Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
W dniu 21.09.2024 o 18:44, tomcioxxx napisał:

Hej, mam problem z Chrome. Przy próbie wejścia na audiostereo.pl dostaję taki komunikat:

"Złe żądanie

Twoja przeglądarka wysłała żądanie, którego ten serwer nie mógł zrozumieć.
Rozmiar pola nagłówka żądania przekracza limit serwera.

Serwer Apache/2.4.29 (Ubuntu) na www.example.com Port 80"

Na Edge na tym samym kompie jest OK.

Co może być przyczyną ???

trochę się tu nie zgadza bo wersja apache nie pokrywa sie z naszą to samo adres www.example.com jest to komunikat przeglądarki. 

Screenshot_732.pngScreenshot_731.png

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Moderatorzy
2 godziny temu, Espectro napisał:

trochę się tu nie zgadza bo wersja apache nie pokrywa sie z naszą to samo adres www.example.com jest to komunikat przeglądarki. 

Mnie od dawna Firefox nie współpracuje z AS. 

Wszystkie kolejne wersje również. Odświeżanie, czyszczenie , reinstalacja nie pomagają. Po 2,3 stronach wywala i tyle. Specjalnie Chroma musiałem zakłądać.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

[/i]Zgodnie z 15 punktem netykiety wszelkie odwołania od przyznanych punktów należy składać na email lub PW administratora.[/i]

Gdzie mogę znaleźć rzeczony 15 punkt netykiety, ponieważ nie przypominam sobie go przy zakładaniu konta. Od kiedy on obowiązuje?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jedyną dozwoloną formą oprotestowania otrzymanego ostrzeżenia, jest komunikacja mailowa z administracją forum na adres biuro[malpa]seopower.pl.

Zdecydowanie nie przypominam sobie tej domeny (seopower.pl).

No, ale nic. Thx

aha dlatego też pisze Pan w temacie nie od tego należnym ....

Tak. Wytłuściłem gdzie był problem.

Ukryta Zawartość

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

9 godzin temu, soundchaser napisał:

Jak moja sytuacja się powtórzy to wkleję zrzut ekranu.

O właśnie coś takiego pojawia mi się - zawsze ta sama reklama rysunków Mleczki na Allegro:

Ukryta Zawartość

Jednak tylko na domowym laptopie. W pracy tego nie mam, a przeglądarka jest ta sama - Firefox.

Ukryta Zawartość

O właśnie coś takiego pojawia mi się - zawsze ta sama reklama rysunków Mleczki na Allegro:

Ukryta Zawartość

Jednak tylko na domowym laptopie. W pracy tego nie mam, a przeglądarka jest ta sama - Firefox.
Z ciekawości, sprawdź Operę.

Ukryta Zawartość

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

Jak to jest możliwe, że użytkownik, który zlikwidował swoje konto, jego nick w dawnych wpisach jest przekreślony - nadal pisze na Forum, np. w dniu dzisiejszym? 

"Konto w likwidacji" to nie jest zlikwidowane konto...a tak poza tym czary panie, czary...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
20 godzin temu, Bobcat napisał:

Jak to jest możliwe, że użytkownik, który zlikwidował swoje konto, jego nick w dawnych wpisach jest przekreślony - nadal pisze na Forum, np. w dniu dzisiejszym? 

założył nowe konto o tym samym nicku 

my usuwamy dane personalne a do postów jak był przypisany id i nick usera usuwamy id i zostaje czasami tylko nick albo i nic nie zostaje ... kwestia ustalenia co chce user

8 godzin temu, Jacchusia napisał:

"Konto w likwidacji" to nie jest zlikwidowane konto...a tak poza tym czary panie, czary...

jakie to czary ? kto gdzie jak ?

druga sprawa to fakt iż logując się w ciągu 30 dni gdy konto jest usuwane anuluje się proces usuwania konta i wiecznie pozostaje w "W trakcie usuwania" 

2 godziny temu, Espectro napisał:

założył nowe konto o tym samym nicku 

Jak ktoś nie chce tu być to chyba należy mu to ułatwić?

• Administratorzy
36 minut temu, Bobcat napisał:

w sumie to nadal nie wiem o kogo chodzi bo może to błąd systemowy 😞 

6 minut temu, Espectro napisał:

w sumie to nadal nie wiem o kogo chodzi bo może to błąd systemowy 😞 

slawek.xm

• Administratorzy
12 minut temu, Kamilus napisał:

,, To że w życiu mu nic mu nie wyszło tłumaczy sobie tym że jest żydem, a cały świat się wziął na niego....'' 

