Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, xetras napisał:

Niech zakres czyszczenia forum go nie blokuje, tyle ograniczeń wystarczy.

Ale jakich ograniczeń? Regulamin i Netykieta to nic innego jak kultura dyskusji i kilka zapisów porządkowych ułatwiających wszystkim korzystanie z Forum. Zasady obowiązujące na Forum w żaden sposób nie ograniczają wolności słowa, nie pozwalają za to na chamstwo. Szczerze mnie dziwi, że moderacja na poważnie traktuje wpisy o potrzebie zmian userów, którzy notorycznie karani są za swoje zachowanie. Trzeba by raczej zapytać userów, którzy wpisy zgłaszali czy są za poluzowaniem zasad.

Przy okazji dziwi "taryfa ulgowa" w wątkach politycznych. Rozumiem, że są userzy, których ulubionych zajęciem jest wzajemne obrzucanie się błotem, rozumiem że dopóki się nie zgłaszają to moderacja nie reaguje. Ale gdy w zamian za wpisy na temat błotem obrzucany zostaje user, którego to nie bawi, to uważam moderacja powinna go ochronić, a nie przyzwalać innym na chamstwo.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Jakiś chyba błąd się wkradł...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tę odznakę już chyba dostałem ponad 2 lata temu. 😉

image.thumb.png.a97e232fe5807fbe7ce444e8d1e4a997.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
5 godzin temu, szymon1977 napisał:

Ale jakich ograniczeń? Regulamin i Netykieta to nic innego jak kultura dyskusji i kilka zapisów porządkowych ułatwiających wszystkim korzystanie z Forum. Zasady obowiązujące na Forum w żaden sposób nie ograniczają wolności słowa, nie pozwalają za to na chamstwo. Szczerze mnie dziwi, że moderacja na poważnie traktuje wpisy o potrzebie zmian userów, którzy notorycznie karani są za swoje zachowanie. Trzeba by raczej zapytać userów, którzy wpisy zgłaszali czy są za poluzowaniem zasad.

Przy okazji dziwi "taryfa ulgowa" w wątkach politycznych. Rozumiem, że są userzy, których ulubionych zajęciem jest wzajemne obrzucanie się błotem, rozumiem że dopóki się nie zgłaszają to moderacja nie reaguje. Ale gdy w zamian za wpisy na temat błotem obrzucany zostaje user, którego to nie bawi, to uważam moderacja powinna go ochronić, a nie przyzwalać innym na chamstwo.

Poniekąd się z tym zgadzam. Kultura i jakąś przyzwoitość nie musi być wpisana w regulamin.

Godzinę temu, soundchaser napisał:

odznakę już chyba dostałem ponad 2 lata

4 poziom

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Jakiś chyba błąd się wkradł...

image.thumb.png.4275f5b0d9871695a4ed8d7976168148.png

Tę odznakę już chyba dostałem ponad 2 lata temu. 😉

image.thumb.png.a97e232fe5807fbe7ce444e8d1e4a997.png

Do poprawy pokazywanie jej na liście.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

3 minuty temu, Espectro napisał:

Kultura i jakąś przyzwoitość nie musi być wpisana w regulamin.

Musi być ze względu na userów niekulturalnych - dla kulturalnych Regulamin i moderacja faktycznie mogłyby nie istnieć.

-----

2 minuty temu, soundchaser napisał:

A co oznacza 4 poziom?

Wyżej niż 3 - niżej niż 5 🙂

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Espectro napisał:

Do poprawy pokazywanie jej na liście.

no właśnie , a cio to ? 🙂

obraz.thumb.png.c8bf3802082d02a31ccbb51075e81068.png

jakiś listopadowy wysyp uśpionych maniaków czwartego stopnia

ktoś wypowiedział tajemne hasło i obudził potwora? 🙂

14 godzin temu, szymon1977 napisał:

Zasady obowiązujące na Forum w żaden sposób nie ograniczają wolności słowa, nie pozwalają za to na chamstwo.

9 godzin temu, Espectro napisał:

Kultura i jakąś przyzwoitość nie musi być wpisana w regulamin.

Teraz zaczynam łapać, napisanie do ludzi hołdującym pewnym kręgom, że zadają głupie pytania jest nieprzyzwoite, to wręcz brak kultury, może zakrawać na chamstwo z mojej strony, bo jest wyjątkowo prowokujące. Na to nie trzeba zapisów w regulaminie....  🙂

Zapytam tu czy mogę jeszcze (bo zamierzam) nie narażając się na punkty, wypunktowywać nieprawdy celowo powielane przez tych hołubionych forowiczów?
Czy muszę (jak ostatni hipokryta) zawsze udawać że pytania jakie czasem zadają mają jakiś sens?

