Skocz do zawartości
IGNORED

co zamiast transportu cd? serwer?

Sentinel44

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

A Ty w kogo się bawisz ? W Macierewicza ?

Zamiast bić pianę i snuć fantasmagorie wpłać kaucję , pożycz urządzenie i posłuchaj to może nie będziesz się ośmieszał.

Życzyłbym sobie żeby inne wielokrotnie droższe urządzenia audio były tak wykonane jak Amare Musica.

Czy chodzi tu o to co wewnątrz,czy o to co jest widoczne dla oka?

Amare Musica-czyli gorzka muzyka?

... może nie będziesz się ośmieszał.

Miałeś już nie pisać w tym wątku - obiecałeś.

Rozumiem, że to post skierowany do Marcin-Utopia za traktowanie Forumowiczów jak idiotów, ale

przecież nie będziesz sam ze sobą pisał (!). Więc jeśli możesz, to już nie obrażaj, tylko przyznaj rację.

Nowy nick i minuta po rejestracji pierwszy post centralnie w temacie - niezbyt to przekonujące.

BTW - aby było jasne i czytelne, bo widzę, że jest kłopot czytania ze zrozumieniem, to nikt tutaj nie

ma zastrzeżeń co do wykonania - temat dotyczy skrzętnie skrywanej zawartości i nic więcej. Jasne ?

Miałeś już nie pisać w tym wątku - obiecałeś.

Rozumiem, że to post skierowany do Marcin-Utopia za traktowanie Forumowiczów jak idiotów, ale

przecież nie będziesz sam ze sobą pisał (!). Więc jeśli możesz, to już nie obrażaj, tylko przyznaj rację.

Nowy nick i minuta po rejestracji pierwszy post centralnie w temacie - niezbyt to przekonujące.

BTW - aby było jasne i czytelne, bo widzę, że jest kłopot czytania ze zrozumieniem, to nikt tutaj nie

ma zastrzeżeń co do wykonania - temat dotyczy skrzętnie skrywanej zawartości i nic więcej. Jasne ?

Jakie to ma znaczenie co jest w środku dla potencjalnego klienta ? Chyba najważniejsze jest to jak dane urządzenie gra ?

Jak chcesz dyskutować o walorach konstrukcyjnych a nie o dźwiękowych to masz zakładkę DIY.

Może najpierw wypadałoby posłuchać a potem zabierać głos na temat danego sprzętu?

A jak Ciebie interesuje co jest w środku to sobie rozkręcisz , jak wypożyczysz do odsłuchu.

Czytając te Wasze pierdoły o tym jak to Amare Musica jest niewiarygodny a może nawet jest oszustem ( bo ma coś do ukrycia ) to wcale się nie dziwię ,że olewa taką klientelę w Polsce.

Polska bezinteresowna zawiść bo żal doopę ściska ,że komuś się powiodło w branży.

A Wam nie pozostaje nic innego jak klepać bezmyślnie w klawiaturę i czepiać się ludzi.

P.S.

I żeby było jasne ( bo coś tam insynuujesz mój Sherlocku ) pierwszy raz piszę w tym wątku.

Z Amare nie łączą mnie żadne interesy.

Ale kombinuj dalej ...

Jakie to ma znaczenie co jest w środku dla potencjalnego klienta ?

Ogromne. Skoro Amare to autorskie rozwiązanie od A do Z to nikt nie lubi byc robiony w ... . Dlaczego napisałem powyżej.

Stąd to pytanie i drążenie tematu. Producent zamiast wyjasnić dogłębnie temat i uciąć sprawę ciągnie zdechłego śledzia, że aż miło ... śmierdzi. Znaczy, że coś jest na rzeczy.

Prośba do użytkowników i testerów Amare o pokazanie szczegółowego zdjęcia płyty głównej.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Jakie to ma znaczenie co jest w środku dla potencjalnego klienta ? Chyba najważniejsze jest to jak dane urządzenie gra ?

