Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Zyzol napisał:

Błędnie kierujesz to zapytanie. Przypuszczam, że nie zgodzą się na to sami użytkownicy, gdyż upadłby niejeden mit o szlachetności wielu z nich. Osobiście nie mam nic przeciwko temu.

Poza tym po co zaraz tak ostro, że dana osoba "podp---ła". Może tak po zachodniemu: sygnalista - sygnalizuje.

A po wschodniemu to jak sie to nazywa? 

Jestem Europejczykiem.

Pytanko do moderacji .

Jak mogę sie dowiedzieć kto mnie do modów wczoraj 3 krotnie podp-ił?.

Pytanie w polityce pozostaje bez bohaterskiej odpowiedzi.

Taniutka ta cywilna odwaga

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

A po wschodniemu to jak sie to nazywa? 

Nie wiem. Ty jesteś bliżej Buga. Poza tym niekoniecznie miałem na myśli twoją szlachetość.

2 godziny temu, Espectro napisał:

Co do banów to jest funkcja która pokazuje wam nad nickiem usera czy ma bana i do kiedy. To i tak za dużo moim zdaniem. Ale może pomagać w tematach gdy się kogoś o coś pyta i ten nie odpowiada długo

Na telefonie tego nie widać.

• Moderatorzy
Godzinę temu, dulon184 napisał:

Takiej informacji nie można udzielić.

Godzinę temu, dulon184 napisał:

Zgłaszający w tym temacie już Ci sam odpowiedział.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, jezz napisał:

Taki mały znak ostrzegawczy -> podobny do znaku drogowego. Przy Avatarze . Podaje datę do kiedy user nie może pisać . Na telefonie morze być problem , ale na kompie to widać bardzo dobrze.

Edytowane przez Wojtek 1959
Gość

(Konto usunięte)
W dniu 26.07.2023 o 12:01, Espectro napisał:

Jeżeli to faktycznie pytanie poważne to odpowiadam. Nie. 

Przepraszam , że dopiero teraz na to odpowiadam .

Wystarczy się przejść po pierogarniach i barach jak ktoś lubi pierogi i zapytać się o ruskie pierogi - teraz zwane ukraińskimi. To nie jest śmieszne , ani powodem do żartów z tym moim zapytaniem o rosół .

5 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

ruskie pierogi - teraz zwane ukraińskimi.

Efekt ogłupienia - perspektywicznie dość groźny i niebezpieczny.

"Po rosyjskiej inwazji na Ukrainę w 2022 roku wiele polskich lokali gastronomicznych i sklepów – z powodu błędnych skojarzeń z Rosją – zamiast „pierogi ruskie” zaczęło używać nazwy „pierogi ukraińskie” lub po prostu „pierogi z ziemniakami i serem”.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Administratorzy
3 godziny temu, slawek.xm napisał:

to ja cię zgłosiłem za wyzwiska pod moim adresem.... wielokrotne

niestety jest to jedyny mozliwy sposób temperowania takich zachowań zgodny z regulaminem forum

pretensje miej do siebie ,że nie potrafisz dyskutować bez obrażania interlokutorów

tego samego zdania jestem.

Można mieć różne poglądy itd itd ale nie należy obrażać w żaden sposób innych.

2 godziny temu, jezz napisał:

w wolnej chwili postaram się to dodać jeżlei faktycznie nie ma. (prosze mi przypomnieć w poniedziałek ) 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Administratorzy
50 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Taki mały znak ostrzegawczy -> podobny do znaku drogowego. Przy Avatarze . Podaje datę do kiedy user nie może pisać . Na telefonie morze być problem , ale na kompie to widać bardzo dobrze.

do dodania

3 godziny temu, dulon184 napisał:

Pytanko do moderacji .

Pytanie w polityce pozostaje bez bohaterskiej odpowiedzi.

nie ujawniamy takich informacji.

