Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz tak nie będzie. Trzeba tylko starać się współpracować z nowymi moderatorami i dać im szansę, a nie ich osądzać zaocznie.

Nie ma nowych moderatoróow. Są starzy moderatorzy plus jeden nowy. Jak sądzisz, czy jeden nowy ma przewagę liczebną i siłę przebicia żeby zmienić stare przyzwyczajenia?

Pamiętać należy że całe grono "starych" moderatorów doskonale wiedziało o popełnianych nadużyciach, i tolerowało je bądź wręcz popierało.

Czy to brzmi optymistycznie?

Teraz tak nie będzie. Trzeba tylko starać się współpracować z nowymi moderatorami i dać im szansę, a nie ich osądzać zaocznie.

Jeśli nowy moderator, to nie zwykły user potrafiący ocenić posty pod kątem zgodności z Regulaminem, a kolejny wizjoner z misją uleczenia Forum, to współpraca nic nie da - piłeczka zostanie odbita przez tych, co z Forum uciekli.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

A którzy to nowi moderatorzy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nowym moderatorem, a starym użytkownikiem jest Plastik 1989. To stary użytkownik który sporo napisał i dał się forumowiczom poznać. Ja nawet miałem okazję poznać go osobiście, więc wiem kto to jest, i może mieć mój kredyt zaufania.

Drugim nowym moderatorem jest jakiś kstryjewski który zarejestrował się parę miesięcy temu, napisał dwa posty, nie dał się poznać, nie wiadomo kto to jest, może to równie dobrze być klon Vlada. Wobec powyższego nie może mieć mojego kredytu zaufania.

Reszta moderatorów to stara ekipa która widziała że źle się dzieje, widziała popełniane nadużycia uprawnień, ale nie reagowała na nie, a nawet mniej lub bardziej milcząco popierała. Wobec powyższego z mojej strony kredytu zaufania uzyskać nie mogą.

Administracjo, cztasz to? Wyciągnij wnioski. Dosyć rozwiązań połowicznych i pozornych. Zróbcie coś, by nowe otwarcie nie było tylko pustym frazesem, jak wszystkie wasze dotychczasowe poczynania. Zacznijcie w końcu pracować na zaufanie ze strony forumowiczów. Przemocą tego zaufania nie zdobędziecie.

wizjoner z misją

Tacy są najgorsi. Z człowiekiem ogarniętym misją nie da się dyskutować, nie da się negocjować, nie da się osiągnąć kompromisu. Jeżeli człowiek ogarnięty misjązostanie moderatorem na jakimś forum, to biada temu forum.

Ukryta Zawartość

To stary użytkownik który sporo napisał i dał się forumowiczom poznać.

Dał się poznać między innymi tym, że namawiał do atakowania nielubianego wątku klubowego, ale dlaczego namawiał, ponieważ sam był w nim zbanowany...Tak więc na jego "uraaaa" znalazło się grono "miernych ale wiernych" i zaczęło rozróbę...

Administracjo, cztasz to? Wyciągnij wnioski.

.

Tak administracjo, poszukaj kogoś zaufanego w dziale "Stereo";)

Kłamiesz hi-aro. Znowu.

To TY kłamiesz, te wpisy są ciągle widoczne.

@plastik1989 namawiał do atakowania klubu Fezz...

wielkie teorie spiskowe i ich wartosc realna

kstryjewski czyli moderator i domniemany klon Vlado w/g McGyvera to akurat admin audiostereo a nie pisze ? bo niby co jak zajmuje się informatyka na forum

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Pamiętaj o tym bo możesz się nieopatrznie podłożyć.

Grozisz mi.... :) Myślisz że Twój "kolega" w przemiłą mordką psa coś znajdzie w czeluściach widocznych tylko dla Moderacji, dziecinny jesteś.

