Skocz do zawartości
IGNORED

RCM- High Endowy ukłon w stronę klienta.

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Póki co system przez Nas złożony, który znajduje się u Piotrka bije rekordy popularności bo gra nieludzko dobrze a kosztuje przyzwoite pieniążki.

A mozesz podać więcej szczegółów z jakich urządzeń złożony jest ten system ?

Póki co system przez Nas złożony, który znajduje się u Piotrka bije rekordy popularności bo gra nieludzko dobrze a kosztuje przyzwoite pieniążki. W tym roku zamiast na AS wybierzcie się do Starego posłuchacie prawdziwego grania z lampką i analogiem w tle.

Myślę że Mirek 10 z informacją o czętej odsprzedawalności produktów Harbetha zakupionych przez uzytkowników trafił

kulą w płot gdyż na wtórnym rynku jest niewiele monitorów Harbetha do kupienia.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Myślę że Mirek 10 z informacją o czętej odsprzedawalności produktów Harbetha zakupionych przez uzytkowników trafił

kulą w płot gdyż na wtórnym rynku jest niewiele monitorów Harbetha do kupienia.

Ja też trafiłem w...okno jakoś opatrznie zrozumiałem. Co do Harbetha to masz rację dziwna informacja Mirka.

Ale on wszystko ocenia po pozorach i tylko na podstawie ogłoszeń, opisów w necie i pseudo recenzji. To nie jest realna wiedza, ani doświadczenie w audio. Nic z tego nie wynika, poza najczęściej zupełnie błędnymi wnioskami.

faktycznie pojawiło się kilka ofert sprzedaży shl5 ale chyba dlatego że ludziska przesiadają się na 5 plus...tak myślę

również swoje shl5 już sprzedałem

Gość jamówię

(Konto usunięte)

faktycznie pojawiło się kilka ofert sprzedaży shl5 ale chyba dlatego że ludziska przesiadają się na 5 plus...tak myślę

również swoje shl5 już sprzedałem

Miro a ile będziesz czekał na Plusy?jak one grają?Sylwek sorry za off...

Miro napisz w klubie.

Dużo sprzedanych (a dużo się ich sprzedało) -> dużo ogłoszeń s/h.

Nie ma ogłoszeń sprzedaży tych produktów, których jest mało na rynku. Widziałeś ogłoszenia o sprzedaży Focali Grande Utopii EM ? Nie, bo sprzedały się tylko 3, plus zapewne jeszcze 1-2 osoby, tak jak sly, przyciągnęło swoje z zagranicy.

Podobnie jest z samochodami. Golfów VII na mobile.de jest na pęczki. A nikt nie powie, że to złe auto.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nagminna jest praktyka pożyczania do testów czy wielogodzinnych odsłuchów w salonie, a następnie zakup tego samego urządzenia za 200zł taniej np poprzez allegro u innego, bardziej zdeterminowanego na sprzedaż dystrybutora.

I znów kolega Tomkly ma trafne spostrzeżenia oddające sedno sprawy, ale tego typu praktyki stają się normą nie tylko w audio, ale szerszej sferze handlowej.

Waliców ma jedną niezłą salę odsłuchową. Problemem jest wyjątkowo specyficzne szefostwo. Czasami możliwość zakupu jest uzależniona od pogody a czasami od nie wiadomo czego. Doświadczyłem tego empirycznie...

Ja również tego doświadczyłem! Właściciel to osobny temat, do tego stopnia, że mimo regularnych zakupów w tym salonie kolumienek Audio Physic, to podczas ostatniej transakcji kupna Avanti, wyszedłem i więcej postanowiłem nie wracać.

<br />To uroczy człowiek, ale ekscentryk. <br />

Pytanie, czy branża handlowa wymagająca dobrych relacji interpersonalnych to właściwe miejsce dla uroczych ekscentryków.

Dużo sprzedanych (a dużo się ich sprzedało) -> dużo ogłoszeń s/h.

Nie ma ogłoszeń sprzedaży tych produktów, których jest mało na rynku. Widziałeś ogłoszenia o sprzedaży Focali Grande Utopii EM ? Nie, bo sprzedały się tylko 3, plus zapewne jeszcze 1-2 osoby, tak jak sly, przyciągnęło swoje z zagranicy.

Podobnie jest z samochodami. Golfów VII na mobile.de jest na pęczki. A nikt nie powie, że to złe auto.

Dokładnie tak i też o tym właśnie pisałem. Przy czym jest chyba ogłoszenie na Grande Utopie EM na audiomarkt. W Polsce jest chyba tylko jedna para, ale na świecie trochę będzie. W samym Vietnamie, gdzie jest obrotny dealer Focala, sprzedało się kilkanaście par, a do teraz może nawet więcej. A mamy jeszcze przecież Chiny, Hong Kong, Japonię, inne kraje Azji, USA, Rosję i Europę. Nie wiem dokładnie ile się sprzedało ale na pewno ponad 100 par. Natomiast drugi od góry model Stella sprzedaje się bardzo dobrze mimo wysokiej ceny. W Polsce ilość sprzedanych par zbliża się do 10.

