Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 28.07.2023 o 14:14, Espectro napisał:

do dodania

nie ujawniamy takich informacji.

to jakaś firma robiąca skafandry głębinowe ?

Spokojnego weekendu.

Liczę na nie pozostawienie tutaj masy wpisów nie na temat gdy zajrzę jutro 🙂 

CWNF. To nie skafandry glebinowe tylko skrót- co widać na forum.

Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, skynyrd napisał:

Obecnie nie możesz dodawać żadnej zawartości.
To ograniczenie skończy się 1 Sierpnia 2023.
Kod błędu: 2C137/3

Jakież to wielkie zrządzenie Boże, że Pan powołał na moderatora czcigodnego Espectro.

Ówże Espectro skomasował przestepstwa moje (a był ich co najmniej tuzin) - bo wyznaję grzechy - obraziłem słowem, świątobliwych Dżamba i Porlicka.
Podobno szacownny Porlick dostapił po moim poście załamania nerwowego i wstapił do Kamedółów, a Dżambo się pochlastał.

Dokonałem ataku personalnego na moderację lub administrację, nazwałem ...ujem Wielce Poważnego i Dostojnego Szefa Samego Espectro, co dziś uważam za niedopuszczalne. 
Jakiż jestem szczęsliwy, że mogę zamieścić post na Forum... Zerżnąłem się z rozkoszy! (ale już wziąłem prysznic).

Po tym banie, doznałem wręcz duchowej przemiany i zrozumiałem, że nie wolno żadnego moderatora nazwać sprzedajną parówą.
To sa ludzie o nieposzlakowanej uczciwości, względem userów.
Poprzedni ban, który wyprzedził wręcz moją myślozbrodnię, był jak dopełnienie katechizmu. Moderacja pierwszy raz w dziejach skasowała mój wraży temat w którym nic jeszcze nie napisałem i dała mi bana. 
Sam Święty Majo byłby ze mnie dumny.
Ale kim jest rzeczony Majo?
Jakimś tam katolickim szowinistą, który nawet nie był godny zobaczyć żelu w majtkach pani Joanny...

Konkludując - my z Dżambem, będziemy głosować na Tuska i majtasy pani Joanny.
(z tym, że Dżambo fizycznie, a ja psychicznie).

ps. Cieszę się, że wywołałem do aktywności Mister Atmega.
Po tylu perturbacjach bezwzględnie nada Forum intelektualnego szlifu, na co Forum cierpiało od miesięcy.

ps. 2
 Espectro - warto tak kompromitować się jak ban za Porlicka i Dżamba, których lubię, może wręcz uwielbiam?
I nigdy nie zrobiłbym im krzywdy intelektualnej? Po co te wykrzywienia?
Masz już dość mocną pozycję, musisz ją nadrabiać?

Ja wiem, że możesz zrobić mi kuku, ale po diaba? Przecie wiesz, że mogę pisać zupełnie inaczej.
Mogę napisać, że gdybym nie szanował, nazwałbym ... itd itp.

Otóż Espectro - ja jestem na tym Forum od Lukara. Od początku. Przyznaję - to był przypadek. 
Chyba jak Dżambo czy Xtras.

Miałem zupełnie inny nick - jaki? spytaj się Paszeko czy Foxbata.
Jeżeli jesteś dobrym śledczym, odkryjesz. Zresztą logowań na Forum miałem prawdodobnie kilkaset.
Szczególnie za Jozwy.
Jedno Ci powiem - dłużej klasztora niz przeora.

I myślę, że nie warto. Dla mnie to zabawa dla Ciebie życie.
Myslę, że warto przejść do Panteonu dobrych Modów, niż do dołu idiotów i sadystów?

Pozdrawiam Cię Espectro. Dla mnie to kpina, dla Ciebie to życie (wypłata)
Chyba, że masz misję 🙂 Walisz mi bana na miesiąć? Proszę bardzo. Tylko za co?
Za to, co Bobo kosi 3 dni? Chłopcy mogą się wzburzyć. Oczywiście nie zrobią strajku, bo mają mnie w dupie.
Ale Ci wypomną niesprawiedliwość. Jako jeden z niewielu inteligentów powinieneś to mieć obczajone.