Jestem w 100,1% odpowiedzialny za to co piszę.

kstryjewski czyli moderator i domniemany klon Vlado w/g McGyvera to akurat admin audiostereo a nie pisze ? bo niby co jak zajmuje się informatyka na forum

Po pierwsze, nie twierdziłem że kstryjewski to klon Vlada, twierdziłem jedynie że nie jest to wykluczone.

Po drugie, to co piszesz to cenna informacja, która świadczy o tym, że administracja waliła ściemę forumowiczom twierdząc że jest dwóch nowych moderatorów. Tymczasem z tego co piszesz wynika, że to nieprawda. Nowy moderator jest jeden tylko, a ów kstryjewski jest tylko klonem admina a nie żadnym nowym moderatorem. I jak tu wam uwać? No jak? No kurde, nie da się. Sami na to w pocie czoła pracujecie żeby wam nie ufać.

w/g McGyvera

To przecież nie jest pierwsze internetowe śledztwo, które przeprowadził. W jednym z poprzednich razem z "nagim królem" prześwietlali Ayona i jego deklarację działaności, że jak sklep w domu prywatnym... Ale wyszło jak zawsze, odkryli sklep internetowy:)

Użytkownik kontotymczasowe666 dnia 27.11.2018 - 23:45 napisał

A którzy to nowi moderatorzy?

Ukryta Zawartość

Nowym moderatorem

@McGyver, proszę Ciebie nie ośmieszaj się, sam wkleiłeś link to listy modów i administratorów, teraz twierdzisz, że "ktoś" cię okłamał...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez hi_aro

Grozisz mi.

Ja? Nie, a po co? Największym zagrożeniem dla ciebie są twoje własne wpisy które wciąż wiszą na forum i każdy może je przeczytać. To wystarczy, ja już nie muszę się wysilać.

Napisze tylko tyle: McGyver powinieneś być ostatni na Forum AS, który krytykuje i pomawia moderacje, i administracje.

O innych osobach nie wspomnę!

I piszę Ci to w twarz moderator "stary" (co jest brednią), który przyczynił się do tego, że wróciłeś na Forum.

To dzięki moderatorom - tym "starym" i Administracji - jesteś tu, gdzie jesteś! Nie dzięki "nowemu" moderatorowi!

Plastik pojawił się po Twoim przywróceniu na Forum - tak więc nie miał ŻADNEGO wpływu na Twój powrót!

O nadużyciach moderacji aż nie będę nawet pisał więcej, po Waść piszesz kłamstwa jakich mało.

Twoje prywatne animozje z jednym z moderatorów NIE MIAŁY I NIE MAJĄ nic wspólnego z Administracją i moderacją!

Nikt z nas nie przyłożył palca do Twojej personalnej sprzeczki z drugą osobą i nikt nie wspierał żadnej ze stron konfliktu!

Ani moderatorzy, ani Administracja nie miały udziału w Twojej prywatnej wojnie z FORUMOWICZEM, który pełnił tutaj funkcję moderatora!

I jeśli dalej będziesz pomawiał inne osoby z moderacji i Administarcji, oraz walił takie posty ad personam gdzie popadnie - to tak jak nie ma świętych krów wśród moderatorów - tak nie ma wsród forumowiczów i skończysz tam, skąd wróciłeś.

I nie jest to atak na Ciebie, a przypomnienie Ci, że w tym temacie urzadziłeś sobie chamską strzelnicę, na której strzelasz w każdego wedle woli.

Jeszcze kilka dni temu z Twojej strony padały słowa o zrozumieniu i podziękowania za powrót, dziś w beszczelny sposób bijesz w moderację i Administrację!

Mam wrażenie, że pomylilismy się wszyscy z pewnymi decyzjami odnosnie Twojej osoby!

Może więcej pokory, bo Forum AS nie jest Twoim prywatnym folwarkiem?!

A skoro wróciłeś tutaj, to powrót był ustalany i konsultowany wśród Adminów i mod'ów, więc jesteś tutaj za ich wspólnym przyzwoleniem!

