Skocz do zawartości
IGNORED

Siatkówka - zakodowanie czy nieodkodowanie ? oto jest ptranie !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Lawinowo rośnie ilość informacji o tym co się stało.

Plus i POLSAT od kilkunastu lat wspierały polską siatkówkę.

Mają ogromny wkład w pozycję tej dyscypliny w kraju.

Ale doszło do dramatu:

[1]

Polsat od dawna mówi, że wycofał się główny sponsor. Ostatnio ujawnił, że chodzi o ORLEN.

A to Spółka Skarbu Państwa.

Ostatnio ujawnia, że ta decyzja (bodaj styczeń 2014 ) to osobista decyzja premiera Tuska !

Solorz zawsze trzymał się od polityki z daleka. Więc to oświadczenie wprawia w zdumienie i świadczy jak wielka jest determinacja nadawcy.

[2]

Kiedy już wiadomo było, że grozi kodowanie POLSAT składa ofertę TVP.

Ta Spółka Skarbu Państwa jej nie akceptuje, tym samym zapada nieodwracalna decyzja o kodowaniu i CP błyskawicznie uruchamia inne źródła finansowania.

Jej abonenci oraz posiadacze łącz LTE PLUS/CP mają darmowy dostęp. To jakieś 4 mln ludzi. Reszta - nc+, kablówki mają ofertę odpłatnego dostępu. DVB-T także na "lodzie".

[3]

TVP broni się, że oferta odkupienia praw była zbyt kosztowna. Na to POLSAT oświadcza, że wyraża zgodę na ujawnienie przez TVP wysokości oczekiwanej opłaty.

To SZOK !

Równocześnie POLSAT podaje, że ta kwota to koszt 4 - odcinków show typu "Żona dla rolnika".

Co o tym ... ?

Nie śledzę tematu, ale z tego co mi wiadomo, to POLSAT zakupił prawa za 25 mln. Euro, a to ponad 100 mln. pln.

TVP nie było na to stać. Jak więc POLSAT ma wyjść na tym choćby "na zero" ? Napierdzielić w przekaz i sprzedać

jak najdrożej czas reklamodawcom, albo (dając komfort oglądającym) zrezygnować z reklam, zakodować, sprzedać

dostęp ! Aby wyszło na zero dostęp musi wykupić 1 000 000 klientów. Sprzedaż była "minimalna", to wpakowali do

przekazów reklamki ... ku uciesze kibiców. :) Piszesz o cenie jak za " 4 - odcinków show typu "Żona dla rolnika" -

możesz rozwinąć o co kaman ? Kto, komu, co i za ile ? Z czym się kopiemy, o co walczymy ? :)

Taka wycena padła ze strony POLSATu.

Mają wiedzę jako producenci tego typu eventów, więc są wiarygodni.

Sprawa druga:

Czas na reklamy jest niezwykle krótki.

Przy 3:0 to tylko dwie przerwy , no i po meczu a przed studiem.

Mnie już w tym miejscu na antenie nie ma.

Nie rozwijałem aspektu politycznego.

Ale wychodzi, że decyzja Tuska ORLEN się wycofał.

Kto zaś stoi na decyzją TVP ... ?

Bo jeszcze można było uratować twarz.

Dym jest tym większy im większy sukces sportowy reprezentacji.

A jest już topowy wyczyn.

I te emocje podczas POLSKA - ROSJA ...

W tle kolejna gigantyczna impra od POLSATu. Tym razem czas na football !

Oczywiście ważne co kto za ile i dlaczego ale poniższy tekst znaleziony w sieci dobrze podsumowuje całą sytuację:

"Ani reprezentacja Polski /każda reprezentacja/ nie jest własnością TVP czy "Polsratu", ani hale i stadiony nie są ich własnością !!! Więc dlaczego ONI mają zarabiać na dobru narodowym. Reprezentacja Polski jak sama nazwa wskazuję jest "własnością" Polski, Polaków czyli Nas - narodu. Tu zawinił (oprócz pazerności polsatu) system zarządzania dobrem narodowym, a za to odpowiedzialny jest Rząd. Po co nam Min Sportu, dlaczego za abonament oglądamy chałę, a prywaciarz zbija kasę.?? Biedne to państwo jeśli nie potrafi zapewnić ludowi igrzysk, bo o chlebie (pracy) nawet nie marzę."

Ponadto z wywiadu szefa Polsatu Sport dla Rzepy wyłania się sugestia, że przyczyną braku poparcia Tuska jest zrobienie "a kuku" Schetynie - przyjacielowi Solorza.

