Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, Espectro napisał:

Obaj Panowie robicie masowy syf w tamtym temacie

Ja pisałem na temat. Zgłaszam zaczepki ale je zostawiliście. Więc odpowiedziałem. Czego się spodziewałeś? Że spuszczę po sobie uszy gdy ktoś publicznie  mnie obraża?

8 minut temu, Espectro napisał:

Nie prowadziliście żadnej sensownej rozmowy

Zamieściłem kilka dość obszernych wpisów, w których rzeczowo odniosłem się do poruszonych w dyskusji zagadnień, więc nie pisz "obaj" i mniedo niego nie porównuj. Ja nie jestem @Piopioi nie cieszy mnie kara za jego wybryki.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Moderatorzy
5 godzin temu, szymon1977 napisał:

Zgłaszam zaczepki ale je zostawiliście. Więc odpowiedziałem. Czego się spodziewałeś? Że spuszczę po sobie uszy gdy ktoś publicznie  mnie obraża?

A Ty myślisz, że my moderatorzy czy administratorzy nie mamy nic innego do roboty jak w ciągu kilku minut rozpatrywać Twoje zgłoszenia? Zgłoś raz jak nikt nie zareaguje to na drugi dzień kolejny a na trzeci dzień możesz tego typu argumenty przytaczać. Jeśli zgłaszasz a po pięciu minutach odpowiadasz to jest jasny przekaz dla moderacji, że trollujesz jak Twój oponent.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Moderatorzy
13 minut temu, Seyv napisał:

A Ty myślisz, że my moderatorzy czy administratorzy nie mamy nic innego do roboty jak w ciągu kilku minut rozpatrywać Twoje zgłoszenia? Zgłoś raz jak nikt nie zareaguje to na drugi dzień kolejny a na trzeci dzień możesz tego typu argumenty przytaczać. Jeśli zgłaszasz a po pięciu minutach odpowiadasz to jest jasny przekaz dla moderacji, że trollujesz jak Twój oponent.

@Seyv - widzę, że bany na wątek nie zdają egzaminu. Proponuję w takich sytuacjach, wysłać usera na odpoczynek od całego forum 🙂 .

Godzinę temu, Seyv napisał:

Ty myślisz, że my moderatorzy czy administratorzy nie mamy nic innego do roboty jak w ciągu kilku minut rozpatrywać Twoje zgłoszenia? Zgłoś raz jak nikt nie zareaguje to na drugi dzień kolejn

Nasz ukochany Szymon właśnie tak uważa. Bo mądry jest i akuratny. A bystry jaki!

I jeszcze sobie słodzi, że gdy już go wreszcie wybiorą tym Moderatorem Naczelnym Ponat Fszytkie Insze - dopiero da nam popalić.

"Wszystkie won! Tera ja gadam" -  takie będzie miał zapędy. "Demokrancja, człowieku"...

.....

Aktualnie  (bo to bestyja przebiegła i na wskroś ...autocenzura) - na wszelki wypadek - skarży się, sroży i permanentnie pieprzy w sposób wręcz niewyobrażalny. Acz - śmieszny, za co mu dziękuję, bo lubię ludzi odklejonych.

......

1 godzinę temu, Marcinus napisał:

@Seyv - widzę, że bany na wątek nie zdają egzaminu. Proponuję w takich sytuacjach, wysłać usera na odpoczynek od całego forum 🙂 .

Nie.

To byłoby wstrętne, by nie rzec - mściwe.

Szymon, jakoby o nim nie gadać - jest uczestnikiem naszego Forum od niepamiętnych (?) czasów. I swoją - bywało, znamienitą historię - ma.

Może to złe dni? Może czarny pies go obszczekał? Kot mu do prawego wyśnionego buta nasikał i Szymon zrozumiał przekaz duchów i przodków?Może wysokotonówka kuleje, a on nie umie zaradzić? Sąsiedzi mu śmieci podrzucili, lub córka - wnuka?

