Skocz do zawartości
IGNORED

Ranking - najbardziej nachalny sprzedawca na forum.

dankam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od jakiegoś czasu, zauważyłem że w niektórych wątkach poza branżą już nikt się nie udziela.

Coraz częściej wygląda to tak że branża rzuca się na świeże mięso które odważy się napisać po poradę.

Czy tez macie takie odczucia, kto wg was jest najbardziej nachalny?

Wg. mnie.

1. Piopio - bezkonkurencyjnie pierwszy w tym rankingu, w rankingu arogancji też pewne wysokie miejsce,

2. Q21 - do znudzenie to samo, ( oferowanie to co mają w ofercie nawet gdy nijak się ma to potrzeb i oczekiwań pytającego ),

3. R.M.S. j.w. tylko z mniejszą intensywnością,

.

Piopio rządzi - bezdyskusyjnie.

Praktycznie KAŻDA jego wypowiedź powinna lądować w wątku SPONSOROWANE.

Jeśli chce reklamować swój bezużyteczny szmelc to powinien za to płacić.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ani q21 ani rms nie sa ni chooya nachalni. Q21 profesjonalnie zachowuje sie na forum. Podaje przewaznie 3 propozycje zestawu i to trafione sposrod ktorych klient wg swojego gustu mialby wybierac ale nic na siłę.

Rms kojarzy mi sie, ze proponuja jeden konkretny zestaw, a to malo. Pewnie skorzystaja z tej uwagi po przeczytaniu tego wpisu .

Niemniej jednak, polecanie pewnych zestawow pod pewne gusta i rodzaje muzyki, nie kwalifikuje sie na okreslenie, jako bycie nachalnym.

Co do Piopio to w Hifi za duzo go nie widze, no chyba, ze jest cos o pc audio. Nie zauwazylem jednak, zeby bezposrednio namawial kogos na swoj sprzet. Natomiast proponowal go odsluchac i porownac i wowczas sie wypowiedziec. No i jak ktos zamast to zrobic, wciaz na podstawie pogladow bez odsluchu upiera sie przy swoim, to najwidoczniej ma w tym jakis interes albo jest glupi.

Generalnie widze tu zależność miedzy czestotliwoscia wypowiedzi danego uzytkownika z branzy i nadaniem pozycji na liscie, a nie ma zaleznosci miedzy trescia ich wypowiedzi, a miejscem na liscie. A na podstawie wlasnie treści, jaka pisza, powinni byc tu wpisywani.

Gość Roxi

(Konto usunięte)

haha... prawdziwy handel forumowy robi się w "białych rękawiczka" albo inaczej "cudzymi rękami" ... naganiaczami i klonami. Akurat kogoś kto ma odwagę pisać o sobie branżysta i bronić swoich racji to powinno się szanować a nie opluwać.

Ale tu bardziej cenieni i szanowani są płatni blogerzy i handlarze działający cichcem.

Dobry temat dla tłuszczy do trollingu.

haha... prawdziwy handel forumowy robi się w "białych rękawiczka" albo inaczej "cudzymi rękami" ... naganiaczami i klonami. Akurat kogoś kto ma odwagę pisać o sobie branżysta i bronić swoich racji to powinno się szanować a nie opluwać.

Ale tu bardziej cenieni i szanowani są płatni blogerzy i handlarze działający cichcem.

Dobry temat dla tłuszczy do trollingu.

Bardzo trafna uwaga. Występujemy pod swoim logo po to, żeby oceniano nasze wypowiedzi a nie ich "pochodzenie". Niestety zazwyczaj jest odwrotnie.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Szacunek za to że występujecie pod własnym logo

Tak się zastanawiam choć ja zielony jestem ale chyba osoba na co dzień mająca styczność ze sprzętem jest fachowcem

A że koszula bliższa ciału

Ja w tym nic złego nie widzę

ps. Nie pamiętam kto się odnosił w kwestii negocjacji cen w salonach ale odpowiedzi branży były bardzo normalne choć to w nich trochę godzi :)

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Abstrahując od dopasowania proponowanych zestawów do oczekiwań. To właśnie ilość powoduje że jest to nachalne.

Propozycja pada praktycznie zawsze a nie kiedy mają odpowiedni do zapytania towar.

.

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Abstrahując od dopasowania proponowanych zestawów do oczekiwań. To właśnie ilość powoduje że jest to nachalne.

Propozycja pada praktycznie zawsze a nie kiedy mają odpowiedni do zapytania towar.

Jak jesteś taki kozak, to dam Ci temat na lepszy wątek:

"Ranking sprytnych, zakamuflowanych blogerów, naganiaczy i handlowców działających na forum"

Jak myślisz ile przetrwa czasu ?

