Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, jest dobry sposób na uniknięcie punktów, pomoc moderatorom i adminowi w uczynieniu tego miejsca lepszym.

Mniej piszcie, więcej czytajcie, wczuwajcie się w autora postu, kombinujcie co on takiego złego miał na myśli pisząc post i wszystko wtedy będzie lepiej. Taka forma wolontariatu, pracy nad samoulepszeniem forum.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
2 godziny temu, Jacchusia napisał:

Panowie, jest dobry sposób na uniknięcie punktów, pomoc moderatorom i adminowi w uczynieniu tego miejsca lepszym.

Mniej piszcie, więcej czytajcie, wczuwajcie się w autora postu, kombinujcie co on takiego złego miał na myśli pisząc post i wszystko wtedy będzie lepiej. Taka forma wolontariatu, pracy nad samoulepszeniem forum.

Mnie się wydaje, że wystarczy o drobinę chęci zrozumienia innego i samemu większe zaangażowanie przy pisaniu postów a będzie fajnie. Kultura w rozmowie z innym to coś, o czym zapominacie Panowie we wpisach.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

3 godziny temu, Espectro napisał:

Mnie się wydaje, że wystarczy o drobinę chęci zrozumienia innego i samemu większe zaangażowanie przy pisaniu postów a będzie fajnie. Kultura w rozmowie z innym to coś, o czym zapominacie Panowie we wpisach.

Myli się Pan. Imho weszliśmy na nowy level relacji na forum. Zamiast myśleć nad tym co ktoś pisze do nas i skupić się na sensownej odpowiedzi, na rozmowie, myślimy o tym co sobie mod pomyśli, jak mamy to ująć co chcemy przekazać, żeby sobie źle nie pomyślał. Pan i moderatorzy tego nie czujecie, bo was nikt nie ocenia z wpisów.

Ale, pewnie się mylę, idzie przecież ku lepszemu.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

19 minut temu, Jacchusia napisał:

idzie przecież ku lepszemu.

Pódzie ku lepszemu, gdy zniknie z forum taki, co najmniej obrzydliwy, hejterski trolling:

Cytat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja tam nie jestem za ochroną osób publicznych, to jest niejako wpisane w ich zawód czy misję,  nikt nie zmusza byc politykiem czy celebryta, oni wiedzą na co sie piszą. 

Co innego obrażanie sie tutaj nawzajem

Edytowane przez costa brava
  • Moderatorzy
4 minuty temu, costa brava napisał:

Ja tam nie jestem za ochroną osób publicznych, to jest niejako wpisane w ich zawód czy misję,  nikt nie zmusza byc politykiem czy celebryta, oni wiedzą na co sie piszą. 

Co innego obrażanie sie tutaj nawzajem

Trudno się z tym nie zgodzić.

Jednak na moje pytanie nie odpowiedziałeś, więc ja napiszę, iż Putin jako wróg mojego kraju jakim jest RP, nie podlega na tym forum żadnej ochronie. Ważne aby nie używać wulgaryzmów i nie łamać podstawowych zapisów regulaminu.

Natomiast jakiekolwiek chwalebne wpisy na temat tego osobnika będę usuwane a ich autorzy będą traktowani z całą surowością. 

Ja z kolei odnoszę wrażenie, że pewna opcja polityczna mniej miła Administracji i Moderacji jest traktowana surowiej. Obowiązuje zasada, że przedstawiciele tej opcji muszą stale mieć jakieś punkty na swoim koncie. W ten sposób łatwiej ich trzymać w ryzach. Jeśli stare punkty po 30 dniach znikają dowala się im nowe pod byle pretekstem, zgodnie z zasadą "dajcie mi człowieka - paragraf (Regulaminu) na niego znajdę". Jeśli przeanalizować za jakie błahostki dostaje się punkty ogarnia pusty śmiech.  