I By było jasne - nawet Włodek nie oponował za Twoim powrotem - jeśli juz Panie Szanowny chcesz wiedzieć - powstrzymał się od wyrażania swojego zdania i zostawił to w decyzji oraz mocy Administracji!

Więc albo skończysz kłamać i judzić, albo kolejnym razem sam wniosę o usunięcie Cię z Forum i podpisze się pod tym publicznie - że wyleciałeś na moja prośbę!

Rozumiem wszystko, ale nie chamstwo i bezpardonowe oczernianie wszystkich, bo po kilku dniach po powrocie nagle Szanownemu Panu coś nie pasuje i próbuje dokonywac rewolucji?!

Zastanów się nad kolejnymi wpisami pod adresem Administracji moderacji, bo kolejnych pomówień i kłamstw nikt tutaj tolerowac nie będzie!

Ani ja, ani Cir, ani żaden inny moderator czy Admin nie był w żaden sposób wciągnięty w Twoje prywatne wojenki z Włodkiem.

To była Twoja sprawa i została wyjaśniona jak widac na Twoją korzyść, bo wróciłeś na Forum.,

Czego jeszcze oczekujesz? Czerwonego dywanu i kieliszka z szampanem powitalnym?

I uważam ze swojej strony temat ten zamknięty! Kolejne takie "akcje" prowokacyjne z Twoje strony i będziesz miał powód by uznac mnie za "złego" moderatora.

.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Okazało się że w siedzibie Ayona nie mieści się żaden producent, a jedynie sklep internetowy handlujący wyrobami chińskiej fabryki brandowanymi marką Ayon.

Nawet nie potrafiliście tych danych przeanalizować, przetłumaczyć ze strony urzędu zgłoszenia. Ja Tobie to wskazałem, po czym Twoje śledztwo zamilkło.

Ale sza...

Ja @vlado lubiłem, pomimo że dostałem sporo punktów od niego. Miał kręgosłup, którego jak widać wielu brakuje.

I tak na koniec:

Żegnamy z tematu Szanownego McGyver'a. To po pierwsze.

Po drugie - to nie Twój prywatny folwark. To, że nie dasz czy dasz "kredytu zaufania" wobec moderacji ma najmniejsze znaczenie w wymiarze całego Forum. Twoja działalność tutaj to albo deale i interesiki, albo bicie w tych wszystkich, którzy Ci przeszkadzają na Forum w biznesie i utrzymywaniu statusu nietykalnego.

Jesteś tutaj na Forum AS za ZGODĄ ADMINISTRACJI i w oparciu o poparcie moderacji, nie dlatego "bo ja McGyver tak chcę i już".

O straszeniu telefonami do Właściciela nawet nie rozpisuje się, bo są ŻAŁOSNE.

Punkty Szanowny panie i ban w temacie! Wystarczy wyzywania innych forumowiczów od kłamców i ataku na moderację i Administrację!

Dosyć szczucia wzajemnego, bo wróciłeś i po kilku dniach poczułeś się nietykalny!

I dla jasności sprawy, Twoje słowa: "że administracja waliła ściemę forumowiczom" z jednego z powyższych postów są dowodem na Twoje zakłamanie. Tak, w składzie "nowej" moderacji jest więcej niż jeden moderator.

I na pewno nie będzie tak, że jakbyś chciał -staniesz się nietykalny na Forum AS. bo do tego chciałbyś doprowadzić.

I jeśli dalej będziesz łamał Regulamin Forum AudioStereo - nie będę miał żadnych skrupułów, by stosowac się do jego zapisów - upominając Cię wszędzie tam, gdzie złamiesz Regulamin.

Nie patrząc nawet na to, że byłem tym moderatorem, ktory był za przywróceniem Twojej osoby na Forum.

Nie jesteś tutaj Wać Pan nietykalny i to bolało Cię w relacjach z Włodkiem. To, że miał czelnośc powiedzieć Ci to wprost.

To zabolało i spowodowało wojenkę personalną. Winą Włodka było to, że dał się w to wciągnąc i poszedł niepotrzebnie "na skróty".

