Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
16 godzin temu, J4Z napisał:

To też, ale chodziło mi o zbędne dyskusje typu: "Ty się uspokój, a Ty nie prowokuj" "Ty dostajesz Warna, a Twoje posty usunąłem" itp. Moderator powinien wejść do tematu, usunąć zbędne posty, tłumaczyć na PW, a nie podkręcać offtopic, bo jest prawie pewne, że użytkownik odpowie. 

Tłumaczyć na pw to historia na kilka dni ... Nikt nie przyzna przecież, że nie miał racji ... 

Lepiej wtedy obaj (oponenci) potrafią się zjednoczyć i atakować wtedy moderatora. 🙂 Ot taka sytuacja zaobserwowana. 

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Dania i Finlandia pokazuje, że to tolerancja, akceptacja, równouprawnienie, normalność... a fuj! 

Wykazują tolerancję na kulturę i inne aspekty nie na zoofilię. Zaś nazywanie zamiennie nacji z "kozo jeb...." jest trochę słabe.

BO o ile wiem w samej kulturze nie jest napisane, że każdy musi czy nawet może. (nie ma zaś zakazu) 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

6 minut temu, Espectro napisał:

nazywanie zamiennie nacji z "kozo jeb...." jest trochę słabe.

Nikt tutaj tak (chyba) nie pisał i w memie tak (chyba) nie było. Natomiast w tamtych rejonacach akceptacja społeczna dla takich zachowań jest faktem, więc trudno to zakwalifikować jako rasizm a raczej stwierdzenie faktu. Taki sam fakt jak stwierdzenie, że czarnoskórzy zazwyczaj są sprawniejsi fizycznie. Rasizmem byłoby stwierdzenie, że ktoś to robi tylko dlatego, że tak a nie inaczej wygląda.

8 minut temu, Espectro napisał:

BO o ile wiem w samej kulturze nie jest napisane, że każdy musi czy nawet może. (nie ma zaś zakazu) 

Dokładnie tak.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Nikt tutaj tak (chyba) nie pisał i w memie tak (chyba) nie było.

Wróć do tego obrazka i powiedz mi co jest tam napisane. 

13 minut temu, Espectro napisał:

Wróć do tego obrazka i powiedz mi co jest tam napisane. 

Został (chyba) ukryty i ja go nie bronię. 

Edytowane przez szymon1977

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Espectro napisał:

Tłumaczyć na pw to historia na kilka dni ... Nikt nie przyzna przecież, że nie miał racji ... 

Lepiej wtedy obaj (oponenci) potrafią się zjednoczyć i atakować wtedy moderatora. 🙂 Ot taka sytuacja zaobserwowana. 

Wykazują tolerancję na kulturę i inne aspekty nie na zoofilię. Zaś nazywanie zamiennie nacji z "kozo jeb...." jest trochę słabe.

Do "specjalisty który się tymi problemami zajmuje " czeka się w Polsce w ramach nfz około pół roku. To jest przyczyna. Nie wiem ile czeka się w krajach unii. Ale z kondycji zdrowotnej wygląda to chyba nędznie , jak dewiacje "zdrowotne" stają się pozytywnymi cechami , które będą prawnie chronione. Anorektycy mają szansę na utworzenie partii politycznej .

Edytowane przez Wojtek 1959
18 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Do "specjalisty który się tymi problemami zajmuje " czeka się w Polsce w ramach nfz około pół roku. To jest przyczyna. Nie wiem ile czeka się w krajach unii. Ale z kondycji zdrowotnej wygląda to chyba nędznie , jak dewiacje "zdrowotne" stają się pozytywnymi cechami , które będą prawnie chronione. Anorektycy mają szansę na utworzenie partii politycznej .

Biorąc pod uwagę, że UE za sprawą opracowanego przez WHO wykazu chorób ICD11, właśnie usunęło pedofilię z listy chorób psychicznych, to w kwestii zoofilii także możemy spodziewać się zmian i obyczajowych.

