Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Czy nowe projekty nie powinny być ocenione/przedyskutowane przed wprowadzeniem?

To może być dobry kierunek, tworzenie tego typu enklaw w rodzaju salonik. Bo chyba nic nie stoi na przeszkodzie aby założyć np.Spelunkę-miejsce do którego miałyby wstęp osoby, które chcą odreagować, wyżalić się, powyśmiewać to i owo. Co prawda jest Bocznica, ale to nie to samo.Liczy się przecież wyjątkowość, odrębność,takie poczucie bycia innym. Spelunka ze swoją specyfiką umożliwiającą bluzganie na prawo i lewo mogłaby okazać się strzałem w dychę ;) Oczywiście Spelunka nie byłaby widoczna dla reszty(...)..;)

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

No chyba że dostaną zaproszenie :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Znowu trochę analizy. Załóżmy że gdzieś mnie nie chcą. Są wtedy takie możliwości:

a. ja też tam nie chcę - problemu nie ma

b. powiedzmy że może bym chciał, wtedy:

b.1. ich strata - problemu nie ma, ignoruję takich głupich snobów

b.2. ich zysk - wtedy problem jest nie w nich tylko we mnie, i należałoby się zmienić albo zrezygnować

Audio jest dziedziną mało dramatyczną w tych kwestiach, bo jak nam zależy na tym żeby chcieli z nami rozmawiać, można się douczyć (merytoryki lub konwenansów). Prawdziwy problem to ma brzydka dziewczyna.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Znowu trochę analizy. Załóżmy że gdzieś mnie nie chcą.

Napiszcie w regulaminie, żeby każdy przystępujący do tego grona o tym wiedział, że w przyszłości mogą się pojawiać tematy do których forumowicz nie będzie miał dostępu.

Że są na tym forum grupy użytkowników gdzie go chcieć nie będą.

>> Ygrene,

Co w tym mocnego? Jeżeli ktoś odrzuca kandydaturę człowieka, który mógłby zmienić przedsięwzięcie zdecydowanie na plus, trudno nazwać taką postawę mądrością. Ja tu przedstawiłem rozumowanie na dość dużym poziomie ogólności.

Gość passer

(Konto usunięte)

A tak bardziej przyziemnie - to jak ja mam założyć swoją komórkę.

No chyba, że się kupuje, to przed pierwszym nie dam rady.

Dlaczego brak odpowiedzi?

Mój projekt to "stara szopa". Będą powstawały tam tematy z ogólnie pojętym audio-vintage. Wstęp tylko dla tych, którzy nie będą "pluli" na stare mikrofony, stare nagrania, stare płyty szelakowe, nagrania mono itd

Może coś udałoby się ocalić od zapomnienia. :)

Troche nam sie taki "Folwark zwierzęcy" na forum zrobił....

Cztery nogi dobrze, dwie nogi źle.

Cztery nogi dobrze, dwie nogi lepiej.

;)

"To co teraz, ha?"

Zostały przedyskutowane z wysoce zasłużoną elitą forum, wyrazicielami myśli ogółu. Oni wiedzą najlepiej co wszystkim potrzeba. Od tego jest elita.

oczywizda :)

ja tam uważam, że takie skryte działania powinny być tajne do samiego końca. takie bractwo "czarnej maskownicy", jak w horrorach.

a nie tak jak tu zrobiono - akcja zgniła marchewka, zupełnie bez nerwu...

ludzie z forum powinni pewnego dnia zacząć znikać bez wieści (zaszywając się w dobrze im znanej i przytulnej ale tez i dobrze ukrytej salonce)

stopniowe znikanie zaproszonych z forum byłoby przyczynkiem do ogłoszenia epidemii audiofilskiech ozdrowień, albo zaginięć

można być snuć domysły, wysyłać ekspedycje ratunkowe, szukać tropów....

niektórzy koledzy udali się wzorem poprzednich ekip - tym razem na emigrację wewnętrzną a nie foruma konkurencyjne

wystawili jednym słowem 4 litery do reszty.... i stworzyli sobie nową rzeczywistość

niech im tam słońce świeci cały czas.....

w oczy :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Chciałbym założyć swój własny.

De facto takim prywatnym salonikiem jest każdy założony przez Ciebie wątek, gdzie masz nieograniczone prawo banowania kogo tylko chcesz według sobie tylko znanych kryteriów.

Gość passer

(Konto usunięte)

De facto takim prywatnym salonikiem jest każdy założony przez Ciebie wątek, gdzie masz a nieograniczone prawo banowania kogo tylko chcesz według sobie tylko znanych kryteriów.

E tam, kto się zgodzi na wątek "stara szopa".

A do tego ta komisja weryfikacyjna - mniam. Jak szaleć, to na całego.

E tam, kto się zgodzi na wątek "stara szopa".