Jak chcesz dyskutować o walorach konstrukcyjnych a nie o dźwiękowych to masz zakładkę DIY.

Może najpierw wypadałoby posłuchać a potem zabierać głos na temat danego sprzętu?

A jak Ciebie interesuje co jest w środku to sobie rozkręcisz , jak wypożyczysz do odsłuchu.

Czytając te Wasze pierdoły o tym jak to Amare Musica jest niewiarygodny a może nawet jest oszustem ( bo ma coś do ukrycia ) to wcale się nie dziwię ,że olewa taką klientelę w Polsce.

Polska bezinteresowna zawiść bo żal doopę ściska ,że komuś się powiodło w branży.

A Wam nie pozostaje nic innego jak klepać bezmyślnie w klawiaturę i czepiać się ludzi.

P.S.

I żeby było jasne ( bo coś tam insynuujesz mój Sherlocku ) pierwszy raz piszę w tym wątku.

Z Amare nie łączą mnie żadne interesy.

Ale kombinuj dalej ...

Kolega najwyrażniej posuwa się za daleko w swych opiniach.

Pokazanie foty z odtwarzaczem plików Amare w systemie z Pasem przez Marcina -Utopie nie swiadczy,że ten ktoś ten odtwarzacz kupił prawda?

Jak sam producent ma coś do dodania to niech pisze rzeczy oczywiste,adwokaci są zbędni i jednocześnie stronniczy i nieobliczalni.

Pozwole sobie przekopiowac wlasny post z watku o Diamondzie, bo tutaj jest jeszcze bardzie na miejscu , a tam juz nie moge wyedytowac i usunac :

Ja patrze na to tak - Amare zrobilo sprzet zgodnie z najlepsza swoja wiedza i doswiadczeniami . Wycenili tak, jak wg nich urzadzenie ma sie na tle konkurencji , zarowno od strony budowy , jak i dzwieku , fukcjonalnosci i wygladu. Wiadomo , ze cena zawiera stosowane marze dla ewentualnego dystrybutora zagranicznego, naklady na badania i rozwoj produktu, serwis , gwarancje i ogolnie pojety marketing, w tym wystawy.

To oznacza ,ze jak ktos kupi na polskim rynku bezposrednio od producenta, moze sporo utargowac jak sadze.

Normalny audiofil bierze na odsluch, jak sie podoba to negocjuje cene i albo kupuje albo daje sobie spokoj.

Calego szumu wokol tego , czy w urzadzeniu jest standardowa plyta za 50 usd nie rozumiem , dla mnie moze byc rownie dobrze autorskie opracowania z malej serii , nie ma to moim zdaniem najmniejszego znaczenia, trzeba umiec z tego zrobic dobry transport przekonujacy jakoscia dzwieku i oprogramowaniem.

Jak ktos potrafi kupic taniej lepszy serwer albo jeszcze lepiej - zrobic taki i zaoferowac na rynku , niech to zrobi.

A chlopakom z Amare zycze sukcesu podobnego do tego , jaki osiaga Lukasz Fikus. Pare innych polskich firm tez sobie niezle radzi i za wszystkich trzymam kciuki . I zachecam do tego wszystkich , mniej negatwynych emocji, koledzy.

Konto w trakcie usuwania

Pozwole sobie przekopiowac wlasny post z watku o Diamondzie, bo tutaj jest jeszcze bardzie na miejscu , a tam juz nie moge wyedytowac i usunac :

Ja patrze na to tak - Amare zrobilo sprzet zgodnie z najlepsza swoja wiedza i doswiadczeniami . Wycenili tak, jak wg nich urzadzenie ma sie na tle konkurencji , zarowno od strony budowy , jak i dzwieku , fukcjonalnosci i wygladu. Wiadomo , ze cena zawiera stosowane marze dla ewentualnego dystrybutora zagranicznego, naklady na badania i rozwoj produktu, serwis , gwarancje i ogolnie pojety marketing, w tym wystawy.

