Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 7.08.2022 o 02:46, Espectro napisał:

Nowe tematy podpina się na ok 15 dni. (test też nowej funkcji) 

Jeszcze zapytam, dlaczego inne wątki, też nowe, nie dostają takiego podpięcia? 

Od czego to zależy? 

• Administratorzy
1 minutę temu, jar1 napisał:

Jeszcze zapytam, dlaczego inne wątki, też nowe, nie dostają takiego podpięcia? 

Od czego to zależy? 

Od niczego. bardziej czy moderator trafi na taki temat czy tez nie lub gdy temat jest do zatwierdzenia to głównie moderator się tam pojawia. Od tematyki itd. Mozna także zgłaszać takie tematy do podpięcia na kilka dni gdy ruch w temacie mały i nikt nie odpowiada. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

W dniu 6.08.2022 o 11:39, bubusia napisał:

Napisal Bob

... apeluje tuba przekaźnikowa propagandy z Nowogrodzkiej.

😂😄😀😃😅

Czy tego typu wypowiedzi, non stop powtarzane, obrazliwe dla drugiej strony podlegaja punktacji?

Powinny. Wszak to ot, trolling, prowokacja do pyskówki... ludzka przyzwoitość podpowiada by ukarać z najbardziej surowego paragrafu.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy

Do testów dodaliśmy nowy motyw pod nazwą Red 2023 i nazwa nie jest przypadkowa, bo to skórka, która zastąpi aktualną domyślną na forum.

Bardzo prosimy o przetestowanie i o przeklikanie wszystkiego. Każda sugestia oraz błędy wyłapane w testach pozwolą bezproblemowo wprowadzić szybko nową wersję i ustawić jako domyślną na forum.

Zmiany:

Dodanie przycisku zmiany kolorystyki Dzień / Noc (tryb nocny "ciemny" oraz dzienny "jasny"). 

Przygotowanie pod kolejne zmiany z motywu Light / Dark Color picker. 

I tu pytanie do was czy aktulny wygląd Breadcrumba oraz elementów po prawej stronie są czytelne. 
Aktualne: 

image.png

Nowe z motywu Light Dark:

image.png

12 minut temu, szymon1977 napisał:

ukarać z najbardziej surowego paragrafu.

Aż żal, że znieśli karę śmierci...

• Administratorzy
Teraz, papageno napisał:

Przecież przeprosiłem. Pan też zapadł na szymonię?

Ja się nie gniewam. Tylko odpowiedziałem Panu.   Miłego dnia.

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Mozna także zgłaszać takie tematy do podpięcia na kilka dni gdy ruch w temacie mały i nikt nie odpowiada. 

To mi się bardzo podoba 🙂

9 godzin temu, papageno napisał:

Za przekierowanie tych epitetów do ogółu pisiatych są 2 pkt. Za co? Za -UWAGA - obraźliwe zachowanie. I wszystko jasne. Oni mogą lżyć, ich nie wolno. Pies trącał punkty, ale nie ma tak ulubionego przez pisiatcy symetryzmu. Zgroza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A bana na tydzień nie dostałeś?

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Aż żal, że znieśli karę śmierci...

Żebyś wiedział! Rezygnacja z kary śmierci nie wygląda dobrze, gdy z całej szajki powieszono już jednego, jeszcze gorzej gdy resztę nagradza się amnestią.

22 godziny temu, Espectro napisał:

Do testów dodaliśmy nowy motyw pod nazwą Red 2023...

Czasem odpowiadamy dwóm różnym userom na dwa odmienne aspekty sprawy: przydałby się przycisk zapobiegający łączeniu postu z poprzednim.

• Administratorzy
13 minut temu, szymon1977 napisał:

Czasem odpowiadamy dwóm różnym userom na dwa odmienne aspekty sprawy: przydałby się przycisk zapobiegający łączeniu postu z poprzednim.

Cytuje sie kogoś i odpowiada a następnie kolejny cytat i odpowiedz. Łączenie jest po to aby nie robić tasiemców gdy ktoś po jednym zdaniu klika Dodaj odpowiedz. 

8 minut temu, Espectro napisał:

Cytuje sie kogoś i odpowiada a następnie kolejny cytat i odpowiedz. Łączenie jest po to aby nie robić tasiemców gdy ktoś po jednym zdaniu klika Dodaj odpowiedz. 

Wiem po co jest i dlatego łączenia z automatu nie neguję, ale czasem przydałaby się możliwość niełączenia. BTW nie to nie, ok.

46 minut temu, Espectro napisał:

Natomiast zdarza się (i to wcale nie tak znów rzadko), że coś piszę, umieszczam, po minucie znów coś umieszczam, w międzyczasie nie pisze nikt - a i tak nie łączy, pojawiają się dwa oddzielne posty. Przeważnie dzieje się tak gdy odpowiadam (cytując) dwóm różnym osobom. Bo gdy druga  odpowiedź jest tej samej osobie - prawie zawsze łączy. 

