Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Panowie to nie jest wątek o KK. Proponuję dalszą dyskusję przenieść do stosownego tematu.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Czemu w środkowym temacie o radiowej Trójce gwiazdka odsyłacz nie działa?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Administratorzy
5 minut temu, xetras napisał:

Czemu w środkowym temacie o radiowej Trójce gwiazdka odsyłacz nie działa?

https://photos.app.goo.gl/ReQap46zJt7FgUNj8

Link do wpisu. Pod linkiem brak obrazków.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

6 minut temu, Espectro napisał:

Link do wpisu. Pod linkiem brak obrazków.

To już nieaktualny drobiazg, ręcznie znalazłem swoje ostatnie tam wpisy.

Obrazka brak bo w istocie usunąłem go ze zdjęć, bo tylko na chwilę go potrzebowałem.

PS.

Kiedy spojrzy się na interfejs graficzny (zakładki Bocznica) to ten temat nie ma widocznej gwiazdki na lewo od jego  tytułu 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xetras
Literówka

• Administratorzy
3 godziny temu, xetras napisał:

To już nieaktualny drobiazg, ręcznie znalazłem swoje ostatnie tam wpisy.

Obrazka brak bo w istocie usunąłem go ze zdjęć, bo tylko na chwilę go potrzebowałem.

PS.

Kiedy spojrzy się na interfejs graficzny (zakładki Bocznica) to ten temat nie ma widocznej gwiazdki na lewo od jego  tytułu 

https://www.audiostereo.pl/topic/126392-trójka-czy-trujka-dobra-zmiana-w-programie-3-pr/

image.pngimage.png

W dniu 26.02.2024 o 09:04, Espectro napisał:

będzie przez system wyłapywane

Zatrudniacie AI i ona się dopiero uczy?

Bo zapytałem, całkiem retorycznie, na c h * j Rosji Krym skoro nie jest w stanie utrzymać swojej floty nawodnej na powierzchni, i dostałem za to punkty.

• Moderatorzy
18 minut temu, Zbig napisał:

Ona już wszystko umie i wyłapuje słowa na ch, p, k , które są powszechnie uznawane za wulgarne i jako takie nie powinny być używane w dyskusji publicznej.

1 minutę temu, Seyv napisał:

Ona już wszystko umie i wyłapuje słowa na ch, p, k , które są powszechnie uznawane za wulgarne i jako takie nie powinny być używane w dyskusji publicznej.

Wiem że wyłapuje ale chyba kontekstu nie łapie?  

• Moderatorzy
1 minutę temu, Zbig napisał:

Wiem że wyłapuje ale chyba kontekstu nie łapie?  

Należało napisać "po co" i nie było by sprawy. Jeśli uważasz, że kontekst wymagał tego typu słownictwa pisz do administratora e-mail lub PW może Ci zmniejszy ilość punktów ale aby post był widoczny potrzebna jest zmiana słowa powszechnie uważanego za wulgarne.

4 godziny temu, Seyv napisał:

Zatem masa wartościowych książek, przysłów, koncertów, tekstów piosenek i inszych cytatów - też nie przejdzie...

Wiedziałem!😀

Od jakiegoś czasu zniknęły dwa odnośniki do (nie pamiętam dokładnie jak to brzmiało) dzisiejsze posty, nieprzeczytane posty. Wg mnie były pożyteczne . Co się stało?

2 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

wartościowych książek, przysłów, koncertów, tekstów piosenek i inszych cytatów

I bez tego, ich wartość, jest wręcz nieistotna?

Zatem nurzaj się w tej "poezji" do zatracenia...

11 minut temu, YunnanTEA napisał:

nurzaj się w tej "poezji" do zatracenia...

Również uważam, że nurzać się z ptaszkami  - nurzykiem, jerzykiem, a i z  jeżem, chrząszczem, chrabąszczem i gżegżółką....

Najważniejsze jest zdrowie.

Zatem - wszystkich Was pozdrawiam.

Najszczerzej. 

Jacek 🤫😀

• Administratorzy
15 godzin temu, Zbig napisał:

Bo zapytałem, całkiem retorycznie, na c h * j Rosji Krym skoro nie jest w stanie utrzymać swojej floty nawodnej na powierzchni, i dostałem za to punkty.

za wulgaryzm.

@Espectro czy można poprosić w wersji mobilnej ikonki do przekreślonej czcionki? W wersji komputerowej jest, na Andku by się też czasem przydała, miejsca wystarczy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

@Espectro czy można poprosić w wersji mobilnej ikonki do przekreślonej czcionki? W wersji komputerowej jest, na Andku by się też czasem przydała, miejsca wystarczy.

Screenshot_20240308-084401.thumb.png.a9a766b3a704bbbf35a0185aa3e7e6bc.png

ok

Już powinno być.

• Moderatorzy
13 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Wiedziałem!😀

Cieszę się. Bo gdyby o wartości dzieła decydowało użycie tego typu słów, to za niektóre Twoje wpisy na forum powinieneś dostać literackiego Nobla 😉

11 godzin temu, Espectro napisał:

za wulgaryzm.