Jestem abonentem n-ki.

Telefon mam od początku w PLUS.

Mnie interesują źródła wieloletniej nagonki na Solorz GROUP.

Ale przede wszystkim wyjaśnienie co się stało.

Odniosę się do txt o który z zachwytem opiniuje audiofan01:

" tekst znaleziony w sieci dobrze podsumowuje całą sytuację:..."

- POOLSRAT to pejoratyw, i wiadomo jakie jest nastawienie autora,

- związki sportowe ( FIFA, UEFA, NBI i inne) są prywatnymi, całkowicie niezależnymi przedsięwzięciami !!!

To dlatego Rząd RP nie mógł usunąć prezesa PZPN.

Własność obiektów nie ma nic wspólnego bieżącą sytuacją.

Związek (prywatny) sportowy sprzedał prawa do transmitowania mistrzostw Cyfrowemu Polsatowi.

POLSAT nie ma nic wspólnego z organizacją turnieju.

Ale doszło do dramatu:

[1]

Polsat od dawna mówi, że wycofał się główny sponsor. Ostatnio ujawnił, że chodzi o ORLEN.

Ostatnio ujawnia, że ta decyzja (bodaj styczeń 2014 ) to osobista decyzja premiera Tuska !

Solorz zawsze trzymał się od polityki z daleka. Więc to oświadczenie wprawia w zdumienie i świadczy jak wielka jest determinacja nadawcy.

[2]

Ta Spółka Skarbu Państwa jej nie akceptuje, tym samym zapada nieodwracalna decyzja o kodowaniu i CP błyskawicznie uruchamia inne źródła finansowania.

Jej abonenci oraz posiadacze łącz LTE PLUS/CP mają darmowy dostęp. To jakieś 4 mln ludzi. Reszta - nc+, kablówki mają ofertę odpłatnego dostępu. DVB-T także na "lodzie".

[3]

TVP broni się, że oferta odkupienia praw była zbyt kosztowna. Na to POLSAT oświadcza, że wyraża zgodę na ujawnienie przez TVP wysokości oczekiwanej opłaty.

To SZOK !

Równocześnie POLSAT podaje, że ta kwota to koszt 4 - odcinków show typu "Żona dla rolnika".

Co o tym ... ?

a ja tę bajkę widzę trochę inaczej

Polszmat to prywatne przedsięwzięcie i zyski z niego idą do prywatnej kieszeni,więc czemu wyciąga łapy do rządu i krzyczy "dawajcie kasę na MŚ"?Chcą kasy to niech sobie zarobią.I dokładnie to robią do czego mają jakieś tam prawo.Natomiast w tej chwili zarabiają pod swoim szyldem i zarabiając kasę pokazują prawdziwą twarz: Jesteśmy po to by zarabiać.Jeśliby państwo płaciło za MŚ Polszmat zgarnąłby kasę i jeszcze wyszedł na zbawcę.

BTW nie wiem czemu zakłamujesz rzeczywistość i łączysz PLUS i Polszmat w kontekście dbania o siatkówkę.To były dwie odrębne,niezależnie działające firmy i dopiero niedawne wykupienie Plusa przez Polszmat połączyło ich działania.Czy z korzyścią dla polskiej siatkówki? Na razie za wcześnie by coś powiedzieć,ale tylko z zewnątrz wygląda to jak śliczny różowy pałac, przyglądając się wnikliwie widać rysy.

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Jestem abonentem n-ki.

Telefon mam od początku w PLUS.

Mnie interesują źródła wieloletniej nagonki na Solorz GROUP.

Ale przede wszystkim wyjaśnienie co się stało.

Odniosę się do txt o który z zachwytem opiniuje audiofan01:

" tekst znaleziony w sieci dobrze podsumowuje całą sytuację:..."

- POOLSRAT to pejoratyw, i wiadomo jakie jest nastawienie autora,

- związki sportowe ( FIFA, UEFA, NBI i inne) są prywatnymi, całkowicie niezależnymi przedsięwzięciami !!!

To dlatego Rząd RP nie mógł usunąć prezesa PZPN.

Własność obiektów nie ma nic wspólnego bieżącą sytuacją.

Związek (prywatny) sportowy sprzedał prawa do transmitowania mistrzostw Cyfrowemu Polsatowi.

POLSAT nie ma nic wspólnego z organizacją turnieju.

