Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
1 minutę temu, il Dottore napisał:

Można, tylko jak się to ma do regulaminu?

Tak samo, bo w opisie jest napisane i wyszczególnione, za co się dostaje. Mogę poprawić. (bo punkty wlepiałem ja) 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Teraz, Espectro napisał:

Tak samo, bo w opisie jest napisane i wyszczególnione, za co się dostaje. Mogę poprawić. (bo punkty wlepiałem ja) 

No jest - 6 pkt za 1 filmik będący w dodatku cytatem z kandydata na posła PiS. Podczas gdy można dać 2 max

13 godzin temu, bum1234 napisał:

Stronnicza osoba nie powinna być moderatorem.

To, to!!!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

9 minut temu, Espectro napisał:

nie obrazek oraz wpis był obraźliwy dla kobiet

Sarkazm, ironia, w odpowiedzi na wcześniejszy wpis.

Byłem pod tym kościołem i widziałem tych "obrońców" na własne oczy.

• Administratorzy
1 minutę temu, jezz napisał:

Sarkazm, ironia, w odpowiedzi na wcześniejszy wpis.

Byłem pod tym kościołem i widziałem tych "obrońców" na własne oczy.

Teraz to już stosujemy chyba poczwórną negację przed zdaniem.

Nie bawmy się w 6 wymiarowe szachy 

Teraz, papageno napisał:

Pochwała naziolstwa ma zwiększyć dochody z reklam! Gdzie my żyjemy?

A Pan o czym ?

Teraz, papageno napisał:

Pochwała naziolstwa ma zwiększyć dochody z reklam! Gdzie my żyjemy?

Pochwała obrony Domu Bożego, zresztą na życzenie proboszcza.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Teraz, Espectro napisał:

A Pan o czym ?

A Pan nie wie czy udaje, że nie wie? Taka metoda w przypadku Administratora, to nie jest dobra metoda.

• Administratorzy
7 minut temu, papageno napisał:

A Pan nie wie czy udaje, że nie wie? Taka metoda w przypadku Administratora, to nie jest dobra metoda.

"Pochwała naziolstwa ma zwiększyć dochody z reklam! Gdzie my żyjemy?"

Jakby nawet nie obok tematu... Odpowiadam NIE. 

4 minuty temu, Espectro napisał:

"Pochwała naziolstwa ma zwiększyć dochody z reklam! Gdzie my żyjemy?"

Jakby nawet nie obok tematu... Odpowiadam NIE. 

Czyli Il Dottore gdy będzie zamieszczał pronazistowskie wpisy zostanie jakby ukarany?

• Administratorzy
Teraz, papageno napisał:

Czyli Il Dottore gdy będzie zamieszczał pronazistowskie wpisy zostanie jakby ukarany?

Jakby został ? I będzie. Dlaczego uważa Pan że takie wpisy są dozwolone ?

Bezwzględnie na to kto rządzi  w państwie 

3 minuty temu, Espectro napisał:

Czy my rozmawiamy jednym językiem i o tym samym? Odnoszę dojmujące wrażenie, że nie.

1 minutę temu, Espectro napisał:

Dlaczego typ, który obraża protestujące osoby, (tym razem) "wściekła tłuszcza" i staje w obronie osoby i bandyckiego czynu, za który ta osoba została skazana przez sąd nie zostanie po prostu wykopany z forum. 

Pragnę tu przypomnieć o przypadku pewnej modnej ostatnio w pato kręgach osoby, bardzo prawicowej, Małgorzaty Zwierzyńskiej, która zaliczyła odsiadkę za krytykę sądu i pochwałę sprawcy po wyroku za zabójstwo Prezydenta Gdańska.

• Administratorzy
11 minut temu, Mickey6 napisał:

Dlaczego typ, który obraża protestujące osoby, (tym razem) "wściekła tłuszcza" i staje w obronie osoby i bandyckiego czynu, za który ta osoba została skazana przez sąd nie zostanie po prostu wykopany z forum. 

Bo wpisy nie zgłoszone. Jednocześnie przy każdym złamaniu regulaminu lub prawa jest karany. 

12 minut temu, Mickey6 napisał:

Pragnę tu przypomnieć o przypadku pewnej modnej ostatnio w pato kręgach osoby, bardzo prawicowej, Małgorzaty Zwierzyńskiej, która zaliczyła odsiadkę za krytykę sądu i pochwałę sprawcy po wyroku za zabójstwo Prezydenta Gdańska.

Ma Pan rację ale nei wypieram tego iż dopuszczamy takie zachowanie. Wręcz przeciwnie karamy z górnego pułapu punktowego.

Ostatnia sprawa. Banowanie i tworzenie kolejnego konta to nie rozwiązanie a jedynie tworzenie więcej pracy przy późniejszym moderowaniu.

4 minuty temu, Espectro napisał:

Bo wpisy nie zgłoszone

To znaczy, że takowych nie ma?

Są też inne ośrodki, np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
5 minut temu, Espectro napisał:

wpisy nie zgłoszone. Jednocześnie przy każdym złamaniu regulaminu lub prawa jest karany. 

