Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Czesi już podeszli do sprawy konkretnie i oficjalnie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cytat

[...]

Wolność wypowiedzi jest zapisana na poziomie konstytucyjnym w art. 17 Karty podstawowych praw i wolności. Każdy ma prawo wyrażać swoje poglądy w dowolny sposób, jaki uzna za stosowny. Ale wolność słowa ma też swoje granice w demokratycznym państwie prawa - wskazuje Prokuratura Naczelna w Brnie. - Jeśli ktoś publicznie (m.in. na demonstracjach czy w Internecie, np. na portalach społecznościowych)  akceptował lub poparł ataki Federacji Rosyjskiej na Ukrainę lub wyraził poparcie dla przywódców Federacji Rosyjskiej lub pochwalił ich za te ataki, może również ponieść odpowiedzialność karną za przestępstwo polegające na pochwale przestępstwa (art. 365 kodeksu karnego) lub za przestępstwo polegające na zaprzeczaniu, kwestionowaniu, pochwalaniu i usprawiedliwianiu ludobójstwa (art. 405 kodeksu karnego) - przestrzega Prokuratura Naczelna.

Czeska prokuratura krajowa apeluje do wszystkich, aby w tych trudnych czasach nie uciekali się do wystąpień publicznych przekraczających ustalone ograniczenia konstytucyjne i prawne.

Komunikat szefostwa czeskich śledczych skomentowała prokurator Ewa Wrzosek, członkini prokuratorskiego stowarzyszenia Lex Super Omnia, krytycznego wobec działań ministra sprawiedliwości prokuratora generalnego Zbigniewa Ziobry. "Polska prokuratura też powinna" - napisała na swoim koncie na TT i dołączyła grafikę z przepisami polskiego kodeksu karnego, w myśl których surowo karane jest prowadzenie wojny napastniczej i publiczne nawoływanie do jej wszczęcia lub publicznie pochwalanie wszczęcie lub prowadzenie takiej wojny. [...]

Ukryta Zawartość

42 minuty temu, argus napisał:

Czesi już podeszli do sprawy konkretnie i oficjalnie:

Ukryta Zawartość

Całkowita racja co do możliwości zastosowania art. 117KK.

No cóż Droga Administracjo, donos w takiej sprawie jest Waszym ustawowym obowiązkiem. Tak samo jak zabezpieczenie dowodów.

Zaniechanie tego jest przestępstwem.

Ukryta Zawartość

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Teraz, rochu napisał:

Zaniechanie tego jest przestępstwem.

Dlatego psychopata i kołchozowy głupek Bombowiec (ksywa Tylko Reżyser) -przestał pisać.

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Dlatego psychopata i kołchozowy głupek Bombowiec (ksywa Tylko Reżyser) -przestał pisać.

Nie chce mi się szukać, ale całkiem niedawno pisał jak to Pan Prezydent Putin (tak, wszystko dużymi literami) broni nas przed zniewoleniem przez światowy kapitał. 

Tylko Reżyser = tylko Putin.

Godzinę temu, arturp napisał:

Usuwanie postów niczego nie zmieni , należy trwale usuwać użytkowników , którzy agitują przeciwko Ukrainie i wspierają agresję . To już nie jest kwestia źle rozumianej poprawności i wolności słowa tylko działania szkodliwego dla interesów Polski . To element wojny informacyjnej , w którą właśnie zostaliście wmanewrowani . Więc albo sami się tym zajmiecie albo zrobią to powołane do tego służby .

Bo wojna naprawdę jest. I trzeba się bronić a nie cackac. Wolność wypowiedzi to wartość ale nie może być przyzwoleniem na  sianie zbrodniczych działań putinowskie propagandy nienawiści

Godzinę temu, argus napisał:

"Jeśli ktoś publicznie (m.in. na demonstracjach czy w Internecie, np. na portalach społecznościowych)  akceptował lub poparł ataki Federacji Rosyjskiej na Ukrainę lub wyraził poparcie dla przywódców Federacji Rosyjskiej lub pochwalił ich za te ataki, może również ponieść odpowiedzialność karną za przestępstwo polegające na pochwale przestępstwa (art. 365 kodeksu karnego) lub za przestępstwo polegające na zaprzeczaniu, kwestionowaniu, pochwalaniu i usprawiedliwianiu ludobójstwa (art. 405 kodeksu karnego) - przestrzega Prokuratura Naczelna."

Nie wiem, czy czytałeś uważnie, a może to po prostu dla Ciebie zbyt trudne, ale jeśli ktoś jest za odrodzeniem CCCP oraz wyjściem Polski z UE i powiązaniami gospodarczymi ze wschodem, natomiast nie podoba mu się, że dzieje się to kosztem cywilów, to nic mu nie grozi.

-----

31 minut temu, rochu napisał:

Całkowita racja co do możliwości zastosowania art. 117KK.