1 minutę temu, Wojtek 1959 napisał:

CWNF. Bez zbędnych komentarzy . Ktoś musi to powiedzieć

to jakaś firma robiąca skafandry głębinowe ?

Spokojnego weekendu.

Liczę na nie pozostawienie tutaj masy wpisów nie na temat gdy zajrzę jutro 🙂 

Gość

(Konto usunięte)
28 minut temu, xniwax napisał:

"Po rosyjskiej inwazji na Ukrainę w 2022 roku wiele polskich lokali gastronomicznych i sklepów – z powodu błędnych skojarzeń z Rosją – zamiast „pierogi ruskie” zaczęło używać nazwy „pierogi ukraińskie” lub po prostu „pierogi z ziemniakami i serem”.

Z rosołkiem może być podobnie . Wszystko na dobrej drodze . Ciekaw jestem jak moderacja i netykieta za tym "POSTĘPEM" będą nadążały ? 

Mam pytanie do admina, czy jak zgłoszę dwa razy naruszenie regulaminu czy netykiety to będzie już spam?

• Administratorzy
9 godzin temu, caleb66 napisał:

Mam pytanie do admina, czy jak zgłoszę dwa razy naruszenie regulaminu czy netykiety to będzie już spam?

Zaliczamy 3 pod rząd takie totalnie bez sensowne. Jako trolling i bezpodstawne. To zasada wolnopisana i kwestia który moderator jak do tego podchodzi. Unikałbym masowego zgłaszania tak po prostu. Widze co dzieje sie wtedy na panelu moderatorskim i często jest to mocno denerwujące. Fajnie zgłosic 1-2 wpisy i napisać o co chodzi aby moderator mógł podjąć decyzje co do innych tego zgłoszonego. 

Robienie teraz 20 zgłoszeń jest proszeniem sie o punkty. 🙂 

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 29.07.2023 o 01:17, Espectro napisał:

Zaliczamy 3 pod rząd takie totalnie bez sensowne. Jako trolling i bezpodstawne. To zasada wolnopisana i kwestia który moderator jak do tego podchodzi. Unikałbym masowego zgłaszania tak po prostu. Widze co dzieje sie wtedy na panelu moderatorskim i często jest to mocno denerwujące. Fajnie zgłosic 1-2 wpisy i napisać o co chodzi aby moderator mógł podjąć decyzje co do innych tego zgłoszonego. 

Robienie teraz 20 zgłoszeń jest proszeniem sie o punkty. 🙂 

Czy ta liczba 3 może uledz zmniejszeniu ? 

• Administratorzy
4 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

o ogólna liczba 🙂 chodzi o to aby temperować tych co masowo zgłaszają. A liczba musiała być jakaś ustalona, aby za każde bezpodstawne zgłoszenie nie karać. To wartość umowna. 

Takie do 3 razy sztuka 🙂 

• Moderatorzy
7 godzin temu, Wojtek 1959 napisał:

Trzeba zachować zdrowy rozsądek. Zdarza się, że na forum pojawia się osobnik, który w ciągu godziny napiszę duża ilość wulgarnych i agresywnych postów. Zgłoszenie ich wszystkich jest ułatwieniem dla moderacji i żaden z moderatorów nie ma nic przeciw takim zgłoszeniom. 

Ale może być inna sytuacja: dwóch forumowiczów prowadzi dyskusję i spór z każdym postem staje się bardziej zaciekły aż w końcu któryś zaczyna łamać regulamin i obrażać adwersarza a ten zgłasza taki post. Moderator usuwa post i przydziela punkty. Obdarowany w akcie zemsty zgłasza wszystkie posty oponenta choć zanim dostał ostrzeżenie nie uważał ich za obraźliwe czy łamiące regulamin. Dla moderatora to jawny przejaw spamowania.

Podobnie jak sytuacja, w której ktoś zgłasza post a następnie odpowiada na niego lub go cytuje kontynuując dyskusje i dodając moderacji pracy.