Szymon,

Czyli kolumny już wygrzane ??

Pędzicie ja monoblokami na GM 70 ??

O dziwo najlepiej spisały się monobloki w PP na 6B4G Sylvania, 30W na kanał.

W Polsce jest chyba tylko jedna para, ale na świecie trochę będzie.

Tak - EM jest jedna (+ jeszcze twoja), natomiast poprzedni model znalazł dwóch nabywców u polskiego dystrybutora.

To i tak świetny wynik - bo takich Magico Q7 czy Wilsonów XLF to z tego co wiem nie ma ani jednej pary.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Póki co system przez Nas złożony, który znajduje się u Piotrka bije rekordy popularności bo gra nieludzko dobrze a kosztuje przyzwoite pieniążki.

Skoro jest tak napisałeś powinniście wystawić się na AS i zgarnąć zamówienia od potencjalnych klientów.

Problem tylko w tym ,że na AS każdy ma najlepiej złożony system.

Więc nie jesteście sami z tym problemem ;)

Skoro jest tak napisałeś powinniście wystawić się na AS i zgarnąć zamówienia od potencjalnych klientów.

Problem tylko w tym ,że na AS każdy ma najlepiej złożony system.

Więc nie jesteście sami z tym problemem ;)

Tylko my nie mamy nic na sprzedaż więc nie wiem na co mamy zbierać zamówienia, chyba na wyroby własne z prosiaczków :)

Już mieliśmy wiele ofert kupna, które zostały odrzucone. Wiele z tych sprzętów to pojedyncze egzemplarze.

Tak - EM jest jedna (+ jeszcze twoja), natomiast poprzedni model znalazł dwóch nabywców u polskiego dystrybutora.

To i tak świetny wynik - bo takich Magico Q7 czy Wilsonów XLF to z tego co wiem nie ma ani jednej pary.

Jest druga para Grandów EM u nas? To nie wiedziałem. Fajnie.

Salonem RCM-u należy się cieszyć i im kibicować, bo to nam daje pole do rozwijania pasji.

To jest jedno z tych miejsc, gdzie oprócz świetnego sprzętu jest świetnie zaprojektowane wnętrze, pełne półki, a nie katalogi, fachowość Właściciela i Pracowników, gdzie liczy się dane słowo, umowa i konsekwencja w ich realizacji.

Przy okazji kibicuję tym dystrybutorom w kierunku ich przewrócenia się, w konsekwencji nabijania nas w butelkę, w konsekwencji nieprofesjonalnej obsługi klienta, niesłowności, nieterminowości i handlu rupieciami z odzysku bez paragonów i dokumentów.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Salonem RCM-u należy się cieszyć i im kibicować, bo to nam daje pole do rozwijania pasji.

To jest jedno z tych miejsc, gdzie oprócz świetnego sprzętu jest świetnie zaprojektowane wnętrze, pełne półki, a nie katalogi, fachowość Właściciela i Pracowników, gdzie liczy się dane słowo, umowa i konsekwencja w ich realizacji.

Przy okazji kibicuję tym dystrybutorom w kierunku ich przewrócenia się, w konsekwencji nabijania nas w butelkę, w konsekwencji nieprofesjonalnej obsługi klienta, niesłowności, nieterminowości i handlu rupieciami z odzysku bez paragonów i dokumentów.

Katowice blisko Krakowa ...to super , trzeba sie wybrać.

Tylko z tego co piszecie ten Roger to jakiś killer;) trochę strach...

Przyzwyczailem się do klasy obsługi Nautilusa i Roberta Szkarza...poziom i kultura zupełnie nieosiągalna dla innych...

Podejście do klienta wzorcowe .

A w RCM to pewnie i w ryj można dostać , jak coś się powie nie tak....??

O dziwo najlepiej spisały się monobloki w PP na 6B4G Sylvania, 30W na kanał.

I co 6 sztuk 26 centymetrowych Scanów pędźcie 30 watami? ....wkręcajcie ludzi.. i tyle ;)

Przyzwyczailem się do klasy obsługi Nautilusa i Roberta Szkarza...poziom i kultura zupełnie nieosiągalna dla innych...