Mnie natomiast nigdy nie udało się dojść do tego w jaki sposób cytować kilka wpisów, z których część jest na danej stronie, a pozostałe np. na następnej. Mam w okienku wpisu już kilka cytatów i żeby dodać następne, to muszę przejść do strony następnej. Wtedy treść wprowadzona w okienku wpisu znika.

Edytowane przez soundchaser
  • Administratorzy
10 minut temu, soundchaser napisał:

Mnie natomiast nigdy nie udało się dojść do tego w jaki sposób cytować kilka wpisów, z których część jest na danej stronie, a pozostałe np. na następnej. Mam w okienku wpisu już kilka cytatów i żeby dodać następne, to muszę przejść do strony następnej. Wtedy treść wprowadzona okienku wpisu znika.

A ten przycisk nie pomaga ? 

image.png

image.png

• Administratorzy
1 minutę temu, soundchaser napisał:

No właśnie nigdy go nie używałem. Jak nadarzy się okazja, to wypróbuję i napiszę czy działa.

No i polecam nowe motywy 2023 lub Light Dark przechodzenie między stronami nie przeładuje strony a tylko wpisy co na 100% powinno utrzymać cytowane wpisy.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Mnie natomiast nigdy nie udało się dojść do tego w jaki sposób cytować kilka wpisów, z których część jest na danej stronie, a pozostałe np. na następnej. Mam w okienku wpisu już kilka cytatów i żeby dodać następne, to muszę przejść do strony następnej. Wtedy treść wprowadzona w okienku wpisu znika.

Mi po przejściu na następną stronę i wejściu w okienko pisania wyłazi takie coś (android)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

@soundchaserzrób w takiej kolejności:

- zacytuj coś,

- przejdź na następną stronę,

- wejdź w okienko pisania na dole strony - powinno Ci przywrócić treść wpisaną na poprzedniej stronie,

- ustaw kursor na końcu,

- zaznacz fragment, który chcesz zacytować,

- kliknij "cytuj zaznaczenie".

UWAGA!

Jeśli klikniesz pod którymś z postów "cytuj", to poprzednia zawartość bezpowrotnie zniknie.

Ps.

Czy jakoś tak.

Edytowane przez szymon1977

Czy na androidzie Forum wyświetla podpisy pod postem, czy ja coś kliknąłem?

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

wejdź w okienko pisania na dole strony

Dzięki Szymonie - już na to wcześniej wpadłem. Trzeba kliknąć w okienko wpisu - wtedy pojawia się cytowany tekst. Bez kliknięcia okienko jest puste. 😉 

5 godzin temu, soundchaser napisał:

Dzięki Szymonie

Hey Jude z Tobą przyjacielu.

Zgłosiłem post - brak reakcji. Czy to oznacza, że mam prawo sam powiedzieć trolowi, żeby ze swoimi politycznymi dowcipami wypierd.lał na Bocznicę?

• Administratorzy
3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Zgłosiłem post - brak reakcji. Czy to oznacza, że mam prawo sam powiedzieć trolowi, żeby ze swoimi politycznymi dowcipami wypierd.lał na Bocznicę?

Powoli 

44 minuty temu, Espectro napisał:

Powoli

Ok. Zacznijmy od historii. Otóż dawno, dawno temu polityczne trole trolowały polityką dyskusje tematyczne. Założono więc Bocznicę, na której polityka stała się jednym z tematów, a z działów tematycznych troli wyrzucono... pisać dalej?

W dniu 8.08.2022 o 11:50, Jacchusia napisał:

Nabijanie się nie oznacza łamania regulaminu bluzgami w odwecie za inne bluzgi, a zdaje się o tym rozmawiamy.

Przyzwoitość w tym konkretnym przypadku stawiam wyżej niż regulamin. 

W dniu 8.08.2022 o 11:50, Jacchusia napisał:

Twoje granice niekoniecznie muszą nimi być dla innych - to tak na marginesie.

No są tutaj takie miękkie faje co zgłaszają "miękiszona", albo "polityczną blacharę".

Jak widzisz jeżdżę na krawędzi...

W dniu 5.08.2022 o 21:53, tomek7776 napisał:

czy moderacja potrafi zapanowac nad tym prowokatorem

Alboś pochlał wody z Odry, albo grzyba jakiegoś zjadłeś. Grunt, że łżesze jak pies, bo nie na priv, ale pisałeś otwartym tekstem na forum.

11 minut temu, tomek7776 napisał:

mija sie Pan z prawda.do tego ujawnia Pan PW.

a tresc mojej wiadomosci na PW do Pana brzmiala.

''czy moderacja potrafi zrobic cos z tym prowokatorem''

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.