To oznacza ,ze jak ktos kupi na polskim rynku bezposrednio od producenta, moze sporo utargowac jak sadze.

Normalny audiofil bierze na odsluch, jak sie podoba to negocjuje cene i albo kupuje albo daje sobie spokoj.

Calego szumu wokol tego , czy w urzadzeniu jest standardowa plyta za 50 usd nie rozumiem , dla mnie moze byc rownie dobrze autorskie opracowania z malej serii , nie ma to moim zdaniem najmniejszego znaczenia, trzeba umiec z tego zrobic dobry transport przekonujacy jakoscia dzwieku i oprogramowaniem.

Jak ktos potrafi kupic taniej lepszy serwer albo jeszcze lepiej - zrobic taki i zaoferowac na rynku , niech to zrobi.

A chlopakom z Amare zycze sukcesu podobnego do tego , jaki osiaga Lukasz Fikus. Pare innych polskich firm tez sobie niezle radzi i za wszystkich trzymam kciuki . I zachecam do tego wszystkich , mniej negatwynych emocji, koledzy.

Akurat zacytowany tutaj Łukasz Fikus ma podejście zupełnie inne. Dzieli się wiedzą i multum informacji można znaleźć na Jego stronie internetowej. W przypadku Amare mamy podobny zajebisty dźwięk i ... wielką tajemnicę.

O zajebistym dźwieku DACów Fikusa pisze cały świat, o Amare nie pisze nic.

Łukasz Fikus jest super pomocnym i proklienckim gościem (wiem, znam), Marcin z Amare zadziera nosa do góry, że hej. Przynajmniej na forum bo nie miałem przyjemności osobiście. Choć na AS 2014 dało się to też odczuć.

Moim zdaniem nietrafione porównanie.

Pozdro

Znam obu, Lukasz juz osiagnal sukces, Amare na niego pracuje. Kazdy ma prawo do swojego podejscia w biznesie. Ocena sprzetu przez pryzmat osobowosci tworcy to chyba nie jest dobry pomysl.

Konto w trakcie usuwania

Chyba bardzo naiwny byłby ten, kto myślał, że mała firma bez zaplecza naukowego i sporych funduszy może stworzyć prawdziwie autorskie rozwiązanie. Myślę, że A.M. przy swoich możliwościach stworzyła rzetelny produkt. Nawet jeżeli zaaplikowała gotową platformę, mam nadzieję, że w sposób dopracowany zgodny ze sztuką. Widząc pieczołowitość przy wykonaniu obudowy można mieć taką nadzieję . Oby takie firmy rozwijały się i tworzyły produkty coraz lepsze i w końcu autorskie, choć do tego długa droga.

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

Chyba bardzo naiwny byłby ten, kto myślał, że mała firma bez zaplecza naukowego i sporych funduszy może stworzyć prawdziwie autorskie rozwiązanie. Myślę, że A.M. przy swoich możliwościach stworzyła rzetelny produkt. Nawet jeżeli zaaplikowała gotową platformę, mam nadzieję, że w sposób dopracowany zgodny ze sztuką. Widząc pieczołowitość przy wykonaniu obudowy można mieć taką nadzieję . Oby takie firmy rozwijały się i tworzyły produkty coraz lepsze i w końcu autorskie, choć do tego długa droga.

Ależ nie ma problemu, że (jesli) zaadaptowali gotową platformę. Jesli tak to niech sie do tego przyznają i git. Połowa świata tak robi.

Przykłady gotowych urządzen pokazują, że bardzo często np. player X i Y mają identyczne bebechy. Tylko X ma ałdjofeelską metkę i kosztuje trzy razy więcej niż Y. I ja sie wtedy pytam za co? Jesli ktoś spi na kasie żeby trzy razy przepłacać to ... żyjemy w wolnym kraju ;). Tylko ja się czuje wtedy ... dymany.

Pozdro

Kolega najwyrażniej posuwa się za daleko w swych opiniach.

