nie możecie zdyscyplinować swoich ludzi? - dajcie im strugać jakieś osinowe kołki czy mazać transparenty...niech się czymś zajmą

A te kołki to na te ciągle przywracane przez adminów trole? :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Wiem :-) Ponieważ wiem, że zdajesz sobie sprawę, że karę dostajesz od moderatora Vlado - nie od Włodka :-)

W sumie ciekawe podejście, aczkolwiek trochę niebezpieczne.

I jeszcze raz warto zapytać - kto i po co co chwilę wybiega z saloniku popłakać sobie / wyżyć się na bocznicy.

Pokaż mi (może być palcem) choć jedną "gnidę dworską" która tu przyszła sobie popłakać.

Naprawdę nie możecie zdyscyplinować swoich ludzi?

Po co? Nic złego/niewłaściwego nie robią. Korzystają z wolności słowa, sugerujesz żeby tego zabronić?

zatem pora na mnie :-)

Robert, nie podważalnym jest wkład, który wniosłeś w funkcjonowanie tego forum. Błędy które przydarzyły się Tobie i brak reakcji na nie w Administracji forum, to jeszcze nie tragedia której nie da się naprawić. Wszystko co miałem Tobie do powiedzenia w sprawie Twojej działalności na forum, uczyniłem w wątku moderacyjnym otwarcie i na PW do Ciebie.

Jako moderator tej zakładki proszę cię jako kolegą, zaprzestań nazywania Trollami wszystkich, których subiektywnie w związku z własnymi kontaktami za takich tutaj uważasz. Inaczej usunę cie z tego wątku, ponieważ ocena tych ludzi nie jest jednoznaczna z Twoim wskazaniem.

Fox

Zawsze się przydadzą. Nawet w ramach ekspiacji :-)

Edytowane przez audiograde

Po co? Nic złego/niewłaściwego nie robią. Korzystają z wolności słowa, sugerujesz żeby tego zabronić?

Kpisz z nas? Uważasz nas za idiotów??? Sam nie jesteś w stanie zauważyć tych przypadków? Po cienkim stąpasz lodzie Przyjacielu. Nie znoszę dwulicowców!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.