Nie rozumiem po co zakładać takie wątki...chyba lepiej jak ktoś coś napisze, tym bardziej że akurat "branża " nie pisze pod przykryciem i raczej zawsze ma coś ciekawego do powiedzenia

Wg mnie do wątków sponsorowanych powinien być przeniesiony cały kącik wzajemnej adoracji "akcesoria systems and magic"

oraz przynajmniej połowa zakładki KLUBY

To co od jakiegoś czasu się wyprawia w klubie Sansui czy choćby w ostatnio założonym klubie SoundArt

to już są jawne kpiny z inteligencji forumowiczów.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Będę bronił Q21. Występują pod swoim logo i polecają to co mają w salonie. Zwykle proponują z głową i w odpowiedzi na podane oczekiwania. Chociaż NAD też już bokiem mi nieco wychodzi.

Nie widzę w tym ściemy.

Do autora tematu.

Proszę o przykłady mojej nachalnej działalności handlowej. W którym miejscu namawiam na zakup mojego produktu ?

Owszem promuje pewne rozwiązanie, które uważam za dobre, a z którego każdy może skorzystać składając sobie samemu PC do audio. Każdy element jest dostępny u innego sprzedawcy.

Opinie tych, którzy słyszeli podobnie złożony PC są tylko i wyłącznie pozytywne. Chce coś wnieść pozytywnego do naszego świata audio.

Zanim zostałem "branżystą" byłem wieloletnim uczestnikiem forum. I dalej staram się nim być. I niestety kiepsko to wychodzi bo jestem oceniany jako nachalny i arogancki branżysta. Gdybym był tylko branżystą to może ocena byłaby zasadna. Ale tak naprawdę branżystą jestem może w 5% a reszta to zwykły forumowicz.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość

(Konto usunięte)

To co od jakiegoś czasu się wyprawia w klubie Sansui czy choćby w ostatnio założonym klubie SoundArt

to już są jawne kpiny z inteligencji forumowiczów.

Parantulla...to niech forumowicze zaczną myśleć...a nie łykają wszystko jak młody pelikan...

No Tobie chyba nie trzeba tego tłumaczyć...

Pozdrawiam

Do autora tematu.

Proszę o przykłady mojej nachalnej działalności handlowej. W którym miejscu namawiam na zakup mojego produktu ?

Owszem promuje pewne rozwiązanie, które uważam za dobre, a z którego każdy może skorzystać składając sobie samemu PC do audio. Każdy element jest dostępny u innego sprzedawcy.

Opinie tych, którzy słyszeli podobnie złożony PC są tylko i wyłącznie pozytywne. Chce coś wnieść pozytywnego do naszego świata audio.

Zanim zostałem "branżystą" byłem wieloletnim uczestnikiem forum. I dalej staram się nim być. I niestety kiepsko to wychodzi bo jestem oceniany jako nachalny i arogancki branżysta. Gdybym był tylko branżystą to może ocena byłaby zasadna. Ale tak naprawdę branżystą jestem może w 5% a reszta to zwykły forumowicz.

Piopio daj spokój...poprostu wchodzisz "prawdziwym ;-) handlowcom" w drogę...:-)

Pozdrawiam

Q21 bez dyskusji i polecają ciągle beznadziejne nady,pewnie dobra marża,potem wielu kolegów sprzedaje te gówna tracąc po kilkaset,lub po pare tyś zł.

A można przecież wypożyczyć, nic na siłę...

Ani q21 ani rms nie sa ni chooya nachalni. Q21 profesjonalnie zachowuje sie na forum. Podaje przewaznie 3 propozycje zestawu i to trafione sposrod ktorych klient wg swojego gustu mialby wybierac ale nic na siłę.

Rms kojarzy mi sie, ze proponuja jeden konkretny zestaw, a to malo. Pewnie skorzystaja z tej uwagi po przeczytaniu tego wpisu .

Niemniej jednak, polecanie pewnych zestawow pod pewne gusta i rodzaje muzyki, nie kwalifikuje sie na okreslenie, jako bycie nachalnym.

Co do Piopio to w Hifi za duzo go nie widze, no chyba, ze jest cos o pc audio. Nie zauwazylem jednak, zeby bezposrednio namawial kogos na swoj sprzet. Natomiast proponowal go odsluchac i porownac i wowczas sie wypowiedziec. No i jak ktos zamast to zrobic, wciaz na podstawie pogladow bez odsluchu upiera sie przy swoim, to najwidoczniej ma w tym jakis interes albo jest glupi.

