Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - wątek techniczny

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

Dochod, czy sposób na finansowanie forum, jest najzupełniej ok, ale pogoń za kasą nie powinna być priorytetem, a reklamy wyświetlane na forum nie mogą być utrudnieniem dla korzystania z niego. Jak pisalem, trafiły mi się 2 reklamy niemożliwe do zamkniecia- jedna jakiejś szkoły czy uczelni, drugiej nie pamietam, bo bardziej od treści interesowało mnie jej zamknięcie.

Nic mi się nie omsknęło.

Oczywiście mam narzędzia do wcinania czego chcę, tylko... nie na tym ma polegać ta zabawa.

Tego komputera używam do sprawdzania portali za które jestem odpowiedzialny i włączanie/wyłączanie blokera jest kłopotliwe...

Rozumiem, portal publiczny. Powinien działać podobnie na popularnych ze czterech przeglądarkach, do tego po kilka różnych wersji na każdą. Oczywiście wersja mobilna...

Są problemy.

Ale może trzeba sprawdzić co reklamodawcy nam wrzucają na serwery. Przecież to jakiś koszmar z tym badziewiem.

Nie ma prawa zabraniającego wyświetlania reklam, przynajmniej na portalach nie wybudowanych z publicznego dofinansowania (zakładam, że z reklam płynie dochód...) będących w tzw. okresie trwałości...

Poza tym żadne prawo nie zabrania aby portal nie był użyteczny...

Nie zrozumialest o co mi chodzi ale problem juz zniknął.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Skoro w zakładce kluby można założyć klub miłośników firmy X i skutecznie likwidować w nim wszystkie wpisy z krytycznymi opiniami, czy zgodna z regulaminem jest odwrotna sytuacja?

Czy można założyć temat klub przeciwników firmy X i tolerować w nim tylko forumowiczów z mocno krytycznymi opiniami? Wszystkich którzy będą chcieli zamieszczać pozytywne opinie blokować?

antyklubów w zakładce Kluby nie zakładamy

jesli interesuje Ciebie taki watek załóz jako temat do dyskusji w stereo lub kinie domowym czy innej stosownej zakładce

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Pytałem czysto teoretycznie. Nie mam zamiaru takiego zakładać.

Czyli cała zakładka kluby jest mocno nieobiektywna. Można zgodnie z regulaminem blokować w niej krytyczne opinie, ale osoba zablokowana nie może założyć swojego tematu, ze swoją opinią o danym sprzęcie.

Nie może nawet napisać informacji dla innych, że została zablokowana. Więc osoby szukające informacji nie będą wiedziały, że mają do czynienia z jednostronnymi recenzjami.

Pytałem czysto teoretycznie. Nie mam zamiaru takiego zakładać.

Czyli cała zakładka kluby jest mocno nieobiektywna. Można zgodnie z regulaminem blokować w niej krytyczne opinie, ale osoba zablokowana nie może założyć swojego tematu, ze swoją opinią o danym sprzęcie.

Nie może nawet napisać informacji dla innych, że została zablokowana. Więc osoby szukające informacji nie będą wiedziały, że mają do czynienia z jednostronnymi recenzjami.

zakładka Kluby - zasady jej funkcjonowania -nie jest kopia reszty forum

juz kilka razy było to poruszane

niestety na ban prewencyjny moderacja nie ma wpływu

admin zostawił bana prewencyjnego bo po głosowaniu w moderacji było 2/2 tyle ze obecnie jedna z osób juz nie moderuje więc można kolejny raz wrócic z tym do admina

OK wyślemy takie zapytanie - dawno nic sie nie zmieniło , chętnie ozywimy bocznice bo o polityce i kosciele juz nie da sie czytać

Gość Gosc

(Konto usunięte)

zakładka Kluby - zasady jej funkcjonowania -nie jest kopia reszty forum

Ale całe forum ma ten sam regulamin. Zasady powinny być wszędzie takie same.

Regulaminowo ,, Kluby'' nie są wyróżnione. W obecnej formie powinny.

Osoba nie będąca aktywnym, obeznanym forumowiczem, poszukująca informacji w necie, nie będzie wiedziała, że czyta opinie wybitnie jednostronne.

Producenci sprzętu wystarczy, że założą sobie swój klub i już nikt inny nie będzie mógł takiego samego założyć. Bo powielanie tematów jest regulaminowo zabronione.