• Moderatorzy
3 minuty temu, Bobcat napisał:

Ja z kolei odnoszę wrażenie, że pewna opcja polityczna mniej miła Administracji i Moderacji jest traktowana surowiej. Obowiązuje zasada, że przedstawiciele tej opcji muszą stale mieć jakieś punkty na swoim koncie. W ten sposób łatwiej ich trzymać w ryzach. Jeśli stare punkty po 30 dniach znikają dowala się im nowe pod byle pretekstem, zgodnie z zasadą "dajcie mi człowieka - paragraf (Regulaminu) na niego znajdę". Jeśli przeanalizować za jakie błahostki dostaje się punkty ogarnia pusty śmiech.  

Z tymi opcjami, to jest bardzo ciekawy temat, conajmniej na pracę magisterską z socjologii 🙂 , bo jak to jest, że opcja przeciwna Twoim poglądom ma dokładnie takie samo zdanie w tej kwestii? 🙂 

Czy powyższe miałoby świadczyć, iż jesteście tacy sami ?

9 minut temu, Marcinus napisał:

Z tymi opcjami, to jest bardzo ciekawy temat, conajmniej na pracę magisterską z socjologii 🙂 , bo jak to jest, że opcja przeciwna Twoim poglądom ma dokładnie takie samo zdanie w tej kwestii? 🙂 

Czy powyższe miałoby świadczyć, iż jesteście tacy sami ?

Nie wiem co mówi opcja przeciwna. Wiem tylko jakie d...rele, drobiażdżki, błahostki dostaje się ostrzeżenia i punkty. 

• Moderatorzy
2 minuty temu, Bobcat napisał:

Nie wiem co mówi opcja przeciwna. Wiem tylko jakie d...rele, drobiażdżki, błahostki dostaje się ostrzeżenia i punkty. 

Twoi "przeciwnicy" skarżą się na to samo. Mnie osobiście to cieszy, bo oznacza, że wszyscy są traktowani jednakowo 🙂 

Godzinę temu, Marcinus napisał:

Natomiast jakiekolwiek chwalebne wpisy na temat tego osobnika będę usuwane a ich autorzy będą traktowani z całą surowością. 

Chodzi oczywiście o Putina. Bardzo dobrze, tak trzymać. Zastanówmy się jednak nad pewnym innym aspektem sprawy.

Jednym ze strategicznych, długofalowych celów Rosji jest maksymalne osłabienie i docelowo rozwalenie Unii Europejskiej. Czy w związku z tym wpisy na Forum obrzucające Unię fekaliami, używające pod jej adresem najbardziej obelżywych epitetów nie powinny być traktowane równie surowo jako powielanie rosyjskiej propagandy?

2 godziny temu, Jacchusia napisał:

myślimy o tym co sobie mod pomyśli, jak mamy to ująć co chcemy przekazać, żeby sobie źle nie pomyślał.

Jak to dobrze że nie myślę, wystarczy że wy myślicie.

Godzinę temu, Marcinus napisał:

Czy może to każdego polityka dotyczyć? Oni kariery/kasę robią na ludzkiej tragedii.

PS.

Rzadko który ma mediacyjne zamiary.

12 minut temu, Bobcat napisał:

Jednym ze strategicznych, długofalowych celów Rosji jest maksymalne osłabienie i docelowo rozwalenie Unii Europejskiej.

Nie, to cel US - dowalenie Rotszyldom.

