Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Otwarte konkurencyjne forum to rozumiem ale kontr forum zamknięte, jaka to konkurencja ? zejdźcie z audiofilów a zobaczycie ze za jakiś czas zaczną z powrotem tu pisać, dzielić się i pomagać nowym, startującym miłośnikom audio..

Tak bedzie jak napisales, i do tego wlasnie dazymy. Koniec z dzialalnoscia bufonow, ktorzy na kazdy wpis nowego forumowicza mieszali go z blotem i wykpiwali w chamski sposob. Wlasnie o takich jak napisales na wstepie forumowiczach, ja napisalem "forumowicze".

Tak bedzie jak napisales, i do tego wlasnie dazymy. Koniec z dzialalnoscia bufonow, ktorzy na kazdy wpis nowego forumowicza mieszali go z blotem i wykpiwali w chamski sposob. Wlasnie o takich jak napisales na wstepie forumowiczach, ja napisalem "forumowicze".

Trzymam kciuki.

Cłopie, weź się ogarnij i czytaj to co napisałem, a nie między wierszami. Wcale nie bronię saloniku, wręcz przeciwnie, byłem jednym z największych jego krytyków. Przestań widzieć wrogów tam gdzie ich nie ma.

Nie uwazalem i nie uwazam Ciebie za wroga. Nie czyn tego co tak kwieciscie zarzucales kilka wpisow temu Arkowi.

Twierdzę że działania administracji w saloniku były dalece niewystarczające i w wielu wypadkach wręcz chybione. Zamiast hamować patologię o której obaj piszemy tylko ją wspomagały. Twierdzę że wparowałeś do saloniku wywijając szabelką i tropiąc mniej lub bardziej wyimaginowane ataki na moderację i administrację, zamiast zająć się realnymi problemami. Twierdzę że Twoja działalność w saloniku doprowadziła wręcz do eskalacji patologii budząc frustrację nie tylko wśród członków kółka wzajemnej adoracji, ale również co gorsza wśród dążących do normalności forumowiczów, co doprowadziło do uśmiercenia wszelkich zalążków dialogu z administracją, bo każdy bał się odezwać żeby go Vlado nie usiekł. Wylałeś dziecko z kąpielą. No chyba że od początku dążyłeś tylko do uwalenia saloniku dowolnymi metodami. Jeżeli tak, to możesz sobie pogratulować, udało się. Ale osiągnąłeś to kosztem exodusu całej rzeszy forumowiczów, nie tylko tych szkodzących forum. Tak więc takie metody działania postrzegam jako machanie brzytwą przez małpy.

Mylisz sie. Nie wylalem dziecka z kapiela, ani Administracja nie popelnila zadnego bledu w postepowaniu z grupa o ktorej sam wspomniales a stanowiaca "trzon" saloniku.

Nie martw sie rowniez o dalszy los naszego forum. Ludzie ktorzy dali sie uwiesc grupie niespelnionej w saloniku i przeszli na tamto forum - wroca. Wiesz dlaczego? Bo tutaj im nigdy nic ne zagrazalo i tutaj maja warunki dalszego rozwoju i prowadzenia swej dzialalnosci w dziedzinie audio.

To co wylalem, to brudna wode z tego basenu bo kazdy widzial, ze odstrasza ona ludzi z zewnatrz chcacych sie na nasz basen zapisac. To byla ostatnia chwila, aby ten nasz basen oczyscic ze starych zlogow, zanim zarazi wszystkich plywajacych salmonella.

Tak. Oczywiscie w tej kwestii. Jesli popierasz ten przywilej to szkodzisz temu forum

Czyli szkodnik i nawet "dwulicowy cham" :)

Czy swoją wypowiedzią kwestionujesz decyzję własciciela i też uważasz, ze ona szkodzi forum?

Jestem tu znacznie dłużej i z moich obserwacji wynika, że za zniesieniem tego przywileju użytkownika zabiegali zawsze ci, których głównym celem było rozwalanie czyichś watków, personalne animozje i zwykłą napierdzielanka. Dlaczego?

I, oczywiście część moderatorów, którzy z założenia nie mogą się pogodzić, ze ktoś inny też może....

Dzięki temu mechanizmowi mnie nawet udało się skutecznie zablokować wypociny (byłych już ) moderatorów na PW, którzy próbowali własnym słowotokiem przeprowadzać wyimaginowany proces wychowawczy. :)

Czyli szkodnik i nawet "dwulicowy cham" :)

Czy swoją wypowiedzią kwestionujesz decyzję własciciela i też uważasz, ze ona szkodzi forum?

Jestem tu znacznie dłużej i z moich obserwacji wynika, że za zniesieniem tego przywileju użytkownika zabiegali zawsze ci, których głównym celem było rozwalanie czyichś watków, personalne animozje i zwykłą napierdzielanka. Dlaczego?

I, oczywiście część moderatorów, którzy z założenia nie mogą się pogodzić, ze ktoś inny też może....

