Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
3 minuty temu, Seyv napisał:

Tylko bez bocznicy ocena tego "syfu" przez moderację była by jednoznaczna. Może by tak na tydzień zamknąć testowo bocznicę - podejrzewam, że w ten sposób dali byśmy odpowiedzi na wszystkie zarzuty jakie tu ostatnio padły pod adresem administracji i moderacji 😉

Nie podejmę się takiej decyzji. 🙂 

2 minuty temu, jar1 napisał:

Można nawet zamknąć forum, będzie spokój. Na wieki, wieków, amen 🙂

Zakopać, zasypać, posiać trawę. Potem odkopać po 3 dniach.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

40 minut temu, Espectro napisał:

To forum o audio.. bocznica jest po to aby nie robić syfu w tematach. 

Już wczoraj odpowiedziałem na ten argument. Powtórzę.

Jest wiele forów tematycznych na świecie a i w Polsce, gdzie niedozwolone są pewne tematy i praktyki na bocznicach. Więc skoro tu są, to niech będą dogłębnie analizowane.

Syf w tematach byłby? Czyli, na przykład, w temacie o lodówkach użytkownik zacząłby pisać o swoich emocjach dotyczących sytuacji w Etiopii po utworzeniu tam nowego rządu, to nie dostałby punktów za offtop a jego posty nie byłyby usunięte? Czy to nie kwestia właściwej moderacji? 

A gdyby ten użytkownik założył na bocznicy wątek "Te kanalie co rządzą w Etiopii" by się w nim napier....lać z innymi i zostałby ten temat dopuszczony to syf byłby tylko przez niego czy też przez moderację?

Edytowane przez Mickey6
  • Moderatorzy
5 minut temu, Mickey6 napisał:

Jest wiele forów tematycznych na świecie a i w Polsce, gdzie niedozwolone są pewne tematy

Proszę podaj link do takiego tematu.

5 minut temu, Mickey6 napisał:

Czyli, na przykład, w temacie o lodówkach użytkownik zacząłby pisać o swoich emocjach dotyczących sytuacji w Etiopii po utworzeniu tam nowego rządu, to nie dostałby punktów za offtop a jego posty nie byłyby usunięte?

Tu przecież też tak jest. Wszelkie tematy polityczno społeczne idt. są usuwane z wątków audio.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

8 minut temu, Seyv napisał:

Proszę podaj link do takiego tematu.

Tematy, które robią syf. Przecież o to mi chodzi! Piszemy o robieniu syfu. A nie o wątku "Gdzie kupować organy do przeszczepów". Na forach fotograficznych, audio i moto tu i poza krajem, na których byłem użytkownikiem nie można było zakładać tematów, które wywołują wojny.

8 minut temu, Seyv napisał:

Tu przecież też tak jest. Wszelkie tematy polityczno społeczne idt. są usuwane z wątków audio.

No i o tym napisałem w odpowiedzi Espektro🙂 Moderacja ma likwidować syf.

Edytowane przez Mickey6
  • Moderatorzy
4 minuty temu, Mickey6 napisał:

Na forach fotograficznych, audio i moto tu i poza krajem, na których byłem użytkowaniem nie można było zakładać tematów, które wywołują wojny.

Tylko, że na tym forum oznaczało by to, że nie można pisać nie tylko o polityce ale i o kablach, sabaju, audio video show i jeszcze wielu innych.

• Administratorzy
20 minut temu, bum1234 napisał:

Myślę, że publikacja statystyk wejść do poszczególnych zakładek i wątków forum wiele by wyjaśniła.

Były publikowane, ale mogę coś za chwilę podesłać.

Z ostatnich 28 dni

image.png

Patrząc na zakładkę pojedyncza bocznica to wygrywa ale jeżeli mówimy o zakładkach o AUDIO to nie 🙂 

image.png

12 miesiećy

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

To jak ? Teoria padła, że 90% ruchu to bocznica u nas na forum ?

Nie stanowi nawet połowy tego............

To samo jakby ktoś chciał rozmawiać na temat spadu popularności forum itd itd 

Porównanie rok w rok do tego co aktualnie.

image.png

Wyczerpałem temat wystarczająco ? 

(ostatni screen mogą być przekłamane bo zmienił się sposób zbierania danych) 

• Administratorzy
Teraz, bum1234 napisał:

Blisko 1/3 to wystarczający powód by bocznicy nie zamykać.

policzy Pan sobie jeszcze raz. Zakłądek na forum o audio jest sporo. Patrząc na 3 zakładki to błąd .....

15 minut temu, Espectro napisał:

Wyczerpałem temat wystarczająco ? 