Generalnie widze tu zależność miedzy czestotliwoscia wypowiedzi danego uzytkownika z branzy i nadaniem pozycji na liscie, a nie ma zaleznosci miedzy trescia ich wypowiedzi, a miejscem na liscie. A na podstawie wlasnie treści, jaka pisza, powinni byc tu wpisywani.

Zgadzam się całkowicie z tą wypowiedzią :-)

Branża działa z otwartą przyłbicą i szacunek im za to.

Nie zauważyłem, żeby kogokolwiek do czegokolwiek zmuszali. Dają rozsądne propozycje sprzętów, które mają akurat w sklepie i nic w tym złego.

Moim zdaniem są rozsądnie dobrane.

Piopio, Q21, RMS trzymajcie się zanim Was starzy forumowi wyjadacze zjedzą ;-)

Q21 kojarzę - nie analizuję konkretnych jego propozycji. Ale jeśli chodzi o styl nigdy nie zauważyłem żeby był nachalny, niegrzeczny.

Wręcz odwrotnie - zaproponuje, jest odzew ciągnie temat dalej. Nie ma zainteresowania rezygnuje. Gość ma klasę i styl.

A i nie znam go ani osobiście, ani nie kupowałem u niego - oceniam tylko jego posty i daję 10/10 Także to nie kumoterstwo.

Natomiast masę chamstwa zauważyłem u niejednego forumowicza promującego mniej, lub bardziej nieudolnie swój handelek na allegro - pod płaszczykiem dobrego wujka.

To samo się tyczy forumowych strażników cnót - poczytajcie ich komentarze -negatywne. LOL

A ile osób tu sprzedaje pod przykrywką zwykłego "przyjaciela"

A niech sobie piszą co chcą. Autorzy wątków czy osoby dla których skierowana jest porada widza że jest napisana przez kogoś z branży i albo wyciągnie z wypowiedzi co chce albo nie. Trudno żeby polecali rzeczy których nie mają.

Tu na pierwszy ogień wymienił bym całe forum HDTV wraz z kiki i blackninja którzy pod pretekstem pomocy sprzedają w swoim locoloco.

Natomiast masę chamstwa zauważyłem u niejednego forumowicza promującego mniej, lub bardziej nieudolnie swój handelek na allegro - pod płaszczykiem dobrego wujka.

Exactly

Panowie,to może jakieś konkrety,kogo nie należy słuchać...:-) " Branża" jest widoczna i łatwo sobie wyrobić własne zdanie,ale taki...ukryty smok:-) wiele złego,jednak może narobić.

Panowie,to może jakieś konkrety,kogo nie należy słuchać...:-) " Branża" jest widoczna i łatwo sobie wyrobić własne zdanie,ale taki...ukryty smok:-) wiele złego,jednak może narobić.

Miałem nie jeden nie przemyślany zakup w życiu trudno jakoś z tym muszę żyć

Teraz najlepszym doradcą jest mam nadzieje mój rozsądek ( ochłonięcie jak się napalę poczytanie kilku recenzji i własne uszy ) Co nagle to po diable :)

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

To może korzystając z okazji, zapytam o Five Chanell RMB -1075 Rotela. Ma to zagrać z Marantz SR 5003,to na kanał centralny i surrond,a przednie są pod Marantz PM 8003 i on robiłby właśnie za przedwzmacniacz do stereo. Trochę to dziwne,ale nie chcę oddawać PM 8003 za grosze,stąd moje pytanie,czy Rotel lepiej zagra od Marantza. Kolumny to ALR Jordan Entry M5. Może ktoś już testował takie wynalazki? :-)))

To samo się tyczy forumowych strażników cnót - poczytajcie ich komentarze -negatywne. LOL

Kolega do mnie pije przepraszam?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Q21 bez dyskusji i polecają ciągle beznadziejne nady,pewnie dobra marża,potem wielu kolegów sprzedaje te gówna tracąc po kilkaset,lub po pare tyś zł.

Wachlarz ich propozycji jest rzeczywiście ograniczony, ale pokaż mi dziś sklep który postępuje inaczej tzn. zachwala to czego nie ma w magazynie. ;) Co do nachalności - do tego to im wiele brakuje. Byłem kiedyś u nich. To mili spokojni ludzie, którzy nie wciskają Ci kitu i co istotne udostępniają sprzęt do odsłuchów za darmo. To ostatnie niestety regułą nie jest. W wielu sklepach odsłuchy są płatne. W Szczecinie za posłuchanie czegokolwiek płacisz 200.

Zgadzam się. To jest o wiele większy problem.

