Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

1.

A co jeśli ktoś uważa (na chłopski rozum) że przy zapaleniu płuc respirator to zamęczanie pacjenta ?

PS.

Profesor też tak uważa:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2.

Na mutację typu "Omikron" szczepionka nie była i nie jest przewidziana.

[Sorry za OT]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Administratorzy

Możemy podjąć decyzje o zablokowaniu czytania dla nowych i dla gosci.

10 minut temu, cir napisał:

nie

mówisz o paru znanych oszołomach a tacy sa w kazdym zawodzie lub o osobach które z premedytacja udaja lekarzy i nie wiesz

Nie znam ich osobiście zaś znam innych osobiście i mają własnie odmienne zdanie co do tych "oszołomów".

Ale nadal wolałbym pozostać sceptycznie nastawiony do całego zajścia 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Nadal to opinia tylko kilku a nie choćby 50 % użytkowników online.

Oczekujesz, że negatywną ocenę wystawi ktoś, kto ze zjawiskim się nie spotkał?

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Zawsze tak będzie że użytkownik nie zgadza się po otrzymaniu punktów bo będzie uparcie twierdził iż nie miał nic złego na myśli. 

Nie, znam Regulamin, wiem czy go łamię przed wciśnięciem "wyślij", kary przyznanej bez prywatnych animozji czy traktowania swojego stanowiska jako miary wszechrzeczy nie kwestionuję.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 minutę temu, xniwax napisał:

Przepraszam, ale owa "terapia" w omawianym temacie jest obustronna.
Można to tez nazwać wymianą poglądów na dany temat.

terapia to terapia a gusła powinny posiadac stosowna adnotacje ze na własne ryzyko

proste jak drut

poglady wymienac mozesz o sztuce i polityce

leczenie i medycyna to standarty poparte nauka i statystyka

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

5 minut temu, cir napisał:

to była  medycyna jak na wojnie z selekcja rannych

Bo ani do wojny, ani do pandemii nigdy nikt nie jest przygotowany szczególnie system, który od lat bazuje na oszczędnościach, w każdym kraju.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Administratorzy
7 minut temu, cir napisał:

nie była , moja kolezanka tam pracowała wtedy i odpinali starszych od respiratorów aby dac szanse młodszym

kto tego nie przezył nie zrozumie co sie działo

to była  medycyna jak na wojnie z selekcja rannych

ustawiali całe korytarze ludzi którym nie mogli nic pomóc

Mam własnie takiego lekarza co pracuje w szpitalu na covidzie. Ciężka praca tyle moge powiedzieć.

Krotko,
jak Sady tak i Moderacja powinna być bezstronna i żale tutaj aby podchodami uzyskać wsparcie jest ......

Milego dnia

4 minuty temu, Espectro napisał:

mają własnie odmienne zdanie co do tych "oszołomów"

kwestia na czym oparte

1 minutę temu, cir napisał:

poglady wymienac mozesz o sztuce i polityce

Nie tylko..

2 minuty temu, cir napisał:

leczenie i medycyna to standarty poparte nauka i statystyka

Pomijasz, że nauka i statystyka nie tworzy się sama.
Tworzą ją ludzie z ludzkimi ułomnościami.

1 minutę temu, xniwax napisał:

Bo ani do wojny, ani do pandemii nigdy nikt nie jest przygotowany szczególnie system, który od lat bazuje na oszczędnościach, w każdym kraju.

nie znasz tego szpitalnictwa ani ich zabezpieczenia medycznego z NATO , zmyslasz

to nie polskie szpitalnictwo oparte na konstytucji , zusie i poboznych zyczeniach

Teraz, xniwax napisał:

Pomijasz, że nauka i statystyka nie tworzy się sama.
Tworzą ją ludzie z ludzkimi ułomnościami.

wybacz medycyna to nie wiedza która tworzy facet z telefonem i laptopem i niczym więcej

1 godzinę temu, electro napisał:

ostatni moj ban, to gdy odnioslem sie do sytuacji, w ktorej dwa razy uderzono policjanta, a ten uzyl paralizatoraw sklepie- bydlo zostalo porazone pradem i posatwiono mu zarzuty- zostalem za te slowa ukarany przez moderatora- jest to cenzura, a nie moderacja, cenzura przeprowadzona przez moderatora, ktory wielokrotnie mnie blokowal gdyz pisze prawde o sytuacji umierajacych antyszczepionkowcow w szpitalu itd.