I się miota w rozpaczy...👻🤭

Nie można kogoś wyrzucać poza nawias tylko dlatego, że nam (Wam) się ich gadanie nie podoba. 

Bo to by było, jak z tym milicjantem, który pozbawił wolności Panią Poseł.

Pozdrawiam.

2 godziny temu, Seyv napisał:

Jeśli się wypowiadasz, to wypadałoby poznać temat: co, kiedy i w jakiej kolejności się stało. Bo Twoja historyjka rozmija się z przebiegiem zdarzeń. Jako moderacja nie usunęliście ataków personalnych pod postacią posądzenia mnie o kłamstwo. Choć pisałem sporo i rzeczowo na temat, to zostałem zrównany z userem, który przyszedł tylko po to by mnie obrażać i to w ten sam sposób, za który był już karany. Zostałem ukarany blokadą na wątek za to, że broniłem się przed czymś, przed czym Wy powinniście mnie bronić. A gdy po tym wszystkim troll przylazł za mną tutaj, bez żadnego uzasadniania nazwał moje wypowiedzi kłamstwem bezczelnie domagając się ode mnie wyjaśnień, to wpis także zostawiliście i zasugerowaliście, że próba obrony zakończy się dla mnie karą.

-----

(Usuwam, sprawa się wyjaśniła).

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
9 godzin temu, Marcinus napisał:

To oczywiście takie małe pogrożenie paluszkiem. Nie stosujemy od tak banów na forum z byle powodu.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Jest coś takiego jak pieniactwo i niestety niektórzy cierpią na tę przypadłość.

Jestem Europejczykiem.

4 godziny temu, szymon1977 napisał:

Dla jasności: tak dokładnie sytuacja wyglądała, choć całość trwała jeden dzień. Pomimo dwukrotnego zgłoszenia i recydywy pozwoliliście, by @Piopio zaśmiecił wątek OT i publicznym oskarżaniem mnie o kłamstwo, i to na dwa wątki. Pomimo udziału co najmniej dwóch moderatorów i admina, OT i ataki personalne nadal nie zostały ukryty, a ja zamiast ochrony przed seryjnym trollem przeczytałem sugestie bana na całe Forum. A wszystko ku uciesze seryjnych miszczów OT, których wpisy w tym wątku też jakoś Wam nie przeszkadzają, choć i w nich obrażany jestem przypisywaniem mi jakichś negatywnych zapędów.

Jeśli ktoś w jednej części postu mnie obraża nie oznacza, że nie skomentuję drugiej części, w której wypowiedział się na temat przypisując mi coś, czego nie mówiłem 

"Swoją drogą to ciekawe, że wciśnięcie loudness zamiast ku próbie zrozumienia zjawiska odkrytego przez Fletcher i Munson, popchnęło posiadacza do zaklasyfikowaniem  Sabaja do klasy (prawie)hiend."

To jest wierutne kłamstwo. Powtórzę raz jeszcze. KŁAMSTWO

Poza tym to ciekawe, że ja jestem trollem w wątku o Sabaju, którego to posiadam. A @szymon1977 kreuje się na znawcę tematu nie mając żadnej styczności z Sabajem. Klasyczne odwracanie kota ogonem.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

11 minut temu, Piopio napisał:

A @szymon1977 kreuje się na znawcę tematu nie mając żadnej styczności z Sabajem

Nie trzeba mieć styczności z Sabajem aby rozumieć zagadnienia z dziedziny audio.

13 minut temu, Piopio napisał:

Poza tym to ciekawe, że ja jestem trollem

Zawsze zamiast OT i pyskówek możesz zacząć pisać na temat.

• Moderatorzy
4 godziny temu, szymon1977 napisał:

publicznym oskarżaniem mnie o kłamstwo, i to na dwa wątki.

