Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Espectro napisał:

[...] Nasze reklamy nie są uciążliwe i nie przeszkadzają przy korzystaniu z forum.

Wasze, czyli Audiostereo tak.

Ale zewnętrzne reklamy w boxach Google'a są uciążliwe - same ładują się długo i tym samym spowalniają ładowanie całej strony. Być może z tego powodu nierzadkie pretensje, że forum muli.

• Administratorzy
1 minutę temu, argus napisał:

Wasze, czyli Audiostereo tak.

Ale zewnętrzne reklamy w boxach Google'a są uciążliwe - same ładują się długo i tym samym spowalniają ładowanie całej strony. Być może z tego powodu nierzadkie pretensje, że forum muli.

Reklamy googlowe ładują się po załadowaniu ważniejszych elementów strony i tylko wtedy.

Fakt nie mamy też na to dużego wpływu co jest tam wyświetlane i ile czasu. 

Na słabszych urządzeniach może to być uciązliwe. Problem w tym że używanie adblocka tylko pogłębia problem i takie reklamy próbują się załadować po kilka razy przez co strona zamula. 

image.png

Daje nam to ok 200 mb w pamięci ram. A to ile przeglądarka zabiera i ile potrzebuje nie mamy wpływu. Ilość obrazków tak naprawdę definiuje wielkość i ciężar bo tekst waży niewiele.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Godzinę temu, Espectro napisał:

Jakiego gówna ?

To nie było akurat tylko o Audiostereo. 😉

Ale o całości tego, co lata po tym internecie. 

7 godzin temu, szymon1977 napisał:

Na razie Wy się skarżycie, że ktoś ma czelność nie tylko się nie zgodzić, ale nawet pomyłkę wykazać. Serio uważacie, że miliony much nie może się mylić?

Kłamiesz. Bezczelnie kłamiesz. Notorycznie kłamiesz.

Potrafisz strollować każdy wątek w którym się pojawisz. Najdrobniejszy problem potrafisz rozciągnąć na kilka stron. A na koniec jesteś zdziwiony że nie budzi to niczyjego entuzjazmu.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Potrafisz strollować każdy wątek w którym się pojawisz.

Odwrotnie. Troll pojawia się w wątku aby go strollować. Ponieważ to właśnie jest sensem istnienia trolla.
Godzinę temu, Espectro napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bardzo ciekawa ta statystyka. Czym można cobie coś takiego obejrzeć?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Bardzo ciekawa ta statystyka. Czym można cobie coś takiego obejrzeć?

Chrome f12 zakładka memory

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

W dniu 6.06.2023 o 08:47, bubusia napisał:

Proszę odbanować skyna i nie banować BNa.

Bee🐝eN, póki co, nie ma bana.

A nawet, gdy ma - zazwyczaj wie, za co, przyjmuje na klatę i nie pyskuje nadmiernie.

Zresztą... W mojej akurat sytuacji być czasowym banitą, to wcale nie jest takie złe. Mam więcej czasu na pracę.😀

Jednak - dziękuję Ci, Bupek, za wstawiennictwo.

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Kłamiesz. Bezczelnie kłamiesz. Notorycznie kłamiesz.

Potrafisz strollować każdy wątek w którym się pojawisz. Najdrobniejszy problem potrafisz rozciągnąć na kilka stron. A na koniec jesteś zdziwiony że nie budzi to niczyjego entuzjazmu.

Nie denerwuj się Jarek. Przesadzasz. Szymon pisze dużo i bardzo często celnie w mojej skromnej opinii. Jeśli komuś nie podoba się, że drąży temat, to niech nie odpowiada.
Coś wydaje mi się, że czujesz się zagrożony, iż ktoś inny może być bardziej popularny. ;-). 

8 minut temu, soundchaser napisał:

Jeśli komuś nie podoba się, że drąży temat, to niech nie odpowiada

Toteż to, właśnie...

Szymon, choć nie wątpię - miły i jakże urodziwy facet (pewna Lady z baru Blue Oyster go do dziś wspomina i tęskni)- gdzie choćby kropkę postawi - temat zamienia się natychmiast w awantury, wrzaski, zgłoszenia i sztucznie wywołaną niechęć.

I zmusza Moderację do pracy w nadgodzinach i ponad siły, zatem  przyrost naturalny maleje i upada.

Pozdrawiam, Mareczku.

20 minut temu, Jaro_747 napisał:

I to jest ten moment, kiedy brakuje uśmieszku do oceny wpisu.

To chyba między innymi przeze mnie go zlikwidowano.

Już nie szło czytać niektórych userów - zresztą dalej nie idzie.

Szczęśliwcy nie wiedzą, jaki śmiech czasami budzą.

A wystarczyło nie reagować.

Moim zdaniem (skromnym, jak zwykle) - "uśmieszek" był miły i przyjacielski, choć czasem nadużywany.

Gdy ktoś napisze krótki, zabawny, nikomu niewadzący post - słowo "dziękuję" (w formie tego fioletowego rupiecia) - jest takie trochę dziwne...

Zaś "😀"- nikomu nie wadziło.

32 minuty temu, toptwenty napisał:

To chyba między innymi przeze mnie go zlikwidowano

Nie tylko przez Ciebie...nie schlebiaj samemu sobie. Takich jak Ty jest na forum mnóstwo, którzy poprzez uśmieszki chcą pokazać kto ma dłuższego, a Tobie wydaje się, że jesteś tym jedynym. 😉 

12 godzin temu, Espectro napisał:

Twoje wpisy tutaj wylatywały by w tempie expresowym i z tygodnowym banem.