W trybie formalnym wnioskuję o:

1. Z wątku o wyborach - usunięcie już nieaktualnej (nieaktywnej) ankiety - niepotrzebnie zajmuje miejsce i trzeba przewijać w dół. Ewentualnie(!), jeśli jest to konieczne zostawić jakąś króciutką adnotację odnoszącą się do wyników ankiety.

2. Spowodowanie w "silniku forum" aby - klikając z poziomu np. "Bocznicy" na ostatnią stronę danego wątku np. w danej chwili 35 stronę - wczytana ta ostatnia strona - przewijała się automatycznie do ostatniego wpisu na dole a nie zatrzymywała się na górze strony zmuszając po raz któryś czytającego do zaznajomienia się z np. z wynikami ankiety albo wpisami, które się już przeczytało wcześniej oraz przy dużej ilości wpisów na tej "ostatniej stronie" powoduje konieczność ręcznego przewijania na sam dół strony - automat robiłby to szybko.

Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

A propos ostrzeżenia, jakie właśnie dostałem, to wyjaśniam, że do mojej wypowiedzi (została zresztą usunięta) sprowokował mnie akurat lajk udzielony przez moderatora jednej ze stron sporu. 

• Moderatorzy
17 minut temu, jar1 napisał:

A propos ostrzeżenia,

Raczej prośby, co było chyba zaznaczone w informacji.

17 minut temu, jar1 napisał:

że do mojej wypowiedzi (została zresztą usunięta) sprowokował mnie akurat lajk udzielony przez moderatora jednej ze stron sporu. 

Wypowiedź była merytoryczna w temacie uważasz, że lajk był niestosowny?

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Teraz, Seyv napisał:

Wypowiedź była merytoryczna w temacie uważasz, że lajk był niestosowny?

Tak, moderator w takich sytuacjach powinien zachować neutralność.

Zresztą, właśnie potem zaczęła się dalsza jazda, tym razem już kilku na jednego. 

Słuszność taka czy inna nie ma tu znaczenia.  Zasadą jest podobno, że moderator, który moderuje nie powinien brać udziału w dyskusji, tym bardziej, jeśli się wypowiada po jednej ze stron. 

• Moderatorzy
2 godziny temu, jar1 napisał:

Zasadą jest podobno, że moderator, który moderuje nie powinien brać udziału w dyskusji

Tylko, że moje wpisy w tym temacie po zaistniałej sytuacji to wpisy moderatorskie dotyczące tej sytuacji.

Natomiast @przemaka poprosiłem by zamiast jak to sam określiłeś "ironii" zamieszczał merytoryczną odpowiedzi co też zechciał zrobić (choć w tej sytuacji mógł olać klepanie po raz n-ty tego samego) za co chciałem mu podziękować (mogłem jedynie wybrać inną ikonkę).

2 godziny temu, jar1 napisał:

Zresztą, właśnie potem zaczęła się dalsza jazda, tym razem już kilku na jednego. 

Nie określił bym tego "jazdą" bo jazda była wcześniej tylko została w porę ukryta i mogłeś tego nawet nie zauważyć podobnie jak osoba, do której była kierowana za co ładnie moderacji "podziękowała". Kolejne wpisy pojawiały "się już sprawdzone pod względem "chamstwa i brutalnego hejtu"" jak to określił @iro III , któremu też chciałbym podziękować za wysiłek w "sprawdzenie" zamieszczonej treści tylko nie wiem czy teraz mi wypada...

Gdy nie zna się całej sytuacji najłatwiej wyciągnąć pochopne wnioski.

15 minut temu, Seyv napisał:

Natomiast @przemaka poprosiłem by zamiast jak to sam określiłeś "ironii" zamieszczał merytoryczną odpowiedzi co też zechciał zrobić (choć w tej sytuacji mógł olać klepanie po raz n-ty tego samego) za co chciałem mu podziękować (mogłem jedynie wybrać inną ikonkę).

Akurat ja wystąpiłem  w obronie "ironii",  i to nie ja mam z nią problem.  Ale za coś podobnego (ironię) ostatnio przydzieliłeś mi punkty karne w tym wątku, uznając, że to za atak na moderację. 

Zauważam więc różnice w standardach oceny i tyle.   Jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

15 minut temu, Seyv napisał:

Gdy nie zna się całej sytuacji najłatwiej wyciągnąć pochopne wnioski.