Skoro dyskutujesz z kimś kto się z Tobą nie zgadza to wg mnie zrozumiałe jest to , że już poprzez swoje argumenty, ktoś stwierdza, że nie piszesz prawdy. W drugą stronę też to tak działa. Moderacja nie jest do rozsadzania tego, kto pisze prawdę a kto nie. Trzeba by było rozważyć jedynie czy samo sformułowanie pod cytowanym tekstem, że "to jest kłamstwo" mieści się w pojęciu "kultury wypowiedzi". Sformułowanie to lub podobne: "to jest nie prawda" pada co jakiś czas na forum ale nie przypominam sobie aby jakikolwiek inny użytkownik poza Tobą zgłaszał taki przypadek jako obraźliwy. Wysuwam więc wniosek, że to raczej Twoje przewrażliwienie niż drastycznie naruszenie kultury wypowiedzi.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Pytanie dlaczego Moderacja toleruje permanentne pieniactwo i warcholstwo niektórych użytkowników.

14 minut temu, Seyv napisał:

Skoro dyskutujesz z kimś kto się z Tobą nie zgadza to wg mnie zrozumiałe jest to , że już poprzez swoje argumenty, ktoś stwierdza, że nie piszesz prawdy.

W przypadku @szymon1977 mamy do czynienia z klasycznym kłamstwem. Napisał o mnie nieprawdę. Zresztą w jego przypadku manipulacje i przekręcanie wypowiedzi to chleb powszedni. 

22 minuty temu, szymon1977 napisał:

Zawsze zamiast OT i pyskówek możesz zacząć pisać na temat.

A Ty możesz nie kłamać na mój temat. Po co wplątujesz fałszywe wzmianki o mnie w posty rzekomo merytoryczne ? Spróbuj mnie nie łączyć z tematem. Potrafisz ?

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Administratorzy
5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jest coś takiego jak pieniactwo i niestety niektórzy cierpią na tę przypadłość.

sporo takich jest. 🙂 

46 minut temu, Jacchusia napisał:

Czy moderacja mogłaby w jakiś sposób oduczyć takich plebejskich zachowań? To są zaczepki, nawet nie w wątku o kościele.

ostatnio ktoś walczył słownie z tym że moderacja przeciwdziała i stosuje prewencje ....

39 minut temu, kostropaty napisał:

a kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem 😉 

bo pan Jacchusia pyskować i pouczać może, ale pana Jacchusię to już nie 🙂

A gdzie ja tam wystepuje?

Ich komentazre nie maja kompletnie żadnego zwiazku z toczącą sie rozmową, takie wtręty zdarzaja sie wszystkim, tyle że innym notorycznie. Nie dziwię sie że akurat ty sie odezwałeś.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
12 minut temu, Bobcat napisał:

Pytanie dlaczego Moderacja toleruje permanentne pieniactwo i warcholstwo niektórych użytkowników.

wielokrotne bany czasowe a i tak powracają. Limit jest oraz granica także. 

Nie martwcie się. 

4 minuty temu, Espectro napisał:

ostatnio ktoś walczył słownie z tym że moderacja przeciwdziała i stosuje prewencje ....

Rozmowa była o interpretacji i wczuwaniu się, a to moim zdaniem prozta sprawa, wypowiedzi nie mają żadnego zwiazku z toczącą sie rozmową, nawet wątkiem.

Ja bym się nawet pokusił na stwierdzenie o przesladowaniu na tle religijnym.

Edytowane przez Jacchusia

• Administratorzy
19 minut temu, Seyv napisał:

Skoro dyskutujesz z kimś kto się z Tobą nie zgadza to wg mnie zrozumiałe jest to , że już poprzez swoje argumenty, ktoś stwierdza, że nie piszesz prawdy. W drugą stronę też to tak działa. Moderacja nie jest do rozsadzania tego, kto pisze prawdę a kto nie. Trzeba by było rozważyć jedynie czy samo sformułowanie pod cytowanym tekstem, że "to jest kłamstwo" mieści się w pojęciu "kultury wypowiedzi". Sformułowanie to lub podobne: "to jest nie prawda" pada co jakiś czas na forum ale nie przypominam sobie aby jakikolwiek inny użytkownik poza Tobą zgłaszał taki przypadek jako obraźliwy. Wysuwam więc wniosek, że to raczej Twoje przewrażliwienie niż drastycznie naruszenie kultury wypowiedzi.

