Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Seyv napisał:

Ja tylko proszę o krótką odpowiedzi tak lub nie. 

Krótka odpowiedź na pytanie "czy przestał Pan bić swoją żonę?" ?

Po pierwsze - Szanowny moderator zacytował fragment a pyta o całe zdanie.
Po drugie - co to znaczy "niewłaściwe zdanie"? Logicznie fałszywe, obraźliwe, naruszające jakieś normy, niezgodne z regulaminem?
Jak mam sensownie odpowiedzieć na tak nieprecyzyjnie sformułowane pytanie?
Ale podam Szanownemu Moderatorowi pomocną dłoń i zajmę się tym zagadnieniem poważnie.

Po pierwsze - pytanie jest fatalnie sformułowane a zagadnienie w istocie dotyczy pytania i odpowiedzi, czyli tych dwóch zdań:
"- Bo niby jak użytkownik może te wolność ograniczyć?
-  Ośmieszając, stygmatyzując, hejtując to dramat, jeśli ktoś tego nie rozumie."
No dobrze, przyjmijmy że to jest ograniczenie wolności.
Ale jeżeli jest to odpowiedź na ośmieszanie, stygmatyzację i hejt to co wtedy?
Podam przykład - ktoś w kółko twierdzi że Tusk jest niemieckim agentem który chce Polskę pozbawić niepodległości to co to jest? W świetle faktów brednia a de facto kłamliwa propaganda i szczucie.
I jeżeli ja napiszę, ze to propagandowe szczucie i brednia to co? Jestem hejterem?
Jeżeli napiszę że ktoś, kto takie rzeczy wypisuje bredzi to go ośmieszam? W sumie tak, ale to przecież on się sam ośmiesza.

Przemyślenie togo zostawiam Szanownemu Moderatorowi.

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy
35 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jak mam sensownie odpowiedzieć na tak nieprecyzyjniePytanie p sformułowane pytanie?

Pytanie jest następujące:

Czy pisząc : "Ośmieszając, stygmatyzując, hejtując to dramat, jeśli ktoś tego nie rozumie." Ograniczyłem wg Ciebie Twoją swobodę wypowiedzi? Proszę o krótką odpowiedzi tak lub nie.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

W dniu 20.12.2023 o 20:58, soundchaser napisał:

@caleb66 - naucz się zgłaszać każdą obraźliwą wypowiedź, a zaczną się z Tobą liczyć. Na razie jesteś traktowany jak treningowy worek przez niektórych.

Ma honor, nie zniży się do poziomu bojowników bocznicy.😀

20 minut temu, Seyv napisał:

Pytanie jest następujące:

Czy pisząc : "Ośmieszając, stygmatyzując, hejtując to dramat, jeśli ktoś tego nie rozumie." Ograniczyłem wg Ciebie Twoją swobodę wypowiedzi? Proszę o krótką odpowiedzi tak lub nie.

Pochyliłem się z troską nad problemem Szanownego Moderatora.

Przeanalizowałem problem, przedstawiłem go w miarę starannie a z pewnością uczciwie, poświęciłem swój czas i wysiłek.

I co?

Niewiele.

Nie dostrzegam jakiejś refleksji, próby polemiki, jakichś przemyśleń.

Wracamy do punktu wyjścia, czyli nieuchronnego spostrzeżenia że dyskusja z Moderacją jest pozbawiona sensu.

Ale OK, odpowiem jeszcze raz na kolejne pytanie.

Odpowiedź brzmi nie, i jest to przecież oczywiste.

W jaki sposób czyjaś wypowiedź może ograniczyć moja swobodę wypowiedzi? Moją powtarzam, nie wypowiadam się w tym momencie za innych albo ogólnie.

Moją swobodę wypowiedzi naruszają punkty karne za byle co, usuwanie wpisów, tanie tricki będące zemstą moderatorów za osobiste urazy.

Ale daje sobie z tym radę w myśl zasady "Ograniczenie czyni mistrza".

Jestem Europejczykiem.