Dzięki temu mechanizmowi mnie nawet udało się skutecznie zablokować wypociny (byłych już ) moderatorów na PW, którzy próbowali własnym słowotokiem przeprowadzać wyimaginowany proces wychowawczy. :)

Nie uwazasz, ze przypisujac mnie slowa nadmoderatora troszke przesadziles?

- nie, nie kwestionuje. Przeciez ta funkcja obowiazuje, a ja wciaz musze odpowiadac zbanowanym, ze tak jest na tym forum a moderacji nic do tego. Ja wylacznie mam inne zdanie w przypadku tego narzedzia. Mam je od zawsze i w pierwszym dniu mojej moderatorki o tym jasno napisalem. Moze nie pamietasz, ale przeprowadzilem glosowanie kto jest za i przciw temu przywilejowi i jak widzisz nie moje zdanie zwyciezylo. Moje osobiste stanowisko to jedno a decyzja Administracji to drugie. Nie rozrozniasz?:-)

Twierdzę że Twoja działalność w saloniku doprowadziła wręcz do eskalacji patologii budząc frustrację nie tylko wśród członków kółka wzajemnej adoracji, ale również co gorsza wśród dążących do normalności forumowiczów, co doprowadziło do uśmiercenia wszelkich zalążków dialogu z administracją, bo każdy bał się odezwać żeby go Vlado nie usiekł. Wylałeś dziecko z kąpielą. No chyba że od początku dążyłeś tylko do uwalenia saloniku dowolnymi metodami. Jeżeli tak, to możesz sobie pogratulować, udało się. Ale osiągnąłeś to kosztem exodusu całej rzeszy forumowiczów, nie tylko tych szkodzących forum. Tak więc takie metody działania postrzegam jako machanie brzytwą przez małpy.

A co by było, gdyby Salonik powstał li tylko po to by policzyć szable i przygotować sobie grunt pod ten exodus?

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Salonik to patologia, możliwość banowania w swoim wątku przez autora też. Recepta to sprawna i bezstronna moderacja i to wszystko.

...nie ma co ukrywać że grono wartościowych chłopaków które odeszło jest to strata dla forum...koniec kropka

..dorośli ludzie i wiedzą co robią, ich sprawa...tak to właśnie widzę ......jedni lubią tę knajpkę drudzy inną....

... przecież wszyscy pijemy podobne trunki tylko w różnych miejscach.....czy z tego powodu mamy sobie skakać do gardeł ;-)

Salonik to patologia, możliwość banowania w swoim wątku przez autora też. Recepta to sprawna i bezstronna moderacja i to wszystko.

Wiadomo, nie musiałbyś kiedyś natworzyc tylu kont :)

Co było zresztą główna przyczyną powstania saloniku ;)

Nie uwazasz, ze przypisujac mnie slowa nadmoderatora troszke przesadziles?

A użyłem takiego słowa?

Edytowane przez jar1

Kochani, prosze bez wjazdow pesronalnych i zakonczmy dyskusje o mozliwosci banowania przez zalozycieli watkow. Ta sprawa nie jest obecnie stawiana jako zmiana na forum. Obowiazuje tak jak obowiazywala na dzien dzisiejszy.

E, kochani, nie kasujcie postów wedle własnej mniemanologii stosowanej. :)

Chyba nie o takie moderowanie bumowi chodziło.

Śledzę ten wątek i widzę. że ktoś tu ma nieczyste i ukryte zamiary :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A co by było, gdyby Salonik powstał li tylko po to by policzyć szable i przygotować sobie grunt pod ten exodus?

...nie chciałbym aby to była prawda..

Kochani, prosze bez wjazdow pesronalnych i zakonczmy dyskusje o mozliwosci banowania przez zalozycieli watkow. Ta sprawa nie jest obecnie stawiana jako zmiana na forum. Obowiazuje tak jak obowiazywala na dzien dzisiejszy.

Vladeczku :) Czy mógłbym Cię prosić o odpowiedz na mój post: #8678

...nie chciałbym aby to była prawda..

Bo nie była.

Było tak, jak napisałem w poście, który zdążył "zaniknąc" prawie natychmiast po pojawieniu się. :)

Bo nie była.

Możesz ręczyć za wszystkich fundatorów Saloniku?

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

E, kochani, nie kasujcie postów wedle własnej mniemanologii stosowanej. :)

Chyba nie o takie moderowanie bumowi chodziło.

sorry, ale kiedy go ukrylem to byl w nim wylacznie przytyk do buma. Piszesz na raty i stad takie wyniki:-) Przywrocilem.

Vladeczku :) Czy mógłbym Cię prosić o odpowiedz na mój post: #8678

Musisz mi zacytowac cale swe zapytanie, bo my mamy inna numeracje postow.

sorry, ale kiedy go ukrylem to byl w nim wylacznie przytyk do buma. Piszesz na raty i stad takie wyniki:-) Przywrocilem.

O, dziękuję.

Musisz mi zacytowac cale swe zapytanie, bo my mamy inna numeracje postow.