Ja-- i chętnie będę zaglądał!

po ``nocnych markach`` to jeden z lepszych pomysłów.

Forum jest prywatne. Właściciel decyduje o zasadach.

"fora prywatne – tworzone z myślą o z góry określonej grupie użytkowników i niedostępne dla osób postronnych."

To forum jest dostępne dla osób postronnych, więc nie można mu nadać statusu prywatnego jako całości.

Nie wiem czy zauważyłeś, ale zainteresowanie forumowiczów elitarnym salonikiem samoistnie wygasło

i pewnie nikt by do tematu nie wracał, gdyby nie cudowne namnażanie się w nim wpisów od rzekomo nowych uczestników

co jak się bardzo szybko okazało nie jest zgodne z prawdą, a rzeczone wpisy zostały tam przeniesione z innych zakładek.

I tylko o tym była dzisiaj od rana rozmowa, a nie o żadnej moderacji czy administracji. Było tak czy nie było?

Właśnie niby salonik taki aktywny tyle osób, a wpisy innych pożyczają nieładnie nieładnie. Skoro grupka sobie chce gadać to niech gada, ale bez podbierania innym wątków z forum.

Czy nowe projekty nie powinny być ocenione/przedyskutowane przed wprowadzeniem?

Dobre pytanie! Przecież wystarczyło zrobić prostą ankietę na forum taka zmiana wymaga przynajmniej powiadomienia wszystkich, a nie za plecami i po cichu.

Edytowane przez malikali

Zgniła marchewka, zupełnie bez nerwu :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Ubawiłem się po pachy, a nawet po szyję.

Dzięki, Sir cir.

Marnujesz się w tej robocie; fuchę u Kurskiego masz gwarantowaną.

Na marginesie: nos Ci nie rośnie ostatnio?:)

Ubawiłem się po pachy, a nawet po szyję.

Dzięki, Sir cir.

Marnujesz się w tej robocie; fuchę u Kurskiego masz gwarantowaną.

Na marginesie: nos Ci nie rośnie ostatnio?:)

nie sadziłem ze watek zamkniety i zablokowany podbija liczbe wpisów zakladki , myslałem ze licznik pokazuje jedynie aktywne watki - szczerze i tak watek zostawilem do sprzatania

tak jak pisałem cały problem jest odesłany do decyzji admina i to jest prawda bo sam wyslałem wiec juz mi nic nie urosnie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość passer

(Konto usunięte)

Szanowna Moderacjo.

Nie mogąc doczekać się na odpowiedź na b.proste pytanie ( choć "ogólne analizy" to jak z rękawa ) idę spać.

I proszę nie brać tego jako zarzut, spać chodzę codziennie.

Szanowna Moderacjo.

Nie mogąc doczekać się na odpowiedź na b.proste pytanie ( choć "ogólne analizy" to jak z rękawa ) idę spać.

I proszę nie brać tego jako zarzut, spać chodzę codziennie.

gdzie jest to pytanie ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Mój projekt to "stara szopa". Będą powstawały tam tematy z ogólnie pojętym audio-vintage. Wstęp tylko dla tych, którzy nie będą "pluli" na stare mikrofony, stare nagrania, stare płyty szelakowe, nagrania mono itd

Może coś udałoby się ocalić od zapomnienia. :)

A kto pluje na takie nagrania w zakładce "Muzyka"? Wystarczy założyć odpowiedni wątek w owej zakładce, a gdyby nawet ktoś pluł, to zgłosić celem usunięcia wpisów i zbanować.

Nie mnóżmy bytów ponad potrzeby.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Sprawa jest oczywista,powstanie Saloniku w obecnej formie jest JAWNYM ŁAMANIEM REGULAMINU!

Natomiast wypisywanie przez jednego z pomysłodawców,że on będzi sobie pisał gdzie popadnie i nikomu nic do tego,jest stanem umysłu i z tym najtrudniej coś zrobić.

Postulowałem już,że wszyscy salonowcy,wzorem oczywistej retorsji powinni być pozbawieni możliwości czytania i pisania każdego innego wątku po za salonem. No chyba,że uzyskają rekomendację np 30 innych forumowiczów. Hucpa i zwykłe zawłaszczenie forum,swój najgłębszy wymiar ma w fakcie,że niesalonowcy nie mogą nawet "dostąpić zaszczytu" czytania tamtych wątków a co za tym idzie obrony w sytuacji,gdzy jeden z drugom hajenowców,będzie miał ochotę nabluzgać jakiemuś nieborakowi. Pisanie do administracji można sobie wsadzić,gdzie tak kto uważa,ja czekam od soboty,mimo wysłania paru maili...

Skoro grupka sobie chce gadać to niech gada.

