Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
25 minut temu, Seyv napisał:

Jeśli jesteśmy już przy tematach technicznych to przydała by się opcja "Wyczyść edytor" - taka jaka pojawia się przy odświeżeniu strony. 

Czyli piszemy coś i po jakimś czasie chcemy wyczyścić ? 

Ctrl+a  + backspace ?

16 minut temu, Ajothe napisał:

mogą być

mogą 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Moderatorzy

Tylko, że ja w 99% na mobilnej wersji...

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Administratorzy
25 minut temu, Seyv napisał:

Tylko, że ja w 99% na mobilnej wersji...

hmm ok coś pokombinuje 

Jak włączyć opcję wyświetlania zbiorczo 5 najnowszych tematów w danych zakładkach?

[NIEAKTUALNE - znalazłem go]

5 godzin temu, Seyv napisał:

Jeśli jesteśmy już przy tematach technicznych to przydała by się opcja "Wyczyść edytor" - taka jaka pojawia się przy odświeżeniu strony. 

Ja bym chciał żeby był stały przycisk na to działanie w oknie edytora.

Edytowane przez xetras
Dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

6 godzin temu, Espectro napisał:

nadal

Przepisowo 300km/h... skoro potrafiłeś wykręcić się niemiecką autostradą, to zakładam zrozumiałeś to, co chciałem Ci przekazać.

5 godzin temu, Ajothe napisał:

Ale cytaty mogą być krótkie. 

Ale nie da się długiego skrócić bo musi być jednym ciągiem, ani nie da się dokonać niezbędnej czasem w języku polskim korekty ortograficznej. 

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Faktycznie taki przycisk wyczyść edytor by się przydał, czasami się coś źle wklei i jest problem z usuwaniem tego na telefonie...

Jak odświeżysz stronę i wejdziesz w edytor, to pojawia się "wykasuj... coś tam... czy jakoś tam".

Faktycznie, na iOS tak to wyglada

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_0130.png

Ale poprzedniej grafiki nie usunęło!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Administratorzy
2 godziny temu, xetras napisał:

Jak włączyć opcję wyświetlania zbiorczo 5 najnowszych tematów w danych zakładkach?

[NIEAKTUALNE - znalazłem go]

Ja bym chciał żeby był stały przycisk na to działanie w oknie edytora.

postaram sie ale nie obiecuję. 

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Faktycznie taki przycisk wyczyść edytor by się przydał, czasami się coś źle wklei i jest problem z usuwaniem tego na telefonie...

no ale to czyścicie wtedy cały edytor 🙂 

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Przepisowo 300km/h... skoro potrafiłeś wykręcić się niemiecką autostradą, to zakładam zrozumiałeś to, co chciałem Ci przekazać.

o matko i córko a tu o co chodzi ? ja nawet prawka nie mam 

Tak, ale ręcznie to robiąc bywają takie elementy które się tak łatwo nie usuwają.

Nawet klikając "zaznacz wszystko"  i próbując usunąć.. 

• Moderatorzy
30 minut temu, Ajothe napisał:

Tak, ale ręcznie to robiąc bywają takie elementy które się tak łatwo nie usuwają.

Np. cytaty 

Czasem też w trakcie pisania, ktoś już zamieści odpowiedzi i dobrze było by wyczyścić edytor jednym kliknięciem bez przeładowywania strony.

• Administratorzy
11 godzin temu, Seyv napisał:

Np. cytaty 

Czasem też w trakcie pisania, ktoś już zamieści odpowiedzi i dobrze było by wyczyścić edytor jednym kliknięciem bez przeładowywania strony.

Screenshot_20231011_091839_Chrome.jpg

Aby usunąć cytat klikacie na niego np obok napis "napisał:" i dajecie <-- Backspace. 

Do przesuwania i przenoszenia cytatów służy tak aikonka za którą trzeba złapać.

Screenshot_34.png

12 godzin temu, Ajothe napisał:

które to elementy ? cytaty się klika w nie i backspace.

Generalnie nie jestem w stanie tego zasymulować nawet aby to naprawić i coś poprawić 😞 

ps. poszerzyłem trochę edytor dla lepszej wygody pisania.

55 minut temu, Espectro napisał:

Aby usunąć cytat klikacie na niego np obok napis "napisał:" i dajecie <-- Backspace. 

Na Androidzie to nie działa (Chrome).

@Moderacja

Wątek "Polityka" będzie "zawieszony" przez 3 dni z powodu wyborów???

Ale przecież w KAŻDYM wątku na forum można zrobić off-topic i wrzucić jakąś agitkę partyjną.

I co teraz, wszystkie posty w każdym wątku będziecie sprawdzać czy czekać na zgłoszenia od użytkowników?

A może "zawiesicie" całe forum dla pewności?

Tylko że idąc tym tropem, to trzeba by całe interneta zamknąć na dwa dni.

