Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Espectro napisał:

nie. ja je tylko piszę. Generuje z AI

W to nie uwierzę.

8 minut temu, Espectro napisał:

9 minut temu. I niestety nadal nie otrzymał odpowiedzi ? 

Ale że co?

Proszę przeczytać ze zrozumieniem ponownie:

22 minuty temu, Mickey6 napisał:

A czyta Pan moje? Gdyby Pan czytał to nie musiałbym ponownie wystosować swojej prośby (cytując ją), a dziesięć minut później, nie domagałby się Szanowny Pan bym przedstawił swoją prośbę. Tę zacytowaną ponownie przeze mnie dziesięć minut wcześniej!

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Espectro napisał:

to podstawa do rozmowy i do odwołania się. Wpis nadal pewnie będzie ukryty ale punkty wycofać mogę. 

Dziękuję i pozdrawiam. 

35 minut temu, jar1 napisał:

Ale jeśli można sobie pisać "wy żydzi" jako argument w dyskusji między użytkownikami forum to już niedaleko.... 

To coś podobnego, jakby pisać gdzieś "wy Polacy, to złodzieje" jako argument w dyskusji.  

A jak nazwać żyda jak nie żydem? 

11 minut temu, Espectro napisał:

faktycznie 9 minut. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

minuta po 🙂 

1. Dziś rano: Umieszczam prośbę w swoim privie do Pana, używając zwrotu "Proszę o ..."

2. Godzinę później, przypominam się a Pan odpisuje, że nie wie o co chodzi.

3. Za pomocą funkcji CYTUJ wklejam treść swojej prośby i odsyłam Panu.

4. Po kilku minutach, proszę ponownie o odpowiedź.

5. Po kilku następnych minutach, chce Pan poznać treść mojej prośby.

6. Za pomocą funkcji CYTUJ wklejam treść swojej prośby i odsyłam Panu.

...

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
20 minut temu, Mickey6 napisał:

1. Dziś rano: Umieszczam prośbę w swoim privie do Pana, używając zwrotu "Proszę o ..."

2. Godzinę później, przypominam się a Pan odpisuje, że nie wie o co chodzi.

3. Za pomocą funkcji CYTUJ wklejam treść swojej prośby i odsyłam Panu.

4. Po kilku minutach, proszę ponownie o odpowiedź.

5. Po kilku następnych minutach, chce Pan poznać treść mojej prośby.

6. Za pomocą funkcji CYTUJ wklejam treść swojej prośby i odsyłam Panu.

...

Ale ile razy ? Odpowiedziałem Panu już tyle razy a Pan nadal nie uznaje odpowiedzi. Nic nie poradzę w takim razie. 

I kto tu się zamotał ? jak czy Pan ? W tym samym czasie pyta Pan tutaj w temacie gdzie na PW otrzymał i tak odpowiedz, dla mnie to trolling ....

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Moderatorzy

Czy na prawdę nie lepiej w wątkach Audio, dzielić się doświadczeniem, lub je zdobywać, zamiast marnować życie w przepychance na Bocznicy?

W zasadzie, to powstały dwa obozy (na bocznicy)i nie widzę szans, aby ktoś przeszedł na "drugą stronę", więc wszystkie dyskusje, w których się próbuje przekonać "przeciwnika", są z góry skazane na porażkę.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Godzinę temu, jar1 napisał:

Ale jeśli można sobie pisać "wy żydzi" jako argument w dyskusji między użytkownikami forum to już niedaleko..

A który żyd napisał że zamordowanie 5000 niewinnych dzieci jest złe? 

Dzień dobry, jak poniżej film niedostępny obejrzyj na YT, coraz częściej ostatnio, jakaś drobna przypadłość, kwestia przeglądarki, czy globalna polityka i tak już będzie?

Edytowane przez Peter75
5 minut temu, Espectro napisał:

Ale ile razy ? Odpowiedziałem Panu już tyle razy a Pan nadal nie uznaje odpowiedzi. Nic nie poradzę w takim razie. 

Ten mój post z numerkami, na który Pan właśnie odpisał jest zupełnie o czymś innym i cieszy mnie, że są osoby, które to dostrzegały.

Skoro już Pan wspomina, to: uznaję Pana odpowiedź, która w końcu padła. Polemika z Pana odpowiedzią nie oznacza jej odrzucenia.

9 minut temu, Espectro napisał:

kto tu się zamotał ? jak czy Pan ? W tym samym czasie pyta Pan tutaj w temacie gdzie na PW otrzymał i tak odpowiedz, dla mnie to trolling ....

Nie zamotałem się ani trochę. Potrafię ogarniać wzrokiem i umysłem Pana pojedyncze zdania.