Co w tej wypowiedzi jest rasistowskiego? 

Przecież top 20 jest Żydem i wiecznie robi z siebie ofiarę. 

Pernamenty ban na temat 😂

Niedługo na tym forum zostaniecie sami... 

piętnowanie innych w ten sposób jest obraźliwe i odpowiednio się nazywa ...

9 godzin temu, Bobcat napisał:

slawek.xm

naprawione bo czas na to nastał 😞 

1 minutę temu, Espectro napisał:

piętnowanie innych w ten sposób jest obraźliwe i odpowiednio się nazywa ..

Pietnowanie z mojej strony? 

Proszę poczytać jego antypolskie wpisy. 

• Administratorzy
2 minuty temu, Kamilus napisał:

Pietnowanie z mojej strony? 

Proszę poczytać jego antypolskie wpisy. 

jakie jest Pańskie stanowisko w tej sprawie i w jaki sposób się Pan odwołuje od tej decyzji ? 

3 minuty temu, Espectro napisał:

jakie jest Pańskie stanowisko w tej sprawie i w jaki sposób się Pan odwołuje od tej decyzji ? 

Uważam że w mojej wypowiedzi nie było nic rasistowskiego. 

Top 20 jest Żydem, a przynajmniej tak twierdzi, proszę poczytać jego wypowiedzi w każdym z tematów w którym się wypowiada a sam Pan dojdzie do wniosków że wiecznie robi z siebie ofiarę.

• Administratorzy
9 minut temu, Kamilus napisał:

Uważam że w mojej wypowiedzi nie było nic rasistowskiego. 

Top 20 jest Żydem, a przynajmniej tak twierdzi, proszę poczytać jego wypowiedzi w każdym z tematów w którym się wypowiada a sam Pan dojdzie do wniosków że wiecznie robi z siebie ofiarę.

NIe przeszkadza mi to kto jest a kto nie. Chodzi o styl wypowiedzi i fakt kto poczuwa się obrażony....

36 minut temu, Espectro napisał:

NIe przeszkadza mi to kto jest a kto nie. Chodzi o styl wypowiedzi i fakt kto poczuwa się obrażony....

Czyli jeśli my poczuwamy się obrażeni wylewaniem hejtu na Polskę, polskość, katolicyzm ma Pan wywalone, a jeśli top sobie coś ubzdura ja dostaje pernamentnego bana. 

Przypomnę moją niby rasistowską wypowiedź. 

,, To że w życiu mu nic mu nie wyszło tłumaczy sobie tym że jest żydem, a cały świat się wziął na niego....'' 

Odwracanie kota ogonem top20.....daruj to sobie albo zamiast wywierać naciski wskaz i uzasadnij co tam ciebie tak bardzo obraziło.

Dokładnie tak @Kamilus, tak tu to funkcjonuje że jednych (zależy "kto poczuwa się obrażony") byle co (najczęściej prawda napisana w oczy) obraża i natychmiast karę dostaniesz a gdy oni obrażają to czasem trzeba dwa (i więcej) razy zgłaszać, dosadnie argumentować, by reakcji się w ogóle doczekać.....nic nie poradzisz, trzeba się przyzwyczaić.  

Mam tylko nadzieję, że tym wpisem jego formą, stylem nikogo nie uraziłem i wpis do spamu trollingu nie będzie zakwalifikowany.     🙂
Pozdrawiam.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

15 godzin temu, Espectro napisał:

jakie to czary ? kto gdzie jak ?

druga sprawa to fakt iż logując się w ciągu 30 dni gdy konto jest usuwane anuluje się proces usuwania konta i wiecznie pozostaje w "W trakcie usuwania" 

No to są właśnie te czary, wiedza niedostępna dla ludu audiostereo.

8 minut temu, Maju napisał:

Dokładnie tak @Kamilus, tak tu to funkcjonuje że jednych (zależy "kto poczuwa się obrażony") byle co (najczęściej prawda napisana w oczy) obraża i natychmiast karę dostaniesz a gdy oni obrażają to czasem trzeba dwa (i więcej) razy zgłaszać, dosadnie argumentować, by reakcji się w ogóle doczekać.....nic nie poradzisz, trzeba się przyzwyczaić.  

Maju bo w tej wrażliwości to bywa tak, ze jeden się czuje obrażony, a drugi nawet nie wie, że obraża. 