Bzdura. To wesoły i wyluzowany gość. On po prostu się będzie udawał ę i ą przez bibułę i mówi jak jest lub jak sam uważa co może być zupełnie odmienne od tego co np ty uważasz. Ja nie zgadzam się z nim w 30% różnych kwestii i co? I nic. Może być tak, że ty uważasz, iż jakiś sprzęt jest dobry, a w jego ocenie to jest szajs. Ale nigdy nie ma w tym agresji czy rękoczynów…hehehe… no bez jej. On kocha BMW, a ja wolę Merca. Miałem i to i to i szanuje obie marki ale wybrałbym merca. Ja wolę spokojną jadę wiedząc, że nawet najlepszi przegrywają w końcu ze statystyką, podobnie jak zawsze przegrywa się z Finlandią… :-) A on ma ciężką nogę i jeździ szybko, moim zdaniem za szybko, za co zawsze ode mnie zbiera cięgi. Ale i tak ma to w D...

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Tak i bejsbolem:)))) Grzesiek jak będziesz się wybierał daj znać podjadę to pogadamy. Roger jest mega ok,bo jest szczery a to jak pisał Sylwek czasem ludzi uwiera,z drugiej strony jakbyś czasem posłuchał tych farmazonów które ludzie tam wygadują to sam byś palnął a ekipa RCM tylko spokojnie sugeruje zakupy w innym miejscu,u Nich nic nie ma dla takiego jegomościa:)))

słuchy chodziły, że jak coś kupujesz u Rogera to traktuje Cię jak króla ale jak wycofujesz się z zakupów to zmienia się podejście.

ale to tylko podsłuchane ;-) ja nie doznałem ani jednego ani drugiego.

Wiele z tych sprzętów to pojedyncze egzemplarze.

No i w tym cała siła takiego rozwiązania.

Moim zdaniem jak się ma duży pokój (40m 2 plus) i nie chce się wydać z 500 tyś PLN lub więcej na referencyjny dźwięk to najlepiej jest zamówić sobie takie kolumny jak te od Szymona i takie lampowe końcówki mocy jak ma SA. Relacja ceny do jakości brzmienia będą wybitne. Poza tym ma się dźwięk dokładnie taki jak lubimy bo konstruktorzy wezmą nasze upodobania pod uwagę.

Oczywiście gdy kasa nie gra roli i chcemy mieć ultra referencję w domu to można kupić sobie Focale EM i zasilać je Kagurami od Kondo. Czego bardzo mocno życzę Koledze Jarkowi...

słuchy chodziły, że jak coś kupujesz u Rogera to traktuje Cię jak króla ale jak wycofujesz się z zakupów to zmienia się podejście.

ale to tylko podsłuchane ;-) ja nie doznałem ani jednego ani drugiego.

To raczej tylko słuchy. Chyba, że jesteś klientem zadzierającym nosa;-)

Ja wiem, że jak coś u Rogera kupujesz to zapewnia, że jak będziesz się chciał wzbić na wyższy poziom to weźmie w rozliczeniu to co wcześniej Ci sprzedał w atrakcyjnej cenie a nie paserskiej. Dzięki takiej polityce ma chyba wielu stałych klientów.

To jest podejście jak najbardziej europejskie. Budowanie relacji z klientem i dzięki atrakcyjnej polityce wymiany sprzętów pozyskanie go dla siebie.

Natomiast Pan Roger nie lubi gdy do proponowanego systemu chcesz włączyć coś spoza jego,,stajni". ;-)

też słyszałem od klientów, że upusty to daje rewelacyjne, tak jak wspomniałem jak kupujesz u niego to traktuje Cię jak króla!!!

Ja jakoś nie doświadczyłem tych rewelacyjnych upustów. Raczej znany jest z tego, że rabaty nie są duże ale jak już kupisz to przy wymianie na wyższy/inny sprzęt masz realistyczną dopłatę.

Z upustów i rabatów to są znani inni dystrybutorzy. Ostatnio jeden z warszawskich dystrybutorów opowiadał mi o ofertach konkurencji na topowe modele kolumn...dziwiąc się jak Oni w ogóle zarabiają przy sprzedaży z tak gigantycznymi rabatami?

też słyszałem od klientów, że upusty to daje rewelacyjne, tak jak wspomniałem jak kupujesz u niego to traktuje Cię jak króla!!!

Oj, z tymi upustami to właśnie nie jest u niego łatwo. To trudne rozmowy. Chętny nie jest.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Oj, z tymi upustami to właśnie nie jest u niego łatwo. To trudne rozmowy. Chętny nie jest.

Dokładnie,ale jak rozliczasz sprzęt(Kupiony w RCM) bo chcesz level wyżej,wtedy warunki są bardziej niż uczciwe.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Liczy się zamiar,przeprosiny przyjęte. Z mojej strony również przepraszam. Proponuję reset naszych stosunków i nowe otwarcie,bez agresji i wzajemnego dopieprzania. Plemizować możemy zawsze:)

Priv odblokowałem,feralnego maila skasowałem-sprawę uważam za niebyłą.

O, i to mi się bardzo podoba!!! Gratulacje.

Teraz to same nudy będą......;(((

Grzesiu, jak chcesz to mogę Ci publicznie nawtykać!!! Ale chyba nikt w to nie uwierzy:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.