W cytacie, który przytoczyłem chodziło głównie o to, żeby były jakieś systemowe uregulowania, które zagwarantują żeby takich sytuacji nie było w przyszłości. Za to odpowiada rząd, sejm. Niemcy coś tam mają uregulowane. Co prawda na meczu z. USA nie było Solorza i pewnie ze strachu się na żadnym nie pojawi ale publika dała do zrozumieniem Tuskowi co o nim myśli także w kontekście braku transmisji w otwartej telewizji.

Sprawa druga:

Czas na reklamy jest niezwykle krótki.

Przy 3:0 to tylko dwie przerwy , no i po meczu a przed studiem.

Mnie już w tym miejscu na antenie nie ma.

Jak poruszyłeś ten temat to dwie krótkie refleksje

Pierwsza: Do czasów Polszmatu przerwy między setami były krótkie,wszystkie takie same.Polszmat wprowadził w Pluslidze długą ,10ciominutową przerwę po drugim secie.Wszyscy siatkarze ją klną,ale Polszmat zyskał czas na reklamy.I to samo jest na MŚ,tego nie było nigdy wcześniej.Ale to Polszmat jest biedny i pokrzywdzony .

Druga refleksja: przed chwilą był długa przerwa w meczu Niemcy Iran.I ani jednej reklamy,same zajawki z siatkarzami.Czyżby Polszmat tak dbał o kibiców przed telewizorami by ich nie drażnić reklamami:):):)

Te mistrzostwa to klęska reklamowa Polszmatu,wszyscy ich olali,bo robili sponsorów w konia

Cyfrowy POLSAT to polska firma.

Jak widać to ogromna wada spółki.

Dlaczego pisujecie POLSRAT czy POLSZMAT (szmata z polski - polska szmata) ?

"Wszyscy olali ... "

Przy odpłatnej dostawie sygnału raczej nie wspieramy się reklamami.

Nc+ robi to inaczej; pełnopłatne kanały sportowe i lecą full reklamy.

Inna sprawa, że na naszych oczach trwa wielki wyczyn polskich sportowców.

3:0 dla Brazylii.

Rosja na dnie.

JUTRO NARODOWY SHOW !!!

Warto było te 89 pln dać za emocje.

Cyfrowy POLSAT to polska firma.

Jak widać to ogromna wada spółki.

dlaczego tak piszesz? ktoś z kolegów do tego nawiązał,pominąłem jakieś wpisy?

"Wszyscy olali ... "

Przy odpłatnej dostawie sygnału raczej nie wspieramy się reklamami.

Nc+ robi to inaczej; pełnopłatne kanały sportowe i lecą full reklamy.

to mecze Polaków nie są "na odpłatnej dostawie sygnału"?Bo na nich reklamy lecą,aż miło:):):)

3:0 dla Brazylii.

Rosja na dnie.

JUTRO NARODOWY SHOW !!!

no teraz to już nic nie rozumiem.

Wygrana Rosji dawała nam pewny awans.Czy Ty się cieszysz z tego,że możemy odpaść??

@ janunio

Ja rozumiem polecenie z góry, poprawić wizerunek firm solorza, w tym polsatu. Ale to co napisałeś...... cóż........

Troszkę obiektywnych informacji:

W/g doniesień medialnych (żadna ze stron nie zaprzeczyła, że żądała sprostowania, itd)

*Solorz liczył iż Schetyna to figura, Tusk udowodnił iż owszem figura tylko... bita

*Przekazywanie pieniędzy (milionów) z państwowej firmy do prywatnej - nawet legalne, to dla mnie czyste draństwo, w sytuacji gdy np. spora grupa polek i polaków umiera, bo nie doczeka operacji, bo nie ma pieniędzy. I dalej dlaczego dawać za darmo pieniądze tylko Solorzowi, a nie Nowakowi, Kowalskiemu ???

Czy obecni na forum przedsiębiorcy dostają za friko kasę z budżetu, czy spółek skarbu państwa ??? Dostajecie ??? Nie ???? O........

Tusk nie z mojej bajki, ale za to iż zastopował tą (dla mnie ) grandę ma u mnie wielkiego plusa - nie ważne powody z jakich to zrobił.

*Samo przyznanie praw polsatowi - w/g doniesień TVP - którym polsat nie zaprzeczył, nie zażądał sprostowań, itd. jest takie dość dziwne - delikatnie napiszę.

*polsat miał bodajże 6 lat na znalezienie sponsorów, podpisanie umów, itd. Czemu tego nie zrobił ? Na co liczył ??? - Ich problem.... Że pieniędzy z państwowych firm nie dostaną też wiedzieli już parę miesięcy przed MŚ - na co liczyli, nic nie robiąc ???