Statystykę postów poproszę. Łącznie z usuniętymi, oczywiście.

• Administratorzy

Sam hi-end generuje prawie 85% tego co bocznica + hi-fi + DIY + magazyn

Teraz, jar1 napisał:

Statystykę postów poproszę. Łącznie z usuniętymi, oczywiście.

postów będzie wiecej na bocznicy.

Dla każdej strony jednak ważny jest nowy użytkownik. Tak jak wszędzie...

Ostatni miesiąc postów to: Bocznica: 14937 do 13576 inne zakładki. (bez klubów) czyli 60/40 

Tylko że ilości postów nie generują ruchu na forum i samego zainteresowania. 

7 minutes ago, Espectro said:

policzy Pan sobie jeszcze raz. Zakłądek na forum o audio jest sporo. Patrząc na 3 zakładki to błąd .....

Forum - 1,6 mln, bocznica ponad 0,5 mln

7 minutes ago, Espectro said:

Sam hi-end generuje prawie 85% tego co bocznica + hi-fi + DIY + magazyn

To już przesada 😄

11 minut temu, Espectro napisał:

Tylko że ilości postów nie generują ruchu na forum i samego zainteresowania. 

Co było pierwsze, jajko czy kura? 🙂

• Administratorzy
2 minuty temu, jar1 napisał:

Kogut.

Ale różnica jest taka żę na bocznicy nawalacie bez opamiętania czesto i wiadomo tematy polityczne cieszą się lepszym zainteresowaniem stałych bywalców którzy praktycznie wogle nie piszą teraz o audio. 

Dlatego forum zależy na nowych użytkownikach i każdemu na tym zależy.

• Moderatorzy
1 minutę temu, jar1 napisał:

Na bocznicy posty generuje kilka osób i ruch jest ale ciągle zamyka się w wąskim gronie. Tematy audio czytają osoby, które nic na forum nie piszą lub piszą niewiele. Poza tym do "starych" tematów ktoś zagląda gdy go to interesuje a kogo interesują bluzgi sprzed roku na Kaczyńskiego czy Tuska...

3 minuty temu, Espectro napisał:

Kogut.

Ale różnica jest taka żę na bocznicy nawalacie bez opamiętania czesto i wiadomo tematy polityczne cieszą się lepszym zainteresowaniem stałych bywalców którzy praktycznie wogle nie piszą teraz o audio. 

Tym bardziej nie rozumiem widoczności Bocznicy dla niezalogowanych.

Szukam, szukam jakiejś logiki i trudno ja pojąć 🙂

3 minuty temu, Seyv napisał:

Na bocznicy posty generuje kilka osób i ruch jest ale ciągle zamyka się w wąskim gronie. Tematy audio czytają osoby, które nic na forum nie piszą lub piszą niewiele. Poza tym do "starych" tematów ktoś zagląda gdy go to interesuje a kogo interesują bluzgi sprzed roku na Kaczyńskiego czy Tuska...

Nie jest to do końca prawdą. Jest sporo "świeżych" oraz takich, co to "aktywowano" po paru latach niebytności. 

7 minut temu, Espectro napisał:

Z tym to już chyba będzie coraz trudniej bo młodzi to już tylko streaming z telefonu , ewentualnie lepsze słuchawki lub boombox na imprezach.

Takie zagadnienia jak odtwarzacz CD , jaki kondensator na wyjściu DACa itp. to już dla takich dinozaurów jak my.

Wystarczy zobaczyć na Audio Show i na średnią wieku odwiedzających.

Takie czasy 🙂

• Administratorzy
4 minuty temu, Robsonik napisał:

Z tym to już chyba będzie coraz trudniej bo młodzi to już tylko streaming z telefonu , ewentualnie lepsze słuchawki lub boombox na imprezach.

To prawda. Ale nowi jako nowy użytkownik forum. Nie koniecznie chodzi nam o wiek.

Jeżeli ktoś zaraz poda przykład facebooka to serio poleci ban. Facebook jest chaosem nic nie da się zorganizować zaplanować i ustawić według kategorii i tego co ktos chce przeczytać. Wpisy pojawiają sie i znikają. 95% moich znajomych przestało użytkować facebooka NIKT nic nie wrzuca. 99% to posty "proponowane dla ciebie" "proponowany post" "sponsorowany" itd itd 

Błagam nie piszcie mi zę facebook jest lepszy bo jest dnem. I jedyne co to miejsce fajnym do zareklamowania się sklepom lub innym .... NIC więcej.