Miałem nie jeden nie przemyślany zakup w życiu trudno jakoś z tym muszę żyć

Teraz najlepszym doradcą jest mam nadzieje mój rozsądek ( ochłonięcie jak się napalę poczytanie kilku recenzji i własne uszy ) Co nagle to po diable :)

U mnie jest podobnie, dlatego od jakiegoś czasu mało co komu doradzam, a jeśli już to przynudzam o odsłuchach.

Widzę ze wątek się rozrósł.

Sam zawodowo zajmie się sprzedażą (automatyki przemysłowej) i to co się tu dzieje naprawdę zasługuje na nazwaniem nachalnym zachowaniem.

To, że są dodatkowo masowo wykorzystywane mechanizmy wzmacniania, grupy lobbingowe to zupełnie inna bajaka.

Są tez na forum branżyści którzy nie dzieła się swoją wiedza i doświadczeniem tylko wtedy gdy przyniesie im to interes, jednak niestety giną wsród tych bardziej agresywnych w promowaniu "swoich racji" a dodatkowo ich wypowiedzi są także przez ten pryzmat postrzegane.

Dodatkowo wiele osób chcących podzielić się swoją wiedzą zostają zakrzyczane.

Przez to mniej się wszyscy wypowiadają i to forum staje się jeszcze większym słupem reklamowym.

Tyle rozwinięcia, bo ocena co jest klasą a co nie, co jest już nachalne a co jeszcze nie to ocena subiektywna.

Wątek miał na celu zwrócić uwagę na problem i się udało, przy okazji może ktoś kto liczy na radę będzie wiedział ze się tu głownie sprzedaje a nie dzieli swoim hobby.

.

Gość

(Konto usunięte)

U mnie jest podobnie, dlatego od jakiegoś czasu mało co komu doradzam, a jeśli już to przynudzam o odsłuchach.

Bez takiego "przynudzania" dalej będą nieświadomi łykać wszystko jak młode pelikany...a później koc, mało tego, za dużo tamtego...a kasa w błoto...

Jeżeli komuś NAPRAWDĘ zależy na dobraniu sobie fajnego sprzętu, a mało jeszcze wie, powinien spokojnie wysłuchać wszystkich stron i dużo, dużo czytać. I branży i tych którzy opisują swoje doświadczenia ze sprzętem. Nie wolno jednak robić tego w pośpiechu, na wczoraj ( bo na przykład aukcja ucieka). Jeżeli ktoś taki zakłada temat, jest niecierpliwy, wręcz nachalny i do tego niegrzeczny, od razu zapala mi się światełko, że oto pojawił się na forum kolejny łowca łosi. Takich należy tępić nawet na granicy ostrzeżenia.

A Branża?

Akurat ci wymienieni w temacie są naprawdę w porządku, inni ,którzy działają oficjalnie, też są spoko. Czuć doświadczenie, a przede wszystkim klasę, pomimo ograniczonej oferty. To normalne. Nie każdy ma wszystko co by się chciało. Ja do naszych ludzi z branży nic nie mam.

Mądry poszukiwacz sprzętu wyciągnie sam wnioski co do swojego przyszłego sprzętu, fajnie jak zorganizuje sobie gdzieś odsłuch. Mniej mądry na paru klockach przejedzie się, zanim zmądrzeje.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość

(Konto usunięte)

Mądry poszukiwacz sprzętu wyciągnie sam wnioski co do swojego przyszłego sprzętu, fajnie jak zorganizuje sobie gdzieś odsłuch. Mniej mądry na paru klockach przejedzie się, zanim zmądrzeje.

Najgorsze, że Ci co się sparzyli mieszają z błotem poszczególne klocki na wszelkiej maści forach...a złe brzmienie, no może nie takie jak lubią, ewidentnie wynika z ich nieumiejętnego zestawienia bądź akustyki...

I oczywiście co robią...kupują coraz droższe...bo to przecież "musi zagrać"

:-)

<br />ajgorsze, że Ci co się sparzyli mieszają z błotem poszczególne klocki na wszelkiej maści forach<br />

Tak robią ci,którzy chcą kupić teraz,zaraz,topowe i najlepiej półdarmo.Czytając na forum konwersacje doświadczonych userow z początkującymi,rzuciło mi się w oczy,że prawie nikt(z początkujących) nie ma pojęcia,jakiego brzmienia szuka.Wziąłem sobie to do serca,i narazie bawie się tanimi sprzętami, próbując dojść jaki rodzaj reprodukcji lubię.Potem już tylko zostaje podnoszenie jakości.Oczywiście cały czas czytając,co mają do powiedzenia inni.

A branża,taki na przykład q21 zawsze kończy propozycję zaproszeniem na odsluch.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.