Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, cir napisał:

wystarczy ze nie ma moderatorów którzy nie podpisują tego co robią tak aby nawet  inny mod nie widział 

Nie wierzę w to. Historia za dużo razy się powtarzała. Zaufanie zaufaniem, ale kontrola musi być.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No to Panowie krótko proszę.

Czy w dalszym ciągu będzie tutaj praktykowana anonimowa moderacja?

Dlaczego pierw pisano mi, że nic nie będzie zmieniane na starym silniku a teraz na nowym nikt nie chce udzielić jasnej odpowiedzi?

Edytowane przez HQ150
5 minut temu, McGyver napisał:

Pewnie że komedia. Spowodowana tym że administracja olała sprawę, oraz pełną anonimowością poczynań moderatorów. Gdyby moderacja była jawna, to przynajmniej byłoby wiadomo z kim wyjaśniać sprawę, a tak, to wszyscy nabrali wody w usta, i trwało rok. Żenada po prostu. Nie ma innego rozwiązania, moderacja musi być całkowicie JAWNA, w przeciwnym wypadku takie historie się powtórzą.

Nie wiadomo. Wiadomo jedynie że możesz pisać zażalenia, ale nie ma gwarancji że nie piszesz na Berdyczów. 

Co rozumiesz poprzez słowo "jawna"? Nie była jawna i nie będzie, bez względu na Twoje oczekiwania. To nie Twoja moderacja, nie Twoje osobiste poletko. I to nie jest uwaga ad personam, ale w życiu nie spotkałem się z sytuacją by moderatorzy na forum komercyjnym, do tego wybierani przez właściciela byli kontrolowani przez forumowiczów.

Skąd takie pomysły, że nagle na Forum AS ktokolwiek wyrazi zgodę, by moderacja podlegała kontroli forumowiczów?

Bo zarzut, że Administracja nie ma nadzoru nad działaniami moderacji jest chybione, a w obecnym kształcie Forum - bardzo chybione.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

23 minuty temu, arkadowski napisał:

Wszystkie ostrzezenia nakładane na Forum w obecnej formie i składzie moderacji mają uzasadnienie Regulaminowe i. co ważne - WYNIKAJĄ ONE Z WASZYCH WZAJEMNYCH PYSKÓWEK I PRZEPYCHANEK.

Nieprawda. W temacie "Kubica F1" nie brałem udziału w żadnej pyskówce czy przepychance. Otrzymałem ban na temat. Próba wyjaśnienia zakończyła się dwukrotnym nałożeniem punktów karnych za atak na Moderację, a wpisy rzekomo będące tym atakiem zostały usunięte z niniejszego tematu. Tematu, który jest miejscem do dyskusji o moderacji - tak obwieścił niedawno Admin. Każdy, kto zdążył przeczytać usunięte wpisy widział, że nie były one atakiem na Moderację. Nie były bowiem pisane językiem  wskazującym na ostry i nagły przejaw emocji. Uważam, że to określenie jest nadużywane.

Edytowane przez Zyzol
13 minut temu, cir napisał:

mylisz się 

wystarczy ze nie ma moderatorów którzy nie podpisują tego co robią tak aby nawet  inny mod nie widział 

Dokładnie. Żaden obecny moderator nie działa z ukrycia, nie ma sytuacji w której nie wiemy o swoich działaniach.

Ale to @cir nie chodzi o to, że moderacja podlega Administracji, tylko by moderatorzy byli pod batem niektórych forumowiczów, którzy chca mieć w ręce usłużnych, a pod ręką niepokornych i odpowiednie narzędzia na wpływanie na nich.

Czy się komuś podoba czy nie, obecna moderacja jest tak dobrana, że cięzko nazwac ją jednostronną czy zabetonowaną i skierowaną przeciwko komukolwiek czy przeciwko jakiejś grupie.

Nie czuję się w obowiązku meldowac się czy tłumaczyć ze swojego działania komukolwiek poza Adminowi i nie czuje potrzeby konsultacji z kimkolwiek swoich działań poza osobami ze składu moderacji.

4 minuty temu, arkadowski napisał:

Żaden obecny moderator nie działa z ukrycia, nie ma sytuacji w której nie wiemy o swoich działaniach.

Mi to wystarcza, jako jedyna forma kontroli. 