* Owszem zaproponował TVP odkupienie praw do nadawania meczów polaków.... kilka tygodni przed początkiem MŚ. Nawet dla idioty ekonomicznego takie działania to tylko dym w oczy - inaczej: działanie pod publikę, żeby mieć alibi. Takie negocjacje zaczyna się parę miesięcy przed - jeśli traktuje się je na serio...

*nie płaczcie tak nad polsatem ma pełnię praw tv, także dobrze zarobił na ich sprzedaży do innych krajów...

Jeśli nie stracili to skąd ta akcja ocieplania wizerunku ????

A bo MŚ się skończą, a smród wokół polsatu zostanie, kibice mu tego nie zapomną. Sporo ludzi deklaruje nie przedłużanie umów z polsatem, nie zawieranie nowych - bojkot imperium Solorza jednym słowem.

Także jednorazowy skok na kasę w dłuższym czasie przynieść może poważne straty. Ja też będę omijał polsat cyfrowy łukiem, tych kilku moich znajomych którzy mają z nim umowy - wiem, że ich nie przedłużą. Nawet jakby polsat padł - w co wątpię - ja płakał za nimi nie będę.

I mam w życi że to polska firma, jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie....

A teraz proszę przeczytać post nr.1 i porównać informację - lol

P.S. Ja byłbym za zerowymi dotacjami z państwowych pieniędzy dla polskiego związku piłki siatkowej, skoro tak się bawią niech się bawią za swoje, nie moje !!!

P.S. 2 Sorry za post kobyłę, ale od lat jestem kibicem siatkówki i krew mnie zalała po przeczytaniu. Mimo iż nie mam problemu z oglądaniem Sportu w paru innych językach niż polski - ale mimo wszystko szlag człowieka trafia.

P.S. 3 @dio - trafiony, zatopiony - masz u mnie dobrego kielicha :)

Ale doszło do dramatu:

[1]

[2]

[3]

To SZOK !

Co o tym ... ?

Ad.1 Polsat to prywatne przedsięwzięcie nastawione na zysk. Wobec tego nie widzę żadnego uzasadnienia, aby w osiąganiu zysku wspierało go państwo.

Ad.2/3 Polsat pokazuje, że prowadzi z TVP wojnę biznesową o zyski na rynku. Przy czym nie ulega dla mnie najmniejszej wątpliwości, że TVP jest źle zrządzana przez ludzi PO/PSL.

Polsat prowadzi biznes więc sam sport ich nie interesuje tylko to co im przyniesie do sakiewki , To samo dotyczyło się działaczy i władz których także nie interesowało żeby Mistrzostwa odbywały się w otwartych kanałach lecz interesowała ich najwyższa cena za mistrzostwa .

Także sport to tylko okazja a nie mamy okazji oglądać tych mistrzostw bo kolesie chcą na tym jak najwięcej zarobić .

Cała sztuka to tak to tłumaczyć ludziom żeby myśleli że oni chcieli dobrze :)

Także Polsat niech sobie ,, krzewi siatkówkę " poprzez kodowanie ligi światowej a Mistrzostwa powinna pokazywać stacja która rzekomo ma misję w tym kraju i dostaje kasę od ludu .

Telewizja Polsat zainwestowała w ciągu 20 lat swojej działalności około 1 mld złotych w prawa sportowe i polski sport, w tym siatkówkę. Jesteśmy firmą prywatną, która podobnie jak każde gospodarstwo domowe w Polsce musi liczyć swoje przychody oraz wydatki i nie możemy - w przeciwieństwie do TVP - wydać więcej niż posiadamy.

źródło: satkurier.pl

Największe świństwo polsatu polega na tym, że reklamowali imprezę i robili ludziom apetyt na transmisję. Nic nie mówili o kodowaniu, bo wiedzą, że wywołałoby to bojkot. Po czym cichaczem zakodowali dostęp - oczywiście po narobieniu smaka pierwszym, ogólnie dostępnym meczem.

Tak, to można drażnić się ze zwierzęciem w zoo, które nie odegra się, bo jest w klatce. Chociaż i to jest wredne, bo zwierzę prawie jak człowiek, też ma swój honor i emocje.

Proponowanie TVP praw w ostatniej chwili... To jak oni mieli rozkręcić promocję, żeby zyskać wizerunkowo, Rozreklamować swój kanał? Pozyskać reklamy? Mieli powyrzucać zkontraktowanych reklamodawców za mniejsze pieniądze, żeby ten sam czas antenowy sprzedać drożej?