Ten argumet jest od czapy, to nie ja usuwam wpisy. 😉

Tak, to też ironicznie.. 

Edytowane przez jar1
  • Moderatorzy
6 minut temu, jar1 napisał:

Zauważam więc różnice w standardach oceny i tyle.   Jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

To nie są różne standardy po prostu jesteś coraz bardziej przekonujący 😉 (a tak na serio moja reakcja była w oby przypadkach podobna) więc

9 minut temu, jar1 napisał:

Ten argumet jest od czapy

11 minut temu, jar1 napisał:

Akurat ja wystąpiłem  w obronie "ironii"

Uważam, że tamten wpis był pożyteczny jednak nie przesadzajmy z nią zbytnio.

Zgłosiłem zaśmiecanie wątku o polskim anyysemityźmie przez @stench, który wrzucił tam tekst o "antysemityźmie we Francji", bez odniesienia do Polski.

Jemu - czołowemu antysemicie i tzw moderatorowi więcej wolno?

Mam nadzieję, że już niedługo. 🙂

• Moderatorzy
3 minuty temu, toptwenty napisał:

Zgłosiłem zaśmiecanie wątku o polskim anyysemityźmie przez @stench, który wrzucił tam tekst o "antysemityźmie we Francji", bez odniesienia do Polski.

Ale zobacz na kontekst i poprzednią wypowiedź. Omawiana jest sytuacja w Polsce i porównywana z tą np. we Francji po czym @stench podaje przykład. Rozumiem, że gdyby dopisał "dobrze, że w Polsce tak się nie dzieje" rozwiązało by to Twój problem.

18 minut temu, Seyv napisał:

(a tak na serio moja reakcja była w oby przypadkach podobna) więc

Chyba nie walnąłeś przemakowi punktów karnych z powodu ironii?  

• Moderatorzy
11 minut temu, toptwenty napisał:

czołowemu antysemicie

Odnoszę coraz większe wrażenie, że wyzywając wielu od antysemitów tak naprawdę sam go upowszechniasz. Przemyśl to proszę.

1 minutę temu, jar1 napisał:

Chyba nie walnąłeś przemakowi punktów karnych z powodu ironii?  

Tego wyjawić nie mogę.

Co do ironii - sama w sobie nie jest zła jeśli jest użyta w odpowiednim momencie. Co innego, gdy ktoś ironizuje w luźniej rozmowie a co innego w czasie poważnej dyskusji gdy atmosfera jest napięta. Stąd ocena nawet tego samego wpisu w różnych sytuacjach może być inna.

1 minutę temu, Seyv napisał:

Co do ironii - sama w sobie nie jest zła jeśli jest użyta w odpowiednim momencie.

Czyli mój moment był nieodpowiedni. 🙂

12 minut temu, toptwenty napisał:

antysemicie

Polecam zapoznać się ze znaczeniem tego słówka zamiast rzucać nim bez opamiętania: w końcu przesadzisz i moderacja przestanie przymykać oko na bezpodstawne oszczerstwa.

• Administratorzy
4 godziny temu, (nie)przecietniak napisał:

1. Z wątku o wyborach - usunięcie już nieaktualnej (nieaktywnej) ankiety - niepotrzebnie zajmuje miejsce i trzeba przewijać w dół. Ewentualnie(!), jeśli jest to konieczne zostawić jakąś króciutką adnotację odnoszącą się do wyników ankiety.

ok.

4 godziny temu, (nie)przecietniak napisał:

2. Spowodowanie w "silniku forum" aby - klikając z poziomu np. "Bocznicy" na ostatnią stronę danego wątku np. w danej chwili 35 stronę - wczytana ta ostatnia strona - przewijała się automatycznie do ostatniego wpisu na dole a nie zatrzymywała się na górze strony zmuszając po raz któryś czytającego do zaznajomienia się z np. z wynikami ankiety albo wpisami, które się już przeczytało wcześniej oraz przy dużej ilości wpisów na tej "ostatniej stronie" powoduje konieczność ręcznego przewijania na sam dół strony - automat robiłby to szybko.

hmmm do przemyślenia. Samo klikanie w temat przekierowuje nas do Ostatnio przeczytanego wpisu (nowo dodanego) 

4 godziny temu, jar1 napisał:

A propos ostrzeżenia, jakie właśnie dostałem, to wyjaśniam, że do mojej wypowiedzi (została zresztą usunięta) sprowokował mnie akurat lajk udzielony przez moderatora jednej ze stron sporu. 