16 minut temu, Zyzol napisał:

Nieprawda. W temacie "Kubica F1" nie brałem udziału w żadnej pyskówce czy przepychance. Otrzymałem ban na temat. Próba wyjaśnienia zakończyła się dwukrotnym nałożeniem punktów karnych za atak na Moderację, a wpisy rzekomo będące tym atakiem zostały usunięte z niniejszego tematu. Tematu, który jest miejscem do dyskusji o moderacji - tak obwieścił niedawno Admin. Każdy, kto zdążył przeczytać usunięte wpisy widział, że nie były one atakiem na Moderację. Nie były bowiem pisane językiem  wskazującym na ostry i nagły przejaw emocji. Uważam, że to określenie jest nadużywane.

Wyjasniłem Ci - odwołaj się do Administracji. Nie znam przypadku w którym nie mamy pytań o zasadność nałożenia ostrzeżeń jesli wpływa zażalenie do Admina. Nie neguję, że czujesz się pokrzywdzony i widzisz tą sprawę inaczej. Ale ten temat obejmuje prace moderacji, nie poszczególne sytuacje i domaganie się o ujawnienie konkretnego moderatora, który stoi za danym ostrzeżeniem.

I jeszcze jedna rzecz - może czasem zamiast ciągnąć sztuczny problem - odpuścić sobie i przeczekacz te kilka dni.

Panowie te punkty to nie ujmowanie komuś godzin czy minut z życia! To nie konkurs na najmądrzejszego czy najpiękniejszego na Forum AS. Forum to miejsce spotkań i dyskusji, nie walka na smierć i życie pomiędzy uczxestnikami dyskusji.

Może odrobinę refleksji i odrobinę dystansu do tego wszystkiego?! Jakieś animozje od lat przypominane, żale od lat wysuwane i ciągle to samo...

Może kiedyś trzeba dać na luz? Tak się lepiej żyje i swobodniej oddycha! Obrażanie się na wszystkich i na wszystko, jakieś bzdury od lat powtarzane i przywoływanie osób nie będących od lat nie będących na Forum AS lub pełniących jakieś tutaj funkcje.

Pora skończyć ten cyrk wiecznych animozji. I czy komuś to pasi czy pójdzie na skargę do p. Basi - moderacja będzie pod kontrolą ADMINISTRACJI, nie jawnie tłumaczyć się ze swoich zadań komukolwiek z forumowiczów.

Kto ma ochotę wejść do składu moderacji by poczuć tą "pełnię władzy" - proszę składać swoje kandydatury do Administracji. Może wtedy będzie lepiej?

Jak pisał @cir - jak były propozycje "kto do moderacji" chętni krytykujący unikali swoich zgłoszeń. Jak wybrane zostały osoby, które zdaniem Admina sprawdzą się i można im zaufać - znów krytyka.

Krytyka dla samej krytyki? 

koniec tematu

35 minut temu, arkadowski napisał:

To nie Twoja moderacja, nie Twoje osobiste poletko. I to nie jest uwaga ad personam, ale w życiu nie spotkałem się z sytuacją by moderatorzy na forum komercyjnym, do tego wybierani przez właściciela byli kontrolowani przez forumowiczów.

Skąd takie pomysły, że nagle na Forum AS ktokolwiek wyrazi zgodę, by moderacja podlegała kontroli forumowiczów?

Przeczytaj ze zrozumieniem co napisałem zamiast imputować mi niestworzone rzeczy. 

37 minut temu, arkadowski napisał:

Bo zarzut, że Administracja nie ma nadzoru nad działaniami moderacji jest chybione, a w obecnym kształcie Forum - bardzo chybione.

To się dopiero okaże. Dotąd administracja miała nadzór nad moderacją tylko teoretycznie, a de facto moderacja robiła co chciała i jak chciała nie patrząc na regulamin. Nie wystarczy by administracja miała możliwość nadzoru. Ważne by ten nadzór faktycznie sprawowała. 

30 minut temu, arkadowski napisał:

wejść do składu moderacji by poczuć tą "pełnię władzy"

Jeżeli uważasz że moderatorem się jest po to, by czuć "władzę", to... ręce opadają i nie mam więcej pytań. 