Ten mój post z numerkami, na który Pan właśnie odpisał jest zupełnie o czymś innym i cieszy mnie, że są osoby, które to dostrzegały.

• Administratorzy
4 minuty temu, Peter75 napisał:

Dzień dobry, jak poniżej film niedostępny obejrzyj na YT, coraz częściej ostatnio, jakaś drobna przypadłość, kwestia przeglądarki, czy globalna polityka i tak już będzie?

to kwestia yt i tego jak ktoś ustawił film czy może być wyświetlany poza yt czy nie.

"Youtube daje autorom możliwość blokowania osadzania danego filmu na stronach zewnętrznych."

6 minut temu, Mickey6 napisał:

Skoro już Pan wspomina, to: uznaję Pana odpowiedź, która w końcu padła. Polemika z Pana odpowiedzią nie oznacza jej odrzucenia.

Kiedy Padła ? BO od 40 minut nic Panu nie odpisywałem Ale Pan tutaj nadal pisał żę nie otrzymał odpowiedzi. To jak ? 

Trolling i tyle. Pisanie teraz do każdego moderatora jest zwykłym szukaniem pogłosu ...

1 godzinę temu, Marcinus napisał:

Sprawdziłem. I muszę przyznać, iż porównywanie JP2 do Stalina, to trochę słabe.

Stalin był dobitną egzemplifikacją totalitaryzmu.

A tymczasem tu, na forum, :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez argus
  • Moderatorzy
12 minut temu, argus napisał:

Stalin był dobitną egzemplifikacją totalitaryzmu.

A tymczasem tu, na forum, :

Ukryta Zawartość

Zapytaj autora co miał na myśli...?

P.S. Tylko bardzo proszę nie w tym wątku.

Ukryta Zawartość

Dyskusja, co miał na myśli, już się tam odbyła.

Cytowany tu user uparcie twierdzi (podsumowując), że w Polsce katolicyzm jest ważniejszy od demokracji i wszyscy mamy się podporządkować takiemu sposobowi myślenia.

Stąd liczne głosy o katolickim totalitaryzmie (z przykładami), które przez Moderację są chyba niechętnie widziane 🙂

3 godziny temu, Seyv napisał:
4 godziny temu, Maju napisał:

Wskazywanie że ktoś kłamie nie jest chamstwem....

Oczywiście. Tylko, że Ty tego nie wykazałeś

W tym akurat przypadku nie musiałem gdyż kto inny w tej sprawie to wykazał.

gdyż:

4 godziny temu, Maju napisał:

Nie mam już czasem ochoty metodycznie tego wykazywać......znudziło mi się.

A tylko nazwałeś adwersarza kłamcą.

Nie, proszę nie manipulować moimi wpisami, gdyż ten cytat nie opisuje zaistniałej sytuacji a moje podejście w niektórych podobnych sytuacjach.

Poza tym w usuniętym poście najpierw prosiłem go o to by nie powielał nieprawdziwych informacji o ludziach a potem jak mu @slawek.xm udowodnił że pisze nieprawdę a on dalej matacząc potwierdzał swoją wersję, wtedy dopiero padło moje pytanie:  "A co za różnica o kim kłamiesz?"

Są osoby, które żadna argumentacja nie przekona - dyskusja z nimi jest bezcelowa. No chyba, że ktoś chce się do nich upodobnić ( i nałapać punktów). 

To proszę takich szukać i karać.....pomyliłeś adres.

Pozdrawiam/

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość Kw202

(Konto usunięte)
55 minut temu, Marcinus napisał:

Ja mam Pytanie do Pana. 

Nie interesuje Pana że w Palestynie zginęło już kilka tysięcy niewinnych ofiar a za zbrodnię uważa Pan że Żyd piszę z małej literki? 

Edytowane przez Marcinus

2 minuty temu, Kw202 napisał:

że w Palestynie zginęło już kilka tysięcy niewinnych ofiar

Pretensje do hamasu i innych terrorystycznych bandytów (ale to już w innym wątku).

• Moderatorzy
2 minuty temu, Kw202 napisał:

Ja mam Pytanie do Pana. 

Nie interesuje Pana że w Palestynie zginęło już kilka tysięcy niewinnych ofiar a za zbrodnię uważa Pan że żyd piszę z małej literki? 

Nie zajmuję się polityką, mam tylko pilnować przestrzegania regulaminu/netykiety, dlatego grzecznie poprosiłem o ich przestrzeganie.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
  • Moderatorzy

Panowie,

To nie jest wątek na takie dyskusje. Bardzo proszę przenieść się do odpowiedniego tematu, aby nie było powodów do kolejnych odwołań.