Tamtem w wątku kościelnym był zgłoszony choćby przeze mnie. 

Jego wpisy tutaj są konsekwencją tamtego. Nic się nie zmienia. Dalej stanie po stronie skazanego sprawcy bandytyzmu powinno być usuwane i karane z automatu, niekoniecznie ze zgłoszeń, zwłaszcza, że sam Administrator bierze udział w dyskusji.

8 minut temu, Espectro napisał:

Banowanie i tworzenie kolejnego konta to nie rozwiązanie a jedynie tworzenie więcej pracy przy późniejszym moderowaniu.

No tak, zgadza się! Praca w zoo, w banku, na budowie, w sklepie itd. ma bardzo dużo utrudnień, zawirowań, przykrych konsekwencji...

6 minut temu, arturp napisał:

To co Pan pisze to jest tylko próba przerzucania na użytkowników nieprawidłowości w działaniu moderatorów - nie czytacie zgłoszeń , nie analizujecie i ,,lecicie z automatu". 

100%

Cały czas, głównie, pingpong słowny uprawiany przez kaprali forum. Odpisy półsłówkami, mało precyzyjne zdania, które czasem trudno zrozumieć... Trzeba dłuuuuuugo i stanowczo domagać się precyzyjnej i w miarę wyczerpującej odpowiedzi. 

I ten wieczny, "zamykający" argument: "bo każda ze stron uważa nas (mod/admin) za stronniczą".

A wystarczy:

6 minut temu, arturp napisał:

Jeżeli chcecie usunąć troli i chuliganów z forum, to analizujce ich wpisy - to najlepszy dowód. 

Skoro istnieje forum, bocznica i pewne założone tu tematy to jednoznacznie dowodzi, że jesteście gotowi i skłonni do prowadzenia forum zgodnie ze sztuką. Czyli np. czytanie, analizowanie, uzasadnianie. Jeśli tak jednak nie jest, to nie przerzucajcie tego na userów. Brak stałej kontroli i analizy wpisów w tematach, na których założenie daliście Wy zgodę to Wasz problem i właścicieli forum, nie nasz!

24 minuty temu, arturp napisał:

Jeżeli chcecie usunąć troli i chuliganów z forum, to analizujce ich wpisy - to najlepszy dowód. 

No i gdyby ktoś sobie wziął to do serca i poczytał głębokie myśli zawarte w twoich wpisach w wątku o kościele, to mogłoby cię już tutaj nie być.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
Teraz, jar1 napisał:

I tu kłania się jawność działania. Nawet policjant ma obowiązek wylegitymowania się, gdy przystępuje do działania. 

Sąd wydający wyroki również  ma obowiązek ich podpisywania z imienia i nazwiska.

Jak ktoś się wstydzi funkcji moderatora i swojego działania w niej, to nie powinien być moderatorem. 

Tak samo jak policjant policjantem a sędzia sędzią. 

Nie ma problemu. Ja się do swoich przyznaje. Ale jawności kto komu nie zmienię. 

Wycieczki słowne i obraźliwe wpisy pod adresem moderatorów potem w tematach ... 

14 minut temu, Espectro napisał:

Nie ma problemu. Ja się do swoich przyznaje.

To proszę zamieścić aktualny wykaz słów, jakie są "zabronione" i powodują automatyczną blokadę postu.

• Moderatorzy
32 minuty temu, arturp napisał:

Zgłaszamy

Kto to są ci "my"? I kim są ci "oni"? 

Byli użytkownicy, którzy zostali usunięcie z forum. Inni mają czasową blokadę. Są też tacy, którzy kiedyś zostali wyrzuceni lub sami usunęli konto ale postanowili wrócić pod innym nickiem - mają taką techniczną możliwość. 

34 minuty temu, arturp napisał:

który karze użytkowników starających się działać zgodnie z zasadami a chroni tych, którzy są szkodnikami ... ale nie można powiedzieć, że są szkodnikami bo to obraża szkodnika . 🙂 

To jest Twoja ocena ja mogę mieć inną. Oczywiście możesz mi zarzucić stronniczość ale ja tę piłeczkę mogę odbić i zarzucić Tobie brak obiektywizmu. I tak jeszcze dyskutować możemy przez 10 kolejnych stron. Tylko po co?

Doskonale widzę, gdy ktoś kto lajkował "jeb... PiS" zgłasza "jeb.... Tuska" i taki to jest obiektywizm w przypadku 95% zgłoszeń na bocznicy.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Administratorzy
1 minutę temu, jar1 napisał:

To proszę zamieścić aktualny wykaz słów, jakie są "zabronione" i powodują automatyczną blokadę postu.

Filtr łapie za pisi ory i PO jeby itd a co do zakazanych słów to więcej nie ma. Sami wiecie co chcecie przekazać w wpisie i że obrażacie tym samym kogoś... Nie róbmy już bezsensownej listy słów aby omijać filtry.