Dyskusja jest dobra o ile się nie obrażacie personalnie przez to że ktoś ma zdanie X lub zdanie Y na jakiś temat.

.

• Administratorzy
Teraz, Jacchusia napisał:

Rozmowa była o interpretacji i wczuwaniu się, a to moim zdaniem prozta sprawa, wypowiedzi nie mają żadnego zwiazku z toczącą sie rozmową, nawet wątkiem.

Wczuwanie się w rozmowę i twierdzenie że dopiero wczucie się w rozmowę moderator oceni wpis inaczej niż ocenił.

Nadal moderator nie ocenia czy ktoś pisze bzdury czy ma rację w tym co pisze czy nie. W 99% są to ataki personalne lub jakieś bluzgi nic więcej. Wnikanie teraz czy ktoś ma racje w wpisie czy też nie moderatora nie powinno interesować i jednocześnie nie powinno się go stawiać po którejkolwiek ze stron. Dlaczego ? bo wtedy staje się stronniczy. 

43 minuty temu, Piopio napisał:

"Swoją drogą to ciekawe, że wciśnięcie loudness zamiast ku próbie zrozumienia zjawiska odkrytego przez Fletcher i Munson, popchnęło posiadacza do zaklasyfikowaniem  Sabaja do klasy (prawie)hiend."

To jest wierutne kłamstwo. Powtórzę raz jeszcze. KŁAMSTWO

Poza tym to ciekawe, że ja jestem trollem w wątku o Sabaju, którego to posiadam. A @szymon1977 kreuje się na znawcę tematu nie mając żadnej styczności z Sabajem. Klasyczne odwracanie kota ogonem.

Rozdaje bany dla @Piopio oraz @szymon1977 za przenoszenie kłótni tutaj i robienie takiego samego syfu w temacie za który poleciały bany i punkty. 

Nie potraficie sobie wyjaśnić pewnej kwestii to staracie sie zaśmiecać inne tematy.

Nie edytuje w sensie, ze wynazałem, przeniosłem do postu, w którym nie zdążyłem tego napisać, a jest logiczną kontynuacją mysli.

• Administratorzy

Nie edytuje w sensie, ze wynazałem, przeniosłem do postu, w którym nie zdążyłem tego napisać, a jest logiczną kontynuacją mysli.

widzę co było napisane przed....

5 minut temu, Espectro napisał:

Wczuwanie się w rozmowę i twierdzenie że dopiero wczucie się w rozmowę moderator oceni wpis inaczej niż ocenił.

Inaczej to rozumiemy. Myśle, ze tu nie trzeba sie wczuwać, rozmowa o czym innym, a ktoś nawiązuje do historii z innego wątku o czym innym i robi to przy każdej nadarzajacej się okazji.

• Administratorzy
2 godziny temu, Maju napisał:

Wiem że wczoraj dowiedziałeś się nawet więcej niż chciałeś wiedzieć....a dzięki Tobie i ja się czegoś ciekawego dowiedziałem. Przeżyliśmy wiadomych panów i to Sławku przeżyjemy.

Pozdrawiam wszystkich.

Jakie to ? Czy czujecie sie naprawdę kontrolowani lub zaszczuci na forum z strony moderacji ? lub administracji ? 

To jakieś kuriozum i jawne szerzenie kłamstwa pod adresem moderacji nic więcej. Wiecznie jest źle i wiecznie to moderacja .....

Jeśli z kims rozmawiam w wątku o AGD, nie chcę aby mi ktoś tam moim fundamentalizmem katolickim pluł w oczy.