Ta wypowiedź zawiera same kłamstwa i oszczerstwa.  Za "bydło" dostaleś punkty, nie bana. Nigdy nie dostaje się bana za jeden wpis, tylko Vlado tak robił. Miałeś już wcześniej uzbierane punkty, ban się wlącza automatycznie po zgromadzeniu dychy. Nie ma to nic wspólnego z cenzurą, zostałeś ukarany za słownictwo, a nie za "pisanie prawdy". Pisz co chcesz, byle kulturalnym językiem, wtedy nikt tego nie będzie usuwał. A kolejne oszczerstwa pod adresem moderacji będą karane z całą stanowczością.

• Administratorzy
9 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Krotko,
jak Sady tak i Moderacja powinna być bezstronna i żale tutaj aby podchodami uzyskać wsparcie jest ......

Milego dnia

Jedyne co moderacja robi to nie pozwala na obrażanie się nawzajem i nie jesteśmy w stanie weryfikować takich wiadomości.

Czasami jak już gdy wpis jest naprawde ewidentnym trollingiem lub fakenewsem to tak.

5 minut temu, McGyver napisał:

Ta wypowiedź zawiera same kłamstwa i oszczerstwa.  Za "bydło" dostaleś punkty, nie bana. Nigdy nie dostaje się bana za jeden wpis, tylko Vlado tak robił. Miałeś już wcześniej uzbierane punkty, ban się wlącza automatycznie po zgromadzeniu dychy. Nie ma to nic wspólnego z cenzurą, zostałeś ukarany za słownictwo, a nie za "pisanie prawdy". Pisz co chcesz, byle kulturalnym językiem, wtedy nikt tego nie będzie usuwał. A kolejne oszczerstwa pod adresem moderacji będą karane z całą stanowczością.

Dokładnie tak.

Ale cieszę sie że udało nam sie porozmawiać w dość kulturalny sposób.

Dzięki za to. 

13 minut temu, Espectro napisał:

Ale nadal wolałbym pozostać sceptycznie nastawiony do całego zajścia 

Można sobie być, to decyzja każdego.

Natomiast wycinanie z wątku osoby, która osobiście "walczy na tym fronie" jest, jak dla mnie świadomym dzialaniem wykluczającym.

Akurat elctro (znam na forum od lat, poznałem też i osobiście) zawsze miał bardzo wyraziste prawicowo-tradycyjne poglądy, więc trudno go więc podejrzewać w tym przypadku o kłamstwa polityczne na zamówienie. 

Godzinę temu, przemak napisał:

Ale punkty za przypomnienie, że nie na wszystkie tematy można tu odpowiadać, dostałem ja 😉

Bo to kłamstwo.

• Administratorzy
Teraz, jar1 napisał:

Natomiast wycinanie z wątku osoby, która osobiście "walczy na tym fronie" jest, jak dla mnie świadomym dzialaniem wykluczającym.

Nie chodzi o wyraziste słownictwo a o wpisy takich userów którzy dość dosadnie określają zwolenników lub anty zwolenników szczepień. Uwaga podaje przykład:  "ty kur** szczepiona" itd

1 minutę temu, Espectro napisał:

Uwaga podaje przykład:  "ty kur** szczepiona" itd

Pzrecież nie za takie odzywki został zbanowany, przynajmnie ja takiej nie zuważyłem,

• Administratorzy
Teraz, jar1 napisał:

Pzrecież nie za takie odzywki został zbanowany, przynajmnie ja takiej nie zuważyłem,

Kto ?

Takich się usuwa z tematu na zawsze.

Teraz, przemak napisał:

Czyli co, mogę pisać, że kablarstwo to idiotyzm? 😉

Bez kabla nie działa nic. Lodówka, pralka......

3 minuty temu, przemak napisał:

Czyli co, mogę pisać, że kablarstwo to idiotyzm? 😉

Możesz, ale tam gdzie tego miejsce. 
Jeżeli będziesz tak pisał w wątku w ktorym ktoś się pyta czy lepszy Chord czy może Cardas, to dostaniesz punkty i ban na wątek.