Moderacja jest od sprzątania na forum. Po to ma narzędzia których inni forumowicze nie mają. Zawsze tak uważałem i nie zamierzam zmienić zdania. 

Moderacja powinna działać na zasadzie zaufania ze strony forumowiczów. Tu na forum moderacja latami pracowała na to, by zaufanie forumowiczów stracić. Odbudowanie zaufania to nie jest kwestia pstryknięcia palcami. Trzeba dużo czasu by na zaufanie zapracować. Aroganckie zachowania moderatorów nie budują zaufania. 

Trwają obecnie prace serwisowe. Mogą wystąpić znaczne ograniczenia w prędkości pracy całego Forum.

Za utrudnienia w imieniu Administracji przepraszamy.

1 godzinę temu, Zyzol napisał:

w temacie o Kubicy raczyłeś obdarowac osoby piszące i  cieszące sie z powrotu Kubicy do F1 swoja osobistą refleksja o wizji Kubicy jezdzącego bez rak i kierującego nogami bo tylko tym sie to skończy .

Nie bede tolerował jako moderator tego rodzaju "super zartów " to zwykły trolling 

dostales info o usunieciu wpisu , brak punktów karnych i ban na watek bo nic do niego nie wnosisz a to co wnosisz nie wymaga komentarza 

EOT.Dalsze wpisu w tym samym temacie w watku funkcjonalnym beda skutkowały punktami 

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Godzinę temu, McGyver napisał:

Jeżeli uważasz że moderatorem się jest po to, by czuć "władzę", to... ręce opadają i nie mam więcej pytań. 

Jak zawsze czytasz to, co chcesz czytać, słyszysz to, co chcesz usłyszeć, a wiesz tyle ile chcesz wiedzieć.

Poza tym nie odróżniasz słów uzytych jako przenośni wprost ujętych w cudzysłowie?

Na koniec i tak wszystko odwracasz kota ogonem i twierdzisz, że to atak na Ciebie.

Wiesz jest takie mądre powiedzenie: jeśli jeden jest wg. Ciebie "zły" to może coś jest na rzeczy, jeśli dwóch jest wg. Ciebie "złych" to być może masz rację, jeśli jednak trzech uważasz za "złych" to może nie te osoby mają problem, tylko Ty sam?

Palton był zły, Vlado był zły, Cir jest zły, ja jestem zły... ile można to niby budowac ta zaufanie?!

Każda decyzja wg. Ciebie podjęta przez moderację jest zła bo chyba na przeszkodzie stoi brak konsultacji z Twoją osobą.

Poważnie, każdy moderator jest zły i każdy skład nie ma u Ciebie zauafania... jak zaczniemy konsultować z Tobą każde czynności - zaufanie przybędzie? 

Zapomniałem zapytać, czy już kupiłeś Forum czy dopiero masz zamiar, a obecnie tylko przymierzasz się do roli właściciela?

Nie, nie jesteśmy tutaj od sprzątania Waszych wzajemnych animozji przy okazji pytając, czy możemy posprzątac po Was ten bajzel.

Jesteśmy po to, by w imieniu Właściciela wykonywać odpowiednie czynności mające na celu poprawne funkcjonowanie Forum. 

Nigdy Właściciel Forum AudioStereo nie wspominał, bym konsultował cokolwiek z Toba lub pytał sie Ciebie o to, czy mogę coś zrobić na Forum w Jego imieniu - bo może mi nie ufasz.

McGyver pokręciło Ci się kompletnie, wróciłeś na Forum za zgodą Właściciela - nie bo Ty tak komuś kazałeś.

Wróciłeś i po kilku tygodniach stawiasz jakieś warunki, oczekiwania, określasz zakres naszej pracy i to jak powinniśmy pracować.

Informuję Cię, że osobiście mam dosyć Twoich zagrywek. Wróciłeś w pełnej krasie do swojego jątrzenia, skłócania i rządzenia się jak własną piaskownicą.

Jak wykupisz Forum AS daj znać - pierwszy zrezygnuję z moderacji, bo praca dla kogoś o Twoim usposobieniu byłaby dla mnie nie do przyjęcia. A skoro jeszcze nie jesteś właścicielem - wybacz, jesteś jednym z prawie 70 tyś forumowiczów i traktowany będziesz TAK SAMO jak każdy inny. Nic mniej, nic więcej.

