Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Maju napisał:

To jeszcze jestem w stanie zrozumieć, sam nie ma wiele do powiedzenia to cytuje kogoś znanego, takiego którego uważa za autorytet.
Problem w tym że są tu tacy co notorycznie (nieraz kilka razy dziennie) cytują jakieś anonimowe pseudo autorytety np. z platformy X czy innych mediów społecznościowych nie bacząc na to że wypisują tam nieraz kompletne głupoty.

Kilka?

TomekL3 notorycznie wkleja pierdoły z TikToka, najczęściej bez żadnego komentarza. I nic, nawet nie można tego podsumować.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

35 minut temu, Maju napisał:

To jeszcze jestem w stanie zrozumieć, sam nie ma wiele do powiedzenia to cytuje kogoś znanego, takiego którego uważa za autorytet.
Problem w tym że są tu tacy co notorycznie (nieraz kilka razy dziennie) cytują jakieś anonimowe pseudo autorytety np. z platformy X czy innych mediów społecznościowych nie bacząc na to że wypisują tam nieraz kompletne głupoty.

Do głupoty prawo ma każdy, zachować kulturę dyskusji też.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

23 minuty temu, szymon1977 napisał:

Do głupoty prawo ma każdy, zachować kulturę dyskusji też.

Dlatego od jakiegoś czasu zacząłem unikać dyskusji z tymi którym zależy tylko na jałowych przekomarzaniach lub takimi co prowokują do tego by kultury dyskusji było jak najmniej.

Musisz jednak przyznać że z samymi cytatami z Twittera rzeczowa dyskusja nie może się udać.    🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Kilka?

TomekL3 notorycznie wkleja pierdoły z TikToka, najczęściej bez żadnego komentarza. I nic, nawet nie można tego podsumować.

zgłaszajcie takie akcje. Wymaganie to link i tekst bez tego ukrywamy i wlepiamy punkty ...

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

19 godzin temu, Espectro napisał:

jak logowanie ?

Tylko w czwartek było oczekiwanie, teraz jest normalnie 

Dostawca to Plus (czyli Polsat), mobilna wersja

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

A jeśli połowa czyichś wpisów w temacie, to "przedruki" czyichś opracowań, bez linka i bez treści autorskiej?

• Administratorzy
33 minuty temu, szymon1977 napisał:

A jeśli połowa czyichś wpisów w temacie, to "przedruki" czyichś opracowań, bez linka i bez treści autorskiej?

zbawianiem świata też moderacja powinna się zajmować ?

Zawsze w wpisach sugeruje sie czymś zaczytanym w necie. 

34 minuty temu, Espectro napisał:

Zawsze w wpisach sugeruje sie czymś zaczytanym w necie.

To wtedy przedstawia się własną myśl, cytuje fragment i daje link do całości.

34 minuty temu, Espectro napisał:

Rzecz w tym, że tu brak treści autorskiej, a tylko kopiuj-wklej "przedruki" cudzych publikacji. Nie chodzi o zbawianie Świata, a przestrzeganie obowiązujących zasad.

Edytowane przez szymon1977

45 minut temu, Espectro napisał:

Całego świata nie. Wystarczy czasami zajrzeć do jakiegoś wątku [n.p. Polityka], ukryć fekalia zamieszczane przez ruskiego obertrolla, aby dalej mógł spokojnie pluć.  Miłego dna.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Moderatorzy
10 minut temu, MV2 napisał:

Wystarczy czasami zajrzeć do jakiegoś wątku [n.p. Polityka], ukryć fekalia zamieszczane przez ruskiego obertrolla, aby dalej mógł spokojnie pluć

Obawiam się, że gdy tam zaczniemy zaglądać i robić porządki to nie będzie tam już nikt pisał...

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

8 minut temu, Seyv napisał:

Obawiam się, że gdy tam zaczniemy zaglądać i robić porządki to nie będzie tam już nikt pisał...

Nie jestem zwolennikiem odpowiedzialności zbiorowej.

