Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, szymon1977 napisał:

Należy się sprostowanie: antysemityzm to krytyka nieuzasadniona racjonalnie, a że tamtejsza krytyka wydaje się mieć racjonalne uzasadnienie, więc...

Ostatnio pojawił się bzdurny wpis w którym zalinkowano artykuł, który próbował ośmieszyć Talmud. Na dodatek łącząc go z niejakim Hartmanem.

Kontekst był antysemicki. Na dodatek związek z Gazą wątpliwy.

Naprawdę chcesz dyskusji nt antysemityzmu w chrześcijaństwie? Ja jestem merytorycznie przygotowany.

Edytowane przez TAtomicus
6 minut temu, TAtomicus napisał:

Ostatnio pojawił się bzdurny wpis

Każdy ma prawo być w błędzie... istotą dyskusji, że "połowa" w błędzie jest.

6 minut temu, TAtomicus napisał:

Naprawdę chcesz dyskusji nt antysemityzmu w chrześcijaństwie?

Ty nie chcesz, uwierz.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Tam nie chodziło o rację czy brak racji, ale o kretyński sposób doboru argumentów.

Co do antysemityzmu w chrześcijaństwie, proszę bardzo - fakt nie podlega dyskusji. Można co najwyżej dyskutować, dlaczego i jak do tego doszło. Ale to nie jest miejsce na taką dyskusję. Wątek o Gazie też nie.

Godzinę temu, TAtomicus napisał:

kretyński sposób doboru argumentów.

Powtórzę:

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Każdy ma prawo być w błędzie

51 minut temu, TAtomicus napisał:

O wątek „Wojna w strefie Gazy” gdzie toleruje się skrajne postawy.

Antysemityzmu, czy krytyki nieuzasadnionej racjonalnie tam nie ma.

Jednak obstawiam prymitywny antysemityzm. 
Tu jest rzeczony link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez TAtomicus
45 minut temu, TAtomicus napisał:

Jednak obstawiam prymitywny antysemityzm. 
Tu jest rzeczony link:

Ukryta Zawartość

To zgłoś moderacji, może Stanisław Bartnik dostanie bana.

Ukryta Zawartość

Dlaczego odwracasz kota ogonem? Wg ciebie ten artykul nie jest antysemicki?

To nie jakiś Bartnik linkował ten artykuł.

A Moderacja, mimo zgłoszenia, ignoruje.

59 minut temu, TAtomicus napisał:

A Moderacja, mimo zgłoszenia, ignoruje.

Zaczekaj, moderacja nie jest tu 24/dobę.

3 godziny temu, jar1 napisał:

Ale o co chodzi? 

Zastanawiają się,  po której stronie lufy  karabinu stoi Jezus Chrystus (?), jedni szukają odpowiedzi w Talmudzie , drudzy w Katechizmie , jeszcze inni w Koranie......

PS

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

51 minut temu, 23031970 napisał:

Zastanawiają się,  po której stronie lufy  karabinu stoi Jezus Chrystus (?), jedni szukają odpowiedzi w Talmudzie , drudzy w Katechizmie , jeszcze inni w Koranie......

PS

Ukryta Zawartość

Proszę sobie rekolekcje przeprowadzać na innym forum, lub założyć wątek do tego przeznaczony.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Godzinę temu, Jacchusia napisał:

Proszę sobie rekolekcje przeprowadzać na innym forum, lub założyć wątek do tego przeznaczony.

Gdyście z Maju i Sławkiem latami rekolekcje i uświęcenia prowadzili latami - tom nic nie gadał.

Bo ja bardzo lubiłem takie prdolenie po próżnicy😀.

Ale może - wstrzymaj teraz konia, Jachurku.

...

Wiesz, że Cię lubię.

W dniu 19.12.2024 o 11:41, Seyv napisał:

jeśli zgłaszacie posty nie odpowiadacie na nie w temacie. Po co pisać coś co przy rozpatrywaniu zgłoszenia może zostać ukryte a jednocześnie jest wpisem nie na temat. Dodatkowo jeśli atakujecie adwersarza to on w odwecie też zgłosi Wasz post bo są do tego podstawy. 

Chytra i podstępna strategia by udupić adwersarza, który obraża. Trzeba się wykazać inteligencją i sprytem by zgłaszając wpis, samemu nie dostać punktów karnych. 😄

W dniu 19.12.2024 o 17:00, szymon1977 napisał:

Jakiś czas temu wnioskowałem o dożywotniego bana dla usera @toptwenty

To najbardziej zasłużony forumowicz na Audiostereo. Napisał najwięcej postów i przesiedział tu najwięcej godzin ze wszystkich. Nieważne, że 90% tych wpisów łamie regulamin. Jest aktywny i to jest najważniejsze.
Poza tym - jeśli coś pisze nie tak, to zgłaszać!

• Administratorzy
W dniu 19.12.2024 o 17:00, szymon1977 napisał:

Jakiś czas temu wnioskowałem o dożywotniego bana dla usera @toptwenty - dostał bana chwilowego, po czym wrócił z pochwałami dla działań uznanych przez ONZ za zbrodnie wojenne, i rasistowskimi teoriami, że jednemu narodowi to się należy a innemu tamto.

Wróciły także oszczerstwa, jakoby oponenci w dyskusji popierali zbrodnicze działania Hamasu, co jest bezczelnym kłamstwem.