Nie podoba Ci się, że modearatorzy nie będa upubliczniać swoich działań w ramach pracy na Forum i nie będą ustalać tego z Tobą? Zgłoś to do Administracji, oczekuj zmian w Regulaminie oraz by Właściciel zmienił nasze zasady pracy na rzecz Forum.

I to jest dla mnie temat ostatecznie zamknięty dalsza dyskusja to tylko jak widac bicie piany i czepianie się słówek z Twojej strony, łącznie z bezsensownymi zarzutami tam, gdzie padają wprost przenośnie ujęte w cudzysłów. 

16 minut temu, arkadowski napisał:

nie odróżniasz słów uzytych jako przenośni wprost ujętych w cudzysłowie?

A ja to niby co? Cudzysłowiu nie użyłem? Czytaj ze zrozumieniem.

17 minut temu, arkadowski napisał:

twierdzisz, że to atak na Ciebie.

Naprawdę tak napisałem? Cytat poproszę. 

18 minut temu, arkadowski napisał:

Każda decyzja wg. Ciebie podjęta przez moderację jest zła

19 minut temu, arkadowski napisał:

Nie, nie jesteśmy tutaj od sprzątania

Jasne. Jesteście tu po to żeby pokazywać że macie "władzę" i dawać to zwykłym forumowiczom do zrozumienia "obdarzając" ich punktami karnymi, czy trzeba czy nie. Tak to sobie wyobrażasz? Jeżeli tak, to lepiej dla forum żeby nie było żadnej moderacji. Jak to już kiedyś Rochu stwierdził, wtedy forum w pół roku oczyści się samo. 

22 minuty temu, arkadowski napisał:

wróciłeś na Forum za zgodą Właściciela - nie bo Ty tak komuś kazałeś.

Nie. Wróciłem na forum dlatego, że zostałem przez Vlada zbanowany z drastycznym pogwałceniem regulaminu i wszelkich zasad. Powrót na forum zarówno mnie jak i wielu innym forumowiczom których zbanowano wbrew zasadom należał się jak psu buda. 

25 minut temu, arkadowski napisał:

Nie podoba Ci się, że modearatorzy (...) nie będą ustalać tego z Tobą?

Już wcześniej prosiłem żebyś przeczytał ze zrozumieniem co pisałem. Nie zrobiłeś tego, wolisz wypaczać moje wpisy i imputować mi twierdzenia których nigdy nie wyartykułowałem. Chcesz żebym udowadniał że nie jestem wielbłądem. Nie będę się w to bawił. Mogę dyskutować o tym co napisałem, a nie o tym co Ci się uroiło. Kiedy przeczytasz ze zrozumieniem co napisałem, możemy ewentualnie wrócić do dyskusji. Mam czas, poczekam.

36 minut temu, arkadowski napisał:

nie odróżniasz słów uzytych jako przenośni wprost ujętych w cudzysłowie?

Obejrzyj sobie co napisałem. Właśnie że użyłem cudzysłowiu. 

37 minut temu, arkadowski napisał:

twierdzisz, że to atak na Ciebie.

38 minut temu, arkadowski napisał:

Każda decyzja wg. Ciebie podjęta przez moderację jest zła

38 minut temu, arkadowski napisał:

Nie, nie jesteśmy tutaj od sprzątania

Wiem że tak uważasz. Wszak sam napisałeś że jesteście tutaj żeby poczuć "władzę" wink.gif

42 minuty temu, arkadowski napisał:

McGyver pokręciło Ci się kompletnie, wróciłeś na Forum za zgodą Właściciela - nie bo Ty tak komuś kazałeś.

Nic mi się nie pokręciło, a wróciłem nie z czyjejś łaski, dlatego, że Vlado zbanował mnie samowolnie, z pogwałceniem regulaminu oraz wszelkich zasad. Dlatego w imię zwykłej przyzwoitości powrót należał się zarówno mnie, jak i wielu innym forumowiczom jak psu buda. Właściciel forum jakoś nie miał z tym problemu takiego jak Ty masz.