Edytowane przez Marcinus
  • Moderatorzy
10 minut temu, Maju napisał:

Poza tym w usuniętym poście najpierw prosiłem go o to by nie powielał nieprawdziwych informacji o ludziach a potem jak mu @slawek.xm udowodnił że pisze nieprawdę a on dalej matacząc potwierdzał swoją wersję, wtedy dopiero padło moje pytanie:  "A co za różnica o kim kłamiesz?"

Choć cytuję Twój wpis odpowiedź tyczy się szerszego problemu, który co chwila się tu pojawia.

Myślę, że nie nadszarpnę zaufania administracji i moderacji pisząc wprost, że nikt z nas nie ma ochoty bawić się  w forumowe przedszkole i argumenty tupu: "Panie moderatorze Jasiu zaczął..." Parafrazując znane powiedzenie "gdzie drwa rąbią tam wióry lecą" można napisać, gdzie są spory i kłótnie tam punku lecą. Biorąc więc udział w tego typu dyskusjach i odwołując się do "argumentów personalnych" określających kto kim jest trzeba się liczyć z tym, że prędzej czy później jakieś punkty się dostanie i żaden  moderatorów nie będzie wnikał w to kto zaczął i kto merytorycznie ma rację tylko co najwyżej przydzieli wszystkim punkty po równo oceniając jedynie zgłoszone wpisy.  Rozumiem, że nie każdemu może się takie podejście podobać ale jak to mówią live is brutal i rzeczywistość wygląda tak a nie inaczej. I nie ma w tym naszej złej woli jako moderatorów tylko działamy w jakiś określonych ramach funkcjonowania tego forum i to one nas do tego skłaniają.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Administratorzy
45 minut temu, Marcinus napisał:

na 100% nie miał na celu tego co właśnie moderator przeczytał a jest wręcz przeciwnie.

14 minut temu, Seyv napisał:

Choć cytuję Twój wpis odpowiedź tyczy się szerszego problemu, który co chwila się tu pojawia.

Myślę, że nie nadszarpnę zaufania administracji i moderacji pisząc wprost, że nikt z nas nie ma ochoty bawić się  w forumowe przedszkole i argumenty tupu: "Panie moderatorze Jasiu zaczął..." Parafrazując znane powiedzenie "gdzie drwa rąbią tam wióry lecą" można napisać, gdzie są spory i kłótnie tam punku lecą. Biorąc więc udział w tego typu dyskusjach i odwołując się do "argumentów personalnych" określających kto kim jest trzeba się liczyć z tym, że prędzej czy później jakieś punkty się dostanie i żaden  moderatorów nie będzie wnikał w to kto zaczął i kto merytorycznie ma rację tylko co najwyżej przydzieli wszystkim punkty po równo oceniając jedynie zgłoszone wpisy.  Rozumiem, że nie każdemu może się takie podejście podobać ale jak to mówią live is brutal i rzeczywistość wygląda tak a nie inaczej. I nie ma w tym naszej złej woli jako moderatorów tylko działamy w jakiś określonych ramach funkcjonowania tego forum i to one nas do tego skłaniają.

To prawda i od dawna tak piszę. Mało komu chce się bawić w wasze zaczepki i zabawy słowne. A bo X zaczął pierwszy 300 stron wcześniej w temacie XYZ. Moderacja nie zna każdego i nie uczestniczy w każdym sporze. 

Myślicie żę to 2 kliknięcia i że tak łatwo ocenić wpis. A tak nie jest. Nad wszystkim też nie da się zapanować. To od was zależy jak będziecie pisać i z jaką jakością oraz uczciwością oraz sensem. Bo piszących bzdury i trolli oraz pożytecznych idiotów jest cała masa. Póki co z mojej strony mogę jedynie zapewnić żę ruskie trolle i inne nam nie grożą. 

image.pngimage.pngimage.pngimage.png

image.png

Z tego miejsce pozdrawiamy spamerów oraz ruskich trolli. 🙂 

image.png

7 godzin temu, Seyv napisał:

Ale jestem przekonany, że nie wszyscy Żydzi to popierają

Także nie wszyscy Rosjanie popierają atak Putina na Ukrainę. I tu ciekawostka: 9000 cywili zabitych w Ukrainie przez dwa lata pozwala userom w wątku tematycznym na zezwierzęcenie, dla porównania Żydom w Gazie na zabicie 9000 cywili wystarczyły dwa tygodnie. Tak wiem, wywieszenie flagi palestyńskiej na znak protestu przeciwko ludobójstwu jest zbyt kontrowersyjne.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

9 godzin temu, jar1 napisał:

To coś podobnego, jakby pisać gdzieś "wy Polacy, to złodzieje" jako argument w dyskusji.  