13 minut temu, Bobcat napisał:

powielanie

Przeklejki bym wycinał po całości.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

Mnie się wydaje, że niektórzy ludzie tutaj naprawde nie maja problemów w życiu. Cenzurują fakty, jakby mogli toby Trumpa ocenzurowali, no ale tego nie mogą zrobić, świat się im polityczny zawalił i się wyżywaja na ludziach piszących, nie ma to zupełnie znaczenia z której opcji. Dla jednych Tusk jest święty, dla drugich Kaczyński, a kilku nie wiem, chyba bezrobotnych sprawdza te wpisy pod swoj gust, rozumienie świata i jeszcze udaje świętoszków tutaj przed Głównym Cenzorem. To jest komediodramat.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Moderatorzy
4 minuty temu, electro napisał:

Mnie się wydaje, że niektórzy ludzie tutaj naprawde nie maja problemów w życiu. Cenzurują fakty, jakby mogli toby Trumpa ocenzurowali, no ale tego nie mogą zrobić, świat się im polityczny zawalił i się wyżywaja na ludziach piszących, nie ma to zupełnie znaczenia z której opcji. Dla jednych Tusk jest święty, dla drugich Kaczyński, a kilku nie wiem, chyba bezrobotnych sprawdza te wpisy pod swoj gust, rozumienie świata i jeszcze udaje świętoszków tutaj przed Głównym Cenzorem. To jest komediodramat.

Widzę, że na siłę próbujesz nas (Moderację) obrazić. 

Nie wiem, czy posiadasz uprawnienia do obsługi wysokich napięć?  

6 minut temu, Marcinus napisał:

Widzę, że na siłę próbujesz nas (Moderację) obrazić. 

Nie wiem, czy posiadasz uprawnienia do obsługi wysokich napięć?  

Problem jest taki, że ja nie próbuje moderacji obrazić, jestem tutaj ponad 20 lat, moderacja mnie wogole nie interesuje, zauważam, po jakichs pozbawionych zupelnie sensu zaczepkach i ostrzezeniach, ze jest bardzo wrażliwa na swoim punkcie, pamiętliwa i zawsze ma rację zgodnie z regulaminem. Zgodnie z regulaminem posiada też cechy boskie, jak nieomylność itd. Zastanawia mnie tylko, że z jednej strony moderacja wprowadza system donosicielstwa userów na siebie, co wiadomo, że prowadzi do wiekszego bagna niz przed tym systemem, z drugiej strony jak tutaj w kolko powtzracie forum może żyć bez bocznicy, a za przeproszeniem moderacja wpierdziela sie do wszystkiego, co jest na tej bocznicy pisane, czego już nie jestem w stanie zrozumieć, bo wiadomo, że prowadzi do tworzenia sie kółek adoracji miedzy moderatorami i donosicielami. No, ale widocznie tylko takie srodowisko potraficie wytworzyc i z niego jestescie dumni. No i nie ma wiekszych uchybień…

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

3 godziny temu, Marcinus napisał:

Jednak na moje pytanie nie odpowiedziałeś, więc ja napiszę, iż Putin jako wróg mojego kraju jakim jest RP, nie podlega na tym forum żadnej ochronie.

A co na to prawo?

2 godziny temu, Bobcat napisał:

Szkoda, że ten pusty śmiech Cię nie ogarniał za czasów V+A

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Teraz, szymon1977 napisał:

Szkoda, że ten pusty śmiech Cię nie ogarniał za czasów V+A

To byli najlepsi Moderatorzy w całej historii tego Forum.

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

A co na to prawo

Jesteś adwokatem Putina?

Prawo się wypowiedziało. Jest nakaz aresztowania. 

Godzinę temu, Bobcat napisał:

To byli najlepsi Moderatorzy w całej historii tego Forum

Jak pałą dostawali oponenci to pałujący byli cacy, a jak pałą dostajesz Ty to pałujący są be? Nie jesteś już maskotką cenzora, więc po prostu się przyzwyczaj, że bez wsparcia moderacji nic tutaj nie znaczysz i na szacunek zapracować musisz intelektem.

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Jesteś adwokatem Putina?

Prawo się wypowiedziało. Jest nakaz aresztowania. 

Sam robisz to, o co mnie posądzasz: (forumowe) prawo wypowiedziało się w sprawie "najlepszych", więc bronisz (forumowych) zbrodniarzy. BTW nakaz aresztowania nie znaczy, że wszystkie przepisy przestają działać, po "najlepszych" też nie można jeździć.