Tak. To teraz wskaż, gdzie ktoś pochlebnie wyraża się nt masowego mordowania cywilów.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

15 minut temu, Jaro_747 napisał:

Z... twierdzi, że po Przemyślu biegają z tryzubami i porywają polskie dzieci."

Za to punkt i

Nie żaden "Z...", tylko Zyzol. On naprawdę tak uważa.

Miałem tam napisać, że według niego Ukraińcy te dzieci jedzą, ale chyba od jakiegoś nadgorliwego moderatora dostałbym tych punktów ze trzy.

Ale gdy ewidentne ruskie trolle i inne mendy prawie otwarcie pochwalają napaść bandytów na suwerenne państwo - niejednokrotnie moderacja patrzy w niebo i ogląda sobie paznokcie.

A co drogie dzieci z sugestiami w wątku covidowym, że jeśli ktoś się niezaszczepił, to popiera działania Putina na Ukrainie? Kliknąć serduszko czy uśmieszek? A może zgłosić?

Edytowane przez szymon1977

Widze, ze troche wam odwala. Ja rozumiem, ze moga byc ruskie trolle, i takich trzeba eliminowac. Ale banowanie np 747, ktory zawsze mial mocno odjechana wizje, to chyba lekka przesada. Niedlugo za Chujnie go wywalicie.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Na razie to sam się wywalił.

Nic ci to nie daje do myślenia? Przecież takiś podobno roztropny i mundry...

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Na razie to sam się wywalił.

Nic ci to nie daje do myślenia? Przecież takiś podobno roztropny i mundry...

Plujecie na niego, to sie wycofal. Szkoda chlopaka. Fajny byl.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Moderatorzy
22 minuty temu, szymon1977 napisał:

A co drogie dzieci z sugestiami w wątku covidowym, że jeśli ktoś się niezaszczepił, to popiera działania Putina na Ukrainie? Kliknąć serduszko czy uśmieszek? A może zgłosić?

Proponuję Ci Szymek powdychać świeżego powietrza.

Przestań jątrzyć!

14 minut temu, bubusia napisał:

Widze, ze troche wam odwala. Ja rozumiem, ze moga byc ruskie trolle, i takich trzeba eliminowac. Ale banowanie np 747, ktory zawsze mial mocno odjechana wizje, to chyba lekka przesada. Niedlugo za Chujnie go wywalicie.

Bubusia, zaczęliśmy rozmawiać podobnym językiem i za to Ci chwała, ale 747 jest szkodnikiem działającym na korzyść putinowskiego Kremla. To czy celowo, to robił, czy z głupoty, to jest inna sprawa.

W sumie nie jestem tutaj od obrony 747. Dla mnie jest zabawny, a nie szkodliwy. Ale ja go za bardzo nie czytam, tzn ogladam:)

• Moderatorzy
Teraz, bubusia napisał:

W sumie nie jestem tutaj od obrony 747. Dla mnie jest zabawny, a nie szkodliwy. Ale ja go za bardzo nie czytam, tzn ogladam:)

W obecnej sytuacji jest szkodliwy. Podobnie jak Zyzol, który na codzień wzbudza uśmiech, a dziś szkodzi.

Bez przesady, pokaz mi jakas wypowiedz Zyzola, ktora jest pro-rosyjska.

• Moderatorzy
4 minuty temu, bubusia napisał:

Bez przesady, pokaz mi jakas wypowiedz Zyzola, ktora jest pro-rosyjska.

Owszem, ten drugi robi to o wiele dyskretniej.

Nie przepychajmy się teraz z tym co było, tylko zadbajmy aby aktualnie takie rzeczy nie miały miejsca.

Chciałbym zauważyć, że to jest przepis i sankcja a nie przykład (czyjegoś wpisu) pochwały zbrodni.

Oczywiście że nie można pozwalać na pochwałę zbrodni ale cytowanie przepisu to nie jest odpowiedź na zarzut, który komuś z użytkowników przypisano.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Administratorzy
3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Trolling.

Temat blokuję bo nie piszecie na temat.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

19 godzin temu, Espectro napisał:

Trolling.

Ok, jak nie spuści z tonu to zgłoszę za trolling.

• Administratorzy
3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Ok, jak nie spuści z tonu to zgłoszę za trolling.

Kto taki ?.

Podobno tylko dzidy potrafią być tępe🤔

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Administratorzy
17 minut temu, kazik-t napisał:

Czy widoczne na stronie głównej dwie miniaturki imitujące barwy narodowe, są informacją o przynależności narodowej właścicieli portalu audiostereo?

Wystarczy najechać myszką na flagi a wszystko się stanie jasne i proste. 

To swego rodzaju wsparcie Polski dla aktualnie walczącej Ukrainy.

Gość

(Konto usunięte)

"wszystko się stanie jasne i proste", jak zamieścicie grafikę przedstawiającą pomoc od Ukrainy dla Polski podczas wojny.

Na zasadzie wzajemności.

Kasowanie wpisów w tej kwestii, jest potwierdzeniem szczerych intencji i wzajemnego braterstwa.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.