Wolę zapytać, czy "wolność słowa" jaką zdają się wprowadzać w życie "demokraci" przejmujący władzę czasem nie udzieliła się tu na tym forum.

Za odpowiedź (jaka by nie była) z góry dziękuję.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
10 godzin temu, soundchaser napisał:

A co oznacza 4 poziom? Bo ja na levelach się nie znam. Nigdy nie grałem w gry komputerowe. 😉

1->2->3->4 im wyżej tym lepiej i tym mniej użytkowników posiada. To za ilość dodanych postów w tematach o audio.

8 godzin temu, slawek.xm napisał:

no właśnie , a cio to ? 🙂

obraz.thumb.png.c8bf3802082d02a31ccbb51075e81068.png

jakiś listopadowy wysyp uśpionych maniaków czwartego stopnia

ktoś wypowiedział tajemne hasło i obudził potwora? 🙂

Nikt to tylko ja. 🙂 

Godzinę temu, Maju napisał:

Wolę zapytać, czy "wolność słowa" jaką zdają się wprowadzać w życie "demokraci" przejmujący władzę czasem nie udzieliła się tu na tym forum.

O masz no ...

Nic nie zmieniamy a i tak będą gadać że: .... przejeli władzę to teraz na forum będzie inaczej .... 

Lepiej to własnie wyborcy PIS piszą żę nagle są karani bezpodstawnie za pisanie PO jeby itd BO przecież nigdy nie było karane...... Dajcie spokój już proszę. 

Godzinę temu, Maju napisał:

Wolność słowa polega na tym że możemy rozmawiać na każdy temat i o wszystkim. DO momentu gdy robimy to z kulturą lub z konstruktywną krytyką. Bez bluzg i obraźliwych wpisów pod adresem kogokolwiek.

Jak piszecie że ktoś jest "mniej rozumny" (używając innych słów) to jest to atak personalny i obraźliwe dla tego oponenta. Sami wiecie bo to napisaliście.........

13 minut temu, Espectro napisał:

przejeli władzę to teraz na forum będzie inaczej

Z całum szacunkiem....mówi się że "ryba psuje się od głowy" a z PE Unii idzie jasny przekaz, że za laiki, polubienia można immunitet cofnąć......chciałem wiedzieć czy mam się już bać czy za chwilę.    🙂

16 minut temu, Espectro napisał:

Jak piszecie że ktoś jest "mniej rozumny" (używając innych słów) to jest to atak personalny i obraźliwe dla tego oponenta. Sami wiecie bo to napisaliście

Przypominam:

Napisałem że "zadaje głupie pytanie" a zadał po tym jeszcze głupsze.....to stwierdzenia faktu, nie obrażanie

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

22 minuty temu, Espectro napisał:

1->2->3->4 im wyżej tym lepiej i tym mniej użytkowników posiada. To za ilość dodanych postów w tematach o audio.

Nikt to tylko ja. 🙂 

O masz no ...

Nic nie zmieniamy a i tak będą gadać że: .... przejeli władzę to teraz na forum będzie inaczej .... 

Lepiej to własnie wyborcy PIS piszą żę nagle są karani bezpodstawnie za pisanie PO jeby itd BO przecież nigdy nie było karane...... Dajcie spokój już proszę. 

Wolność słowa polega na tym że możemy rozmawiać na każdy temat i o wszystkim. DO momentu gdy robimy to z kulturą lub z konstruktywną krytyką. Bez bluzg i obraźliwych wpisów pod adresem kogokolwiek.

Jak piszecie że ktoś jest "mniej rozumny" (używając innych słów) to jest to atak personalny i obraźliwe dla tego oponenta. Sami wiecie bo to napisaliście.........

Wpisy forowicza Maju, mają charakterystyczny, łatwo rozpoznawalny rytm i zestaw zwrotów.

Właśnie w jednym z wątków poleca książkę, o czytaniu ze zrozumieniem. "Nie rozumiecie", "rżnięcie głupa", to chyba jedne z ulubionych zwrotów.

Trzeba się do tego, po prostu przyzwyczaić, jak do wyższej kultury reprezentantów powyborczej opozycji.

Miłego dnia.🙂

6 minut temu, Maju napisał:

Napisałem że "zadaje głupie pytanie" a zadał po tym jeszcze głupsze.....to

A nie mówiłem, trzeba się do tego przyzwyczaić.