Nie wiem czy macie w interesie archiwa, ale popatrz jak pracował Jozwa, Palton czy Królik Stench.
Mimo przepisów nie napierdalali bezmyślnie. A lecieliśmy z Dżambem jak wzieliśmy się za łby u Jozwy po miechu. 
I myslę, że ten szczeciński zaburzak nie ma o to najmniejszej pretensji.
Chcesz być dobrym modem? To oceniaj, jeżeli nazwę Xtrasa idiotą, to nie jest to samo, gdybym nazwał tak Dottore.
Mierz przyjaźnie. Ba - ja nazwę Dżamba kutasem w ferworze dyskusji. I co? Dżambo jest kutasem? Watpię.
Słyszałeś o ekspresji? pier**lony Bobo (cholerny Bobo) - robi róznicę? No, właśnie robi.

Jest tu taka grupa tchórzy, która ekspresję chowa w dupie. To są ludzie kulturalni 🙂
Ale przykro mi - ja nie jestem kulturalny. Więc masz mnie na widelcu Panie Espectro.

Masz pecha, że na mnie trafiłeś. A ja na ciebie. Ja się nie zmienię, a moje wkurwy wynikaja tylko z expresji.
Jeżeli piszę, ze Porlick jest idiotą, to wcale tak nie uważam - wynika to z wymiany zdań.
Porlick jest oczytany i inteligentny. 

Jeżeli chcesz szlachetny Espectro kasować mnie na każdej słownej potyczce, to kasuj.
Nie robił tego Jozwa, Palton czy Królik - oni mieli to wyważone - oczywiście za złosliwą wypowiedź braliśmy bany.

Pamiętaj - jest ferwor dyskusji, tym bardziej, że interlokutorzy się lubią. 

Zapytaj Dżamba, czy jest specjalnie przejęty, gdy go nazwę kretynem, czy idiotą? 

Wątpię. Wszyscy na Forum, wiedzą, że nie wylewam za kołnierz.
Ileż razy Dżambo mi to wytknął? Milion. Ale on ma placet. 
Jakieś małe gnojki, niedostałe intelektualnie, usiłują się podnieść do mojego poziomu. Oooo - skyyn jest pijany...
Jestem pijany, ale nie dla was. 
Jestem pijany dla Dżamba, Xtrasa, Zyzia, Caleba, Bobcata, Sounda, Porlicka, Costy, Iwachy, Szymona, Zbiga czy Niusi. Dla Jachusi, Dottore, Bubusi i Kostropatego. Nawet dla Atmega.

Dla elity. I zobacz Espectro - dla kumpli, dla tego Porlicka i Dżamba, których rzekomo obraziłem.

To tyle.

Krótko się znamy. Ale lubię cię. Mamy wspólną cechę. Nie lubimy glupoty. Chociaż poglądy mamy różne. Datę urodzenia chyba też mamy wspólną. Pozdrowienia Wojtek.

Edytowane przez Wojtek 1959
  • Administratorzy
17 godzin temu, argus napisał:

Jeszcze na temat mulenia forum i wolnego ładowania stron:

Niektóre strony ładują się lilka minut (nawet 5) z powodu masakrycznej liczby reklam, które aktywują się na tych stronach.

Na przykład tu tych reklam jest aż 90 !

obraz.thumb.png.4602c3d866a47d6186b648c380bf7a17.png

to problem skryptu który blokuje te reklamy a nei forum. 

Druga sprawa reklamy nie wychodzą bezpośrednio z forumowej maszyny. 

Jeżeli komuś przez (reklamy) zamula forum to wina jego samego i sprzętu jaki posiada w 90%. 

Reklamy a forum to dwie różnie odrębne sprawy które wynikowo wyświetlają się finalnei na urządzeniu klienta. 

2 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

CWNF. To nie skafandry glebinowe tylko skrót- co widać na forum.

skrót to wiem ale co dalej ?

13 godzin temu, argus napisał:

Jednakże strona ładowała się prawie 5 minut, podczas których na ekranie widniał tylko "szkielet" strony, a licznik AdBlocka pracowicie stukał zliczając kolejne reklamy, które chciały wbić się na stronę. Dopiero potem strona zaczęła być widoczna w całości.

Bo najprawdopodobniej mądry skrypt blokuje także skrypty potrzebne do pracy forum. Nic więcej.

jak juz to polecamy zmianę adblocka lub wyłączenie tego na naszym forum.