No i jest trzecią sytuacja w której dwóch forumowiczów dyskutuje, dyskusja może być zaciekła ale, żaden nie zgłasza postów oponenta. Natomiast trzeci user postanawia opowiedzieć się po którejś ze stron i zgłasza posty jednego z dyskutantów z którymi się nie zgadza.

27 minut temu, Seyv napisał:

Trzeba zachować zdrowy rozsądek.

Super, brawo, ok i generalnie wszystko cacy.

Gorzej, gdy zgłaszający jest w opinii Administracji forumowym konsultantem wiedzy wszelakiej i na każde zgłoszenie takiego VIP-a Moderator pędzi na złamanie karku traktując zgłoszenie, jak wyrocznię.

A za zgłoszenia bezpodstawne wywalajcie kapusiów mordą na pysk, bo zamiast Forum Audiostereo będziecie mieli Forum Kapusiowo.

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Moderatorzy
5 minut temu, MV2 napisał:

Gorzej, gdy zgłaszający jest w opinii Administracji forumowym konsultantem wiedzy wszelakiej i na każde zgłoszenie takiego VIP-a Moderator pędzi na złamanie karku traktując zgłoszenie, jak wyrocznię.

Osobiście nie widzę tu VIP-ów na forum bardziej zauważam tych, których określilbym mianem persona non grata.

2 minuty temu, Seyv napisał:

Osobiście nie widzę tu VIP-ów na forum bardziej zauważam tych, których określilbym mianem persona non grata.

Każdy ma inną listę "persona non grata".

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
Godzinę temu, Seyv napisał:

bo takowych nie ma i nikt nie jest lepiej traktowany jak inni na forum. 

18 minut temu, Espectro napisał:

bo takowych nie ma i nikt nie jest lepiej traktowany jak inni na forum. 

Jednak nie da się ukryć, że łatwiej jest dostać ostrzeżenie i punkty za post atakujący PiS niż za atakujący PO.

3 godziny temu, MV2 napisał:

Super, brawo, ok i generalnie wszystko cacy.

A za zgłoszenia bezpodstawne wywalajcie kapusiów mordą na pysk, bo zamiast Forum Audiostereo będziecie mieli Forum Kapusiowo.

To Twoja nowa teoria spiskowa?

Jeszcze na temat mulenia forum i wolnego ładowania stron:

Niektóre strony ładują się lilka minut (nawet 5) z powodu masakrycznej liczby reklam, które aktywują się na tych stronach.

Na przykład tu tych reklam jest aż 90 !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, argus napisał:

Niektóre strony ładują się lilka minut (nawet 5) z powodu masakrycznej liczby reklam, które aktywują się na tych stronach.

Na przykład tu tych reklam jest aż 90 !

Ukryta Zawartość

ADBlock sporo załatwia.

Ukryta Zawartość

W tym przypadku AdBlock niczego nie załatwia. On tylko nie wpuszcza reklam na ekran.

Ten zrzut ekranu pokazuje wyniki użycia AdBlock Ultimate, który wykrył aktywność 90 modułów reklamowych i oczywiście nie dopuścił do ich wyświetlenia.

Jednakże strona ładowała się prawie 5 minut, podczas których na ekranie widniał tylko "szkielet" strony, a licznik AdBlocka pracowicie stukał zliczając kolejne reklamy, które chciały wbić się na stronę. Dopiero potem strona zaczęła być widoczna w całości.

Musiałeś trafić na jakiś kiepski moment. Na ogó u mnie chodzi dość szybko na laptopie i telefonie też.

5 minut to bym nie wytrzymał i pewno coś rozwalił 😉

6 godzin temu, argus napisał:

Niektóre strony ładują się lilka minut (nawet 5)

Masz zużyty komputer. Pasta na procesor, wymiana dysku, dołożenie RAM pomoże. 😉

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.