Edytowane przez jezz

@Espectro

Może inaczej.....jak ktoś pyta "dlaczego Kk nie chrzci dzieci przy poczęciu" to jest mądre??

Pobudzę wyobraźnię.....proszę to sobie zobrazować jak to by mogło wyglądać.
Posądzono mnie że prowokuję a czy zadanie takiego niemądrego pytania nie jest same w sobie prowokacją....

• Administratorzy
4 minuty temu, jezz napisał:

Właśnie w jednym z wątków poleca książkę, o czytaniu ze zrozumieniem. "Nie rozumiecie", "rżnięcie głupa", to chyba jedne z ulubionych zwrotów.

Trzeba się do tego, po prostu przyzwyczaić, jak do wyższej klasy reprezentantów powyborczej opozycji.

Miłego dnia.🙂

Może tak możę nie. Po pewnym czasie to mocno denerwujące i obraźliwe. Chodzi o sam ton rozmowy i sposób.

4 minuty temu, jezz napisał:

trzeba się do tego przyzwyczaić.

Nie. Nie można się do arogancji przyzwyczaić, gdyż oznacza to przyzwolenie na nią. Należy sformułowania i zwroty takie, jak zacytowałeś bezwzględnie zgłaszać do Moderacji.

1 minutę temu, Espectro napisał:

Może tak możę nie. Po pewnym czasie to mocno denerwujące i obraźliwe. Chodzi o sam ton rozmowy i sposób.

Ale za to każda odpowiedź jest przewidywalna w 100%.

Ja już się przyzwyczaiłem, że nic nie wiem i nic nie rozumiem.🙂

23 minuty temu, Espectro napisał:

Powinno być "wydaje im się, że przejęli władzę, więc wydaje im się, ze na Forum będzie inaczej". Z jednej strony widzę nasilenie chamstwa, posądzeń moderacji o cenzurę i postulatów o potrzebie zmian - z drugiej ilość wykrzykników przy nickach sugeruje, że ich "wydaje się," już zostało skonfrontowane z rzeczywistością i wszystko wkrótce wróci do normy. Będzie dobrze.

6 minut temu, Espectro napisał:

Po pewnym czasie to mocno denerwujące i obraźliwe

Tak jak łażenie po różnych tematach paru forowiczów którzy tendencyjnie na mój temat piszą.....taka misję mają że muszą, choć od tygodni i miesięcy deklaruję że nie chcę z takimi polemizować i tak przyłażą i prowokują....co widać na załączonym obrazku.   🙂

Edytowane przez Maju

11 minut temu, jezz napisał:

Wpisy forowicza Maju, mają charakterystyczny, łatwo rozpoznawalny rytm i zestaw zwrotów.

Trzeba się do tego, po prostu przyzwyczaić, jak do wyższej kultury reprezentantów powyborczej opozycji.

Miłego dnia.🙂

A nie mówiłem, trzeba się do tego przyzwyczaić.

Katar, wysypkę czy inne wrzody się leczy i usuwa. Nie powinno się do tego przyzwyczajać.

Edytowane przez Mickey6
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

wydaje im się, że przejęli władzę

Ogłoszone przez Państwową Komisję Wyborczą wyniki z 15 października są faktem czy też komuś tylko się wydaje?

6 minut temu, Maju napisał:

Tak jak łażenie po różnych tematach paru forowiczów którzy tendencyjnie na mój temat piszą.....taka misję mają że muszą, choć od tygodni i miesięcy deklaruję że nie chcę z takimi polemizować i tak przyłażą i prowokują....   🙂

Idée fixe.

14 minut temu, Maju napisał:

łażenie po różnych tematach paru forowiczów którzy tendencyjnie na mój temat piszą.....taka misję mają że muszą, choć od tygodni i miesięcy deklaruję że nie chcę z takimi polemizować i tak przyłażą i prowokują....co widać na załączonym obrazku.

Już trzech przylazło za mną a pan zamilkł.....czy taki wpis nie na temat trzeba zgłaszać (jak to poleca bobcat)  by do moderacji dotarło że są tacy ludzie którzy wykorzystają każdy temat do swoich niskich gierek????

"Polecam, zamiast zaproponowanej  książki, przeczytać dzisiejszy wpis forowicza Maju, w wątku moderacyjnym.
Zapewniona rozrywka, przy porannej kawie."

Albo to niżej trzeba zgłaszać by uznano to za podły atak?

13 minut temu, Mickey6 napisał:

Katar, wysypkę czy inne wrzody się leczy i usuwa. Nie powinno się do tego przyzwyczajać.