Znowu płaczą za wolnością na forum najbardziej ci,  co tak bardzo popierają wszelkie odbieranie wolności Polakom 

Jaki był zachwyt że ma być penalizacja "mowy nienawiści", juz widzę jaki będzie przy penalizacji "antysemityzmu " nad czym juz pewien minister ukraińskiego pochodzenia pracuje

Skoro Moderator podziękował Jaro747 za post z wyjaśnieniem, to dlaczego jego autor dostał bana na ponad tydzień?

Jeśli wolno zapytać...

W dniu 20.12.2023 o 16:44, Ajothe napisał:

Apeluje o ujawnienie listy kto ile zrobił zgłoszeń 😁

W dniu 20.12.2023 o 17:33, jar1 napisał:

Odznaka "Zasłużony sygnalista"

W dniu 20.12.2023 o 18:21, mariusz05 napisał:

🖤 Odznaka już zrobiona.

W sumie to też jestem ciekaw, kto dostanie srebrną i brązową.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

4 godziny temu, toptwenty napisał:

Jeśli wolno zapytać...

Można pytać . Wielokrotnie .

...there is no spoon...

2 godziny temu, arturp napisał:

Sądzisz, że chichoczą, czytając takie pytania?

23 godziny temu, jar1 napisał:

Fakt.

Pierd... o polityce jest ważniejsze jak w widać 

21 godzin temu, Tajitsu napisał:

Potwierdzam.

Cytowanie wymaga poprawki.

J. W. 

?👈

• Administratorzy
W dniu 21.12.2023 o 19:40, Marcinus napisał:

Właśnie sprawdziłem i wygląda na to, że troszkę mijasz się z prawdą. Miałeś 10 pkt. aktywnych, z czego przez błąd systemu 7pkt było niewidocznych, administrator to naprawił abyś widział wszystkie aktywne. Informację o wszystkich punktach otrzymywałeś na bierząco. 

P.S. Punkty są aktywne 30 dni.

Po przeliczeniu i odejmowaniu ręcznie wyszło -7 dlatego zerowanie oraz dodanie na nowo dało 7 punktów. Po czym teraz widzę dozbieranie kolejnych do 10 co ręcznie odznaczałem aby nie było bana jako drugą szansę.

5 godzin temu, J4Z napisał:

Dlaczego spoiler jest automatycznie podpisany jako 18+?

Pokaż ukrytą zawartość | Pokaż zawartość +18

Bo często jest to zawartość +18. Po co się dodaje czarne paski na genitalia itd w filmach p ? 

19 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Moją swobodę wypowiedzi naruszają punkty karne za byle co, usuwanie wpisów, tanie tricki będące zemstą moderatorów za osobiste urazy.

Raczej wątpię, bo raczej nie widuję z Pana strony ataków personalnych do moderacji. Za to widuję czasami u innych. 

Panowie obraźliwe wpisy pod adresem moderatora za to co zrobił lub jak ocenił wpis będzie karane.

W regulaminie macie jasno napisane. Aby się odwołać od decyzji piszecie na maila lub formularz lub pw do administracji.

Pisanie tutaj w temacie to jedyne szukanie rozmowy z moderacją lub administracja i nie jest formą odwołania. 

ps. zgłaszajcie proszę podejrzane ogłoszenia takie konta które są puste i mają 0 postów a np założone 2020 rok lub 3 minuty temu. Błędy nr telefonu chęć kontaktu poza forum itd.

To 10000000% próby kradzieży itd.

Sporo tego pobanowałem i aktualny system sporo tego blokuje ok 20-50 tygodniowy ale nadal kilka się przebija. 

Mówię tu do Panów @darko @xniwax @dudbois @dd32 bo widziałem że pisaliście coś pod ale zgłoszeń brak. 🙂 a to ewidentne sprawy. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Nie no spoko, ja sobie użyje żeby ukryć zawartość zdradzającą szczegóły dot. fabuły w rozmowie o serialu. Po prostu zdziwiłem się. 

17 minut temu, Espectro napisał:

Po co się dodaje czarne paski na genitalia itd w filmach p ? 

No wydaje mi się, że spoilery powstały, aby umieszczać w nich spoilery, więc nie dziw się Pan, że ja się dziwię. 😀

Edytowane przez J4Z

.

