Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że technicznie wykonalne, żeby ilosć lat zmieniała sie wraz z upływem czasu 🙂

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
47 minut temu, soundchaser napisał:

Może sprawa mało ważna, tym niemniej zgłaszam - w zakładce Muzyka jest taki wątek: 

Franek Zappa - już 10 lat bez Frania... 

Może by zmienić tytuł, który brzmi teraz śmiesznie, bo Zappa nie żyje już prawie 30 lat?
Autor wątku nieaktywny od 2016 roku.
Proponuję tytuł: Franek Zappa - już tyle lat bez Frania...
Kosmetyczna zmiana, a wygląda to dużo lepiej moim zdaniem.

@Marcinus dasz radę ?

25 minut temu, szymon1977 napisał:

Myślę, że technicznie wykonalne, żeby ilosć lat zmieniała sie wraz z upływem czasu 🙂

Na to wychodzi.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Moderatorzy
11 godzin temu, soundchaser napisał:

Może sprawa mało ważna, tym niemniej zgłaszam - w zakładce Muzyka jest taki wątek: 

Franek Zappa - już 10 lat bez Frania... 

Może by zmienić tytuł, który brzmi teraz śmiesznie, bo Zappa nie żyje już prawie 30 lat?
Autor wątku nieaktywny od 2016 roku.
Proponuję tytuł: Franek Zappa - już tyle lat bez Frania...
Kosmetyczna zmiana, a wygląda to dużo lepiej moim zdaniem.

Zmienione.

Poprosimy o wydzielenie z wątku i utworzenie nowego wszystkich wpisów od

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proponuję tytuł "REW pierwsze kroki"

TAG-i: REW, Umik-1, DSP, cyfrowa korekcja akustyki .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• Administratorzy
6 minut temu, szymon1977 napisał:

Poprosimy o wydzielenie z wątku i utworzenie nowego wszystkich wpisów od

https://www.audiostereo.pl/topic/158277-monitory-studyjne-vs-hi-fi/page/3/#comment-5689494

Proponuję tytuł "REW pierwsze kroki"

TAG-i: REW, Umik-1, DSP, cyfrowa korekcja akustyki .

Od tego wpisu do końca ? 

Tak myślę, choć może coś trzeba będzie wrócić do pierwotnego.

• Administratorzy
4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Tak myślę, choć może coś trzeba będzie wrócić do pierwotnego.

Czyli klasyka. Na Pana odpowiedzialność to robię. 🙂 

• Administratorzy

Zapraszamy do nowego konkursu. Do wygrania gramofon i płyty!

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

W zakładce o wojnie na Ukrainie pojawiła się reakcja ( emoticon ) z nickiem putin ( pisanym po rosyjsku ). Z informacji o nim wynika ,że jest zarejestrowany od 2018r. Bez żadnych wpisów. Uśpiony się obudził ?

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
  • Moderatorzy
33 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

W zakładce o wojnie na Ukrainie pojawiła się reakcja ( emoticon ) z nickiem putin ( pisanym po rosyjsku ). Z informacji o nim wynika ,że jest zarejestrowany od 2018r. Bez żadnych wpisów. Uśpiony się obudził ?

Dzięki za info. Ten użytkownik poza klikaniem w emoticony, nie wykazuje się żadna aktywnością. 

Z dużym prawdopodobieństwem jest to stary "znajomy".

Będziemy obserwować.

Nigdy bym się nie domyślił, że zdanie:

"Reklama dźwignią handlu"

może być uznane za trolling 😄

To jest już mania. Mania, polegająca na tym, że wszystko co mogłoby urazić imć Elberotha i spółkę, jest skrzętnie likwidowane w ciągu 15 sekund. To już nawet nie jest śmieszne.

Druga sprawa.

W zakładce hi-end założyłem wątek, będący odpowiedzią na pewien wpis, w którym autor twierdził, że:

"W zakładce HiEnd pisują ludzie, którzy mają podstawówkę w dziedzinie audio już dawno skończoną"

Napisałem, że nie ma czegoś takiego jak podstawówka w audio i że nie ma też żadnych wyższych stopni.

Teraz widzę, że wątek został zniknięty. A inne wątki, w których aż roi się od bzdur przeczących zdrowemu rozsądkowi i fizyce egzystują nadal.