Pokazanie foty z odtwarzaczem plików Amare w systemie z Pasem przez Marcina -Utopie nie swiadczy,że ten ktoś ten odtwarzacz kupił prawda?

Jak sam producent ma coś do dodania to niech pisze rzeczy oczywiste,adwokaci są zbędni i jednocześnie stronniczy i nieobliczalni.

Nie wiem ile , komu i za ile Amare sprzedało swój produkt i powiem szczerze, że mało mnie to interesuje w przeciwieństwie do kilku osób tutaj piszących.

Idę o zakład z Tobą przyjacielu , że Amare sprzedało od początku swojej krótkiej przecież działalności ( transport ) więcej urządzeń niż np.taki Amplifon czy Ancient .

Skoro jest klient na ich produkty oznacza to , że chyba rynek zweryfikował wartość tych urządzeń?

A to , że klienci na te urządzenia w przeważającej części są poza granicami naszego przeuroczego kraju to tym lepiej dla Amare.

Nie musi przynajmniej prowadzić idiotycznych dyskusji z " A-paczami " jakich u nas jest pełno , również na tym forum.

Powtórzę zatem jeszcze raz : Amare Musica to świetny transport plików i nie ma się czego wstydzić na tle nawet wielokrotnie droższej konkurencji.

A jak komuś to za mało i chce sobie zrobić fotki do albumu , niech wypożyczy ten transport , posłucha i obfotografuje.

No tak , najpierw przecież trzeba mieć do czego ten transport podłączyć :)

Czuwaj ...

Z punktu widzenia marketingowego to nie jest dobre posunięcie. Goldmund też się nie chwalił, że przepakował BR, choć nie jest to może najszczęśliwsza analogia.

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

Widzisz ,Ty już odkryłeś te "mechanizmy" i wiesz ,że nie trzeba wcale przepłacać a postęp wcale taki wielki się nie dokonał w brzmieniu ale inni tego nie wiedzą i muszą nabyć doświadczeń i za to zapłacić:-)

To było do PMC .

To, że niszowi producenci korzystają z OEM-ów jest oczywiste i naturalne - to nie jest powód do wstydu !

Niepoważnym jedynie jest to, że niektórzy to maskują i dorabiają do tego klimat wstydliwej super tajemnicy.

A tutaj nie ma się co wstydzić - pomysłowość zawsze jest godna pochwały i podziwu. Zaadoptowanie obcej

platformy w swoim ekskluzywnym rozwiązaniu jest bardzo twórcze, nowatorskie i może być powodem do dumy.

A to, że klienci mają prawo do swojej oceny takiego rozwiązania, to już inna para kaloszy - bo przecież można

to samo zrobić na wiele przykładowych sposobów :

można tak, za grosze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a można i tak, już za grubszą kasę

post-8913-0-61761600-1433681608_thumb.jpg

Czesto ludzie sa sklonni zaplacic tylko za wyglad i prestiz -takie to juz czasy celebrytow. Cena nie jest gwarancja i nie zwalnia pana od wysilku myslenia i od odpowiedzialnosci za decyzje...

Joachim Gerhard - Audio Physic

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moje zdanie ? Moje zdanie odnośnie czego ? Coś doszło ?

Swoje zdanie odnośnie OEM już wyraziłem, a jeśli chodzi o fotki, to zauważ, że żadna z nich nie posiada

rantu, a to tam z reguły znajdziesz kody i nazwę producenta. Zadbano o to, ale zadbano także o to, abyś

nie odczytał pary kości po których można by ewentualnie szukać dawcy - nieumiejętne korzystanie z photoshopa.

Takie kwiatki niczego nie rozjaśniają, a wręcz przeciwnie. Jak ktoś idzie w zaparte, to jego sprawa. Dla mnie

jest to gotowiec DEVELOMPENT KIT, taki jak kiedyś sprzedawała np. SIGMA. Nie chce mi się w tym grzebać,

szkoda czasu - moje zdanie znasz. Może inni się bardziej rozkręcą i coś ciekawego dopowiedzą.