12 minut temu, Espectro napisał:

Panowie obraźliwe wpisy pod adresem moderatora za to co zrobił lub jak ocenił wpis będzie karane.

Obraźliwe - wiadomo. Rzeczowe, mam nadzieję, że nie.

14 minut temu, Espectro napisał:

Pisanie tutaj w temacie to jedyne szukanie rozmowy z moderacją lub administracja i nie jest formą odwołania.

Pojawiające się w tym wątku pytania i zastrzeżenia po otrzymaniu punktów mogą być dobrą okazją dla innych użytkowników by poznać logikę i kontekst przyznawania takich punktów w konkretnych przypadkach. Tak jak wczoraj miało to miejsce. 

Mogą być też powodem do podjęcia prób obrony ukaranego. Tak jak wczoraj miało to miejsce.

12 godzin temu, toptwenty napisał:

Skoro Moderator podziękował Jaro747 za post z wyjaśnieniem, to dlaczego jego autor dostał bana na ponad tydzień?

Jeśli wolno zapytać...

8 godzin temu, arturp napisał:

Tyle lat na forum jesteście i nie wiecie, że punkty można dostać za inne wpisy i osiągnąć limit 10?

Wstyd!

No chyba, że to celowy trollng, to należą się kolejne punkciki - Panie Moderatorze. 😉

28 minut temu, Mickey6 napisał:

Pojawiające się w tym wątku pytania i zastrzeżenia po otrzymaniu punktów mogą być dobrą okazją dla innych użytkowników by poznać logikę i kontekst przyznawania takich punktów w konkretnych przypadkach

Oni wolą w zaciszu gabinetów, żeby się nie wydało.

• Administratorzy
2 godziny temu, Mickey6 napisał:

Pojawiające się w tym wątku pytania i zastrzeżenia po otrzymaniu punktów mogą być dobrą okazją dla innych użytkowników by poznać logikę i kontekst przyznawania takich punktów w konkretnych przypadkach. Tak jak wczoraj miało to miejsce. 

Mogą być też powodem do podjęcia prób obrony ukaranego. Tak jak wczoraj miało to miejsce.

i tak też są traktowane ale temat nie jest miejscem do obrzucania błotem ....

11 godzin temu, rafal735r napisał:

Pierd... o polityce jest ważniejsze jak w widać 

J. W. 

Gadu gadu. Polityka, kolesiostwo, punkty, ale ani słowa o cytowaniu i funkcjonalności.

Admin nie jest zainteresowany (?).

Spokojnych i wesołych Świąt.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

8 godzin temu, Espectro napisał:

Po przeliczeniu i odejmowaniu ręcznie wyszło -7 dlatego zerowanie oraz dodanie na nowo dało 7 punktów. Po czym teraz widzę dozbieranie kolejnych do 10 co ręcznie odznaczałem aby nie było bana jako drugą szansę.

Bo często jest to zawartość +18. Po co się dodaje czarne paski na genitalia itd w filmach p ? 

Raczej wątpię, bo raczej nie widuję z Pana strony ataków personalnych do moderacji. Za to widuję czasami u innych. 

W regulaminie macie jasno napisane. Aby się odwołać od decyzji piszecie na maila lub formularz lub pw do administracji.

ps. zgłaszajcie proszę podejrzane ogłoszenia takie konta które są puste i mają 0 postów a np założone 2020 rok lub 3 minuty temu. Błędy nr telefonu chęć kontaktu poza forum itd.

To 10000000% próby kradzieży itd.

Sporo tego pobanowałem i aktualny system sporo tego blokuje ok 20-50 tygodniowy ale nadal kilka się przebija. 

Mówię tu do Panów @darko @xniwax @dudbois @dd32 bo widziałem że pisaliście coś pod ale zgłoszeń brak. 🙂 a to ewidentne sprawy. 

Nie bardzo rozumiem?  Pozdrawiam dd32

Chciałbym odwołać się w sprawie okejek ujemnych. 

Tak bardzo mnie korci żeby odpisać na niegrzeczny offtopic. Powstrzymuję się, wielu nie. Minusik mógłby załatwić sprawę bez kontynuowania OT. Z mojej strony załatwiłby.

Edytowane przez J4Z

.

