Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem zdziwiony że wątek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jeszcze istnieje. Jak się okazało jest to , tak jak myślałem, wątek służący do plucia na p Fikusa. Ci sami aktorzy te same metody: kłamstwa i pomówienia oraz kneblowanie każdego kto myśli inaczej.

Bądźmy sprawiedliwi.

Zapomniałeś napisać, że strona pro-fikusowa stosuje dokładnie te same metody wobec oponentów.

Sam z resztą doświadczyłem czegoś takiego dwa lata temu ze strony dwóch sympatycznych userów-branżystów z Warszawy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Tak bądźmy sprawiedliwi. Jak się okazało Fikus nie miał nic wspólnego z tą wadia . Co więcej nikt nikogo nie okradł nie oszukał. Tymczasem bluesboss umieścił tag Lampizator , jak i wytluscil nazwisko jego konstruktora. Pytanie po co?? Więc bądźmy sprawiedliwi. Wszyscy którzy z premedytacją kłamali w wątku bluesboss a powinni p Fikusa przeprosić. Jednak trudno tego wymagać od ludzi bez honoru :)

Czyli?

Dalsze kłamstwa

Tak bądźmy sprawiedliwi. Jak się okazało Fikus nie miał nic wspólnego z tą wadia .

Moment, a przytoczone w wątku maile od F. tłumaczące zwłokę w naprawie Wadii?

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Jak można polemizować z Moderatorem, który nagle banuje interlokutora, bo ma inne zdanie?

Kłamiesz!

Nie nagle, tylko po kilku stronach napominania w kilku watkach politycznych, abyś zaprzestał siania nienawiści na tle narodowościowym na naszym Forum!!!

toptwenty>

Jest taki stary angielski limeryk, w luźnym tłumaczeniu idzie mniej-więcej tak:

Była raz młoda dama z Rygi

Która lubiła na tygrysie przejażdżki i podrygi

Aż kiedyś razem wrócili z wycieczki

Ona wewnątrz jego brzucha

Tygrys zaś uśmiechnięty od ucha do ucha...

Pod rozwagę.

Toptwenty

bocznicowe zamęty

polityczne parabole

hiperbole ja pier..le

ostatecznie w otmęty

a teraz na poważnie , na szczęscie bocznica nie jest na otwartym forum bo chyba ocalałby jedynie watek ulubiony typ kobiecej urody ale pozbawiony zdjęć

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Co robi tag " Lampizator" w temacie Bluesbossa o odzyskaniu sprzętu z serwisu? Przecież już dawno zostało wyjaśnione że p. Fikus nie ma nic wspólnego ani z opisywanym serwisem ani z opisywanym sprzętem a tag ten został użyty by wprowadzać w błąd?

Edytowane przez bartosz_55239

Jak nie ma, jak pisał e-maile w tej sprawie :). Chyba że Pan Wlademar podszył się pod tę skrzynkę :). Chwała, że bluebossowi się udało. Gdyby nie krótka piłka pewnie długo się by jeszcze pałował z tym pseudo serwisem. Wszyscy zainteresowani zapewne odznaczyli ten adres na mapie serwisów znakiem "zakaz wjazdu" :).

Przecież już dawno zostało wyjaśnione że p. Fikus nie ma nic wspólnego ani z opisywanym serwisem ani z opisywanym sprzętem a tag ten został użyty by wprowadzać w błąd?

Jak zostało wyjaśnione kiedy nie zostało wyjaśnione?

Przytoczona była korespondencja od F. gdzie ten ostatni tłumaczy się ze zwłoki w naprawie.

Jasno z tego wynika, że był z całą tą sprawą w jakiś sposób związany.

A na pewno o wszytskim wiedział i uważał, że ma w tym zakresie jakąś moc sprawczą.

Sprawa kolegi @Bluesboss została zakończona a wątek zamknięty. Wyjaśnienie wszelkich wątpliwości znajduje się w tamtym wątku. Proszę o zaprzestanie kontynuacji sporów bazujących na tamtym przypadku.

Prosze Moderatora o publiczne przeprosiny za oszczerstwa, ktore pod moim adresem wystosowal i zniesienie mi bana, ktore za rozkrecone przez niego OT dostakem.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

ktore za rozkrecone przez niego OT dostakem.

Ktoś ci w klawisze naklikał?

Dorosły facet bierze odpowiedzialność za to co piszę.

Może w niektórych kręgach rasistowskie odzywki to norma, ale na szczęście jeszcze nie wszędzie ;)

Ktoś ci w klawisze naklikał?

Nie. Kolega Vlado bedac w roli Usera wdal sie w nie zwiazana z tematem watku dyskusje, obrazil dyskutanta przypisujac jego slowom urojone tresci, by na koniec wskoczyc na stolek Moda i dysktanta zbanowac, zamiast wycofac sie z wlasnej pomylki. Nie po raz pierwszy jego subiektywne zdanie jako Usera rzutuje na brak obiektywizmu w roli Moderatora.

Nie. Kolega Vlado bedac w roli Usera wdal sie w nie zwiazana z tematem watku dyskusje, obrazil dyskutanta przypisujac jego slowom urojone tresci, by na koniec wskoczyc na stolek Moda i dysktanta zbanowac, zamiast wycofac sie z wlasnej pomylki. Nie po raz pierwszy jego subiektywne zdanie jako Usera rzutuje na brak obiektywizmu w roli Moderatora.