Niestety, chyba miałem rację broniąc się wczoraj przed tym, że nałożono mi punkty za stwierdzenie, że użytkownik Jacchusia ,,bredzi" . Nie został ukarany,  co skutkuje tym, że rozruchwalił się w swoich postępkach. Skoro nie ma kary , to znaczy, że wolno a nawet należy. 

I oczywiście teraz robi dokładnie to samo, co robił wcześniej tylko zuchwalej . Czyli prowokuje , obraża , dyskredytuje ... 

Taki skutek odnosi tolerowanie chuligaństwa pod pozorami wolności słowa. 

>>Głupoty człowieku wklejasz.<<

>>Cytujesz pierdolety z internetu<<

>>Gdzieś ty to miłośniku wody wyczytał?<<

>>odzywki godne smarkaterii internetowej<<

Edytowane przez Seyv

...there is no spoon...

• Moderatorzy
7 minut temu, arturp napisał:

Chuligan nie został ukarany,  co skutkuje tym, że rozruchwalił się w swoich postępkach. Skoro nie ma kary , to znaczy, że wolno a nawet należy. 

Dlaczego tego nie zgłaszasz przez opcje "zgłoś" przy poście?

51 minut temu, Seyv napisał:

Bo nie chodzi o zgłoszenie, tylko zasady. Zgłoszenia tego użytkownika idą chyba w setki. A skutek widać .  

...there is no spoon...

Godzinę temu, arturp napisał:

Chuligan nie został ukarany,

Zgłaszam  atak personalny.

>>Głupoty człowieku wklejasz.<<

Kontekst wpisz, bo ty swoim zwyczajem manipulujesz. Czy nie ma głupot w internecie? Czy pisałem o kimś, czy to się odnosi do treści i to w dodatku znalezionej w necie nie autorstwa tego forumowicza.

5 minut temu, arturp napisał:

Bo nie chodzi o zgłoszenie, tylko zasady.

W zgłoszeniu chodzi o zgłaszanie naruszenia zasad 🙂

>>odzywki godne smarkaterii internetowej<<

Znowu manipulujesz, lub zwyczajnie kłamiesz. A kontekst taki, ze pisałem na co reaguje , a na co nie. Wiec o co chodzi? O to, że sam siebie zakwalifikowałeś do tej grupy? Ja na nikogo nie wskazywałem.

Napisałem, że nie reaguje na odzywki godne smarkaterii internetowej.

Przy okazji moderacja mi może wytłumaczyć co w tym jest złego?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Moderatorzy
11 minut temu, arturp napisał:

Bo nie chodzi o zgłoszenie, tylko zasady.

Moderacja nie jest w stanie śledzić wszystkich wpisów na bieżąco. Jeśli nie zgłaszasz a masz pretensje, do moderacji, że nie działa to znaczy, że dla "zasady" uczepiłeś się moderacji w odwecie za punkty, które otrzymałeś. Innych zasad tu nie widzę.

4 minuty temu, Seyv napisał:

Innych zasad tu nie widzę.

To źle. Ale skończmy tą dyskusję skoro do niczego nie doprowadzi. 

...there is no spoon...

2 godziny temu, Seyv napisał:

Wie pan co, wczoraj dla sprawdzenia zgłosiłem jeden post, który od pierwszej litery, do ostatniej kropki jest na mój temat, a nie ja jestem tematem tego wątku.

Skutek, żaden, zatem o czym my tu mówimy?

2 minuty temu, jezz napisał:

o czym my tu mówimy

O nierównym traktowaniu użytkowników. Oczywiście moderacja zaraz zaprzeczy.

3 minuty temu, MV2 napisał:

To jest Forum audiostereo.pl, czy kapusiowo.pl ? 

Biorąc pod uwagę, jak gorliwie moderacja namawia do zgłoszeń, pewnie to drugie. Ale jak zgłosisz za dużo (oczywiście zdaniem arbitralnej moderacji) to też dostaniesz po łapkach.

• Moderatorzy
8 minut temu, papageno napisał:

Ale jak zgłosisz za dużo (oczywiście zdaniem arbitralnej moderacji) to też dostaniesz po łapkach.

We wszystkim trzeba zachować umiar.

Godzinę temu, jezz napisał:

Wie pan co, wczoraj dla sprawdzenia zgłosiłem jeden post, który od pierwszej litery, do ostatniej kropki jest na mój temat, a nie ja jestem tematem tego wątku.

Skutek, żaden, zatem o czym my tu mówimy?

Jedno zgłoszenie wiosny nie czyni. 

27 minut temu, Seyv napisał:

We wszystkim trzeba zachować umiar.

No, "jak ty mie zaimponowałeś w tej chwili"  🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.