5 godzin temu, J4Z napisał:

Były nagminnie wykorzystywane do trollowania. Tzn na każdy post oponenta zalatywało się stadko kolesi i dawali minusy, okejki ujemne, zdziwione minki…

Administracja zlikwidowała taki sposób reakcji na posty.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Może posty zasługiwały na ocenę negatywną? Biorę jednak pod uwagę, że mogło być jak piszesz. Eh, state of mind 

Ja pamiętam akcje na forach o innej tematyce, jak się kolesie pokłócili i masowo minusowali sobie posty wstecz. 

No i dlaczego na forach audio zawsze musi być oponent? 😖

Nie chciałbym odbierania punktów reputacji, tylko żeby ludzie mogli ocenić post, nie zaśmiecając wątku. 

Edytowane przez J4Z

.

Gość

(Konto usunięte)
25 minut temu, J4Z napisał:

Nie chciałbym odbierania punktów reputacji, tylko żeby ludzie mogli ocenić post, nie zaśmiecając wątku. 

wishful thinking 🙂

Godzinę temu, Tajitsu napisał:

Były nagminnie wykorzystywane do trollowania. Tzn na każdy post oponenta zalatywało się stadko kolesi i dawali minusy, okejki ujemne, zdziwione minki…

Użycie zgodnie z przeznaczeniem to nie jest trolling - trolling to jak kilku artystów wlazło na czyjeś konto i naklikało dziesiątki "haha" pod wpisami sprzed miesięcy.

Godzinę temu, J4Z napisał:

Ja pamiętam akcje na forach o innej tematyce, jak się kolesie pokłócili i masowo minusowali sobie posty wstecz. 

I tak właśnie było. Niestety za wybryk kilku trolli ograniczeniem funkcjonalności zapłaciła cała reszta.

1 godzinę temu, J4Z napisał:

...żeby ludzie mogli ocenić post, nie zaśmiecając wątku. 

Nic dodać - nic ująć.

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
8 godzin temu, J4Z napisał:

Tak bardzo mnie korci żeby odpisać na niegrzeczny offtopic. Powstrzymuję się, wielu nie. Minusik mógłby załatwić sprawę bez kontynuowania OT. Z mojej strony załatwiłby.

nie da rady. Masowe chodzenie po tematach i klikanie "nie lubię"

Godzinę temu, J4Z napisał:

Jeżeli tak było, moim zdaniem zawiodła obsługa forum. 

Panowie. Płaczecie z powodu tego że ktos daje wam Liki a już nie wspominam gdy ktoś dawał (masowo) emotkę "uśmiech"

Disliki to tylko gorzej

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Użycie zgodnie z przeznaczeniem to nie jest trolling - trolling to jak kilku artystów wlazło na czyjeś konto i naklikało dziesiątki "haha" pod wpisami sprzed miesięcy.

Moderacja nie będzie zastanawiać sie czy ktoś bawi sie i masowo klika "nie lubię" czy nie.

2 godziny temu, J4Z napisał:

No i dlaczego na forach audio zawsze musi być oponent? 😖

w tematach o audio może i tak choć tam często kłócić się o totalne bzdety i też potraficie się pokłócić i popłakać (zgłoszeniami) Nadal nie staracie się skupić na słuchaniu a skupiacie sie na patrzeniu na czym się słucha. 

Pomyślę może disliki by dać na audio tematy a bocznica nie. Choć to nie ma w sumie pokrycia. 

Gość

(Konto usunięte)
38 minut temu, Espectro napisał:

Pomyślę może disliki by dać na audio tematy a bocznica nie. Choć to nie ma w sumie pokrycia. 

to nie jest dobry pomysł

nawet nie jest to pomysł tylko działanie przeciw powiększaniu ilości wpisów ....tym bardziej w tematach audio

a offy zawsze można zgłosić do moderacji

2 godziny temu, Espectro napisał:

Pomyślę może disliki by dać na audio tematy a bocznica nie

Będą przyłazić z bocznicy i dislajkować wszystko co napisze o muzyce, czy audio znienawidzony oponent. Ale wtedy można to zgłosić jako atak personalny i taki koleś powinien dostać punkty karne.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.