To wszystko opinie moich znajomych. Ja dodam do tego pieniądze, które przeznaczył związek sportowy i miasta-gospodarze, które biorą się ze wspólnej kieszeni podatników. Polsat je zawłaszczył wprowadzając swoje prawa. Służące korporacyjnemu biznesowi. Trzeba było to inaczej rozwiązać i nikt nie ponosi za to winy, poza samym polsatem.

Wstyd.

Mnie to rybka, dla mnie polsat jest tak samo dożywotnio skreślony jak np. dyski twarde samsunga...

Śmiech mnie tylko ogarnia jak widzę w jaki sposób polsat zrobił tych co u niego mieli wykupione pakiety sportowe - mistrzostwo w .......

Jak ci ludzie przedłużą swoje umowy to znaczy iż mamy część populacji po (nie)udanym zabiegu lobotomii...

Napisałem najdelikatniej jak można, ale chyba czytelnie.....

Lol

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Mnie zabolało tylko, jak na banerach wokół boiska reklamowało się Ministerstwo Kultury i Sztuki, ale pomyślałem sobie - jaka kultura taka i sztuka.

Mecz Polska - Rosja obejrzałem bez problemów na ruskim kanale TV http://live.russia.tv/index/index/channel_id/2

Nie wiem czy będą transmitować kolejne spotkania MŚ 2014, ale jeśli nie, to na pewno coś się w necie znajdzie "na żywo" ;)

Mnie to rybka, dla mnie polsat jest tak samo dożywotnio skreślony jak np. dyski twarde samsunga...

Śmiech mnie tylko ogarnia jak widzę w jaki sposób polsat zrobił tych co u niego mieli wykupione pakiety sportowe - mistrzostwo w .......

Jak ci ludzie przedłużą swoje umowy to znaczy iż mamy część populacji po (nie)udanym zabiegu lobotomii...

Napisałem najdelikatniej jak można, ale chyba czytelnie.....

Lol

Ja jestem w tej sytuacji...ale nie rozumiem o czym Ty tutaj rozprawiasz, mając pakiet sportowy w Polsacie Cyfrowym, oglądam zawody bez żadnych problemów w dopłat w systemie HD.

Całe to żenujące zamieszanie oczywiście nie podoba mi się ale jednak wykolegowany przez Polsat nie czuję się wcale i jak dotąd po ponad rocznym związku z tą tv nie widz podstaw do nieprzedłużania umowy w przyszłości.

Niemiecka telewizja Sport 1, dostępna drogą satelitarną, pokaże na żywo sobotni półfinał mistrzostw świata w siatkówce pomiędzy Polską a Niemcami. Tematyczna stacja telewizyjna zamierza także przeprowadzić transmisję z finału.

Sądzę że to miły nius dla polskich kibiców - oczywiście przekaz niekodowany.

Poczytajcie również kim był właściciel polszmatu (nawet wikipedia trochę wyjaśni). Potem zróbcie rozeznanie jaka grupa kolesi robi z nim wałki i dużo się wtedy klaruje.

Ps. jeśli ktoś ma możliwość, to warto zobaczyć kogo powstawiał do wielu swoich spółek.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Polszmat już od dłuższego czasu robi wszystko aby tylko pozyskać kolejnych jeleni do płacenia abonamentu,nawet kosztem zakodowania siatkarskiego mundialu.Pokazał dobitnie gdzie ma polskich kibiców,dla nich liczy się tylko i wyłącznie KASA!! Nie należy zapominać przecież o niedawnych transmisjach "boksu"w pajperwiu. Jedno jest pewne,są mistrzami świata w nadawaniu reklam,to nie podlega jakiejkolwiek dyskusji.Co nie przełącze na ta stacje to reklama...Byłem kiedyś,dobrych pare lat temu ich abonentem,ale absolutnie nigdy do nich nie wrócę.

JEDYNA TELEWIZJA CYFROWA BEZ ABONAMENTU.....

Gdyby Polsat nie kupił transmisji i jej nie zakodował, to Mundial nie odbył by się w Polsce. Nie było innych bogatych sponsorów.

Niemiecka telewizja Sport 1, dostępna drogą satelitarną, pokaże na żywo sobotni półfinał mistrzostw świata w siatkówce pomiędzy Polską a Niemcami. Tematyczna stacja telewizyjna zamierza także przeprowadzić transmisję z finału.

Sądzę że to miły nius dla polskich kibiców - oczywiście przekaz niekodowany.

