Skocz do zawartości
IGNORED

47 Laboratory - ktokolwiek widział słyszał...

slaaawek

Rekomendowane odpowiedzi

witam...

pytanie jak w temacie...czy miał ktoś z Was do czynienia z urządzeniami tej manufaktury Pana Kimury?

Szczególnie interesuje mnie CD, integra z serii Midnight Blue oraz monitory Lens

Prosze o podzielenie się wiedzą, za co z góry dziękuję

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

koledzy z klubu Lebena chyba bawili się kablami tej firmy

Takie cienkie pojedyncze druciki w rurce teflonowej o ile dobrze pamiętam.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Pewnie nikt u nas tego nie słuchał bo i gdzie?

Marek Koszur ma w dyatrybucji tą integre,mnie ta firma też chodzi po głowie i w nowym roku zabieram się za temat na serio.

Marek Koszur ma w dyatrybucji tą integre,mnie ta firma też chodzi po głowie i w nowym roku zabieram się za temat na serio.

własnie wczoraj z nim rozmawiałem....Pan Marek tak potrafi opowiadac o tej firmie ze az chce się kupić dlatego szukam tutaj dodatkowych informacji....

p.s. a o kabelki to mi nie chodzi tylko o te zajebiste monitorki, CD i integrę z serii Midnight Blue

słuchałeś?

Nie, ale widzę że działają, robią coś, nie powielają, odważnie tworzą, bardzo dobrze wygląda napęd obrotnicy w gramofonie, CD też dobrze wygląda z zewnątrz.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Ja tylko z kronikarskiego obowiązku :)

Nie znam firmy która od wielu lat zdobyła by tak wiele tytułów "najgorszy dźwięk wystawy" co tytułowa.

Przyznam, że nie słyszałem zabawek Tej firmy :)

A Szemis nie miał tego kiedyś w dystrybucji?

Coś tam miał dawno temu,ale głównie w ,,teorii"

Panowie ale prosze jesli możecie o merytoryczne wpisy....

wielkie dzięki za kazdą cenną opinię

Czadowe ,audiofilskie zawiasy.

I gniazda sprężynkowe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1597-0-90619400-1420058328_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajny był wzmak za circa 4000$ zrobiony na scalaku. Namiętnie potem rekonstruowany w postaci, min. Gainclona. To coś dla ciebie 747, bo przecie dobrze grać to on nie może...

Mialem w swoim systemie przez ponad 2 lata dobrze wykonanego gainclona i zaluje do dzis ze go sprzedalem. Z wysokoskutecznymi kolumnami gralo to bajecznie, jak bardzo dobra SET.

Czadowe ,audiofilskie zawiasy.

I gniazda sprężynkowe.

a co gniazda sprężynkowe już nie mają prawa zagrać?

Slucham od lat ,i powiem ze to jest to brzmienie ,ktorego szukalem przez bardzo wiele lat wyrzucajac mnostwo pieniedzy w bloto,kupujac renomowane,marki,po super recenzjach itd. Itd........nie bede wymienial Jakie to byly.....Zeby nie Siac zamentu.U mnie gra,Wzmak Shigaraki,Monitorki Lens i kompletne okablowanie 47 lab .Do tego

Aries plus usb dac Hex i jest super.........

bardzo mnie interesują te monitorki... 4722 Lens MKII

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość passer

(Konto usunięte)

Panowie ale prosze jesli możecie o merytoryczne wpisy....

wielkie dzięki za kazdą cenną opinię

... i niestety nie ma co się spodziewać.

.... i banał - nic nie zastąpi osobistego odsłuchu.

.... i banał - kupujesz dla siebie, nie dla poklasku gawiedzi, ani nie dla późniejszej korzystnej odsprzedaży.

Jedź posłuchaj, a brzmienie, wygląd może zrobić na Tobie duże wrażenie ( nie przesądzając na + lub - ). Raczej trudno będzie być obojętnym.

... i niestety nie ma co się spodziewać.

.... i banał - nic nie zastąpi osobistego odsłuchu.

.... i banał - kupujesz dla siebie, nie dla poklasku gawiedzi, ani nie dla późniejszej korzystnej odsprzedaży.

Jedź posłuchaj, a brzmienie, wygląd może zrobić na Tobie duże wrażenie ( nie przesądzając na + lub - ). Raczej trudno będzie być obojętnym.

przytoczone banały są oczywiste - tylko mi chodzi o cos innego... jeśli mieliście jakies doświadczenia z tym sprzętem prosze o wpis, o podzielenie się wrażeniami - czy to pozytywnymi lub negatywnymi, ale proszę nie przytaczac powszechnie znanych banałów - przed odsłuchem chce zebrac jak najwięcej informacji od szanownych Forumowiczów, bo to cenna i niezastąpiona Skarbnica wiedzy i doświadczeń....liczę na Was:)

Mialem kilka monitorow, Pro ac,harberth..ale z elektronika 47 lab najlepiej graja wlasnie Lens.Jesli potrzebujesz slyszec basowego boom ,boom,boom,to nie ten adres ,Lens mimo miniaturowych szerokopasmowych glosnikow potrafi przekazac pelne spectrum muzyczne,przy czym linia basu o dziwo jest rowniez w pelni obecna.Elektronica 47 lab ma tu duze znaczenie,

a przede wszystkim kable glosnikowe 4917 Kishemon.Midnight Blue nie slyszalem ,wiec nie bede o tym pisal,ktos tam u gory pisal o "najgorszym dzwieku wystawy", wspolczucie ...musial byc gluchy jak pien.

Kolego Kokot są dwie wersje monitorów Lens, droższe z magnesem Alnico... którą masz wersję? które sa lepsze?

Mam starsza wersje i wlasnie mam zamiar przetestowac te z Alnico, rozmawialem raz z Kuhnem (dystrybutor w Niemczech)

Mowil ,ze Alnico sa wrazliwe na zbyt wysoka moc wzmaka ,ale to problem z obca elektronika nie 47 lab.

Brzmieniowo podobno sa lepsze ,ale najpierw poslucham.....

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja po tych wpisach wiem juz z pewnością,że muszę posłuchać 47labs,obligatoryjnie!!

Podobno ich odtwarzacz CD PiTracer to bardzo dobre urządzenie. Tylko cena .... ;)

Podobno ich odtwarzacz CD PiTracer to bardzo dobre urządzenie. Tylko cena .... ;)

Ten topowy transport z przesuwaną całą górą? Słyszałem o nim tylko jedno info....prawie wszystkie non stop w serwisach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.