45 minut temu, arkadowski napisał:

Nie podoba Ci się, że modearatorzy nie będa (...) ustalać tego z Tobą

Prosiłem grzecznie byś przeczytał ze zrozumieniem to co napisałem. Nie uczyniłeś tego, wolisz imputować mi twierdzenia których nigdy nie wyartykułowałem. To co twierdzisz jest zwykłą nieprawdą. Mogę dyskutować o tym co napisałem , o twoich urojeniach dyskutować nie mam zamiaru. Możemy wrócić do dyskusji gdy tylko przeczytasz co NAPRAWDĘ napisałem i odniesiesz się do tego, i tylko do tego, a nie do wymysłów. 

Klasyczna gierka w Twoim wykonaniu. Niestety ja się nie dam nabrać na Twoje pogrywanie.

Wystarczy Twój post:

2 godziny temu, McGyver napisał:

Moderacja jest od sprzątania na forum.

Więc nie miej więcej pytań. I nie, moderacja NIE JEST OD SPRZĄTANIA na Forum wg.Twojego rozumienia moderacji.

Znudziły mnie Twoje gierki, każdy kolejny moderator przechodził to z Tobą i uwierz, nauczyliśmy się z kim mamy do czynienia. To już nie robi na nas wrażenia i nie zrobi.

Jeżeli moderacja nie jest od sprzątania czyli utrzymywania porządku na forum, to od czego jest? Od pokazywania zwykłym forumowiczom gdzie ich miejsce tak jak to robisz w tym wątku od kilku godzin?

Gość

(Konto usunięte)

Tomek , niektórzy zbyt długo uczyli sie moderatorki od Włodzia

Z jednej strony nadzieja umiera ostatnia a drugiej  był czas przywyknąć do takich reakcji słownictwa i sposobu sprawowania funkcji, trzeba przestać mieć złudzenia:)

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

...niektórzy zbyt długo uczyli sie moderatorki od Włodzia

Niezbyt ciekawy post, ale jednak na temat z wielkim hukiem wyleciał, a tradycja tolerowania przez Moderatora niezgodnych z Regulaminem postów tylko dlatego, że wyrażają słuszne zdaniem Moderatora poglądy wiecznie żywa. A miało być tak pięknie... 

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

7 godzin temu, HQ150 napisał:

Czy już zapadła decyzja czy od teraz decyzje moderacyjne będą podpisane przez konkretnego moderatora?

Czy w dalszym ciągu będziemy ,, nagradzani'' przez anonimowego moderatora?

Nie wiem jak działa teraz silnik. Ciągle coś jest zmieniane. Moderatorzy byli przez jakiś czas widoczni dając ostrzeżenia i punkty. Mnie jest to obojętne czy punky są dawane przez anonimowego moda, czy z przedstawieniem jego nicku.

Łamiesz, którychś z punktów regulaminu czy netykiety. Dostajesz nagrodę.

Będziesz miał podejrzenie, że to ja dokonałem tego "niecnego" czynu i dałem odpowiednią nagrodę za złamanie Regulaminu przez Ciebie - pisz śmiało na pw a ja powiem Ci zgodnie z prawdą że ja to zrobiłem lub nie, ale jeżeli nie trafiłeś, to w życiu nie utrudnię pracy kolegom i informacji kto wlepił ci nagrodę ode mnie nie otrzymasz. 

Mam nadzieję, że jasno się wyraziłem.

Z tego wątku powinny polecieć wszelkie posty o historycznych zaszłościach, jako posty nie na temat czy też zwykły trolling. Nie lecą bo dobra zmiana dała wam generalnie tzw. labę. I co z tym robicie??? Wywlekacie dawno już zatęchłe sprawy, bierzecie się za łby, ze sobą czy z moderatorami. Widać jak w krzywym zwierciadle, że wolność musi być reglamentowana bo inaczej jedynie dochodzi do konfliktów, wywlekania starych brudów itd. I tak niestety będzie.

To forum jest zbyt poważną inicjatywą by nowy człowiek wchodzący z zewnątrz musiał patrzeć na takie przepychanki i już nie chciał tu wracać.

Sami chcecie, prosicie wręcz poprzez swoje wywody o tym co było, by moderacja trzymała was krótko, delikatnie ujmując.

Takie rozmowy nie są celem tego tematu, raz jeszcze powtórzę by do wszystkich dotarło.