🙂 to była flaga do przemyślenia. 

59 minut temu, Espectro napisał:

Samo klikanie w temat przekierowuje nas do Ostatnio przeczytanego wpisu (nowo dodanego) 

No nie wiem. U mnie na komputerze stacjonarnym kliknięcie w temat przekierowuje mnie na początek wątku tj. do początku pierwszej strony (!), a nie do ostatnio dodanego wpisu na ostatniej stronie w wątku, (nie będąc zalogowanym do publicznych wątków, bo nie zawsze przecież muszę, chcąc poczytać tylko)

Godzinę temu, Espectro napisał:

ok.

Ok, fajnie, choć myślałem, że to chwila moment i już, a jak widzę - ankieta cały czas wisi. 😉 

29 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

U mnie na komputerze stacjonarnym kliknięcie w temat przekierowuje mnie na początek wątku tj. do początku pierwszej strony (!), a nie do ostatnio dodanego wpisu na ostatniej stronie w wątku

Trzeba kliknąć w ikonkę z prawej strony - pierwszy nieprzeczytany post.

A jeśli w tym temacie nie uczestniczyłeś, to kliknij po prostu ostatnią stronę.
Naprawdę wymyślasz sztuczne problemy.

11 minut temu, soundchaser napisał:

Trzeba kliknąć w ikonkę z prawej strony - pierwszy nieprzeczytany post.

A jeśli w tym temacie nie uczestniczyłeś, to kliknij po prostu ostatnią stronę.
Naprawdę wymyślasz sztuczne problemy.

Wyloguj się i postępuj zgodnie ze swoimi radami.

Wytłumaczyłem w swoich wpisach (raczej zrozumiale) o co mi chodzi, ale jak Cię to irytuje, to przepraszam.

23 minuty temu, soundchaser napisał:

U mnie na komputerze stacjonarnym kliknięcie w temat przekierowuje mnie na początek wątku

Zrozumiale? Gdzie kliknąłeś?

9 minut temu, soundchaser napisał:

Zrozumiale? Gdzie kliknąłeś?

Jak jestem zalogowany jest tak jak piszesz. Jak nie jestem zalogowany kliknięcie w "Pierwszy nie przeczytany post" przenosi mnie na pierwszą stronę, a ja chciałbym na ostatnią, do ostatniego wpisu (tak, jak byłbym zalogowany).

Edytowane przez (nie)przecietniak

17 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Jak jestem zalogowany jest tak jak piszesz. Jak nie jestem zalogowany kliknięcie w "Pierwszy nie przeczytany post" przenosi mnie na pierwszą stronę, a ja chciałbym na ostatnią, do ostatniego wpisu (tak, jak byłbym zalogowany).

Pewno klikasz przy temacie w okienku, ostatniego nieprzeczytanego postu. 

Kliknij po prawej stronie, gdzie jest czas ostatniego postu i wtedy do niego przechodzisz od razu.  

7 minut temu, jar1 napisał:

Kliknij po prawej stronie, gdzie jest czas ostatniego postu i wtedy do niego przechodzisz od razu.  

Tak, w ten sposób jest tak, jak piszesz. Dzięki za przypomnienie.

5 godzin temu, jar1 napisał:

Akurat ja wystąpiłem  w obronie "ironii",  i to nie ja mam z nią problem.  Ale za coś podobnego (ironię) ostatnio przydzieliłeś mi punkty karne w tym wątku, uznając, że to za atak na moderację. 

Ironia od dawna jest w oczach moderacji myślozbrodnią.

A później mamy narzekania na poziom wypowiedzi. No i oczywiście narzekający nie widzą związku między jednym a drugim.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.