• Administratorzy
2 minuty temu, jar1 napisał:

Sam podałeś taki przykład, jako uzasadnienie.

Ale pyta Pan o konkretnego usera ? żeby go podać czy że co ? Dałem przykład za co się usuwa takich z tematu covid. Inni jak przeginają dostają punkty.

4 minuty temu, McGyver napisał:

Możesz, ale tam gdzie tego miejsce. 
Jeżeli będziesz tak pisał w wątku w ktorym ktoś się pyta czy lepszy Chord czy może Cardas, to dostaniesz punkty i ban na wątek.

Bez nazwania tego po imieniu, czego jak widać ktoś się boi, sytuacja jest nie do obrony i śmieszna.

nagrywamy.com

34 minuty temu, cir napisał:

nie znasz tego

Nigdy nie pisz kategorycznie, że ktoś czegoś nie zna bo możesz się pomylić i wyjść na "filozofa".

38 minut temu, cir napisał:

medycyna to nie wiedza która tworzy facet z telefonem i laptopem i niczym więcej

Nie o takich ułomnościach pisałem.

17 minut temu, przemak napisał:

Bez nazwania tego po imieniu, czego jak widać ktoś się boi, sytuacja jest nie do obrony i śmieszna.

Nie żadne "nazywanie po imieniu" tylko nachalny trolling. Namolne i uciążliwe wciskanie antyaudiofilskiej propagandy wszędzie i na każdym kroku. Do powrotu czegoś takiego nie dopuścimy. Koniec tematu.

50 minut temu, Espectro napisał:

Nie znam ich osobiście zaś znam innych osobiście i mają własnie odmienne zdanie co do tych "oszołomów".

Takie właśnie argumenty są stosowane lekarz - inne zdanie - to na pewno oszołom, a teraz widzę jątrzenia żeby cenzurować, bo tylko jedna storna ma licencje na prawdę. Niestety ale nie można takich ruchów wykonywać pod dyktando kilku użytkowników bo oni chcą.

• Administratorzy
1 minutę temu, malikali napisał:

Takie właśnie argumenty są stosowane lekarz - inne zdanie - to na pewno oszołom, a teraz widzę jątrzenia żeby cenzurować, bo tylko jedna storna ma licencje na prawdę. Niestety ale nie można takich ruchów wykonywać pod dyktando kilku użytkowników bo oni chcą.

I dlatego takie nie są wykonywane. Jak by takie były to jedna z stron nie mogłaby się wypowiadać.

2 minuty temu, McGyver napisał:

Nie żadne "nazywanie po imieniu" tylko nachalny trolling. Namolne i uciążliwe wciskanie antyaudiofilskiej propagandy wszędzie i na każdym kroku. Do powrotu czegoś takiego nie dopuścimy. Koniec tematu.

Jasne. Lepiej w wątku miłośników zwierząt propagować strzelanie z wiatrówki do kotów jako polowanie w celu zdobycia pożywienia dla całej rodziny. Rozumiem. 

nagrywamy.com

33 minuty temu, Espectro napisał:

Kto ?

Takich się usuwa z tematu na zawsze.

nie zartuj zostałem wielokrotnie zwyzwany w covid watku , posadzony o łapówy , branie pieniedzy , trucie ludzi , zwracano sie do mnie obrazliwie

robił to nawet  moderator

i co ? ja nie oczekuje aby ludzi z watku wywalac jesli mi z nim nie po drodze ale jesli codziennie  w watku kolejna porcja głupot i obrazania ludzi to jest to zwykły troll

1 minutę temu, cir napisał:

nie zartuj zostałem wielokrotnie zwyzwany w covid watku , posadzony o łapówy , branie pieniedzy , trucie ludzi , zwracano sie do mnie obrazliwie

robił to nawet  moderator

i co ? ja nie oczekuje aby ludzi z watku wywalac jesli mi z nim nie po drodze ale jesli codziennie  w watku kolejna porcja głupot i obrazania ludzi to jest to zwykły troll

No to zgłaszaj.

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.