Czy moderacja może ustosunkować się do mojego wniosku?

Ps

W stosunku do "ruskich troli" nie mieliście problemów z wymierzeniem sprawiedliwości pochwalającym zbrodniarza, o ile pamiętam nawet komunikat wisiał. 

widziałem sprawa jest rozpatrywana

Przy okazji Wesołych dla każdego

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

W dniu 20.12.2024 o 22:31, Espectro napisał:

widziałem sprawa jest rozpatrywana

Przy okazji Wesołych dla każdego

Szefostwo juz po świętach? 

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
W dniu 3.01.2025 o 11:27, Jacchusia napisał:

Szefostwo juz po świętach? 

trochę tak trochę nie. Ale generalnie tak. 

ps. odpisałem na ok 75% PW 

Godzinę temu, Espectro napisał:

trochę tak trochę nie. Ale generalnie tak. 

Obchodzicie 24-26 grudnia i 7-9 stycznia?

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Moderatorzy
8 minut temu, xniwax napisał:

Obchodzicie 24-26 grudnia i 7-9 stycznia?

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Aż ta?
😉

No nie, ja miałem na myśli choćby Podlasie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W dniu 4.01.2025 o 18:48, Espectro napisał:

ps. odpisałem na ok 75% PW 

Nie pisałem na priv, tylko zapytałem w wątku.

Nie otrzymałem odpowiedzi czy stosownej adnotacji pod postem z zawartym pytaniem.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• Administratorzy

@sir.jax "Możesz mi wyjaśnic dlaczego dostalem punkty za ten wpis? "

Cieżko będzie tłumaczyć obraźliwy wpis i dlaczego moderator uznał za atak personalny....

Taki komunikat przy próbie wstawienia zdjęcia ok. 100 kB.

1 plik spowodował by przekroczenie dozwolonego rozmiaru 19,63kB, i został pominięty.

Nawet Print Sreenu z tym komunikatem nie mogę wstawić, bo system nie pozwala i wyświetla ten sam komunikat.

Czyli co? Tradycyjnie czyszczenie ciasteczek? 😉

@Espectro Mam pytanie. Po ilu banach można zaliczyć wypad z forum? 

Pytam w odniesieniu do pewnego usera (z wykupionym premium) który dostaje bany za wulgarne wypowiedzi i obrażanie użytkowników jeden po drugim i nic sobie z tego nie robi. Po kilku dniach ban znika, mija 2 godziny, a typ zdążył już tyle chamskich postów nasmarować, że dostaje kolejnego bana. I tak się zastanawiam czy po kilku takich akcjach konto nie powinno być zawieszane permanentnie? Oczywiście założy nowe ale przynajmniej będzie się musiał pofatygować i wykupić ponownie premium.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

• Administratorzy
9 godzin temu, brewka87 napisał:

@Espectro Mam pytanie. Po ilu banach można zaliczyć wypad z forum? 

Pytam w odniesieniu do pewnego usera (z wykupionym premium) który dostaje bany za wulgarne wypowiedzi i obrażanie użytkowników jeden po drugim i nic sobie z tego nie robi. Po kilku dniach ban znika, mija 2 godziny, a typ zdążył już tyle chamskich postów nasmarować, że dostaje kolejnego bana. I tak się zastanawiam czy po kilku takich akcjach konto nie powinno być zawieszane permanentnie? Oczywiście założy nowe ale przynajmniej będzie się musiał pofatygować i wykupić ponownie premium.

To raczej norma że po banie 7 dni 30 dni wraca i nadal robi to samo ... moderacja stosuje wyższe kary dla recydywisty i / lub banuje się w tematach jeżeli nic nie wnosi sensownego takowy user. 

Zgłosi mi Pan na pw a ja zadziałam coś z tym userem....

Racja jeżeli ktoś tak sie bawi powinno być że banuje się go na zawsze, choć to generuje tylko multikonta na forum a tego staramy się unikać. 

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Taki komunikat przy próbie wstawienia zdjęcia ok. 100 kB.

1 plik spowodował by przekroczenie dozwolonego rozmiaru 19,63kB, i został pominięty.

Nawet Print Sreenu z tym komunikatem nie mogę wstawić, bo system nie pozwala i wyświetla ten sam komunikat.

Czyli co? Tradycyjnie czyszczenie ciasteczek? 😉

z tego co napisane jest to 19 kb zostało Panu w edytorze do dodania na ten post ?

33 minuty temu, Espectro napisał:

raczej norma że po banie 7 dni 30 dni wraca i nadal robi to samo ... moderacja stosuje wyższe kary dla recydywisty

Od zdjęcia bana do załozenia kolejnego minęło może że 2h, to chyba podchodzi pod recydywę? Tym bardziej że to już chyba 3 ban w ciągu miesiąca. 

Oczywiscie wiem że zablokowanie konta generuje kolejne ale jeśli użytkownik wykupił konto premium to może chociaż jak straci do niego dostęp to się opamięta. Sam fakt, że ma się konto z wykupioną opcją bez reklam nie powinien stanowić taryfy ulgowej.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

• Administratorzy
2 minuty temu, brewka87 napisał:

Od zdjęcia bana do załozenia kolejnego minęło może że 2h, to chyba podchodzi pod recydywę? Tym bardziej że to już chyba 3 ban w ciągu miesiąca. 

Coś za mało generalnie. Napisze mi Pan o kogo chodzi sprawdzę. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.