13 godzin temu, jar1 napisał:

Musiałeś trafić na jakiś kiepski moment. Na ogó u mnie chodzi dość szybko na laptopie i telefonie też.

5 minut to bym nie wytrzymał i pewno coś rozwalił 😉

bo to wina blokowań przez adblocka a nie forum.

maszyna forum w użyciu może max 5-10 % cpu. Nie ma mowy aby coś się zapychało.

Potwierdzam że duże tematy faktycznie ładują sie te 10-15 sekund czasami ale to nic nowego.

I żeby nie było że zwalam winę na użytkowników choć w 90% tak jest.

image.png

11 skryptów i reklam itd. To i tak max co powinno się blokować. 

Jeżeli komuś potem przestaje coś działać na forum to przykro mi ale nie pomogę w takiej sprawie. 

To że ktoś także mądry oznaczył nasze skrypty forumowe jako reklamy to nic nie poradzę bo od tego odwołania nie ma.

Nadal upominam aby nie blokować reklam na forum bo dokładamy wszelkich starań aby nie były uciążliwe i nie wprowadzały w błąd. Blokowanie reklam to nic innego jak złodziejstwo z powodu takiego iż forum jest publicznie dostępne dla każdego przez to że ma reklamy i tylko z nich się utrzymuje. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Można dodać ignorowanie użytkownika? 

Bo czasami przeglądam tematy związane z muzyką z plików czy streamingu i wszystko jest ok do czasu aż przyjdzie np piopio i zacznie swoje teorie pisać i rozwalić wątek. 

Chciałbym zignorować te śmieci.

chwilowy brak działalności w audio.

• Administratorzy
10 minut temu, antymalkontent napisał:

Można dodać ignorowanie użytkownika? 

Bo czasami przeglądam tematy związane z muzyką z plików czy streamingu i wszystko jest ok do czasu aż przyjdzie np piopio i zacznie swoje teorie pisać i rozwalić wątek. 

Chciałbym zignorować te śmieci.

każdy może dodawać do ignorowanych z tego co wiem w panelu użytkownika po prawej na górze strony.

Godzinę temu, Espectro napisał:

to problem skryptu który blokuje te reklamy a nei forum. 

Druga sprawa reklamy nie wychodzą bezpośrednio z forumowej maszyny. 

Jeżeli komuś przez (reklamy) zamula forum to wina jego samego i sprzętu jaki posiada w 90%. 

Używam adbloka i nie mam takich problemów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Owszem, czasem coś mocno przymuli, ale to sporadyczne przypadki, gdy coś pewno przy obsłudze samego forum się dzieje. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
13 godzin temu, soundchaser napisał:

Masz zużyty komputer. Pasta na procesor, wymiana dysku, dołożenie RAM pomoże. 😉

Ja bym zainwestował w lepszy internet.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
2 godziny temu, jar1 napisał:

gdy coś pewno przy obsłudze samego forum się dzieje. 

raz w tygodniu conajmniej robimy kopie wszystkiego co przekłada się na ok 5 minut zatrzymania pracy.

Godzinę temu, Jacchusia napisał:

Ja bym zainwestował w lepszy internet.

nie zawsze. Czasami taki 100/100 lepiej śmiga niż 900/900 (bo taki mam) 

14 godzin temu, soundchaser napisał:

Masz zużyty komputer. Pasta na procesor, wymiana dysku, dołożenie RAM pomoże. 😉

też prawda. Osobiście co ok 3-6 miesięcy zmieniam pastę bo przestaje przenosić ciepło i pc zaczyna wariować. 

12 godzin temu, skynyrd napisał:

Otóż Espectro - ja jestem na tym Forum od Lukara. Od początku. Przyznaję - to był przypadek. 
Chyba jak Dżambo czy Xtras.

Nie przykładałem ręki do ostatnio dodawanych punktów karnych na twoje konto od 6 miesięcy conajmniej. 

Ilość wulgaryzmów i tego co piszesz (obrażasz) jest zbyt duża aby moderacja puszczała płazem każdy taki wpis. 

• Moderatorzy

@MV2 skomentował mój wpis w następujący sposób:

"

Tylko świadomość konsekwencji powstrzymuje mnie od adekwatnej odpowiedzi na ten Twój parszywy wpis. A ciul z punktami i banami. Odpowiem.