1 minutę temu, Seyv napisał:

To jest Twoja ocena ja mogę mieć inną. Oczywiście możesz mi zarzucić stronniczość ale ja tę piłeczkę mogę odbić i zarzucić Tobie brak obiektywizmu. I tak jeszcze dyskutować możemy przez 10 kolejnych stron. Tylko po co?

Doskonale widzę, gdy ktoś kto lajkował "jeb... PiS" zgłasza "jeb.... Tuska" i taki to jest obiektywizm w przypadku 95% zgłoszeń na bocznicy.

Nadal 90% to bluzgi a nie wymiana zdań czy problem obiektywizmu czy problem zrozumienia.

Moderacja nie wnika czy piszecie dobrze czy źle i czy mądrze czy nie. I czy piszecie źle na X partię czy źle na Y partię.

I czy jesteśmy za KK czy przeciw. 

Bo nie musimy. 90% to bluzgi i obraźliwe wpisy pod adresem kogoś z forum lub z poza. 

Bluzgi do bluzgi....

Nie róbmy już bezsensownej listy słów aby omijać filtry.

To po co takowa funkcjonuje, jeśli jest bezsensowna?

Na dodatek ukryta przed użytkownikami? 

Równie dobrze, można oprogramować automatycznych moderatorów i niech się samo kręci.  Na dodatek taki moderator by się nie nie bał i podpisywał np. Aleksa. 

• Administratorzy
2 minuty temu, jar1 napisał:

To po co takowa funkcjonuje, jeśli jest bezsensowna?

Bo łatwiej się moderuje niż zbieranie po 20-30 zgłoszeń dziennie bo ktoś użył pis ior 

Tak samo wulgaryzmy są gwiazdkowane, aby filtr google nie czepiał się choć i tak jest non stop źle.

Bo łatwiej się moderuje niż zbieranie po 20-30 zgłoszeń dziennie bo ktoś użył pis ior 

Tak samo wulgaryzmy są gwiazdkowane, aby filtr google nie czepiał się choć i tak jest non stop źle.

Ale chodzi o jawność tego, co ma być ograniczeniem dla użytkowników.  To bardziej zmniejszy tak duże obciążenie pracą moderatorów. Chyba, że sam zamysł jest ma na celu zupełnie coś odwrotnego.

23 minuty temu, Seyv napisał:

Oczywiście możesz mi zarzucić stronniczość ale ja tę piłeczkę mogę odbić i zarzucić Tobie brak obiektywizmu.

Drogi Administratorze zapędził się Pan w ślepą uliczkę i próbuje jakoś z tego wybrnąć ale najprościej wytłumaczyć to w ten sposób :

Jeżeli ja nie mam prawa mówić do kogoś, ,,nie bredź" ( bez wyroku )  to Pan nie ma prawa nakładać kar za mówienie,, nie bredź " ( bez wyroku ) .

Wystarczajaco oczywiste ?

PS

Proszę mi wybaczyć, jeśli nie odpiszę na Pańską odpowiedź, ale po prostu nie mam na to czasu . To nie jest wyraz braku szacunku. Po prostu , życie jest ciekawe i szkoda czasu na roztrząsanie drobnych problemów na forum .

Pozdrawiam.

...there is no spoon...

• Moderatorzy
16 minut temu, arturp napisał:

życie jest ciekawe i szkoda czasu na roztrząsanie drobnych problemów na forum

👍

• Moderatorzy
20 minut temu, arturp napisał:

Jeżeli ja nie mam prawa mówić do kogoś, ,,nie bredź" ( bez wyroku )  to Pan nie ma prawa nakładać kar za mówienie,, nie bredź " ( bez wyroku ) .

Po pierwsze moja wypowiedź nie dotyczyła sformułowania"nie bredź" tylko nazywania kogoś złodziejem czy oszustem. 

Po drugie zgodnie z regulaminem moderator i administrator określają do czego inni użytkownicy na tym forum mają prawo a do czego nie (w tym czy dane sformułowanie jest obraźliwe czy nie). Uczestnictwo jest dobrowolne i jeśli taki stan rzeczy na tym forum Panu nie odpowiada, można szukać szczęścia na innym forum (tym bardziej, że to forum audio a tematy polityczne to tylko taki dodatek).

28 minut temu, arturp napisał:

Wystarczajaco oczywiste ?

Mam nadzieję, że jest to wystarczająco oczywiste.

37 minut temu, arturp napisał:

Po prostu , życie jest ciekawe i szkoda czasu na roztrząsanie drobnych problemów na forum .

Z tym się całkowicie zgadzam i mam nadzieję, że wyjaśnienia, które starałem się Panu udzielić pozwolą nam w przyszłości skupić na ciekawszych tematach niż roztrząsanie kiedy i w jakich okolicznościach użycie słowa "bredzisz" może być obraźliwe.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Ja nie wiem czy moderacja jest stronnicza czy nie i szczerze mam to gdzieś bo jak napiszę że stronnicza to mi dadzą 3 extra za obrazę majestatu a jak nie napiszę to i tak mi dadzą podwójnie za to samo

Podwójnie mam ponaliczane punkty

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.