Będzie więc tylko jeden w którym można tylko i wyłącznie chwalić zabawki tego producenta. Jeśli taki był zamysł to O.K. Jeśli jednak nie o to Wam chodziło, to sami widzicie, że tutaj coś zgrzyta.

OK

jesli ktos powieli watek w zakładce Kluby zostanie to wyjasnione bo szybko dostaniemy zgłoszenie :) , nie jest prawda ze tam sami producenci tylko zakładaja watki bo poza paroma z Polski -innych światowych producentów do tej pory nie widziałem mimo paru lat czekania

większy problem to polscy handlowcy ale jakos dajemy z nimi rade i watkami które próbuja zakładac przez "swoich zadowolonych klientów " ,przypominam maja równiez bezpłatny dział nowości

dziekuje za głos w sprawie

Przydałaby by się jeszcze jakaś reklama z prawej strony na dole. Szkoda tracić tyle cennego miejsca reklamowego na forumowy bełkot :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie, nie macie jakichś adware'ow zainstalowanych?

Na kompie i na tablecie mam adbloki wyłączone dla tego forum i nigdy mi się taka sytuacja nie zdarzyła by jakaś nie dająca się zamknąć reklama wywaliła mi się na ekran.

Widzę, ze kolega z makiem tu tez narzeka. Dziwne. Tez mam maka i nic takiego nie ma miejsca.

Na Androidzie z adblokiem jest pewien kłopot i nie działa tak skutecznie, jak na "stacjonarnych" systemach operacyjnych. Czy forum nie powinno być funkcjonalne na wszystkich syst.oper. ? Jestem teraz poza domem i pozostał mi tylko Android :-(

Zaineresowanie moderacji problemem ze ja cie chromole:(

U mnie w U.K. działa prawidłowo, zarówno na stacjonarnych komputerach jak i na androidach. Zatem to nie jest mój problem ani żadnego z moderatorów.

Problemami technicznymi silnika forum zajmuje się Administrator techniczny.

Kiedy odczyta te skargi podejmie działania naprawcze.

A kiedy chcecie by to było szybko w sezonie urlopowym, to pozostaje pisać bezpośrednio do Administracji.

Pod Chrome działa skandalicznie. Albo nie działa wcale. Powolny jak wół, zacina się, zawiesza, często nie reaguje na polecenia. Jakiś czas temu w wersji Mobile nie przyjmował żadnych wpisów.

Pod Mozilla Firefox żadnych problemów.

Dziś wyskoczyło mi jakieś świństwo z dzwoniącą laską. Gdy zorientowałem się, że to reklama (nawet wibracje się włączyła), chciałem ją zamknąć krzyżykiem. Po dotknieciu go nie zamknęło reklamy, lecz przeniosło na jakaś gownianą stronę. KIEDY TO SIĘ SKOŃCZY??? Ktoś się w ogóle przygląda, jakie gówno jest przyjmowane do rozprowadzania na forum???

Dziś wyskoczyło mi jakieś świństwo z dzwoniącą laską. Gdy zorientowałem się, że to reklama (nawet wibracje się włączyła), chciałem ją zamknąć krzyżykiem. Po dotknieciu go nie zamknęło reklamy, lecz przeniosło na jakaś gownianą stronę. KIEDY TO SIĘ SKOŃCZY??? Ktoś się w ogóle przygląda, jakie gówno jest przyjmowane do rozprowadzania na forum???

To już wisi od kilku tygodni. U mnie zamyka, ale ta wibracja jest tragiczna.

?👈

• Administratorzy

Panie i Panowie przepraszamy najmocniej. Jest sezon urlopowy. Jeśli są jakieś reklamy z głosem lub bez krzyżyka to nigdy nie było na coś takiego akceptacji z naszej strony. Wyjaśniamy sprawę. Poszło zapytanie do agencji. Nikt nie zgłaszam nam tego na PW/maila. Wiem, że to nie usprawiedliwienie, ale przeoczyliśmy to, już działamy.

Prośba o informację czy problem dotyczy mobile czy desktopów, bo z tego co widzę na tym zrzucie to był desktop tym razem, a nie mobile, a to zupełnie inna agencja.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Administratorzy

Niestety agencji ciężko namierzyć taką reklamę, w związku z tym proszą o podanie szczegółów:

Prosiłbym o przesłanie dodatkowych informacji: konkretnego linku z problemem oraz na jakim urządzeniu / systemie operacyjnym problem występuje.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.