W tym temacie piszemy o tym jak funkcjonuje forum teraz i co można by zmienić, pomijając techniczne sprawy. Do spraw technicznych jest odpowiedni wątek o nowym silniku.

3 minuty temu, szaman777 napisał:

informacji kto wlepił ci nagrodę ode mnie nie otrzymasz. 

No świetnie. Będzie tajne co który moderator zrobił. Brawo, po raz kolejny ręce opadają. Ja już nie wiem co to jest, brak moderatorom odwagi cywilnej by przyznawać się do swoich poczynań? Jeżeli jesteście pewni słuszności tego co robicie, to dlaczego nie występować z otwartą przyłbicą, tylko "skrytobójczo" zza węgła? A jeżeli któryś z was ma coś do ukrycia, to czy w ogóle powinien być moderatorem? 

Takimi tekstami i postępowaniem się "zarabia" na nieufność ze strony zwykłych forumowiczów.

7 minut temu, szaman777 napisał:

wolność musi być reglamentowana

Już ciągoty za powrotem do zamordyzmu? Szybko. 

8 minut temu, szaman777 napisał:

W tym temacie piszemy o tym jak funkcjonuje forum teraz i co można by zmienić

Kandydat na moderatora przed zatwierdzeniem powinien obowiązkowo zdać egzamin z rozumienia tekstów pisanych, żeby potem nie czytał między wierszami i nie zarzucał rozmówcom tego, czego nie napisali. 

Ponadto należałoby jasno sprecyzować co jest atakiem personalnym na moderację, a co nim nie jest, bo praktyka pokazała że pod to pojęcie jak moderator zechce, to podciągnie cokolwiek. 

22 minuty temu, McGyver napisał:
38 minut temu, szaman777 napisał:

informacji kto wlepił ci nagrodę ode mnie nie otrzymasz. 

No świetnie. Będzie tajne co który moderator zrobił. Brawo, po raz kolejny ręce opadają. Ja już nie wiem co to jest, brak moderatorom odwagi cywilnej by przyznawać się do swoich poczynań?

Przeczytaj może dokładnie co napisałem, a nie cytuj wyrwany kawałek zdania. Więcej powtarzał się nie będę.

22 minuty temu, McGyver napisał:

Kandydat na moderatora przed zatwierdzeniem powinien obowiązkowo zdać egzamin z rozumienia tekstów pisanych, żeby potem nie czytał między wierszami i nie zarzucał rozmówcom tego, czego nie napisali. 

Patrz wyżej. Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, a wszystko stanie się jasne.

5 godzin temu, szaman777 napisał:

wolność musi być reglamentowana

Zawsze to powtarzałem....

Powtarzałem również, że niektórzy się nie zmieniają i "inwestowanie" czasu na nich, przywracanie im kont, jest strzeleniem sobie w głowę. W kolano było za pierwszym przywróceniem. 

Ja to widzę tak:

@McGyver tu was sztorcuje, bawi się w gierki słowne, skłóca was poprzez ciągłe konfabulowanie i knucie... A potem pisze "....zaraz zadzwonię do DSkrzypczaka-a i mu wyłożę jaka jest moja racja". Wiadomo że jego racja jest najważniejsza...  

Niestety właściciel nie rozumie, że takie odwilże są jeszcze gorsze. Niektórzy zawszę będą mieli "urażoną dumę" i będą jątrzyć. A najgorsze jest tym wszystkim to, że obecna hipsterska młodzież, jest głodna takich radykalnych  poglądów i postaw. I taki forumowy "mesjasz" przyciąga jak magnes "wiernych" wyznawców. A wyznawca jest jeszcze gorszy niż mesjasz...   

Edytowane przez hi_aro

Cześć.

W starej wersji forum był fajny podręczny guzik "moja zawartość". Nie dałoby się go znów gdzieś na wierzch wyciągnąć?

W tym temacie piszemy o tym jak funkcjonuje forum teraz i co można by zmienić, pomijając techniczne sprawy.

Poniższe ewidentnie wymaga zmiany:

...pisz śmiało na pw a ja powiem Ci zgodnie z prawdą że ja to zrobiłem lub nie, ale jeżeli nie trafiłeś, to w życiu nie utrudnię pracy kolegom i informacji kto wlepił ci nagrodę ode mnie nie otrzymasz. 