Czy podłączając ekran uda się z tego zrobić net-topa ? Architektura wygląda podobnie, gniazda pamięci

i rozszerzeń (tu SATA), giga-sieć realteka, procek do odblokowania + wentylatorek, nowy system i gra i buczy ...

... moim zdaniem oczywiście, i nawet kwarce po 0.01 $ tutaj nie przeszkodzą.

Tu nie ma co pisać. Majik DS po analogach jest słaby. Akurate DS dużo lepszy i to z różnicy w DACach wynika moim zdaniem cenowa różnica pomiędzy nimi. Testować i opisywać dokładnie teraz to szkoda mi czasu. Wolę posłuchac muzyki. Tym bardziej że docelowo po analogach słuchać Akurate DS nie zamierzam. Dlaczego? Bo Majik DS + AN DAC4 mordują grające po analogach zbalansowanych zarówno Akurate DS, Kilmaxa DS jak i Lumina T1. Majik DS + AN DAC4 + lampy i upgrade kosztowały mnie taniej niż wszystkie trzy (nowe) wspomniane playery. A wygląda na to, że Akurate DS + AN mordują jeszcze bardziej ;).

Klimax też takie baty dostaje?

Klimax też takie baty dostaje?

Nie było teraz bezpośredniego porównania. Tylko z pamięci gdzie miałem i Klimaxa DS i pierwszego Lumina, a ostatnio ze 3 miesiące temu Lumina T1.

Słuchając z mirkiem24 tego porównania Majika i Akurate'a, a Mirek ma aktualnie Lumina T1 i miał wcześniej Klimaxa, stwierdziliśmy, że LINN i Lumin grając z własnych przetworników mają więcej "cyfrowego nalotu". Nie są tak gładkie jak dźwiek z AN. To coś jak porównanie DACa Audio Note do DACa Weiss Engieneering. I zapewne z DACów pochodzi największa róznica choć ostatni test pokazał, że playery LINNa tez maja swoją sygnaturę i nieznaczne różnice a konsument ocenia własnymi preferencjami brzmieniowymi. Bo w skali bezwzględnej nie można powiedzieć, że streamer Akurate jest wyraźnie lepszy od streamera Mayika. Są inne.

Pozdro

Robiłem porównanie u siebie Klimax DS vs Akurate DS jako transport + DAC i tu DAC-i były różne np Accustic Arts, Esoteric K-01, Metronome C-8. Za każdym razem Klimax dostawał baty.

Czy ktoś miał okazje posłuchac Lumina D1 jako transport? Ciekawi mnie jak wypadnie względem LINNów Majik DS i Akurate DS.

Trzeba tylko wymienić zasilacz na coś porządnego np. od Tomanka bo w zestawie jest chińska tandeta za dolara.

DSC02134.jpg

Albo jeszcze lepiej zrobić zasilanie oparte na żelowym akumulatorze.

Pozdro

Bardzo fajny i przydatny wątek (poza niedowiarkami oczywiscie). Ale ja nie o tym...

Panowie mam dylemat. Pozyczylem PPA USB V2. Coz gra lepiej niz zwykle wyjscie z plyty bez zadnych watpliwosci. Jest male "ale". Bas jakby mniejszy. Mniej rozlegly. Teraz pytanie czy to przez to ze caly przekaz nabral lepszego konturu i tak juz musi zostac? Czy moze akurat ta karta tak "gra"? Bo przeciez moglbym kupic inna jakby dawala tak samo fajny w glad w nagranie itp itd.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Nie zauważyłem odchudzenia basu u siebie. Zmiany poszły w kierunku lepszej sceny i szczegółowości polane analogowym sosem. Karta wniosła zadziwiająco wiele, ale mój dac jest wrażliwiec. U innych może być inaczej.

Dzieki. Wygrzewales 200h jak radzi producent? Jakies zmiany?

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.