P.s. Nie widzę powodu, abyś negował zasadność mojego wpisu . Tylko tyle.  Pozdrawiam.

edit... Przepraszam, że mam koci wzrok, słuch,węch i refleks.

Edytowane przez MV2

2 godziny temu, Espectro napisał:

zgłaszajcie takie akcje. Wymaganie to link i tekst bez tego ukrywamy i wlepiamy punkty ...

To top20 na ten paragraf się łapie w całej rozciągłości.

Kilka?

Gdybyś chciał to podsumować musiałbyś najpierw obejrzeć. Ale nie zrobisz tego bo zakładasz od razu, że to pierdoły. Nie komentuj więc i nie zaczepiaj. To nie dla Ciebie. Jeżeli Tobie to przeszkadza to zastanów się nad sobą bo masz problem.
8 godzin temu, MV2 napisał:

ukryć fekalia zamieszczane przez ruskiego obertrolla

Którego? Wskaż! Ja na naszym forum nie widzę żadnego.

10 godzin temu, szymon1977 napisał:

Do głupoty prawo ma każdy

Tylko to, co dla jednego jest głupotą, dla drugiego jest mądrością.

8 godzin temu, Seyv napisał:

Zgadza się, bo dla kilku forumowych trolli połowa tam komentujących to z kolei ruskie trolle. 😉

8 godzin temu, MV2 napisał:

Przepraszam, że mam koci wzrok, słuch,węch i refleks.

Tylko ten koci węch zaprowadza Cię do błędnych wniosków.

7 godzin temu, mariusz05 napisał:

To top20 na ten paragraf się łapie w całej rozciągłości.

Jakby mu nakazać coś napisać pod głupimi memami, których wkleja bez komentarza z kilkadziesiąt dziennie, to chłop by chyba poległ na forum. A przecież i tak ciężko pracuje . 😉

31 minut temu, soundchaser napisał:

Muszą mieć niezły ubaw z takich użytkowników 🙂

31 minut temu, soundchaser napisał:

Szanowny Panie. Jeśli Administracja post ukrywa, to Pan go nie zobaczy.  Jeszcze coś wyjaśnić?

Ale napiszcie po prostu jasno - kto jest ruskim trollem na forum, skoro bez przerwy o tym trąbicie. To takie trudne?

Oprócz Costy oczywiście...hahaha.    wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0011.gif

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Tylko to, co dla jednego jest głupotą, dla drugiego jest mądrością.

Nie oceniam co jest.

5 godzin temu, TomekL3 napisał:

Gdybyś chciał to podsumować musiałbyś najpierw obejrzeć. Ale nie zrobisz tego bo zakładasz od razu, że to pierdoły. Nie komentuj więc i nie zaczepiaj. To nie dla Ciebie. Jeżeli Tobie to przeszkadza to zastanów się nad sobą bo masz problem.

Forum jest po to, żeby umieszczać wpisy.

Wpisy!

Wpis to coś takiego, że użytkownik pisze.

Ja piszę bo mam coś do powiedzenia i tyle inteligencji i sprawności żeby móc to wyrazić własnymi słowami.

Jak ktoś jest tych zdolności pozbawiony to nie musi męczyć siebie i innych wklejkami z TikToka.

Chyba wyraziłem się jasno, więc nie ośmieszaj się tekstami o jakichś problemach.

Jestem Europejczykiem.

25 minut temu, J4Z napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No i co???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

19 minut temu, J4Z napisał:

Nie wiesz, widocznie nie do Ciebie. 

To nie jest twój prywatny kanał tylko wątek dla wszystkich. Nie łaska jednego zdania komentarza o co chodzi???

Jestem Europejczykiem.

Forum jest po to, żeby umieszczać wpisy.
Wpisy!
Wpis to coś takiego, że użytkownik pisze.
Ja piszę bo mam coś do powiedzenia i tyle inteligencji i sprawności żeby móc to wyrazić własnymi słowami.
Jak ktoś jest tych zdolności pozbawiony to nie musi męczyć siebie i innych wklejkami z TikToka.
Chyba wyraziłem się jasno, więc nie ośmieszaj się tekstami o jakichś problemach.