Bo jej Polsat sprzedał prawa.

Dlaczego pisujecie POLSRAT czy POLSZMAT (szmata z polski - polska szmata) ?

Bo to gnojki,jakich mało.Chciałem obejrzeć walkę bokserską(byłem w tym czasie abonentem CP)ale była w PPV,na dole ekranu biegła informacja o sposobie w jaki mogłbym obejrzeć tą walke.

Napisałem SM-sa,potem zdzwoniłem i miałem czekać na kod,walka miała odbyć się ok.24.00 czas biegł,dochodziła 1 w nocy i nic.Kodu brak.Przyszedł o 4.00 nad ranem.Nie obejrzałem.Za kilka dni przyszedł rachunek 20zł.

Do dzisiaj mam pismo i odpowiedź Polszmatu...żenująca.Tak jak cała ta stacja z właścicielem na czele.Rzecznik Praw Konsumenta odpisał mi,że mogę wziąć udział w zbiorowym pozwie.,Krajowa Rada Radiofoni i TV ukarała Polszmat za takie praktyki.To są fakty i uzasadnienie DLACZEGO.

Nigdy więcej nie będe abonentem Polszmatu,żeby nawet sto siatkowych rozgrywek organizowali.

Nie pominę również faktu programu,który zmieniają do woli i bez zgody abonenta.Rozgrywki Europejskie w piłce nożnej,które raz były innym razem nie.Żadnych tłumaczeń i zmian zapowiedzianych.Poprostu znikały,bez konsekwencji.

Money, honey. Bez money nie ma honey.

To było już wiele lat temu, kiedy decydowano o lokalizacji. ale Polsat nie pozyskał później tyle reklam, aby mu się zwróciło. Wtedy dopiero zakodował. Mówił o tym Przedpełski, Prezes PZPS.

Powtarzam, żeby nie Polsat, ten mundial odbył by się w innym kraju.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cytat z netu "Czytajcie ze zrozumieniem... koleś wyłożył na stół 15 mln zł,żeby impreza była w Polsce,a nie gdzie indziej. Liczył,że kasa mu się zwróci,bo znajdą się sponsorzy, inne stacje też wykupią prawa do mistrzostw,a i jeszcze rząd sypnie trochę kasy.Tymczasem okazało się,że rząd ma go w d***, bo skoro znalazł się frajer,to niech on płaci,a my się pouśmiechamy z loży VIP-owskiej i punkcików za friko nabijemy.Potencjalni sponsorzy też olali sprawę,a inne nie są zainteresowane,by wykupić prawa. Nie na się co dziwić,że teraz Polsat chce minimalizować straty jak może.""

Na przyszłość sam ze szwagrem i teściówką zorganizuj taki mundial, albo zrób zbiórkę pieniędzy na ten cel pod kościołem.

Ukryta Zawartość

Gówno prawda, powtórka z rozrywki, był taki mundial piłkarski Korea-Japonia i poza meczami polaków pozostałe mecze poszły na płatnym Polsat Sport, który zresztą właśnie na potrzeby tamtych mistrzostw został tuż wcześniej stworzony, była wtedy burza ogólnonarodowa chyba jeszcze większa niż teraz, że się dyma kibiców byle szmal płacili, potem jak już Polsat Sport sie rozpowszechnił to stworzono Polsat Sport Extra i dla wielu kolejnych kibiców był to kolejny wydatek, obecnie kolejna zagrywka to PPV lub też kolejne dodatkowo płatne kanały ja te na potrzeby siatkarskich MŚ. Jeszcze mi napisz, że podwyzka mojego abonamentu w Plusie o 5 zł za papierową fakturę, która dostawałem przez 17 lat bez dodatkowych opłat to też konieczność wynikła z braku sponsorów oraz bierności władz państwowych. Ciekawe co by Solorz powiedział gdyby wraz z każdym paragonem/fakturą każdy sprzedawca doliczył mu za ten papierek 5 zł, poproszę kilo kartofli, ile płacę, złotówkę, tak? Nie! kartofle złotówka paragon pięć, to ja tych kartofli nie chcę, za późno, paragon wydrukowany.

Pamiętam, że oglądałem, a Polsatu Sportu natenczas nie miałem.

Jeszcze mi napisz, że podwyzka mojego abonamentu w Plusie o 5 zł

Utop telefon w szambie, będziesz miał spokój. Poza tym, nie mieszaj wątków

Przeczytaj jeszcze raz (jeśli umiesz korzystać z linków):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.