Jeśli zatem w zakładce hi-end mogą pisać osoby, których wiadomości, dotyczące fizyki i techniki są poniżej poziomu podstawówki, to czy zwrócenie na to uwagi jest obraźliwe? A wprowadzanie innych w błąd jest chwalebne?

😄

Bo jak można potraktować stwierdzenie:

"No bo trzeba w końcu odejść od fizyki Maxwellowskiej która jest kulą u nogi audio"

Wygłosiła je osoba, która nie rozumie transformaty Fouriera, a co dopiero mówić o układach cząstkowych równań różniczkowych. To ta sama osoba, która "wynalazła" podkładkę pod kabel z kocim żwirkiem oraz kabel zasilający "odzyskujący" energię.

Wydawało mi się, że średniowiecze mamy już za sobą. Myliłem się.

Edytowane przez bum1234

>bum, daj spokój.

Węgla nie ma, dziki chrust zbierają na zimę po wsiach i miastach a Ty ciągle walczysz z hajendem?

• Moderatorzy
3 minuty temu, bum1234 napisał:

Jeśli zatem w zakładce hi-end mogą pisać osoby, których wiadomości, dotyczące fizyki i techniki są poniżej poziomu podstawówki, to czy zwrócenie na to uwagi jest obraźliwe?

🙂 nie znam tych wpisów ni wątków ale w pełni wierzę w słuszność moderacji , która zamknęła wątek.

Co do Twojego stanowiska wobec znajomości fizyki i techniki to to jest forum muzyczne a nie techniczne więc ta wiedza nie jest wymagana, zwłaszcza, żę regulamin AS tego nie wymaga. Tu nie jest wymagane żadne świadectwo. Pozdrawiam 🙂

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

5 minut temu, bum1234 napisał:

To jest już mania. Mania, polegająca na tym, że wszystko co mogłoby urazić imć Elberotha i spółkę, jest skrzętnie likwidowane w ciągu 15 sekund. To już nawet nie jest śmieszne.

komercyjne forum prowadzi marketing dla firmy Elberotha

zejdz na ziemie i przestan trollowac gdzie sie da

8 minut temu, bum1234 napisał:

Jeśli zatem w zakładce hi-end mogą pisać osoby, których wiadomości, dotyczące fizyki i techniki są poniżej poziomu podstawówki, to czy zwrócenie na to uwagi jest obraźliwe? A wprowadzanie innych w błąd jest chwalebne?

a jakim cudem twoje zbanowane konto moze byc aktywne ?

same cuda

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

51 minutes ago, stench said:

🙂 nie znam tych wpisów ni wątków ale w pełni wierzę w słuszność moderacji , która zamknęła wątek.

Widzę, że mamy nową sektę religijną.

52 minutes ago, stench said:

to to jest forum muzyczne a nie techniczne więc ta wiedza nie jest wymagana, zwłaszcza, żę regulamin AS tego nie wymaga. Tu nie jest wymagane żadne świadectwo. Pozdrawiam 🙂

To nie jest forum muzyczne. To jest forum o sprzęcie audio. Sprzęt audio to technika. A może sądzisz inaczej?

Świadectwo nie jest wymagane, bzdurzyć oczywiście każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej.

Jednak korygowanie oczywistych błędów nie powinno być tępione 😄

54 minutes ago, cir said:

komercyjne forum prowadzi marketing dla firmy Elberotha

Przecież to jest oczywiste od samego początku. Nikt temu nie przeczy.

Ale w czym zdanie "reklama dźwignią handlu" przeszkadza w tym marketingu?

Przecież to tylko stwierdzenie oczywistego, jak się okazuje faktu 🙂

55 minutes ago, cir said:

a jakim cudem twoje zbanowane konto moze byc aktywne ?

same cuda

Nie ma żadnych cudów. Konto nie jest zbanowane, bo ktoś wreszcie doszedł do wniosku, że zabawa w ciuciubabkę jest bezsensowna.

• Administratorzy
Teraz, caleb66 napisał:

W moim przypadku kropka była już trollingiem a byli i tacy co twierdzili że to prowokacja.

tak jak gwiazdki które nic nie oznaczają.

Proszę nie udawać niewiniątka i zawsze twierdzić zę to moderacja jest zła i niedobra oraz że dała komuś po łapkach. 

1 hour ago, jar1 said:

>bum, daj spokój.

