Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 8-9.11.2014

NE5532

Rekomendowane odpowiedzi

Hi-end w samochodzie

Jaguar, Porsche, Mercedes, Range Rover, Pagani - to tylko niektóre marki luksusowych samochodów, które od niedawna wyposażone są w hi-endowe systemy audio.

Wzorem wystawy Hi-End w Monachium, postanowiliśmy przybliżyć odwiedzającym Audio Show i tę grupę produktów. Na wystawie zobaczymy nie jeden, nie dwa, ale aż cztery takie auta ! Oczywiście, tradycyjnie dla Audio Show, prezentowane auta będzie można nie tylko zobaczyć, ale również wygodnie w nich usiąść i posłuchać muzyki !

W Hotelu Radisson Blu Sobieski zobaczymy najnowszego Jaguara XF, wyposażonego w system brytyjskiej firmy Meridian. Przed Hotelem Bristol zaprezentowane zostaną Jaguar i Range Rover wyposażone w system Meridian oraz najnowszy Mercedes S500 z systemem Burmestera.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-579-0-64796100-1415236983_thumb.jpg

post-579-0-53114100-1415236992_thumb.jpg

post-579-0-61632400-1415236999_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wow! Super. Merc z Burmesterem w środku(są 2 opcje Burmestera do wyboru) to piękna rzecz. Zamawiając nowy samochód, Mercedes do tej pory oferował sprzęt podstawowy, który był słabiutki i nieco lepszy Harman Kardon, który też okazał się słaby. Miałem okazję pośmigać CL500 z tym Harmanem i samochód ok, ale sprzęt słaby. Chyba wyciągnęli wnioski mając przecież lepsze firmy po sąsiedzku. Co prawda dopłata za tą lepszą wersje Burmestera to np w S-klasie 30 tys, ale przy cenie samochodu ok 600 tys.i cenach domowego audio i do zaakceptowania. Pytanie jak to gra? Posłuchasz?

Pytanie jak to gra?

Jeśli będzie to ten sam system, co w Monachium, a prawdopodobnie tak (ok. bodajże 32 przetworników), to wg mnie gra to świetnie (naturalnie jak na auto i specyfikę akustyki auta). Wszystko też zależy od ustawień charakteru dźwięki, a te różnią się diametralnie. 30k PLN to faktycznie nie jest dużo zważywszy na samą markę Burmestera.

Zapraszam wszystkich serdecznie na prezentację Pure Power PC na Audio Show 2014

Razem z firmą Studio 16Hz, producentem znakomitych kolumn Minas Anor, firmą StelAudio, producentem lampowego DAC, przygotowaliśmy prezentację systemu, który zadowoli gusta nawet najbardziej wybrednych audiofili. Zaprezentujemy, modne obecnie, "granie z plików". Źródłem muzyki będzie serwer muzyczny Pure Power PC z systemem Daphile. Przy dobrej kawie i znakomitej muzyce będziemy mogli porozmawiać o przyszłości źródeł muzyki. Spróbujemy odpowiedzieć na pytanie czy płyta CD już umarła czy sprzedaż tego typu nośnika ma tylko chwilową zadyszkę. Porównamy granie z plików z CD oraz różne DACi. Zapowiada się prawdziwa audiofilska uczta !

Serdecznie zapraszam do pokoju 715 w Hotelu Sobieski!

Do miejsca gdzie muzyka jest pasją.

Odwiedź nas na www.ppaudio.pl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Oczywiście, tradycyjnie dla Audio Show, prezentowane auta będzie można nie tylko zobaczyć, ale również wygodnie w nich usiąść i posłuchać muzyki !

Sugeruję wpuszczanie do środka tylko klientów w krawatach. Klient w krawacie zwykle używa wody kolońskiej i mydła podczas porannych ablucji.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Odwiedź nas na www.ppaudio.pl

Z tekstu na w/w stronie:

"wyjście coaxial z separacją galwaniczną oraz"

Czym się rózni to separowane galwanicznie wyjście od coaxa z karkty M-Audio 9624 za trzy stówki?

M-Audio też ma transformatorek przy wyjściu coax.

Tak samo jak dziesiątki innych kart do home recordingu.

Przezroczysty dyfuzor, linia transmisyjna opóźniająca odbicia i światło nastrojowe w jednym.

Przyjdź, zobacz i posłuchaj jak działa - Sobieski pokój 430.

Do zobaczenia i posłuchania będzie również nowa seria tanich dyfuzorów z bardzo twardego styropianu.

Ukryta Zawartość

post-30067-0-46041800-1415301911_thumb.jpg

post-30067-0-34974400-1415301928_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

Grandy już w Hotelu :)

Na noc pograją z Cyrusem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

<br />Czym się rózni to separowane galwanicznie wyjście od coaxa z karkty M-Audio 9624 za trzy stówki?<br />

Tym, że izolacja jest zrealizowana na układzie ADUM3160.

rochu - ja nie odkrywam Ameryki ... wagę zasilania już dawno docenił NAIM ;-)

Po prostu oferuję rozwiązanie, które GRA. Może nie Tobie ale innym na pewno.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Grandy już w Hotelu :)

Na noc pograją z Cyrusem.

Żeby się nie okazało, że nie warto zmienić na Naima ;-))

przepraszam ale gdzie będzie można przybliżyć sobie produkty Audioquest ???

W sklepach AudioKlanu, który na AS tradycyjnie się nie wystawia.

>>Na czym zatem zrealizowałeś izolację wyjścia coax?

Wyjście coax to konwerter USB/SPDIF ...

Przecież nie wyciągałbym wyjścia COAX z płyty głównej PC ...

To byłoby samobójstwo jakościowe ...

Czasami jestes za bardzo przemadrzaly. Wiecej pokory ...

Do wszystkich odwiedzających AS uprzejma prośba (pewnie nie tylko moja), no offence, o odpowiednie zadbanie o aspekty higieny osobistej przed wejściem na imprezę (dla niewtajemniczonych zapodanie w użycie takich rzeczy jak: czysta woda, mydło, antyperpisrant, pasta i szczoteczką do zębów etc.). Żeby i Wam i Nam zwiedzało się przynajmniej oraz bez zbędnego "zapaszku" :). Dziękuję.

Do wszystkich odwiedzających AS uprzejma prośba (pewnie nie tylko moja), no offence, o odpowiednie zadbanie o aspekty higieny osobistej przed wejściem na imprezę (dla niewtajemniczonych zapodanie w użycie takich rzeczy jak: czysta woda, mydło, antyperpisrant, pasta i szczoteczką do zębów etc.). Żeby i Wam i Nam zwiedzało się przynajmniej oraz bez zbędnego "zapaszku" :). Dziękuję.

To nie żart, kolega ma rację. Od kilku lat jestem na AS i co roku praktycznie to samo, jak nie zapocenie i ogólnie fetor w pokojach, że się odechciewa wejść to ktoś się rozluźni i ... nie jeden raz byłem świadkiem, że panowie prezentujący musieli wypraszać gości i wietrzyć pokój... Dramat.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

"nie jeden raz byłem świadkiem, że panowie prezentujący musieli wypraszać gości i wietrzyć pokój... "

A, jeżeli chodzi o prezentujących... to pełna zgoda. Musieli.

Tylko te Wasze apele są po prostu "nie na miejscu".

Proponuję, niech każdy pilnuje siebie. Szczególnie, na 12 godzin przed otwarciem.

Idę na wystawę "słuchać" i proszę nie zabierać mi tej przyjemności.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.