Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

46 minut temu, papageno napisał:

He, he. Nadal kupujesz benzynę i gaz od ruskich? I korzystasz z prądu wytwarzanego dzięki ruskiemu węglowi? Oczywiście. Czynnie wspierasz Putina. I nie masz w domy żadnych zachodnich produktów. A ucząc dzieci angielskiego wychowujesz przyszłych Wallenrodów? 

Czy Ty cos w ogole rozumiesz?

Przeczytaj sobie. To jest dopiero jazda:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W niemieckim programie telewizyjnym, do którego zaproszony został ambasador Ukrainy w Niemczech Andrij Melnyk, doszło do spięcia po jednym z zadanych pytań. Melnyk nie krył zdumienia, gdy został zapytany o to, "czy istnieje granica liczby ofiar cywilnych, którą Ukraina jest gotowa zaakceptować". — To pytanie było cyniczne. Nie będę na nie odpowiadał — powiedział dyplomata.

Nie zrobimy naszym niemieckim przyjaciołom przysługi, poddając się po to, by nie musieli oglądać tych strasznych obrazów — mówił w trakcie programu oburzony Melnyk

SZOK

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

12 godzin temu, Espectro napisał:

Jeszcze raz. rosyjskich trolli na forum brak.

Masz na to dowody, czy to twoja opinia? Gdy ktoś nazywa ruską agenturę po imieniu, dostaje punkty, a wy (także ty) domagacie się dowodów. Masz więc dowody na to, że kilku użytkowników to audiofile o proputinowskich przekonaniach, czy bezczelne, opłacane przez Moskwę trolle? Ja mam trochę mniej naiwności w sobie, może żyję trochę dłużej niż ty i widzę, co się dzieje. Aktywiści piszący na Bocznicy od rana do wieczora, dzień w dzień, nie zajmujący się w ogóle tematami audio i przeklepujący rosyjską propagandę z RT i Sputnika to wg ciebie nie trolle? A kto?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Zauważyłem taką oto karę:

"2 Trolling (Netykieta pkt. 11) | 3-5 pkt

Zapoznano się

Ograniczenia

Przyznano punktów: 2 , wygasają 08.04.2022 13:37

Informacja dla użytkownika

"Ukraiński sportowcom wolno demonstrować swoje zachowanie wobec tej wojny, a rosyjskim już nie? Zawieszono demokracje i wolność wypowiedzi?""

W związku z tym proszę o wyjaśnienie, gdzie tu jest trolling. Proszę ocenę mojej wypowiedzi pod kątem naruszenia owego przepisu z omówieniem podmiotu i strony podmiotowej, przedmiotu i strony przedmiotowej.

Uważam, że nałożenie kary regulaminowej z wyrażenie opinii, jest niczym innym, jak próba ograniczenia mojego konstytucyjnego prawa do wolności wypowiedzi. A kara została nałożona bezprawnie.

Jakie dobra chronione prawem naruszała moja wypowiedź?

Gość

(Konto usunięte)

JuG postanowił odpocząć od forum kilka dni przed samym atakiem rosyjskiej strony na ukrainę. 
Proszę nie zapominać iż w swym wpisie po tym fakcie jasno wytłumaczył iż nie pochwala takiego zachowania i przedstawił swoje stanowisko. Zrobił to w wyjątkowo poprawny sposób nie to co potrafią wypisywać inni na jego temat i pod jego adresem. Proszę to uszanować i tyle. 

Nie chcę się narażać adminowi, ale wpis JuG z 24 lutego sobie zachowałem.

Aktualnie widzę że konto jest w trakcie usuwania, czyli JuG ucieka od wyszukiwania jego wpisów po nicku. Takie są fakty, no offence.

207bbdef7e04129739d4274a54ceefc7.jpg

PS. Fuck, Badosa przegrała z Sakkari.

Ma swoich wrogów, którzy nie dorośli do jego inteligencji.

No to panowie, dawać papiery Mensy na stół

To też nie jest wina samych rosjan a w dużej mierze tego co w tamtejszej telewisji się pokazuje i tego co sam putin sobie zaplanował. To nie wina poszczególnego rosjanina a wina samego putina i narracji jaka jest tam propagowana wszędzie. 

Czyli Niemcy jako naród też nie byli winni, bo to Hitler?

O ile przez pierwsze dni za nazwanie kogoś "ruskim trollem" nic nie było robione to aktualnie może zostać uznane za obrazę.

A nie powinno, zwłaszcza że w wątkach politycznych, np. ja jestem tak nazywany przez "nich". Trollują was na każdym kroku :(
Gość

(Konto usunięte)
A tego nie wiem na szczęście kompletnie nie oglądam tv i nie czytam o polityce. Życie jest piękniejsze. 