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Nie wiem o co ta gówno burza. Dostałem wczoraj zasłużone ostrzeżenie za wykonany przeze mnie z premedytacją atak personalny. Ostrzeżenie było podpisane przez moderatora. Tak jak zresztą wszystkie punkty karne. Zawsze wiedziałem za co i od kogo je dostaje. 

Wszystkie informacje (co, za co i kto) o obecnych i historycznych karach są w profilu użytkownika. 

1 godzinę temu, Przemysław_51508 napisał:

Nie wiem o co ta gówno burza.

Po to by pokazać, że wróciła "szlachta", która nienawidzi Forum AS tylko jakimś cudem zawsze ilekroć wylatuje czy sama odchodzi - wraca jak tylko nadarza się taka sposobność.

Niestety ale Panowie tak bardzo krzyczący zapomnieli o jednym istotnym, że cała reszta pamięta ich ostatnie żegnanie się z Forum AS. A te do najlepszych nie należało i zawierało się w takim zachowaniu jak: działanie na szkodę Forum, oczernianie Właściciela AS, opluwanie wszystkich innych z którymi się nie zgadzali.

Towarzystwo wzajemnej adoracji od lat uznające, że ktokolwiek będzie na Forum AS moderacją i ktokolwiek będzie właścicielem musi działać zgodnie z ich oczekiwaniami.

Mogą sobie pokrzyczeć, zapomnieli o jednym - Właściciel przywrócił pewne osoby tylko dlatego, by tak bardzo im zależało na powrocie (jeszcze pare miesięcy temu opluwali AS i Właściciela Forum).

Teraz wrócili i dalej jątrzą myśląc, że moderacja ze strachu przed pseudo "szlachtą" klęknie i z wrażenia zacznie przeciwstawiać się Właścicielowi i Jego wytycznym.

A te są jasne i oczywiste - tolerowanie wracających do momentu, w którym nie zaczną robić tego co kiedyś - działać jawnie przeciwko Właścicielowi i Forum AS.

I to ma miejsce - sprzeciwianie się decyzjom Administracji i usilny nacisk na ustalanie własnych zasad.

Komuś pomyliły się role i zapomina wytłumaczyć skoro jest tutaj tak źle od lat - to dlaczego jakoś dziwnym trafem od lat nadal tutaj siedzi. Reszta wraz z moderacją ma być ochronką ich interesów i w żadnej mierze nie podnosić "ręki" na ich osoby.

Zarzuty o tym, że Włodek uczył kogoś moderacji są kpiną ze zdrowego rozsądku - bo wystarczy go mieć odrobinę by widzieć do czego "szlachcie" służy od lat to miejsce. 

8 godzin temu, szymon1977 napisał:

A miało być tak pięknie... 

Ty Szymonie powinieneś ostatnio odezwać się przeciwko moderacji po tym, ile razy obecny skład moderatorów dawał Ci szansę i przywracał w różnych tematach oraz odpuszczał Ci zachowanie jedynie po koleżeńsku przypominając Ci, byś zszedł na ziemię i zaczął się zachowywać normalnie.

Jak widać nawet tego nie potrafisz uszanować. Wpierw piszesz do moderacji, prosisz o przywrócenie, tłumaczysz się - wiem, że przesadziłem ale już nie będe więcej tego robił. Proszę przywróćcie mnie w temacie "x".

Jak dawaliśmy Ci szansę wielokrotnie i byłeś przywracany do tematów było wielkie dziekuje i achy oraz ochy w temacie moderacji i Właściciela. Nie mogłeś się nadziękowac i nacieszyć z naszej pracy. Teraz co Ci nie pasuje?! Obłuda ma Szymon dwie twarze i tak to się nazywa.

Chciałeś prosto w twarz działającą moderację - to ją dostajesz. Zamiast dziękować za to, że wielokrotnie pomimo swoich wyskoków NIE WOBEC MODERACJI, ALE INNYCH OSÓB dawaliśmy Ci jako moderacja szanse - Ty obłudnie teraz masz czelność odzywac się przeciwko moderacji?!

W porządku, skoro poczułeś wiatr w plecy powracających mącicieli - masz do tego prawo. Pamiętaj - wiatr zmienny jest i nie wieje stale w jednym kierunku.