Mnie do tego nie zmusisz, bym poszedł na skróty, ja z przyjemnością i zgodnie z Regulaminem pokaże Ci, że KAŻDY NA FORUM jest równy wobec Regulaminu - łacznie z moderatorem.

I jeszcze na koniec - Twoje straszenie zrzutami z ekranu panelu moderacyjnego wskazują wprost, że toczysz jakąś wojnę z Forum i osobami tutaj działajacymi na rzecz tego miejsca. I samo to dyskwalifikuje Cię z dalszego życia Forum.

Tak więc zycze powodzenia w jutrzejszym telefonie do Właściciela! Ja z przyjemnością podejmę sie dyskusji na Twoj temat.

Tyle w tym temacie - definitywnie na temat Twojego postępowania na Forum!

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Nihil novi - i to by było na tyle w tych całych uzdrawiających się podbudowach tego Forum...

P.S. Dawid Skrzypczak - przypominam o moim PW z dnia 26.10.2016 wysłanym do Ciebie wraz z kilkoma podpowiedziami co do funkcjonowania Forum. Gdyby okazało się, że nie posiadasz ówczesnej korespondencji ze mną napisz do mnie, chętnie ją przytoczę / bądź kontynuuję wedle życzenia.

Wszak już dwa lata temu tam obiecywałeś mi zmiany - zapowiadając "świeży start". Jak widać nic nie zmieniło się od tego czasu na łamach Forum...

Jeżeli to Forum ma się szybko i jak najmniej boleśnie uzdrowić, to w tej chwili jest czas na odcięcie pępowiny. Czasem trzeba spalić kilka mostów więcej niż nakazuje logika - Wasz ruch...

Edytowane przez tomekkk1

Pamiętać należy że całe grono "starych" moderatorów doskonale wiedziało o popełnianych nadużyciach, i tolerowało je bądź wręcz popierało.

Czy to brzmi optymistycznie?

To akurat mnie nie dziwi. Normalnym jest fakt, że władza z jednej frakcji (czyt. Moderatorzy) do swojego gniazda sr** nie będzie.

Żeby coś zmienić trzeba wymienić całą frakcję.

Nihil novi - i to by było na tyle w tych całych uzdrawiających się podbudowach tego Forum...

A co niby miałoby wnieść Wasze wzajemne obsrywanie się? Moderator, który nadużywał Regulaminu odszedł, to teraz będzie nadużywanie Regulaminu przez zwykłych Userów? Nie można było po prostu zacząć pisać zgodnie z Regulaminem w postach tematycznych i obserwować, czy nie dzieje się coś złego? Jak się czyta takie kwiatki jak publiczne wypominanie jakichś zdarzeń z Katowic, to... błeee... Z tego co widzę, to nadal nad funkcjonowaniem Forum ciążyć będą Wasze pozaforumowe problemy. Miejmy nadzieję, że za Wasze problemy tym razem nie będą obrywać zwykli Userzy.

• Administratorzy

Tere fere. Sam zostałem zbanowany samowolnie przez jednego moderatora, który nikogo się o to nie pytał, a ponadto ponakładał wszelkie dostępne mu blokady. A administracja nijak nie zareagowała na to oczywiste i jaskrawe nadużycie uprawnień moderatorskich.

Jeżeli nie zostanie wprowadzony nadzór nad poczynaniami moderacji prowadzony na bieżąco, a moderatorzy nadal będą się czuli bezkarni, to co i rusz któryś z nich będzie się dopuszczał nadużycia uprawnień, a gdy się przekona że uchodzi mu to płazem, będzie to robił coraz częściej i częściej. Taka prawda.

To nie jest do końca prawda. Napisałeś do nas maila i blokada została zdjęta. Nie jesteśmy w stanie nadzorować wszystkich użytkowników na bieżąco. Odwołania jednak są sprawdzane i Twoje zostało uwzględnione, więc bądź proszę uczciwy w tym względzie.