Za swoją parszywą, antyunijną narrację powinieneś wylecieć z funkcji Moderatora na zbity ryj, czopku plandemistów, śmiercionkowców, PiS i Konfederacji."

Za powyższe dałem mu 5 pkt karnych i tydzień bana. Sprawa trafiła też na panel moderacyjny do ewentualnego osądzenia moich działań.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

23 minuty temu, stench napisał:

"

Tylko świadomość konsekwencji powstrzymuje mnie od adekwatnej odpowiedzi na ten Twój parszywy wpis. A ciul z punktami i banami. Odpowiem.

Za swoją parszywą, antyunijną narrację powinieneś wylecieć z funkcji Moderatora na zbity ryj, czopku plandemistów, śmiercionkowców, PiS i Konfederacji."

Za powyższe dałem mu 5 pkt karnych i tydzień bana. Sprawa trafiła też na panel moderacyjny do ewentualnego osądzenia moich działań.

Wpis ma faszystowski charakter (powinno się was zniszczyć bo myślicie inaczej niż ja), jak spędy ryżego, kara powinna być dotkliwa.

Godzinę temu, stench napisał:

Sprawa trafiła też na panel moderacyjny do ewentualnego osądzenia moich działań.

Który to już raz, jeśli mogę zapytać?

Mogę?

Co się tutaj liczy - klikalność czy poziom merytoryczny?

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, stench napisał:

"

nie pamiętam merytorycznego wpisu MV2 w jakimkolwiek wątku na bocznicy

zawsze są to odniesienia personalne lub zwykłe ataki jak w tym przypadku

wg mnie postąpiłeś miłościwie

ban na pół roku byłby wg mnie adekwatnym do działalności tego kolegi

9 godzin temu, stench napisał:

"

Od dawna wiadomo, że ten forumowicz ma problemy z własną tożsamością.
Może zamiast go karać, powinniśmy mu pomóc? Podać rękę, przytulić, pochwalić...no nie wiem...może jakiś inny pomysł?

33 minuty temu, bum1234 napisał:

poglądy i postępowanie moderatora Stencha są dalekie od neutralności. 

Napisałeś się i niepotrzebnie, bo głupoty wypisałeś. 
Stench to jeden z najbardziej uczciwych, bezstronnych i najlepszych moderatorów. A Twoja ocena jest stronnicza...wiadomo dlaczego.

10 godzin temu, stench napisał:

"

A co? Coś pomylił? Czy zabolało, bo ktoś ci wreszcie to wygarnął otwartym tekstem?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

46 minutes ago, soundchaser said:

Napisałeś się i niepotrzebnie, bo głupoty wypisałeś. 
Stench to jeden z najbardziej uczciwych, bezstronnych i najlepszych moderatorów. A Twoja ocena jest stronnicza...wiadomo dlaczego.

A dlaczego?

Wszyscy wiemy, że jesteś trollem 😄 😄

• Administratorzy

Jeżeli moderator popełnił błąd proszę do administracji pisać w tej sprawie.

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, bum1234 napisał:

Niestety faworyzowanie osób, których poglądy skręcają ostro w prawo i to tak ostro, że zahacza to o naruszenie prawa (mam na myśli np. tolerancję zachowań  użytkownika o nicku il'dottore) jest tu niemalże normą.

nie ma osób neutralnych poglądowo bez względu na to jaka to na forum funkcja....

dawno już pozbyłem się złudzeń

i.... nie wiem czy nie lepiej jest tak jak jest, przynajmniej wiadomo czego po kim się spodziewać

Tak jak Tobie przeszkadzają poglądy skrecające w prawo , komuś moga przeszkadzać lewicowe

nawet płatny mod miałby swoje przekonania i nie sposób od tego uciec

a jeśli jakiś wpis wg Ciebie narusza regulamin to go zgłaszaj

to jest jedyna forma prawidłowej reakcji zgodna z regulaminem

poza tym podejrzewanie stencha o prawicowe poglądy to wg mnie lekkie nadużycie

ja jestem prawicowcem  on co najwyżej centrum 🙂

6 hours ago, slawek.xm said:

nie ma osób neutralnych poglądowo bez względu na to jaka to na forum funkcja....