Węgla nie ma, dziki chrust zbierają na zimę po wsiach i miastach a Ty ciągle walczysz z hajendem?

To przestańmy pisać we wszystkich zakładkach i zajmijmy się tylko tym. 

O to ci chodzi?

• Administratorzy
1 minutę temu, caleb66 napisał:

W moim przypadku kropka była już trollingiem a byli i tacy co twierdzili że to prowokacja.

Jaką kropke ? image.png

@caleb66 ban za trollowanie tutaj.

3 godziny temu, bum1234 napisał:

To nie jest forum muzyczne. To jest forum o sprzęcie audio. Sprzęt audio to technika. A może sądzisz inaczej?

Świadectwo nie jest wymagane, bzdurzyć oczywiście każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej.

Jednak korygowanie oczywistych błędów nie powinno być tępione 😄

Jak ktoś jest uznany za audiofila, to korygowanie jego błędu uznane być może za "troling antyaudiofilski". Uważać trzeba 

Edytowane przez szymon1977

Dalej w edytorze jest kretyński błąd który powoduje przywrócenie poprzedniej zawartości w sytuacji gdy w cytowanej zawartości kasuje się mordkę.

Cytuję i kasuję część nieistotna w której jest emoticon. piszę i piszę, daje "zapisz" i trzask, moje pisanie szlag trafia, widać tylko oryginalny cytat bez edycji i bez mojego wpisu.

Jestem Europejczykiem.

Czemu często u mnie (Chrome) nie działają emotikony? Klikam na ikonkę i nic...nie otwiera się. A może to zależy od wątku? Bo w jednym otwiera się paleta ikon, a w innym nie.

W dniu 15.10.2022 o 20:28, bum1234 napisał:

Nigdy bym się nie domyślił, że zdanie:

"Reklama dźwignią handlu"

może być uznane za trolling 😄

Udowodnij - podaj konkrety, jak ten wpis przysparza korzyści finansowych. Cyfry, liczby, procenty.
Nie potrafisz? Nie pisz trywializmów i haseł, których by się nie powstydził producent okablowania audio 🙂

Przypomnę, że do Forum ma darmowy pokój na AS. A co ma od Ciebie to Forum?

Jak ktoś nie wierzy w boga, nie włazi do kościoła. Nie wierzysz w kable - ...słuchaj bezprzewodowo.
Ban w tamtym wątku UZASADNIONY. Sam Twój wpis zgłosiłem 🙂

10 minut temu, Wuelem napisał:

Jak ktoś nie wierzy w boga, nie włazi do kościoła. Nie wierzysz w kable - ...słuchaj bezprzewodowo.

Świetny przykład.
Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś wlazł do kościoła z wykrzykiwaniem: NIE MA BOGA!.
Od razu wyprowadzili by go i zakaz wstępu na wieki wieków amen.

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Świetny przykład.

Tylko, że forum to nie jest kościół. Tu się nie włazi wykrzykując herezje, a korzysta z wolności wypowiedzi. 

Edytowane przez szymon1977

9 hours ago, Wuelem said:

Udowodnij - podaj konkrety, jak ten wpis przysparza korzyści finansowych. Cyfry, liczby, procenty.
Nie potrafisz? Nie pisz trywializmów i haseł, których by się nie powstydził producent okablowania audio 🙂

Przypomnę, że do Forum ma darmowy pokój na AS. A co ma od Ciebie to Forum?

Ban w tamtym wątku UZASADNIONY. Sam Twój wpis zgłosiłem 🙂

Ślicznie dziękuję. Gratuluję wspaniałego poczucia humoru.

Nie rozumiem zuełnie dlaczego zabawę traktuje się w sposób śmiertelnie poważny 😄

5 godzin temu, bum1234 napisał:

zabawę

Zabawiaj innych - wtedy będzie dla wszystkich dobra zabawa.
A nie jak teraz - pojawiasz się i prawie wszyscy chcą wyjść "na papierosa".

A ja akurat nie palę...

Sądzisz, że po twoich wejściach jest inaczej?

Zwłaszcza jeśli są takie jak te ostatnie tutaj?

😄

21 godzin temu, szymon1977 napisał:

Tylko, że forum to nie jest kościół. Tu się nie włazi wykrzykując herezje, a korzysta z wolności wypowiedzi. 

Wszystko się zgadza, tylko "nie" wyrzuć. 😉

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.