Fakt, jest. Tyle tylko, że pewnego dnia możesz obudzić się w Rosji.

Otóż nie. Bo przestał pisać kilka dni przed a nie w momencie ataku. 

Ostatni wpis JuG jest z 24 lutego. Tak pro forma tylko.
Gość

(Konto usunięte)
Nie koniecznie. 90% wpisów pod jego adresem to obelgi. Koniec kropka. taka też była decyzja o odejściu z forum.

Czyli ostracyzm jednak działa, nawet wbrew moderacji i administracji.

I czy, tak zupełnie serio, rozważaliście że ktoś może wykupić waszą firmę? ;)

Postuluję to, żeby sianie złego ziarna trafiało w kierunku rzucającego, a nie obrzucanego.

Podstawowym kryterium oceny "informacji" powinien być owoc, który ma z tego ziarna powstać. Skoro efekt jest zgniły to ziarno i rzucający nim są szkodnikami.

5 godzin temu, tomek4 napisał:

tak zupełnie serio, rozważaliście że ktoś może wykupić waszą firmę? 😉

Według mnie - pytanie pozbawione sensu. Odnosiłoby się tylko do spółek o akcjach w obrocie publicznym.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Administratorzy
10 godzin temu, tomek4 napisał:

Aktualnie widzę że konto jest w trakcie usuwania, czyli JuG ucieka od wyszukiwania jego wpisów po nicku. Takie są fakty, no offence.

Konto przebywało chyba od 01.03 w tej grupie "W trakcie usuwania" 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

22 godziny temu, d-t-x napisał:

Aktywiści piszący na Bocznicy od rana do wieczora, dzień w dzień, nie zajmujący się w ogóle tematami audio i przeklepujący rosyjską propagandę z RT i Sputnika to wg ciebie nie trolle? A kto?

Uzależnieni od internetu i odbudowujący swoje osłabione ego. Reszta to wytwór Twojej fantazji.

• Moderatorzy
Teraz, soundchaser napisał:

Uzależnieni od internetu i odbudowujący swoje osłabione ego. Reszta to wytwór Twojej fantazji.

Z pierwszym zdaniem zupełnie się zgadzam. szkoda, ze dopisałeś drugie 😞 

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Uzależnieni od internetu i odbudowujący swoje osłabione ego.

Nie tylko. Zdrowi inaczej też.

W dniu 18.03.2022 o 13:59, papageno napisał:

Ludzie o takich poglądach strzelają do dzieci w Ukrainie.

Kara jest nie za poglądy ale za czynność - zbrodniczą.

PS. Sorry za OT w temacie.

Edytowane przez xetras
Dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Tylko z kilkunastu ostatnich godzin. Co to jest?

"Można to rozumieć, że logistyka zawiodła bo wojna wybuchłą niespodziewanie po zerwaniu rozmów przez USA oraz że Rosja w przeciwieństwie do USA nie szkoli swoich żołnierzy do wojen najeźdźczych.

Moim zdaniem jesteśmy totalnie manipulowani w temacie wojny na rosyjsko-ukraińskiej, która rozpoczęła się agresją Rosji na to państwo

Wymowa artykułu jest taka, że jest to kolejna rosyjska zbrodnia, bo przecież w koszarach zabito co najmniej 50 ukraińskich żołnierzy. A przecież każde państwo szkoli swoich żołnierzy, aby najpierw zbili jak najwięcej żołnierzy wroga, a potem byli gotowi na śmierć. Głownie bohaterską.

Szczerze. Mam dostęp do prawda.ru (przez VPN z USA) i tass.ru (całkiem wolny)- taki dostąp mają wszyscy, jeśli są zainteresowani poszerzaniem horyzontów. 

Uchodźcy są już teraz w Polsce problem, który zupełnie się bagatelizuje ze szkoda dla polskiego interesu. Polacy są dyskryminowani względem wojennych uchodźców z Ukrainy. 

Można to rozumieć, że logistyka zawiodła bo wojna wybuchłą niespodziewanie po zerwaniu rozmów przez USA oraz że Rosja w przeciwieństwie do USA nie szkoli swoich żołnierzy do wojen najeźdźczych".

16 minut temu, papageno napisał:

Tylko z kilkunastu ostatnich godzin. Co to jest?

"Można to rozumieć, że logistyka zawiodła bo wojna wybuchłą niespodziewanie po zerwaniu rozmów przez USA oraz że Rosja w przeciwieństwie do USA nie szkoli swoich żołnierzy do wojen najeźdźczych.

