Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Regulamin i Netykieta nie są moim widzimisię.

Od pilnowania tych spraw jest Administracja i Moderacja. Jeżeli próbują to robić samozwańczy uzurpatorzy i nadzorcy z nominacji własnej - jest to przejaw zwyczajnego pieniactwa i warcholstwa. Aż dziw, że jest to tolerowane.

20 minut temu, Bobcat napisał:

Od pilnowania tych spraw jest Administracja i Moderacja.

A zwykli userzy od takich spraw zgłaszania. Dobranoc.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Espectro
Ten odpowiedź został doceniony przez Espectro !

"Dobra robota !"

J4Z otrzymał(a) odznakę 'Pomocny' i 5 punktów.

@Espectro wybacz, że zawracam głowę (masz Ty co robić xD), ale sprawa jest. Z reakcjami zamierzacie coś robić? No kurna tak dziwnie wygląda pucharek, jak komuś chcę podziękować, że spać po nocach nie mogę. Zobacz: prawie czwarta godzina. xD

.

• Administratorzy
5 godzin temu, J4Z napisał:

@Espectro wybacz, że zawracam głowę (masz Ty co robić xD), ale sprawa jest. Z reakcjami zamierzacie coś robić? No kurna tak dziwnie wygląda pucharek, jak komuś chcę podziękować, że spać po nocach nie mogę. Zobacz: prawie czwarta godzina. xD

Jak to ? Generalnie jak ktoś odpowie w temacie i wypowiedz chcemy traktować jako rozwiazanie to można zgłosić taki wpis i poprosić o oznaczenie jako rozwiązanie. tak samo można wnioskowac o nagrody i odznaki dodatkowe.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

12 godzin temu, Espectro napisał:

Pomyślimy. Póki co nadal każdy rozmawia o wyborach więc jeszcze z tydzien.

Proponuję poczekać z tym do czasu utworzenia nowego rządu lub rozwiązania parlamentu, wtedy poznamy jakąś odpowiedź na pytanie tytułowe.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

2 minuty temu, fox733 napisał:

Proponuję poczekać z tym do czasu utworzenia nowego rządu lub rozwiązania parlamentu, wtedy poznamy jakąś odpowiedź na pytanie tytułowe.

Bez jaj, jest tyle wątków tutaj, które dublują praktycznie "Politykę", nie mówiąc już o wątkach spiskowych, że nie ma się co przejmować opinią jakiś forumowych trolli. 😉

3 godziny temu, Espectro napisał:

Jak to ? Generalnie jak ktoś odpowie w temacie i wypowiedz chcemy traktować jako rozwiazanie to można zgłosić taki wpis i poprosić o oznaczenie jako rozwiązanie. tak samo można wnioskowac o nagrody i odznaki dodatkowe.

Zwykła reakcja "dziękuję", zamiast pucharka nawet i okejka. Jest tego do wyboru od groma.

Pucharek kojarzy mi się z gratulacjami i widzę że niektórzy na forum tak tego używają.

.

6 minut temu, J4Z napisał:

Pucharek kojarzy mi się z gratulacjami i widzę że niektórzy na forum tak tego używają.

Proponuję usunąć pucharek, a zdobyte dotąd punkty zsumować z serduszkami.

Najnormalniej było by gdyby były tylko dwie reakcje. Łapka w górę i łapka w dół tak jak to jest w całym Internecie. Ewentualnie całkowity brak.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

33 minuty temu, fox733 napisał:

Najnormalniej było by gdyby były tylko dwie reakcje. Łapka w górę i łapka w dół tak jak to jest w całym Internecie. Ewentualnie całkowity brak.

Internet to diabeł wcielony i złe się z niego sączy drapieżnie w duszyczki niewinnych dzieciąt. 

9 godzin temu, jar1 napisał:

...nie ma się co przejmować opinią jakiś forumowych trolli. 😉

Dziękuję za radę.

W dniu 20.10.2023 o 13:54, fox733 napisał:

Co by zrobili ci, którzy uwielbiają lajkować każdy głupi wpis? Popatrz na wpisy, które cieszą się największą popularnością, pod którymi jest najwięcej pucharków i serduszek. Większość z nich jest kompletnie niemerytoryczna, a jedynie formą obrażania forumowicza, albo jakiegoś polityka. Dlaczego tak jest? To proste - ludzie uwielbiają przyłączać się do hejtu i działa tzw. owczy pęd.

No sorry ale jak ktoś pisze, że uczy swoje dziecko posługiwania się bronią i sztuki strzeleckiej, to pytanie chyba jest zasadne.

No chyba w obliczu agresji rosyjskiej! Halo!  Coś dociera???? A kto walczył w Powstaniu Warszawskim? Co jest dobrym patriotycznym wychowaniem? Czym skorupka za młodu... Wiesz co, bez odzewu...

"Tynk pożera dźwięk" 747

Godzinę temu, EmilioE napisał:

Wiesz co, bez odzewu...