Chyba, że (co całkiem możliwe) czegoś nie rozumiem.

• Administratorzy
36 minut temu, szymon1977 napisał:

Na Androidzie to nie działa (Chrome).

Działa działą. Testowałem aktualnie na 5 urządzeniach. Niemożliwe, że nie działa.

31 minut temu, Gabaryton napisał:

Ale przecież w KAŻDYM wątku na forum można zrobić off-topic i wrzucić jakąś agitkę partyjną.

będzie ban wtedy 

Cisza wyborcza startuje o 23:59:59 13.10.2023 i koniec celujemy na 21:01 15.10.2023

I co teraz, wszystkie posty w każdym wątku będziecie sprawdzać czy czekać na zgłoszenia od użytkowników?

Nie zamkniemy bocznicy ale ktoś zawsze zerknie na listę nowych tematów i wpisów. 

A może "zawiesicie" całe forum dla pewności?

🙂 

Tylko że idąc tym tropem, to trzeba by całe interneta zamknąć na dwa dni.

Chyba, że (co całkiem możliwe) czegoś nie rozumiem

możliwe, ale bezcelowe.

Generalnie to każdego 

Tak z ciekawości się zapytam, dlaczego temat Rosja będzie zamknięty a np. temat Niemcy już nie. Tak samo Wojna na Ukrainie?  Jest jeszcze sporo innych, w których odbywa się non stop polityczna nagonki określonych ugrupowań politycznych. 

• Administratorzy
46 minut temu, jar1 napisał:

Tak z ciekawości się zapytam, dlaczego temat Rosja będzie zamknięty a np. temat Niemcy już nie. Tak samo Wojna na Ukrainie?  Jest jeszcze sporo innych, w których odbywa się non stop polityczna nagonki określonych ugrupowań politycznych. 

jestem w trakcie tego ustalania wiec może chwilę 🙂 

Godzinę temu, Espectro napisał:

Działa działą. Testowałem aktualnie na 5 urządzeniach. Niemożliwe, że nie działa.

Podrzucić Ci szóste? BTW temat do obejście: daję przed i za cytatem "x", zaznaczam cytat razem z "iksaki",  <-- Backspace i wszystko znika. Gorzej gdy cytat jest pierwszą treścią, to jue mogę wpisać "x" przed i sztuczka nie działa.

Ale jeśli o mnie chodzi to nie trudź się, obstawiam masz ważniejsze sprawy na głowie.

• Administratorzy
5 minut temu, szymon1977 napisał:

Ale jeśli o mnie chodzi to nie trudź się, obstawiam masz ważniejsze sprawy na głowie.

spraw jest wiecznie za dużo. Deleguje takie problemy dalej. Ale serio u mnie ten problem nie występuje i testowałem na kilku urządzeniach i przeglądarkach. chrome opera brave i samsung ....

@Espectro pytałeś po co mi edycja cytatu? Żeby z przykładowego wpisu:

"W Niemczech załamała się sprzedaż aut elektrycznych

Sprzedaż samochodów elektrycznych w Niemczech spadła we wrześniu o rekordowe 35 proc.

Krach w Niemczech. Bez zachęt elektryczne auta nie istnieją

Sytuacja panująca w Niemczech do złudzenia przypomina krach, jaki w początku roku dotknął sprzedawców nowych samochodów w Norwegii. Kraj, w którym w 2022 roku pojazdy bateryjne stanowiły blisko 80 proc. nowych rejestracji, przeżywał szczególnie trudne chwile w styczniu, gdy całkowita liczba rejestracji nowych pojazdów spadła w ujęciu miesiąc do miesiąca o - uwaga - 95 proc.

W Norwegii załamała się sprzedaż samochodów elektrycznych

Powodem tak potężnego tąpnięcia było wycofanie się norweskich władz z preferencyjnej polityki podatkowej względem samochodów z wtyczką. Dla aut w cenie wyższej niż 500 tys. koron (około 220 tys. zł) wprowadzono wówczas "pełny" - 25 proc. podatek VAT. W życie weszły też nowe podatki, jak chociażby ten od masy pojazdu. Powrót do sprzedażowej "normy" zajął Norwegom około trzech miesięcy, ale warto zauważyć, że z VA-Tu wciąż zwolnione są elektryczne pojazdy kosztujące poniżej 500 tys. koron, a sam podatek liczony jest dopiero od kwoty przekraczającej ustawowy limit 500 tys. koron, a nie pełnej wartości pojazdu.

Przykłady obu państw pokazują, jak poważnym wyzwaniem dla nabywców są ceny nowych aut z wtyczką, które - bez długofalowych (jak w Norwegii) zachęt na wielu płaszczyznach, wciąż nie są dziś w stanie nawiązać rynkowej walki z autami spalinowymi."