Edytowane przez szymon1977

Ps

Nakaz aresztowania Putina wydał ten sam MTK, który był mpcno krytykowane za nakaz aresztowania, na pewnego forumowego pupilka.

6 godzin temu, szymon1977 napisał:

Nie jesteś już maskotką cenzora,

I nigdy nie byłem. Za to Ty cały czas bardzo starasz się ale Ci nie wychodzi.

bronisz (forumowych) zbrodniarzy

Niepoważne.

na szacunek zapracować musisz intelektem.

Akurat to się nie liczy. Patrz przykład tych, którzy nie pamiętam kiedy umieścili merytoryczne argumenty, bowiem wszystko co piszą to są prymitywne odpyski i odszczekiwania się. 

54 minuty temu, Bobcat napisał:

Niepoważne.

A prawdziwe. Dokonania "najlepszych" zostały nagrodzone pozbawieniem ich uprawnień, wszystkie przyznane przez nich bany anulowane - bronisz forumowuch przestępców.

Patrz przykład tych, którzy nie pamiętam kiedy umieścili merytoryczne argumenty, bowiem wszystko co piszą to są prymitywne odpyski i odszczekiwania się. 

Doceniam samokrytykę.

I nigdy nie byłem.

"Złapią Cię za rękę - mów, że to nie Twoja ręka" ...i w sumie Ci przejedzie, bo ja nie będę dowodzić czegoś, co każdy wie jak wyglądało. Nie będę dyskutować z kimś, kto nie ma honoru być uczciwym: każdy to wie, że tęsknisz za czasami, gdy moderatorem był jak zomowiec, który pałował Twoich przeciwników, to wszystko.

Edytowane przez szymon1977

W dniu 27.02.2025 o 15:16, Espectro napisał:

Kultura w rozmowie z innym to coś, o czym zapominacie

No - niby prawda i zdarzyć się może.

Ale, trawestując klasyka: - "Gdy się ma taką sztukę przed sobą, trudno czasem zachować kulturę".

😀🤭

Powiem tylko od Siebie, że ktoś tu napisał, że najlepiej tu tylko czytać i jak najmniej pisać,to jest najlepsze wyjście,jak się jest zaprzyjaznionym z moderacją na priv,to można wszystko,ja napiszę - Cześć,witam wszystkich miło - wiecie co się stanie? Dostanę z 3 punkty karne za trolling lub spam,tak to tu wygląda,to jest mój drugi post w tym tygodniu 🙄 w sumie może i dobrze że tak jest, przynajmniej nerw nie tracę 🙂

W dniu 27.02.2025 o 20:05, Marcinus napisał:

jakiekolwiek chwalebne wpisy na temat tego osobnika będę usuwane a ich autorzy będą traktowani z całą surowością. 

Bardzo uprzejmie Panu Koledze Moderatorowi dziękuję.

(I przepraszam, że dopiero dziś i teraz. Praca i obowiązki).

Pozdrawiam.

26 minut temu, rafał50 napisał:

Powiem tylko od Siebie,

🤭🤣.

W dniu 27.02.2025 o 21:24, Bobcat napisał:

Chodzi oczywiście o Putina. Bardzo dobrze, tak trzymać. Zastanówmy się jednak nad pewnym innym aspektem sprawy.

Jednym ze strategicznych, długofalowych celów Rosji jest maksymalne osłabienie i docelowo rozwalenie Unii Europejskiej. Czy w związku z tym wpisy na Forum obrzucające Unię fekaliami, używające pod jej adresem najbardziej obelżywych epitetów nie powinny być traktowane równie surowo jako powielanie rosyjskiej propagandy?

Moderator był łaskaw napisać pod tą jakże celną uwaga, że „to nie ten wątek”. 
Który więc będzie właściwy do zwrócenia uwagi o prorosyjskiej i antyunijnej propagandzie zalewającej to forum? Dla kolegi pytam…

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.