Nie zgodzę się z tym

Nie potrzeba żadnego nowego silnika po to, żeby moderator miał odwagę podpisać się pod nałożoną przez siebie karą.

Oczywiście, że w obecnym da się zrobić, tylko nie ma sensu rozwijania dwóch silników jednocześnie. Starego już nie dotykamy. Za kilka dni mam nadzieję uda się uruchomić nowy i tam będziemy realizować kolejne rzeczy.

Jest kilka, czy nawet kilkanaście osób spełniające te wszystkie wymogi, wystarczy prześledzić kilka wątków w zakładce "Stereo".

Jakieś konkretne propozycje? Rekrutacja jest otwarta.

Kstryjewski to nasz pracownik i admin i nie jest klonem vlado. Podpisał się z nazwiska, ale widać nawet to nie przeszkadza tworzyć różnych teorii. Moderatorów nowych jest więcej - słabo przeanalizowaliście coś tę listę. Stencha widzieli?

P.S. Dawid Skrzypczak - przypominam o moim PW z dnia 26.10.2016 wysłanym do Ciebie wraz z kilkoma podpowiedziami co do funkcjonowania Forum. Gdyby okazało się, że nie posiadasz ówczesnej korespondencji ze mną napisz do mnie, chętnie ją przytoczę / bądź kontynuuję wedle życzenia.

Wszak już dwa lata temu tam obiecywałeś mi zmiany - zapowiadając "świeży start". Jak widać nic nie zmieniło się od tego czasu na łamach Forum...

Jeżeli to Forum ma się szybko i jak najmniej boleśnie uzdrowić, to w tej chwili jest czas na odcięcie pępowiny. Czasem trzeba spalić kilka mostów więcej niż nakazuje logika - Wasz ruch...

Mam milion wiadomości, podeślij proszę, to wyskoczy na górze, łatwiej będzie odnaleźć.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

- @porlick

- @przemak

- @Lech36

pomimo różnych animozji, różnych poglądów cechują ich conajmniej przyzwoite standardy. Poziom wiedzy technicznej również ponad standardowy "+/-".

Oczywiście nie wiem czy się zgodzą jak również nie wiedzą o tej nominacji. To jest propozycja tak na szybko, znalazło by się jeszcze kilku.

...słabo przeanalizowaliście coś tę listę.

A może by tak oficjalne info: kto został, kto odszedł, kto przybył.

Ja - w przeciwieństwie do innych kandydatów mój brak wiedzy we wszelkich tematach gwarantuje bezinteresowność :-)

Ja - w przeciwieństwie do innych kandydatów mój brak wiedzy we wszelkich tematach gwarantuje bezinteresowność :-)

Powiedziałbym jednak, że przejawiasz za duży poziom samoświadomości, co nie zawsze musi być mile widziane na ścieżce kariery i awansu :)

Edytowane przez Roxy

Popieram Lecha pomimo twardych poglądów jest to ostoja spokoju choć wiem, że to stanowisko jest bardzo niewdzięczne i niewielu będzie chętnych.

• Administratorzy

A może by tak oficjalne info: kto został, kto odszedł, kto przybył

Lista jest na bieżąco aktualizowana.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Oczywiście, że w obecnym da się zrobić, tylko nie ma sensu rozwijania dwóch silników jednocześnie. Starego już nie dotykamy. Za kilka dni mam nadzieję uda się uruchomić nowy i tam będziemy realizować kolejne rzeczy.

Dziękuję za odpowiedź.

Czekam w takim razie cierpliwie na nowy silnik.

- @porlick

- @przemak

- @Lech36

A moim zdaniem z tych trzech - tylko Przemak.Tylko czy on ma czas?

Pozostali mimo posiadania niezaprzeczalnej wiedzy technicznej są zbyt tendencyjni w swoich poglądach i mało otwarci na poglądy innych.

Ale z pewnością mają więcej wolnego czasu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.