Bez obaw: przestałbyś przymykać oko na OT, to ja nie miałbym na co odpowiadać.

12 godzin temu, Espectro napisał:

Sam dałem. Bo wpis nie był obraźliwy.

Czyli można podbijać sobie punkty reputacji lajkami za wpisy usunięte z Forum przez moderację z powodu niezgodności z Regulaminem? Ups... Nie wiem czy to technicznie wykonalne, ale proponuję mechanizm, który anulować będzie lajki w momencie ukrywania wpisu przez moderację.

-----

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Kłamiesz. Bezczelnie kłamiesz. Notorycznie kłamiesz

56 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

...gdzie choćby kropkę postawi - temat zamienia się natychmiast w awantury, wrzaski, zgłoszenia i sztucznie wywołaną niechęć

Żal mi Was szczerze gdy patrzę, jak boli brak posiadania racji.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Proszę bez onanizmu.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

38 minut temu, toptwenty napisał:

To chyba między innymi przeze mnie go zlikwidowano.

Tak dla jasności: uśmieszki zlikwidowano, gdy Ci co masowo zaczęli je wręczać w roli reakcji negatywnej, równie masowo zaczęli otrzymywać i uznali za trolling oraz narzędzie politycznej propagandy.

Edytowane przez szymon1977

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Tak dla jasności: uśmieszki zlikwidowano, gdy Ci co masowo zaczęli je wręczać w roli reakcji negatywnej, równie masowo zaczęli otrzymywać i uznali za trolling i narzędzie politycznej propagandy.

Mało tego, tacy forumowicze jak np. @MV2 łazili za swoimi nielubianymi userami i pod każdym wpisem dodawali ten uśmieszek, który miał wydźwięk ironicznego rechotu, a nie szczerego uśmiechu pod postem. Z rana jak tylko wstali odrabiali lekcje wstawiając jak leci lajki pod wpisami swoich uwielbianych autorów, jak i uśmieszki pod tymi znienawidzonymi. Bez względu na to co napisali.

Decyzja administracji o usunięciu tych emotek słuszna.

9 minut temu, soundchaser napisał:

Decyzja administracji o usunięciu tych emotek słuszna.

Serio? Z powodu wybryków kilku bocznicowych troli politycznych, całe Forum AS utraciło tę popularną i ogólnie stosowaną formę wyrażania w internecie swojej opinii.

-----

6 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

...nikt cię nie lubi, Szymonku

🙂

Edytowane przez szymon1977

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Serio? Wszyscy userzy stracili tę popularną i ogólnie stosowaną formę wyrażania swojej opinii, z powodu wybryków kilku bocznicowych troli politycznych.

Wybór mniejszego zła, a to większe zło było nadużywane przez trolli i niestety zdominowali emotkę "uśmieszek". Administracja słusznie doszła do wniosku, że z takim prostackim zachowaniem nie wygra, więc emotkę usunęła.

2 minuty temu, soundchaser napisał:

Mało tego, tacy forumowicze jak np. @MV2 łazili za swoimi nielubianymi userami i pod każdym wpisem dodawali ten uśmieszek, który miał wydźwięk ironicznego rechotu

Akurat w przypadku Użytkownika+ soundchaser nie był to ironiczny rechot , ale podziw dla szybkości reakcji Moderacji na zgłoszenia wpisów podważających status wyroczni Szanownego Pana oraz niebywałej skuteczności tych zgłoszeń .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Widocznie Moderacja to widziała. Ja dość rzadko zgłaszam.

5 minut temu, MV2 napisał:

Akurat w przypadku Użytkownika+ soundchaser nie był to ironiczny rechot

No pewnie...bardziej złośliwy i chamski.

8 minut temu, soundchaser napisał:

Wybór mniejszego zła, a to większe zło było nadużywane przez trolli i niestety zdominowali emotkę "uśmieszek"

To raczej pokazuje potrzebę istnienia emotki ściśle negatywnej. BTW trochę nieswojo się czuję, gdy wchodzę na AS i nie mam powiadomienia o 20 "haha" od bocznicowej elity intelektualnej.

11 minut temu, soundchaser napisał:

Widocznie Moderacja to widziała. Ja dość rzadko zgłaszam.

No pewnie...bardziej złośliwy i chamski.

Obecna oferta "reakcji" uniemożliwia mi ocenę Pana twórczości. Wszystko w temacie.

11 minut temu, soundchaser napisał:

Ja dość rzadko zgłaszam

Wątek "Brak humoru ...." jest w tym samym departamencie - Bocznica.

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

5 minut temu, szymon1977 napisał:

To raczej pokazuje potrzebę istnienia emotki ściśle negatywnej. BTW trochę nieswojo się czuję, gdy wchodzę na AS i nie mam powiadomienia o 20 "haha" od bocznicowej elity intelektualnej.

Emotki negatywnej nie będzie i bardzo dobrze.

Wpis potwierdza, że zaglądasz na Forum nie po to aby dyskutować, lecz aby prowokować.

30 minut temu, szymon1977 napisał:

Z powodu wybryków kilku bocznicowych troli politycznych, całe Forum AS utraciło tę popularną i ogólnie stosowaną formę wyrażania w internecie swojej opinii.

"Jeśli nie jesteś w stanie czegoś pokonać - musisz to polubić."

(przysłowie chińskie)

9 minut temu, MV2 napisał:

Brak humoru

Zapytaj Pana Administratora ile i jak często ja zgłaszam Waszych chamskich wpisów, zanim swoim zwyczajem kogoś mylnie osądzisz.

Dobrej nocy. Niech Ci się przyśnią same uśmieszkowe emotki. 😁

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.