Nie popieram wulgaryzmów chociaż sam czasem od nich nie stronię, gdy ich użycie wzmacnia przekaz. Czemu jednak karać za ich użycie skoro sam system AS "gwiazdkuje" te słowa nie dopuszczając do tego by były widoczne jako wulgaryzmy?
Przecież taki był zamysł - ukryć brzydkie słowa wstawiając zamiast liter gwiazdki tak, by te słowa nie były rażące dla wrażliwych oczu czytających.
Po co więc karać za coś co już wulgaryzmem nie jest ponieważ brzydkie słowo zostało zamaskowane?

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Przecież taki był zamysł - ukryć brzydkie słowa wstawiając zamiast liter gwiazdki tak, by te słowa nie były rażące dla wrażliwych oczu czytających.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Po co więc karać za coś co już wulgaryzmem nie jest ponieważ brzydkie słowo zostało zamaskowane?

Czy Twoim zdaniem słowo ch*j jest mniej wulgarne tylko dlatego, że "u" zastąpiono gwiazdką? Bo moim zdaniem treść jest dokładnie ta sama.

Swego czasu miało miejsce ciekawe zdarzenie: userzy bluzgali sobie radośnie a system gwiazdkował - ja użyłem innej formy, system nie wygwiazdkował, wpis zniknął, pojawił się punkcik. Słówko było to samo.

Edytowane przez szymon1977

Czy Twoim zdaniem słowo ch*j jest mniej wulgarne tylko dlatego, że "u" zastąpiono gwiazdką? Bo moim zdaniem treść jest dokładnie ta sama.

W takim razie w jakim celu te gwiazdki zostały wprowadzone?

1 minutę temu, soundchaser napisał:

W takim razie w jakim celu te gwiazdki zostały wprowadzone?

Mocno mnie to zastanawia, system wzbogacono o funkcję samooszukjącą system. No bo skoro bluzgi są zabronione, to system po ich znalezieniu powinien wpis usuwać i wlepiać punkcik.

15 godzin temu, Espectro napisał:

za wulgaryzm.

Z tymi "wulgaryzmami"- to bym był ostrożny....

Słowo "syf" - dziś używane nagminnie - "syf, syfiasto, syficznie" - i tak dalej - poznałem, będąc zuchem/harcerzem 😄. Do dziś mnie razi, choć wtedy kompletnie nie wiedziałem, o co chodzi.

W moim Domu - nigdy nikt nie rzucał "płciowym słowem", choć gdy razu pewnego stary se przyebal młotkiem w palec - doprawdy nie krzyknął "o, mamuniu"...

Gdy ktoś, qrwa jego taka mać...    - nadużywa wulgaryzmów  - trzeba go momentalnie z forum wyrzucić.

Dziękuję.

24 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

W moim Domu - nigdy nikt nie rzucał "płciowym słowem", choć gdy razu pewnego stary se przyebal młotkiem w palec...

Takie jest życie:

1489791762_xhxwwp.jpg

Edytowane przez szymon1977

Takie jest życie:

Ukryta Zawartość

Bystry Szymon zaraz coś znalazł...

Dzięx, Szymon!😄

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, szymon1977 napisał:

Czy Twoim zdaniem słowo ch*j

Jest piosenka z tym słowem, którą śpiewał doktor Sienkiewicz. Tu od razu dostałby tygodniowego bana.

8 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

doprawdy nie krzyknął "o, mamuniu"...

Lub psia kostka, choć ja tego zwrotu muszę używać na AS, gdy chcę wzmocnić przekaz.

Motyla noga.😊

19 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

W moim Domu - nigdy nikt nie rzucał "płciowym słowem", choć gdy razu pewnego stary se przyebal młotkiem w palec - doprawdy nie krzyknął "o, mamuniu"...

Gdy ktoś, qrwa jego taka mać...    - nadużywa wulgaryzmów  - trzeba go momentalnie z forum wyrzucić

W budowlance wykończeniowej robisz i tak delikatnie masz?

U mnie było wprost przeciwnie i "leciały pierze" i nie tylko pierze 

Co do wulgaryzmów na forum to pełna racja, -ciąć chwasty! 

W dniu 7.03.2024 o 18:13, Seyv napisał:

aby post był widoczny potrzebna jest zmiana słowa powszechnie uważanego za wulgarne.

Proponowałbym odesłanie autorowi jego wpisu aby zmienił frazę a nie tylko jedno słowo (nie wiem jak to technicznie zrobić)

Bo:

Wulgaryzm prowokuje pozostałych uczestników tematu do bluzgów.

(Wystarczy jeden i już zaczyna robić się śmietnik)

20 godzin temu, szymon1977 napisał:

system wzbogacono o funkcję samooszukjącą system. No bo skoro bluzgi są zabronione, to system po ich znalezieniu powinien wpis usuwać i wlepiać punkcik.

Prościej jest odesłać wpis autorowi wulgaryzmu do poprawy niedopuszczalnej frazy, ale jak to skryptem ogarnąć tego już nie wiem. 

10 godzin temu, jezz napisał:

Jest piosenka z tym słowem, którą śpiewał doktor Sienkiewicz. Tu od razu dostałby tygodniowego bana.

Ona ma nawet taki tytuł 

W jaki sposób ustawiany jest czas na audiostereo?

Moje punkty karne wg tego co napisano na moim profilu powinny zniknąć o 2:20 PM. Obecnie mamy 6:41 PM.

Według jakiej strefy czasowej pracujecie?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.