Moim zdaniem jesteśmy totalnie manipulowani w temacie wojny na rosyjsko-ukraińskiej, która rozpoczęła się agresją Rosji na to państwo

Wymowa artykułu jest taka, że jest to kolejna rosyjska zbrodnia, bo przecież w koszarach zabito co najmniej 50 ukraińskich żołnierzy. A przecież każde państwo szkoli swoich żołnierzy, aby najpierw zbili jak najwięcej żołnierzy wroga, a potem byli gotowi na śmierć. Głownie bohaterską.

Szczerze. Mam dostęp do prawda.ru (przez VPN z USA) i tass.ru (całkiem wolny)- taki dostąp mają wszyscy, jeśli są zainteresowani poszerzaniem horyzontów. 

Uchodźcy są już teraz w Polsce problem, który zupełnie się bagatelizuje ze szkoda dla polskiego interesu. Polacy są dyskryminowani względem wojennych uchodźców z Ukrainy. 

Można to rozumieć, że logistyka zawiodła bo wojna wybuchłą niespodziewanie po zerwaniu rozmów przez USA oraz że Rosja w przeciwieństwie do USA nie szkoli swoich żołnierzy do wojen najeźdźczych".

Czyje to? 

4 minuty temu, jar1 napisał:

Czyje to? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez papageno
  • Moderatorzy
25 minut temu, papageno napisał:

Ukryta Zawartość

Myślę, że Z już został wysłany na wakacje.

Ukryta Zawartość

16 minut temu, papageno napisał:

Też. Wojna toczy się na wielu frontach. Teraz kolej na wojnę z antyszczepami wspomaganymi przez Rosję.

Tobie w tej głowie to już się wszystko kiełbasi od nadmiaru siedzenia w internecie.

Pobiegałbyś trochę...taka ładna pogoda.
Dotlenisz się trochę i inaczej spojrzysz na świat. 😉

W dniu 18.03.2022 o 14:25, bubusia napisał:

Wiesz, ktoś może np Ciebie oskarżyć, ze miałeś poglądy, które doprowadziły do totalnego uzależnienia od Putina poprzez bezrefleksyjne wspieranie Zachodu. Chyba już dla każdego oczywistym jest, ze Zachód tak utuczył Putina, zreszta tuczy go nadal, ze mógł sobie pozwolić na wojnę.

A nawet dostawał broń, która teraz morduje Ukraińców.

I co, mam ciebie oskarżyć, ze przyłożyles do tego łapę?

Co za wywijasy...

W dniu 18.03.2022 o 11:24, Espectro napisał:

A tego nie wiem na szczęście kompletnie nie oglądam tv i nie czytam o polityce. Życie jest piękniejsze. 

Administrator powinien choć trochę orientować się w świecie ze względu na decyzje które tu na forum podejmuje. 

5 godzin temu, papageno napisał:

Też. Wojna toczy się na wielu frontach. Teraz kolej na wojnę z antyszczepami wspomaganymi przez Rosję.

Jeśli nie możesz zmienić poglądów, to chociaż zamilcz.

hehe, co tam u was za srodki podaja?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

O co biega z tym ukrywaniem wpisow???

do mod.

• Administratorzy
16 godzin temu, bubusia napisał:

O co biega z tym ukrywaniem wpisow???

do mod.

?? Co dokładnie.

Co do pytania (ukrytego, do zatwierdzenia) to padło wiele delikatnych słów dlatego też system ocenił jako zawartośc do zatwierdzenia.

21 godzin temu, jello napisał:

Administrator powinien choć trochę orientować się w świecie ze względu na decyzje które tu na forum podejmuje. 

Wystarczająco.

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Wystarczająco.

Nie czyta, nie ogląda to jak się orientuje, hę?

Edytowane przez jello
  • Administratorzy
2 minuty temu, jello napisał:

Nie czyta, nie ogląda to jak się orientuje, hę?

Coś tam czytam. 

Ciąg dalszy szaleństwa :

To już groźby karalne ?

Art.  190.  [Groźba karalna]

§  1. 

Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

9 minut temu, skynyrd napisał:

Ale co ja takiego napisałem?

.

18 minut temu, skynyrd napisał:

Ja Ci nagnę kiedyś łeb, sukinsynu.

Dostatecznie dużo, by znów iść na zwolnienie (nazwijmy je - "chorobowe").

A później zaś będziesz jojczał i biadolił nad niesprawiedliwością Moderacji i nad tym, że każdy cię szykanuje "za poglądy".

Opublikowano 7 minut temu

5 godzin temu, skynyrd napisał:

"Adalbert - nigdy w życiu nie nazwałbym Cię kretynem".

A Niepokorny na to:

"Spoko, z przyjemnością mogę zrobić to za ciebie.."

Kultura zeszła się z kulturą.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.