Wtedy to trolling, bo nie ten wątek, nie ta rozmowa,

• Administratorzy
1 minutę temu, Jacchusia napisał:

Inaczej to rozumiemy. Myśle, ze tu nie trzeba sie wczuwać, rozmowa o czym innym, a ktoś nawiązuje do historii z innego wątku o czym innym i robi to przy każdej nadarzajacej się okazji.

Nie rozumiem związku. Jak sie pisze nie na temat to moderator ma to jakoś zrozumieć ? I ok nie ma problemu 1 2 5 postów ale nie 15 stron. 

Jeśli z kims rozmawiam w wątku o AGD, nie chcę aby mi ktoś tam moim fundamentalizmem katolickim pluł w oczy.

No to tak. Ale o ile pamiętam to punkty ostatnie jakie Pan przyjmował i była rozmowa to za pisanie nie na temat itd itd 

Wtedy tez pojawiło się zdanie że moderator powinien się wczuć w post....

Jeżeli są jakieś pytania do mnie lub prośby proszę mnie oznaczać w postach. Innych praktycznie nie czytam.

Tak jak pw które mam zapchane ostatnio. 

1 minutę temu, Espectro napisał:

No to tak. Ale o ile pamiętam to punkty ostatnie jakie Pan przyjmował i była rozmowa to za pisanie nie na temat itd itd 

Wtedy tez pojawiło się zdanie że moderator powinien się wczuć w post....

Ja na to odpowiedziałem Panu wyżej. To dokładnie taka sytuacja jak ta któa sie tutaj wydarzyła dzisiaj.

3 minuty temu, Espectro napisał:

No nie, było na temat w odpowiednim wątku, odpowiedź na konkretny post o spuszczaniu zygot do kibelka.

A drugi to było moje odniesienie sie do słów, które padły z ust mojego rozmówcy wcześniej, a Pan uznał je za pisanie nie na temat.

• Administratorzy
9 minut temu, Jacchusia napisał:

No nie, było na temat w odpowiednim wątku, odpowiedź na konkretny post o spuszczaniu zygot do kibelka.

A to chyba wycofane i sprawa załatwiona. Wystarczyło wyjaśnić sprawę. 

(w odwołaniu)

9 minut temu, Jacchusia napisał:

A drugi to było moje odniesienie sie do słów, które padły z ust mojego rozmówcy wcześniej, a Pan uznał je za pisanie nie na temat.

W temacie Kościoły czy tu ?

ps. rozmowa z 5 osobami na raz na różne tematy i jeszcze pisanie skryptu tak wychodzi. (nie pamiętam każdej sprawy dlatego liczy sie opis i notatki moderatorów) 

Prosiłbym o pisanie na temat tutaj i nie zaśmiecanie. 

Bo jak wrócę wieczorem będę rozdawał kolejne miesięczne zwolnienia. 

Godzinę temu, Jacchusia napisał:

Czy moderacja mogłaby w jakiś sposób oduczyć takich plebejskich zachowań? To są zaczepki, nawet nie w wątku o kościele.

Choć i tam to byłyby tylko zaczepki, wszczęcie nowej pyskówki.

Zgłoś. Nie wiem, z jakiego paragrafu Moderacja mi przywali, ale pilnie będę śledził moją kartotekę kryminalną.

Zostań z Bogiem.

edit... Przepraszam Panie Administratorze, ale odnosząc się do wpisu Pana Użytkownika Jacchusia nie widziałem ostatnich zaleceń.

Jeszcze 1 edit :

"Nie bijemy zwierząt a tym bardziej kotków.

Spokojnego dnia"

PZDR.

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
3 minuty temu, MV2 napisał:

Zgłoś. Nie wiem, z jakiego paragrafu Moderacja mi przywali, ale pilnie będę śledził moją kartotekę kryminalną.

Zostań z Bogiem.

Nie bijemy zwierząt a tym bardziej kotków.

Spokojnego dnia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.