Już pisałem, skoro Cię to męczy to masz chłopie problem. Nie musisz martwić się o moje zdolności, to nie Twoja sprawa. Ale Ty lubisz meblować innym życie i świadczy o tym 3/4 Twoich wpisów, które są niczym innym jak atakami/przytykami personalnymi. I potwierdzasz to będąc na praktycznie permanentnym banie.
Spój na siebie i cytując ,,nie ośmieszaj się,,.
  • Moderatorzy

Panowie nie przenoście tu wzajemnych sporów i animozji.

W kwestiach moderatorskich: jeśli zamieszczacie linki to opisujcie czego dotyczą. Forum AS nie jest darmowym narzędziem SEO służącym do zwiększenia zasięgu i klikalności. Druga sprawa: osoba widząc link powinna wiedzieć czego dotyczy i czy chce oglądać ten materiał. Zgodnie z tym co powiedział @Espectro linki bez opisów są usuwane a autor dostaje punkty. Podobna zasada dotyczy memów (wyjątkiem są działy humorystyczne i tematy w których tytuł na to jasno wskazuje).

Jeśli zamieszczacie spory cytat wypadało by wskazać autora - dla przyzwoitości.

I kwestia szeroko pojętych "wycieczek personalnych" : starajcie się pisać o temacie a nie o innych użytkownikach. Jeśli wspomnienie kogoś wynika z tematu to ok ale ciągłe lub natarczywe komentowanie czyjejś osoby będzie traktowane jako atak personalny i karane punktami.

Edytowane przez Seyv

• Moderatorzy
3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Forum jest narzędziem wymiany własnych poglądów, a nie powielania czyichś treści

"Własne" poglądy to najczęściej takie z którymi się zgadzamy. Jeśli ktoś znalazł gdzieś teks z którym się zgadza i zamieszcza go na forum to prezentuje własne poglądy chyba, że komentarz świadczy inaczej. Dla przyzwoitości należało by jedynie wskazać kto jest autorem tekstu.

Nie, własny pogląd to własny pogląd, a cytat to cytat. A jak się samemu nic nie ma do napisania, to się cytuje fragment i podaje link, opisuje na co czytając zwrócić uwagę, a nie robi "przedruki" czyichś opracowań.

• Administratorzy
21 godzin temu, MV2 napisał:

Całego świata nie. Wystarczy czasami zajrzeć do jakiegoś wątku [n.p. Polityka], ukryć fekalia zamieszczane przez ruskiego obertrolla, aby dalej mógł spokojnie pluć.  Miłego dna.

problem w tym że sami zabraniacie uczestnictwa moderatora w tematach. Bo będzie stronniczy.....

49 minut temu, Seyv napisał:

Zgodnie z tym co powiedział @Espectro linki bez opisów są usuwane a autor dostaje punkty.

Dokładnie. Spamowanie linkami to nie dyskusja .....

• Moderatorzy
9 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie, własny pogląd to własny pogląd, a cytat to cytat. A jak się samemu nic nie ma do napisania, to się cytuje fragment i podaje link, opisuje na co czytając zwrócić uwagę, a nie robi "przedruki" czyichś opracowań.

I to jest właśnie Twój pogląd na sprawę, a mój jest taki:

Cytat

"Własne" poglądy to najczęściej takie z którymi się zgadzamy. Jeśli ktoś znalazł gdzieś teks z którym się zgadza i zamieszcza go na forum to prezentuje własne poglądy chyba, że komentarz świadczy inaczej. Dla przyzwoitości należało by jedynie wskazać kto jest autorem tekstu.

Idealny przykład na to, że można cytować czyjeś słowa, jako własny pogląd.

1 minutę temu, Espectro napisał:

problem w tym że sami zabraniacie uczestnictwa moderatora w tematach. Bo będzie stronniczy.....

Dokładnie. Spamowanie linkami to nie dyskusja .....

A spamowanie cytatami? 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.