dawno już pozbyłem się złudzeń

i.... nie wiem czy nie lepiej jest tak jak jest, przynajmniej wiadomo czego po kim się spodziewać

Tak jak Tobie przeszkadzają poglądy skrecające w prawo , komuś moga przeszkadzać lewicowe

nawet płatny mod miałby swoje przekonania i nie sposób od tego uciec

a jeśli jakiś wpis wg Ciebie narusza regulamin to go zgłaszaj

to jest jedyna forma prawidłowej reakcji zgodna z regulaminem

poza tym podejrzewanie stencha o prawicowe poglądy to wg mnie lekkie nadużycie

ja jestem prawicowcem  on co najwyżej centrum 🙂

Tu nie chodzi o prawicę, lewicę itd.  Nie ma miejsca na tolerowanie rasizmu i poglądów zbliżonych albo wręcz faszystowskich.

35 minut temu, bum1234 napisał:

Tu nie chodzi o prawicę, lewicę itd.  Nie ma miejsca na tolerowanie rasizmu i poglądów zbliżonych albo wręcz faszystowskich.

I uważasz, że za to powinien odpowiadać stench, czy jednak administracja forum?

A, są jeszcze inni moderatorzy, oni już nie odpowiadają za to?

ps.

Pidobno moderatorzy, biorący udział w wątku, nie moderują tego wątku. Tu chyba stench nie powinien dawać punktów tylko zgłosić ten wpis do oceny innych moderatorów.

Edytowane przez jezz

Problem  w tym, że administracja o tym wie, bo sytuacja nie jest nowa.

A il dottore pisze dalej i nikt się tym nie przejmuje,  moderator Stench również.

1 minutę temu, bum1234 napisał:

Problem  w tym, że administracja o tym wie, bo sytuacja nie jest nowa.

A il dottore pisze dalej i nikt się tym nie przejmuje,  moderator Stench również.

W takim razie, inni moderatorzy też się nie przejmują.

Gość

(Konto usunięte)
12 minut temu, jezz napisał:

W takim razie, inni moderatorzy też się nie przejmują.

taki mamy klimat , że jeśli wpis nie jest zgłoszony to nikt się nie przejmuje

trzeba się do tego przyzwyczaić 🙂

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

że jeśli wpis nie jest zgłoszony to nikt się nie przejmuje

Zgłoszenie też najczęściej nic nie daje. 

Godzinę temu, bum1234 napisał:

Nie ma miejsca na tolerowanie rasizmu i poglądów zbliżonych albo wręcz faszystowskich.

Gdzie? Tutaj widzę na to dużo miejsca. I wielu zwolenników.

Gość

(Konto usunięte)
41 minut temu, jezz napisał:

Pidobno moderatorzy, biorący udział w wątku, nie moderują tego wątku. Tu chyba stench nie powinien dawać punktów tylko zgłosić ten wpis do oceny innych moderatorów.

bez przesady, to nie był trudny w interpretacji wpis tylko obrażanie moda z premedytacją i wiedzą co do konsekwencji

poza tym stench opisał sytuację na panelu moderatorskim

wg mnie postąpił bardzo dobrze , bo szybko i skutecznie

17 minut temu, slawek.xm napisał:

bez przesady, to nie był trudny w interpretacji wpis tylko obrażanie moda z premedytacją i wiedzą co do konsekwencji

poza tym stench opisał sytuację na panelu moderatorskim

wg mnie postąpił bardzo dobrze , bo szybko i skutecznie

Zasada jest zasadą.

Nie neguję sluszności punktów, bo sam stench stał się tu dyżurnym chłopcem do bicia.

Jak to jest z tymi faszystami? fasz*sta jest ten co nie toleruje innych i chce ich zakneblowac, czy ten co jasno polemizuje z lewactwem i ma w d... co o nim piszą? 

Juz to pisałem, niektorych mocno boli d... że pandemie zdmuchnieto jak gromnice, i wyładowują frustracje jak mv2 ... a tak się dobrze w niej czuli

• Moderatorzy
2 godziny temu, bum1234 napisał:

Jeśli ktoś zamieszcza takie posty to należy je zgłaszać. Moderatorzy nie czytają wszystkich tematów. Co zauważą sami mogą moderować ale najczęściej działają wg zgłoszeń.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.