Ja mam takie pytanie do Moderacji. Czy mógłbym prosić o informację, który Moderator zbanował mnie i z jakiego powodu w klubie Audio Academy? Michał twierdzi, że jest to decyzja administracji. Moje ostatnie wpisy z pewnością nie są dla nikogo zaczepne lub obraźliwie. Zakładam również, że narzędzia administracyjne do banowania są na tyle precyzyjne, że nie jest to operacja hurtowa, ani wynik "przypadku". Czy mógłbym prosić u uzasadnienie tej decyzji?

Możesz ręczyć za wszystkich fundatorów Saloniku?

Dziwne pytanie.

A możesz ręczyć za kogoś więcej niż za siebie?

No widzisz.

Nie ma zatem pewności jak było na prawdę.

No widzisz.

Nie ma zatem pewności jak było na prawdę.

Za to można sobie dowolnie insynuować, jak komu wygodniej, szczególnie, gdy pod "nieobecnosć" tych, których nie ma.

Takie to ostatnio typowe i modne, i te teorie sPiSkowe...

Zapominasz, ze jednym z twórców załozycieli była również administracja, a admin nawet sporo w to własnego wysiłku programistycznego włożył.

>rochu

Na tej samej zasadzie nie mam też pewności, czy nie masz np. rozdwojenia jaźni i nie logujesz się tutaj także jako bum1234.... ;-)

(a gdybym miał wątpliwości jak było, to zawsze mogę sobie jeszcze raz przejrzeć kilka tysięcy wpisów założycieli Saloniku - na PW i innych komunikatorach)

Edytowane przez twonk
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Za to można sobie dowolnie insynuować, jak komu wygodniej, szczególnie, gdy pod "nieobecnosć" tych, których nie ma.

Takie to ostatnio typowe i modne, i te teorie sPiSkowe...

Zapominasz, ze jednym z twórców załozycieli była również administracja, a admin nawet sporo w to własnego wysiłku programistycznego włożył.

Pisowskie to było chamskie i za friko sprywatyzowanie sobie kawalka AS,na którego sukces pracowało wielu zasłużonych forumowiczów,zanim wparowała tu zakompleksiona,ale za to bogata ekipa i nie zaczęła kreować nowego ładu. A potem na zasadzie wyrachowanej "eugeniki"dobierać sobie współtowarzyszy. Teraz są na swoim,czyli uczciwie pracują na sukces,którego ja osobiście nie przewiduję. Nie chcę aby tu wracali,tak jak nie chcę aby palton mial na tym portalu jakieklwiek funkcje.

Czy mógłbym prosić o informację, który Moderator zbanował mnie i z jakiego powodu w klubie Audio Academy?

Nie, nie mozesz uzyskac takiej informacji, chyba ze moderator ktory cie zbanowal sam ci na takie pytanie odpowie. Kiedy nalozono na Ciebie tego bana? Jest to watek klubowy, zatem wlasciciel tego watku ma zdolnosc banowania kogo chce, bez zadnego wyjasniania powodu.

Przykro mi, gdy się ludzie, którym niejednokrotnie pyffo dawał -się żrą wzajem. Smutne to ...

Rzecz jasna - ja się nie znam.

Ale - to jest najwspanialsze Forum, jakie znam.

Mili, kochani ludzie, znajency siem - czy Wy zawsze musicie być (w waszej grupie) - tak śmieszni i nędzni?

Bo to - okropne jest, wiecie?

Jacek.

Macie po pifku, fszytkie!!!.

Proszę Was - nie róbcie awantur.

Bo aż - nie chce się Was czytać.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

>Paweł Skurzewski

"Wielu zasłużonych forumowiczów" to przez ostatnie lata odeszło z tego forum nie mając ochoty (albo siły) na ciągłe pyskówki z trollami i handlarzami. Kiedy powstał Salonik, zaczęli pomału wracać - no ale wyszło tak, jak wyszło...

Edytowane przez twonk

Pisowskie to było chamskie i za friko sprywatyzowanie sobie kawalka AS,na którego sukces pracowało wielu zasłużonych forumowiczów,zanim wparowała tu zakompleksiona,ale za to bogata ekipa i nie zaczęła kreować nowego ładu. A potem na zasadzie wyrachowanej "eugeniki"dobierać sobie współtowarzyszy. Teraz są na swoim,czyli uczciwie pracują na sukces,którego ja osobiście nie przewiduję. Nie chcę aby tu wracali,tak jak nie chcę aby palton mial na tym portalu jakieklwiek funkcje.

No, ro teraz masz w końcu Super! Chamstwo się wyniosło, Paltona nie ma.

Po cholerę ten cały Reset i potrzeba kolejnych zmian?

Kogo jeszcze trzeba "wypluć", by w końcu było Dobrze?

A idąc dalej z teoriamii spiskowymi, to może administarcja sama chciała się pozbyć "niedobrych" uzytkowników i zrobiła im "Salonik" ? :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.