I bywa, że moderacja wtedy wkracza jak słoń w skład porcelany...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Może ktoś napisać co za szajs ciągle od jakiegoś czasu wyświetla się ciągle na pół ekranu i zasłania połowę treści. 

Ukryta Zawartość

Nie wspomnę o reklamach, które ciągle podązaja przy skrolowaniu za dupa 

Screenshot_2024-09-27-12-34-37-99_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Rafał zainstaluj Brave, serio. Ja wiem, że człowiek się przyzwyczaja do przeglądarki, ma tam zapisane hasła itd., ale uwierz mi, warto. 

.

Czy w ciągu ostatnich dni było cos majstrowane ze stroną? Od 2-3 dni nie wyswietlają mi się zdjęcia w postach. Na roznych urządzeniach. Korzystam z Brave, chociaz pewnie juz starsza wersja, bo nie mam w zwyczaju aktualizowac wszystkiego co kilka dni/tygodni.

Co do reklam, to faktycznie ostatnio zrobiły się bardzo natrętne i uporczywe. Przy kazdym odswiezeniu strony wyskakują mi jakies dymki np o tresci "Kup: Kino domowe". Tresc się zmienia ale czy naprawdę ktos z adminów wierzy, ze takie uporczywe dymki nakłonią kogokolwiek do jakiegos zakupu?

Zeby te zmiany jeszcze cos usprawniały, a tak naprawdę to tylko utrudniają korzystanie z serwisu.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

SPRAWA ORGANIZACYJNA...

Co roku "Audiostereo" udostępnia pokój podczas AUDIO SHOW, a najbliższe już niebawem. Zgłaszam wniosek, aby przy tegorocznej edycji grupą organizacyjną była: BOCZNICA.

Nie mogę sobie wyobrazić, jaki by był tłok. Myślę, że niektórzy mogliby parę spraw sobie wyjaśnić w "bezpośredniej" rozmowie, co by uspokajająco wpłynęło na przyszłe wpisy forumowe (mniej dyskutantów).

Muzykę należy puścić z radia na baterie, bo jak wiadomo bateryjne źródło prądu jest najbardziej OK.

* * *

PROSZĘ ROZWAŻYĆ I NIE WYKRĘCAĆ SIĘ BRAKIEM ŚRODKÓW - okolicę 5 koła w godzinę się zbierze.

: -)

Antysemityzm - mit czy polska przypadłość ?

znikły ze dwie strony dyskusji ,błąd czy Vlado wrócił ?

W dniu 23.09.2024 o 17:52, soundchaser napisał:

tylko na domowym laptopie. W pracy tego nie mam, a przeglądarka jest ta sama - Firefox

W pracy jest współdzielony punkt dostępowy.

W dniu 23.09.2024 o 19:31, partick napisał:

sprawdź Operę.

Opera mi nie zrywa transmisji a od 12 lat jej używam.

W dniu 26.09.2024 o 23:13, Bobcat napisał:

Nie

(Obecnie wielu nastrojowych i szybkozmiennych)

PS.

...czyli niezdecydowanych 

13 godzin temu, Kamilus napisał:

wiecznie robi z siebie ofiarę.

Tak można

(O ile nie obwinia nikogo, r z e c z y w i ś c i e)

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

7 godzin temu, brewka87 napisał:

czy naprawdę ktos z adminów wierzy, ze takie uporczywe dymki nakłonią kogokolwiek do jakiegos zakupu?

Są też zewnętrzne n a c h a l n e reklamy.

Także dźwiękowe, ale te unieszkodliwiono.

PS.

Mi reklamowano to, co już w realu kupiłem, co jest dość absurdalne bo nie wszystko sobie dubluję.

Hurt robiłem 30 lat temu, teraz wybieram z dnia na dzień.

12 godzin temu, toptwenty napisał:

Facet robi sobie jaja z  Moderacji.

Facet ma hobby

W czasie wolnym wolno

7 godzin temu, Wuelem napisał:

Zgłaszam wniosek, aby przy tegorocznej edycji grupą organizacyjną była: BOCZNICA.

To zakładka (a nie użytkownik)

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

1 godzinę temu, paradox77 napisał:

Antysemityzm - mit czy polska przypadłość ?

znikły ze dwie strony dyskusji ,błąd czy Vlado wrócił ?

Może komuś zrobiło się wstyd. Przecież ludzie to czytają...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.