Wkładanie do jednego worka wszystkich Anglików

"Anglicy to prostacy bez kultury osobistej niezaleznie od klasy spolecznej"

"Anglicy z automatu drugiego czlowieka traktuja jak smiecia i nic tu nie zmieni dodanie poslugiwania sie poprawna angielszczyzna do mechanicznych usmiechow i "Are You all right?". Taki narod. Skonczmy OT."

"A ja mam doswiadczenie z Polakamu i Anglikami klas nizszej i sredniej, i potwierdza ono obiegowa opinie, ze kultura osobista u Anglika konczy sie jak u ciapatego, w momencie, gdy przestaje on miec w kontaktach z Toba interes, a u Polaka nie. Nie jest rzadkoscia w Anglii, gdy dama w Jaguarze zachowue sie jak polski dresiarz w czarnym BMW. Ale tak w Anglii jak i w Polsce zdarzaja sie wyjatki."

Oczywiście "ciapaty" to też powszechne określenie "bez podtekstów rasistowskich".

Jaki ty Szymon jesteś pokrzywdzony.

Żal mi Ciebie.

Edytowane przez Przemysław_51508

Za to Szymuś że napisałeś w poście ciapaty, powinieneś dostać dożywotniego bana, bo poza tym, że jesteś głupi za co nie każą, to jesteś rasistą, a takimi pożądni ludzie gardzą i omijają, eliminując ich ze swojego otoczenia.

Wkładanie do jednego worka wszystkich Anglików...

Pisalem ogolem, a to nie wkladanie do jednego worka, bo nie wyklucza wyjatkow od reguly. A fakt jest taki, ze wiekszosc anglikow tydzien po skonczeniu robieniu z Toba interesow nie pozna Cie na ulicy, a Polacy niezaleznie od klasy spolecznej 10lat po zaprzestaniu przeze mnie pracy w zawodzie klaniaja mi sie i mowia "Dzien dobry panie inzynierze". No ale Vlado wie lepiej, bo jak sam napisal przypisuje ogolowi cechy waskiej grupy, z ktora ma kontakt.

Za to Szymuś że napisałeś w poście ciapaty...

To raczej Vlado powinien, ze napisanemu przeze mnie slowu publicznie przypisal rasistowski wydzwiek za co nastepnie mnie zbanowal.

Edytowane przez szymon1977

To raczej Vkado powinien, ze napisanemu przeze mnie slowu publicznie przypisal rasistowski wydzwiek.

Nie znasz "inżynierze" innego słowa na określenie Araba, Hindusa, Turka itd?

Biedny ty.

Nie znasz "inżynierze" innego słowa na określenie Araba, Hindusa, Turka itd?

Wszystkich trzech razem i jeszcze kilku innych? To slowo jest rasistowskie czy poglady? A moze stwierdzenie faktu wystepowania roznic kulturowych pomiedzy typowymi bialymi i czarnymi, Polakami i Anglikami?

Edytowane przez szymon1977

Wszystkich trzech razem i jeszcze kilku innych? To slowo jest rasistowskie czy poglady? A moze stwierdzenie faktu wystepowania roznic kulturowych?

Wszystkie uogólnienia, które tu wypisałeś wskazują jednoznacznie jakim jesteś typem.

Posługiwanie się określeniami z rynsztoka, też wiele mówią.

Ale wystarczy tych pogaduszek.

Nie ma z kim.

Twoją, Szymuś, "różnicę kulturową" - widać gołym okiem.

Taki mamy model sfołeczeństwa i nic na to nie poradzisz. Bez względu gdzie żyją i co robią.

Parker's Mood

To slowo jest rasistowskie czy poglady?

"Inną kategorią słów tabu są pejoratywne określenia narodowości i grup etnicznych, zwane racial slur, np. nigger („czarnuch”), chapati („ciapaty”, „Hindus”), paki („Pakistańczyk”), kraut („Szkop”) itp. Według badań brytyjskiego Ofcom język rasizmu i nietolerancji zyskał najmniejsze poparcie wśród brytyjskich radiosłuchaczy i telewidzów, a słowa te odbierane są jednoznacznie jako poniżające i obraźliwe. W powszechnym odbiorze słowa z odcieniem rasistowskim mają większą siłę rażenia i oddziałują mocniej niż „zwykłe” przekleństwa["

Skończ już robić z siebie pokrzywdzonego.

Jak można polemizować z Moderatorem, który nagle banuje interlokutora, bo ma inne zdanie?...

... a przedtem pisze, że nie może w takich wypadkach banować?

... a przedtem pisze, że nie może w takich wypadkach banować?

Zainteresowanych odsyłam do wątku "Czy Bóg istnieje?".

Sprawa dotyczy dnia wczorajszego a nie 02.01.18. Abyście nie szukali w starych wpisach bo to kłamstwo.

Zamieść proszę to zgłoszenie w wątku technicznym Bocznicy i jeśli możesz załącz przykład takiego problemu dodając link do wpisu z tym błędem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.