Edytowane przez Maju

1 minutę temu, Maju napisał:

Już trzech przylazło za mną a pan zamilkł.....czy taki wpis nie na temat trzeba zgłaszać (jak to poleca bobcat)  by do moderacji dotarło że są tacy ludzie????

"Polecam, zamiast zaproponowanej  książki, przeczytać dzisiejszy wpis forowicza Maju, w wątku moderacyjnym.

Atak na kaszel i wrzody. Brońmy wrzodów!

• Administratorzy
21 minut temu, Maju napisał:

Może inaczej.....jak ktoś pyta "dlaczego Kk nie chrzci dzieci przy poczęciu" to jest mądre??

Dla mnie to pytanie jak każde inne. Nawet chętnie się dowiem dlaczego.

30 minut temu, Maju napisał:

jasny przekaz, że za laiki, polubienia można immunitet cofnąć......chciałem wiedzieć czy mam się już bać czy za chwilę

co ?

3 minuty temu, Maju napisał:

16 minut temu, Mickey6 napisał:

trochę tak a trochę zaczepka bezsensowna.

25 minut temu, Maju napisał:

Dla mnie to pytanie jak każde inne. Nawet chętnie się dowiem dlaczego.

Choćby dlatego że sala porodowa to nie miejsce gdzie powinien przebywać ksiądz.....nie trzeba orła intelektu by to zrozumieć, a niektórzy w tym temacie celowo prowokują tak dziwnymi pytaniami.

Edytowane przez Maju

3 minuty temu, Maju napisał:

Już trzech przylazło za mną a pan zamilkł.....czy taki wpis nie na temat trzeba zgłaszać (jak to poleca bobcat)  by do moderacji dotarło że są tacy ludzie którzy wykorzystają każdy temat do swoich niskich gierek????

Może zwyczajnie, są osbby, które każdym pana wpisem, nie chcą już być obrażane?

Może pan np. rozwinąć swoją tezę o niskich gierkach, albo o tendencyjnym pisaniu, dla przykładu.

• Administratorzy
1 minutę temu, Maju napisał:

Choćby dlatego że sala porodowa to nie miejsce gdzie powinien przebywać ksiądz.....nie trzeba orła intelektu by to zrozumieć.

Ale kto mówił o sali porodowej. Nie znam pytania i nie wiem o czym rozmawialiście sobie w temacie. Dlatego pytam co to za pytanie co takie trudne do odpowiedzi jest. 

Ale kto mówił o sali porodowej. Nie znam pytania i nie wiem o czym rozmawialiście sobie w temacie. Dlatego pytam co to za pytanie co takie trudne do odpowiedzi jest. 

Odpowiedź już padła:

5 minut temu, Maju napisał:

.nie trzeba orła intelektu by to zrozumieć

• Moderatorzy
11 minut temu, Maju napisał:

😞

12 minut temu, Mickey6 napisał:

Już trzech przylazło za mną a pan zamilkł.....czy taki wpis nie na temat trzeba zgłaszać (jak to poleca bobcat)  by do moderacji dotarło że są tacy ludzie????

Rozwiń  

Atak na kaszel i wrzody. Brońmy wrzodów!

Oburza niektórych podsumowanie wpisów, więc bez "rżnięcia"....  🙂

Jak z premedytacją udaje że nie kieruje swoich wpisów do mnie, a wszystko tylko w celu wprowadzenia innych w błąd.....napisz jeszcze raz a zgłoszę to hurtowo.   🙂

2 minuty temu, Marcinus napisał:

😞

A te wpisy o "wrzodach do usunięcia" umknęły....będziemy się skupiać tylko na tym jak to tu (celnie) opisałem??

Edytowane przez Maju

• Administratorzy
2 minuty temu, Mickey6 napisał:
8 minut temu, Maju napisał:

.nie trzeba orła intelektu by to zrozumieć

W sumie logiczne. Ale gorzej żę nie wiem jaki problem postawiliście sobie w temacie wtedy. Bo dla osoby z zewnątrz czytając pytanie jest prosta odpowiedz. 

Teraz, Espectro napisał:

W sumie logiczne. Ale gorzej żę nie wiem jaki problem postawiliście sobie w temacie wtedy. Bo dla osoby z zewnątrz czytając pytanie jest prosta odpowiedz. 

Mi, tym cytatem i jego skomentowaniem chodziło tylko o to by pokazać, że Maju nie potrafi odpisać by nie spróbować obrazić.

5 minut temu, Maju napisał:

te wpisy o "wrzodach do usunięcia" umknęły...

Przecież napisałem ogólnie. Nawet bez kogoś konkretnego na myśli bo wpis dotyczył tematyki medycznej.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.