Mógł zacytować np tyle:

"Sprzedaż samochodów elektrycznych w Niemczech spadła we wrześniu o rekordowe 35 proc.

...

Powodem tak potężnego tąpnięcia było wycofanie się norweskich władz z preferencyjnej polityki podatkowej względem samochodów z wtyczką.

...

Przykłady obu państw pokazują, jak poważnym wyzwaniem dla nabywców są ceny nowych aut z wtyczką, które - bez długofalowych (jak w Norwegii) zachęt na wielu płaszczyznach, wciąż nie są dziś w stanie nawiązać rynkowej walki z autami spalinowymi."

• Administratorzy
26 minut temu, jar1 napisał:

Ciężko będzie 😉

może Pan jeszcze wskazac które są polityczne do zablokowania na czas ciszy wyborczej 

28 minut temu, szymon1977 napisał:

@Espectro pytałeś po co mi edycja cytatu? Żeby z przykładowego wpisu:

"W Niemczech załamała się sprzedaż aut elektrycznych

Sprzedaż samochodów elektrycznych w Niemczech spadła we wrześniu o rekordowe 35 proc.

Krach w Niemczech. Bez zachęt elektryczne auta nie istnieją

Sytuacja panująca w Niemczech do złudzenia przypomina krach, jaki w początku roku dotknął sprzedawców nowych samochodów w Norwegii. Kraj, w którym w 2022 roku pojazdy bateryjne stanowiły blisko 80 proc. nowych rejestracji, przeżywał szczególnie trudne chwile w styczniu, gdy całkowita liczba rejestracji nowych pojazdów spadła w ujęciu miesiąc do miesiąca o - uwaga - 95 proc.

Powodem tak potężnego tąpnięcia było wycofanie się norweskich władz z preferencyjnej polityki podatkowej względem samochodów z wtyczką. Dla aut w cenie wyższej niż 500 tys. koron (około 220 tys. zł) wprowadzono wówczas "pełny" - 25 proc. podatek VAT. W życie weszły też nowe podatki, jak chociażby ten od masy pojazdu. Powrót do sprzedażowej "normy" zajął Norwegom około trzech miesięcy, ale warto zauważyć, że z VA-Tu wciąż zwolnione są elektryczne pojazdy kosztujące poniżej 500 tys. koron, a sam podatek liczony jest dopiero od kwoty przekraczającej ustawowy limit 500 tys. koron, a nie pełnej wartości pojazdu.

Mógł zacytować np tyle:

"Sprzedaż samochodów elektrycznych w Niemczech spadła we wrześniu o rekordowe 35 proc.

...

Powodem tak potężnego tąpnięcia było wycofanie się norweskich władz z preferencyjnej polityki podatkowej względem samochodów z wtyczką.

...

rozumiem ale póki co nadal walczę z skryptem do edycji cytatów własnych i obcych. To samo jako wyjątek muszę dodać moderacje i administrację a to dość ciężka sprawa.

5 minut temu, Espectro napisał:

może Pan jeszcze wskazac które są polityczne do zablokowania na czas ciszy wyborczej 

Wątki związane np. z  tematami referendalnymi. 

Działalność kościoła, Wojna w Ukrainie, Antysemityzm, ekologia, Równowaga płci, Zielona granica, wątki o teoriach spiskowych. To wszystko jest upolitycznione  i wykorzystywane do walki o koryto.

Chyba Siatkówka to może zostać 😉 Zostawiłbym też może wątek o Humorze na forum  - w końcu czasem warto się z czegoś pośmiać - poza polityką

• Administratorzy
Godzinę temu, jar1 napisał:

Wątki związane np. z  tematami referendalnymi. 

Działalność kościoła, Wojna w Ukrainie, Antysemityzm, ekologia, Równowaga płci, Zielona granica, wątki o teoriach spiskowych. To wszystko jest upolitycznione  i wykorzystywane do walki o koryto.

Chyba Siatkówka to może zostać 😉 Zostawiłbym też może wątek o Humorze na forum  - w końcu czasem warto się z czegoś pośmiać - poza polityką

Dzialalnosc Kościoła?

49 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

I gołe baby.

Też jestem za 

9 minut temu, Espectro napisał:

Dzialalnosc Kościoła?

Kościół obecnie to jeden z filarów w polskiej polityce i bynajmniej nie jest neutralny pod tym względem.   

1 godzinę temu, Espectro napisał:

wskazac które są polityczne do zablokowania na czas ciszy wyborczej 

We wszystkich zablokować możliwość pisania i pozostawić możliwość czytania.

Taki żarcik.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Moderatorzy
58 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

I gołe baby

A jeśli zaczną wrzucać rozebrane zdjęcia kandydatek do sejmu? 😉

Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

I gołe baby.

Ja nie wytrzymam dwóch dni bez cycków. 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.