Będzie odzew. Mój wpis dotyczył reakcji pod postami, a Twój jest kompletnie nie na temat.

I teraz może być bez odzewu.

14 godzin temu, soundchaser napisał:

Co by zrobili ci, którzy uwielbiają lajkować każdy głupi wpis? Popatrz na wpisy, które cieszą się największą popularnością, pod którymi jest najwięcej pucharków i serduszek. Większość z nich jest kompletnie niemerytoryczna, a jedynie formą obrażania forumowicza, albo jakiegoś polityka. Dlaczego tak jest? To proste - ludzie uwielbiają przyłączać się do hejtu i działa tzw. owczy pęd.

Bo stawianie serduszek pełni tutaj role głosowania, podział jest na swój i wróg. Lajki nie stawia nikt, no może prawie nikt, za treść posta, tylko za przynależność do grupy. Możesz napisać największą głupotę i liczyć na pozytywna reakcje od swoich 🙂

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Dokładnie tak jest. I na odwrót - możesz napisać coś naprawdę mądrego i zgodnego z prawdą, a lajków od wrogów nie uświadczysz. Mi osobiście to wisi, ale wkurza mnie ta wszechobecna hipokryzja i obłuda, a także dziecinne zachowanie.

• Administratorzy
15 godzin temu, Bobcat napisał:

Którego dnia? W jakich godzinach?

Niedziela ok 12

15 godzin temu, soundchaser napisał:

No sorry ale jak ktoś pisze, że uczy swoje dziecko posługiwania się bronią i sztuki strzeleckiej, to pytanie chyba jest zasadne.

Ja nic w tym złego nie widzę ale tu o samo podejście chodzi. 

33 minuty temu, Jacchusia napisał:

Bo stawianie serduszek pełni tutaj role głosowania, podział jest na swój i wróg. Lajki nie stawia nikt, no może prawie nikt, za treść posta, tylko za przynależność do grupy. Możesz napisać największą głupotę i liczyć na pozytywna reakcje od swoich 🙂

Emotka dziękuję została po to aby używać jej w tematach o audio 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

17 godzin temu, soundchaser napisał:

Jeden z drugim za "pisanie prawdy" dostałby tyle samo łapek w dół co w górę, to bilans wyszedł by mu na zero - byłoby normalnie.

2 godziny temu, Jacchusia napisał:

Bo stawianie serduszek pełni tutaj role głosowania,

Taka demokracji, co głos można jedynie na "tak" oddać. Ciekawe jest to, że za usunięciem łapek w dół byli Ci, co w zbieraniu łapek w górę liderują.

-----

2 godziny temu, Espectro napisał:

Emotka dziękuję została po to aby używać jej w tematach o audio 

To można ją usunąć z Bocznicy.

8 minut temu, szymon1977 napisał:

Jeden z drugim za "pisanie prawdy" dostałby tyle samo łapek w dół co w górę, to bilans wyszedł by mu na zero

Niekoniecznie. Sporo jest takich co dzień zaczynają od "odrobienia lekcji", czyli od obowiązkowego postawienia lajków pod wszystkimi wpisami członków swojej grupy. a później będąc na forum pilnują by jakiegoś nie przeoczyć. Oczywiście nie muszę dodawać, że nieważna jest wartość wpisu...ważne, że po prostu pojawił się. 😉
Z drugiej strony tacy będą też pilnować by regularnie dislajkować wpisy swoich nielubianych userów.

Na szczęście nie wszyscy tacy są i lajkują wpisy jedynie wartościowe, a głupie po prostu ignorują.

14 minut temu, soundchaser napisał:

Z drugiej strony tacy będą też pilnować by regularnie dislajkować wpisy swoich nielubianych userów.

Szczerze? Wolałem dostać 100x łapkę w dół później "haha", niż czytać 100 wpisów, z których 50 nadaje się jedynie do zgłoszenia Moderacji.

Uprzejmie proszę o wyjaśnienie o co chodzi?

"Obraźliwe zachowanie (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) | 1-2 pkt

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Ograniczenia

Przyznano punktów: 1 , wygasają 22.11.2023 09:46

Informacja dla użytkownika

"Oczywiście pytanie było do pisowców i wszystkich tych, którzy pisowcami nie są ale jakoś dziwnie pisem pachną😁."

Pachną ? pisem ? (to uwaga od moderacji).

Obraźliwe zachowanie? Kogo niby dotyczy i co niby obraża? Czy pis brzmi  obraźliwie?

To jak mam pisać? 

No i z czystej ciekawości - czy moderator ma odwagę podpisać się pod tym uzasadnieniem?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

No i z czystej ciekawości - czy moderator ma odwagę podpisać się pod tym uzasadnieniem?

Tu masz odpowiedz i kolejna wariację na temat zapachu&smrodu:

3 minuty temu, jar1 napisał:

Też nie rozumiem, przecież dobro poznajemy po zapachu a zło po smrodzie.

a ty kim pachniesz jaro?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.