No to przeca napisane było wyraźnie, że to nie jest miejsce do gadania, tylko elitarna loża do leżenia i pachnienia.

wątek wyłącznie dla świadomie i odpowiedzialnie zaproszonych użytkowników, nie powstał dla nabijania postów

Nie ma w wątku Salonik wymogu zamieszczania postów.

I właśnie dlatego przerzucamy tam posty z innych wątków.

Wcale nie dlatego, żeby stwarzać pozory ...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Sprawa jest oczywista,powstanie Saloniku w obecnej formie jest JAWNYM ŁAMANIEM REGULAMINU!

Natomiast wypisywanie przez jednego z pomysłodawców,że on będzi sobie pisał gdzie popadnie i nikomu nic do tego,jest stanem umysłu i z tym najtrudniej coś zrobić.

Postulowałem już,że wszyscy salonowcy,wzorem oczywistej retorsji powinni być pozbawieni możliwości czytania i pisania każdego innego wątku po za salonem. No chyba,że uzyskają rekomendację np 30 innych forumowiczów. Hucpa i zwykłe zawłaszczenie forum,swój najgłębszy wymiar ma w fakcie,że niesalonowcy nie mogą nawet "dostąpić zaszczytu" czytania tamtych wątków a co za tym idzie obrony w sytuacji,gdzy jeden z drugom hajenowców,będzie miał ochotę nabluzgać jakiemuś nieborakowi. Pisanie do administracji można sobie wsadzić,gdzie tak kto uważa,ja czekam od soboty,mimo wysłania paru maili...

Paweł nic nie wskórasz. Segregacja została już usankcjonowana. Masz zatem białych i bambusów. Teraz administracja bierze wszystko na przetrzymanie, tak jak to zawsze miało tutaj miejsce. Do zwalczania niezadowolonych oddelegowano grupę moderatorów, którzy będą podważać sensowność pretensji, puszczać zgrabne kółka z dymu, do momentu, aż się zmęczysz.

Edytowane przez nosferartur

No to przeca napisane było wyraźnie, że to nie jest miejsce do gadania, tylko elitarna loża do leżenia i pachnienia.

Wiesz, jak zobaczyłem temat "Luźne audio gadki" pomyślałem że jednak coś tam gadajo, tylko że jakoś mi tak ten temat nie pasuje do "elity" tym bardziej, że miały być tylko merytoryczne wypowiedzi i poważne tematy...

Proponuję zakończyć dyskusję o SALONIKU, ponieważ zajmując się nim ponad miarę mimochodem dowartościowujemy jego członków, a oni myślą, że my jesteśmy sfrustrowani i zakompleksieni. Jak o nich zapomnimy to za jakiś czas sami powrócą na łono. jak marnotrawni synowie, bo nic tak nie napędza tego forum jak różne spory, często konstruktywne, a w saloniku jak już było powyżej "leżenie i pachnienie" czyli ogólnie nudy Panie, nudy...:)))

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Paweł nic nie wskórasz. Segregacja została już usankcjonowana. Masz zatem białych i bambusów. Teraz administracja bierze wszystko na przetrzymanie, tak jak to zawsze miało tutaj miejsce. Do zwalczania niezadowolonych oddelegowano grupę moderatorów, którzy będą podważać sensowność pretensji, puszczać zgrabne kółka z dymu, do momentu, aż się zmęczysz.

Masz sporo racji Arturze...dlatego ja salonowców banuję w swoich wątkach,odmawiając im w ten sposób tego same czego oni mnie. Pozostałych namawiam,aby zastanowili się jak chcą to rozwiązać w swoich wątkach. Mam też nadzieję,że nikomu nie przyjdzie do głowy machać mi w tym przypadku Regulaminem,który jest nagminnie łamany przez ideę powstania salonu w obecnej formie.

Edytowane przez Paweł Skurzewski

Panowie.

Poza Pawłem,który akurat był na posterunku,gdy było trzeba.

Gdzie byliście,gdy nagminnie był łamany regulamin i netykieta forum w zakładce hi end,gdzie były Wasze zgłoszenia,gdy klon,jeden z drugim rozwalał zakładkę?

Raczej siedzieliście przed kompem,i cieszyliście się,że jest "wesoło",i można się pośmiać.Może gdybyście wciskali przycisk ZGŁOŚ,moderacja z większym zaangażowaniem wzięłaby się do roboty.

Pretensje o Salonik miejcie tylko i wyłączcie do moderacji i administracji forum,że nie potrafiła,nie mogła,lub nie chciała umożliwić ludziom spokojnie rozmawiać,

tolerując trolling,wycieczki osobiste,i zakładanie kolejnych kont w jednym tylko celu.

Nie podoba mi się sposób załatwienia tej sprawy,i otwarcie oddzielnej zakładki,to tylko pokazało jak słaba jest moderacja,lub narzędzia na tym forum.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.