I BY BYŁO JASNE I CZYTLENE DLA WSZYSTKICH - NIE BĘDZIE MODERACJA NASKAKIWAĆ WIELMOŻNOŚCIOM POWRACAJĄCYM Z NIEBYTU - dostaliście szansę powrotu, to nie Właściciel za Wami się uganiał i prosił o powroty. Dowiedzieliście się o "odwilży" i masowym odblokowaniu kont i wróciliście hurtem na Forum AS udając, że nigdy nic złego nie było i nie działaliście na szkodę Forum. Moderacja działa w imieniu Właściciela i zgodnie z Jego wytycznymi. 

Resztę zasad możecie sobie ustalać na swoim forum. I to jest koniec dyskusji w tym temacie.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
5 godzin temu, Przemysław_51508 napisał:

Nie wiem o co ta gówno burza. Dostałem wczoraj zasłużone ostrzeżenie za wykonany przeze mnie z premedytacją atak personalny. Ostrzeżenie było podpisane przez moderatora. Tak jak zresztą wszystkie punkty karne. Zawsze wiedziałem za co i od kogo je dostaje. 

Wszystkie informacje (co, za co i kto) o obecnych i historycznych karach są w profilu użytkownika. 

No to Ty tak masz. Ja miałem do tej pory zgoła inaczej.

Najczęściej nie było informacji od kogo. Mnie większość punktów karnych dawał anonimowy moderator.

A chciałbym mieć w przyszłości jak zasłużę, tak samo jak Ty.

3 godziny temu, arkadowski napisał:

Po to by pokazać, że wróciła "szlachta", która nienawidzi Forum AS tylko jakimś cudem zawsze ilekroć wylatuje czy sama odchodzi - wraca jak tylko nadarza się taka sposobność.

Niestety ale Panowie tak bardzo krzyczący zapomnieli o jednym istotnym, że cała reszta pamięta ich ostatnie żegnanie się z Forum AS. A te do najlepszych nie należało i zawierało się w takim zachowaniu jak: działanie na szkodę Forum, oczernianie Właściciela AS, opluwanie wszystkich innych z którymi się nie zgadzali.

Towarzystwo wzajemnej adoracji od lat uznające, że ktokolwiek będzie na Forum AS moderacją i ktokolwiek będzie właścicielem musi działać zgodnie z ich oczekiwaniami.

Mogą sobie pokrzyczeć, zapomnieli o jednym - Właściciel przywrócił pewne osoby tylko dlatego, by tak bardzo im zależało na powrocie (jeszcze pare miesięcy temu opluwali AS i Właściciela Forum).

Teraz wrócili i dalej jątrzą myśląc, że moderacja ze strachu przed pseudo "szlachtą" klęknie i z wrażenia zacznie przeciwstawiać się Właścicielowi i Jego wytycznym.

A te są jasne i oczywiste - tolerowanie wracających do momentu, w którym nie zaczną robić tego co kiedyś - działać jawnie przeciwko Właścicielowi i Forum AS.

Nie uważam, żebym sobie swoim tutaj zachowaniem zasłużył na tego rodzaju określenia!

Nie oczerniałem nigdy właściciela, nie działałem na szkodę tego forum, nie opluwałem innych forumowiczów.

Nikt mnie tutaj nie przywracał, bo też nigdy stąd nie zostałem wywalony.

Mimo to jestem jedną z osób która od lat postuluje , aby moderacja była tutaj ,, niezakapturzona''. Żeby moderator zawsze miał odwagę podpisać się pod swoją decyzją. Nie wiem czemu miała by być to dla niego jakaś ujma, przecież stoi na straży regulaminu czyli wykonuje dobrą robotę. Podawałem sam przykłady do czego prowadziła moderacja  spod kaptura.

Każda służba porządkowa w cywilizowanym świecie ma obowiązek wylegitymować się jak nakłada na kogoś karę.

Nie rozumiem po prostu dlaczego w przypadku służb porządkowych na forum mają obowiązywać inne reguły.

I na pewno nie uważam, żebym za swoje w tym punkcie przekonania, zasługiwał na określenia którymi nas częstuje moderacja.

Edytowane przez HQ150

Panowie, święta idą. Może to okazja, żeby wykasować wzajemne żale ?

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.