Takie właśnie argumenty padają w wątkach politycznych, konfiguracje są różne z "wy" i bez "wy", z "ty" lub "'on", "oni"...
Jeden warunek, trzeba utożsamić  nielubianego forumowicza z jakąś konkretną opcją polityczną lub religią.
Wystarczy zajrzeć do tematów światopoglądowych, politycznych co...5 minut.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

8 godzin temu, Seyv napisał:

Niby tak.

Ale np. moje wpisy jakoś chce się co poniektórym analizować z ponadprzeciętnym zapałem i dociekliwością. I zanim rąbną ową siekierą najpierw bawią się lupą a nawet mikroskopem i jakoś nie szkoda im na to czasu.

P.S.

Nie oczekuję odpowiedzi, co najwyżej refleksji.

Jestem Europejczykiem.

16 godzin temu, Espectro napisał:

Lubimy gdy w opisie piszecie często "niech k**wa moderacja zrobi coś " "jesteście ślepi czy ......" TO jest bardzo miłe wtedy i przyjemne. 

?

~

Chyba "wężykiem"?

(Dla mnie to dość ciekawe co zgłaszający opisuje w uzasadnieniu zgłaszanego wpisu)

Dość osobliwie Was widzą 🙂

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

14 godzin temu, Peter75 napisał:

jak poniżej film niedostępny obejrzyj na YT, coraz częściej ostatnio, jakaś drobna przypadłość, kwestia przeglądarki, czy globalna polityka i tak już będzie?

Ten parametr ustawia autor filmu

Wtedy zwiększa wpływy z reklam

Czysta logika

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

16 godzin temu, Seyv napisał:

odpowiedź tyczy się szerszego problemu, który co chwila się tu pojawia.

Tak sobie założyłem, postanowiłem, że będę się stosował do każdych waszych zaleceń (nawet które uznałem za głupie, o tym potem)  i do tego że nie nazwę już nikogo "kłamca" też mogę....problem w tym że nie zauważam by inni byli tak spolegliwi i nie widzę po waszej stronie  (tu kamyczek do ogródka @Espectro) byście do wszystkich stosowali te same zasady.

Już wyjaśniam.
Dostałam punkty za pisanie "TAK" czasem mi się zdarzało parę słów tak napisać.....rozumiem, krzyk, przestałem. Jakie było zdziwienie jak dostałem punkty za pisanie "tak", mało tego wmawiano mi że obiecywałem że tak nie będę pisać....nie muszę dodawać, że moje tłumaczenia i wskazanie postów że to nie miało miejsca, nic nie dały.....dobra już tak nie piszę, uważam też by nie nadużywać pisania "tak".  🙂

Kolejny raz się zdziwiłem jak inni, nawet w napastliwych postach do @Espectro tak notorycznie (całe posty, patrz niżej cytowany) pisali a po moich zgłoszeniach (przedstawieniu w zgłoszeniach nierównego traktowania) nikt nie zareagował, olano mnie podobnie jak ostatnio jak pokazywałem bezzasadność moich kar.
W przedostatniej (i jeszcze kilku innych z przeszłości) insynuuje mi
się że nie dotrzymałem słowa (coś zrobiłem).....problem w tym że obiecałem czegoś nie robić (nie używać prowokacyjnych słów) a karę dostaję za wpis który napisałem godzinę przed obietnicą.    🙂

Do takich kuriozalnych sytuacji tu dochodzi!!
Jak można dostać punkty za stwierdzenie że ktoś zadaje głupie pytania to wszystko już można, prawda? 

Przede wszystkim można się w końcu zniesmaczyć takim traktowaniem.

Mogę zamiast "kłamiesz" napisać "nie piszesz prawdy", (zadajesz niemądre pytania) ale co będzie jak ktoś przewrażliwiony uzna ten wpis za atak personalny, zgłosi a ktoś inny podatny na jego "argumentację" przychyli się do tej oceny.....   🙂

Tymczasem są ty tacy co dokonują karkołomnych sztuczek by "wykazać" jak to nie obrażają JPII pisząc (np. o bestii) o kimś innym z Wadowic, jakby to miało znaczenie kogo chcieli znieważyć, opluć.
Takich się wysłuchuje, prowadzi się tu wielostronicowe z takim dyskusje, nie tak jak ze mną @Espectro da laika "lubię to" i zamyka sprawę.   🙂

Smutne ale prawdziwe....

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Nie oczekuję odpowiedzi, co najwyżej refleksji.

Po refleksji odpowiedź w twoim przypadku może być tylko jedna, jedynie słuszna: "Uderz w stół a nożyce się odezwą".

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

W Ukrainie 9000 cywili zabitych przez dwa lata, w Gazie 9000 cywili zabitych w dwa tygodnie.  Na znak solidarności z ofiarami wojny przykleiliście flagę ukraińską - czy rozważacie przyklejenie flagi palestyńskiej?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.