Skocz do zawartości
IGNORED

Raspberry Pi (Malinka) z DACiem - HiFi - swietny odtwarzacz sieciowy

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 17.10.2020 o 15:08, jackobtone napisał:

Strasznie problematyczny ten Tidal. Z tego co widzę co i rusz jakieś problemy z nim. Czemu nie wezmą przykładu ze Spotify i nie zrobią czegoś na zasadzie Spotify Connect? Spotify zastrzegł sobie prawa do tego typu rozwiązania?

O, programiści Tidala chyba przeglądają wątek o malince na AS. Wprowadzają Tidal Connect!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

McIntosh MA9000, McIntosh MCT500, ATC SCM40, Hijiri HCS-25, JCat USB XE + CM4, Roon, Synology DS1621+

1 minutę temu, jackobtone napisał:

O, programiści Tidala chyba przeglądają wątek o malince na AS. Wprowadzają Tidal Connect!

Ukryta Zawartość

Ciekawe czy doczekamy się kiedyś open source implementacji.

Ukryta Zawartość

Jest dobrze, najwazniejsze, ze widza potrzebe tego rozwiazania. Kolejny przyklad ze konkurencja wymusza wieksze starania producentow z kozyscia dla konsumentow.

A skąd pewność że na kupionym streamerze będzie Tidal Connect? ? Jeśli dopiero mają Connect  zaprezentować, to zanim producenci streamerów zaimplementują Connect do swoich systemów to też minie trochę czasu. Myślę, że nie będziemy długo czekać na Tidal Connect w malince. Obstawiam, że jednym z pierwszych systemów na malinkę, który otrzyma Tidal Connect będzie mOode ? 

McIntosh MA9000, McIntosh MCT500, ATC SCM40, Hijiri HCS-25, JCat USB XE + CM4, Roon, Synology DS1621+

Ale to już jest zrobione i już bodajże streamery z BluOS dostały update wczoraj.

2 minuty temu, jackobtone napisał:

Myślę, że nie będziemy długo czekać na Tidal Connect w malince.

Ja nie jestem przekonany, że to tak szybko będzie ale może się mylę. Zależy też jak tidal do tego podejdzie bo może blokować.

5 minut temu, Witek87 napisał:

Ale to już jest zrobione i już bodajże streamery z BluOS dostały update wczoraj.

Ja nie jestem przekonany, że to tak szybko będzie ale może się mylę. Zależy też jak tidal do tego podejdzie bo może blokować.

Już jest

DE30B6B5-E003-4B55-990C-95BBF5DC3215.jpeg

2 minuty temu, Kukawa napisał:

Już jest

Ukryta Zawartość

O widze że słuchasz mojej pani Anna Maria Jopek ,bravo ty ;))

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, freju napisał:

O widze że słuchasz mojej pani Anna Maria Jopek ,bravo ty ;))

Lubię jak mi śpiewa do ucha ?

26 minut temu, Kukawa napisał:

Lubię jak mi śpiewa do ucha ?

Jest przekochana no tak pięknie do mnie gada cudo natury ?

Godzinę temu, Kukawa napisał:

Wprowadziłem Was w błąd. Przepraszam 

Nie pijemy w tygodniu  nu nu nu ??

19 minut temu, freju napisał:

Nie pijemy w tygodniu  nu nu nu ??

Już zapomniałem jak smakują % ? 

muzaman, a Ciebie co tak bawi ? ?

Edytowane przez Kukawa
Te były straszne łłłłoooommmmaaatttkkkkooo i córko ,trzeba było nos zatykać 
Mazowieckie lepiej wchodziło

No dobrze, ale wróćmy już do tematu naszych maline? ktoś stosował taką nakładkę ?

853BFB34-8005-4C37-A8B0-A7334E21ED40.jpeg

Edytowane przez Kukawa
1 godzinę temu, freju napisał:

Te były straszne łłłłoooommmmaaatttkkkkooo i córko ,trzeba było nos zatykać ?

Bez przesady, choć pamiętam raz przypadek, gdy się piło w pięciu  "hejnała" (po kolei z jednej butelki) a pierwszemu w trakcie już zaczęła się zwracać z powrotem do butelki. Miny tych oczekujących na swoja kolej do dziś pamiętam ?

10 minut temu, jar1 napisał:

Bez przesady, choć pamiętam raz przypadek, gdy się piło w pięciu  "hejnała" (po kolei z jednej butelki) a pierwszemu w trakcie już zaczęła się zwracać z powrotem do butelki. Miny tych oczekujących na swoja kolej do dziś pamiętam ?

Może pamiętasz - J 23 nadaje...tyle kosztowało w latach świetnosci.

46 minut temu, fan64 napisał:

Może pamiętasz - J 23 nadaje...tyle kosztowało w latach świetnosci.

Oczywiście, "alpagi łyk i dyskusje po świt" też. ?

Jak w "Autoboigrafii" Prefectu

Pytanie do użytkowników Volumio z płatnym planem. Z ciekawości włączyłem plan Virtuoso, żeby obejrzeć co się pozmieniało, i u mnie nie działa auto odtwarzanie proponowanych kawałków w Tidal, też tak macie? W ustawieniach nie znalazłem takiej opcji do włączenia, dziękuję za odpowiedź. 

Cześć. Nie czytałem wszystkich odpowiedzi, dużo ich, przepraszam, jeśli temat już się pokawił a ominąłem. 

W każdym razie mój setup wygląda następująco:   RPi4 z Volumio (z obsługą Tidala) > kabel USB Locus Nucleus (wiem, wiem, strasznie drogi smok, ale ja dostałem okazyjnie od bogatego audiofila - znajomego) > Wavelenght Proton USB DAC > Interconnect RCA Transparent Audio Plus > integra Hegel H200 > kable Transparent Audio Plus > kolumny Phonar Credo S100.  

Nie jestem w 100% zadowolony z interfejsu (tak się chyba mówi) Tidala na Volumio na desktopie / iPhonie.    Nie ma wszystkich funkcji typu podpowiedzi podobnych kawałków, artystów czy też płyt. Integracja dźwiękowo bez zarzutu, ale jednak pełna wersja Tidala to nie jest.  

Czy ktoś ma doświadczenia w innych playerach, nie Volumio, obsługujących Tidal i pliki master  hi res, z dobrą apką na iPhone  ?

Dziękuję

Edytowane przez d_de_luxe

Witam. Czy ktoś podłączał do maliny dysk SSD? Pod jakie złącze i czy może z niego startować Moode? Chodzi mi o to aby włożyć malinę z nakładką do jednej obudowy, wraz z zasilaczem i dyskiem HD lub SSD i najlepiej było by jak by go tak podłączyć aby oryginalny panel wyjść USB i Gniazdo sieciowe maliny były dostępne z tyłu obudowy, co by znacznie ułatwiło ich montaż.

Macie w tym temacie jakieś doświadczenia, jak można przewidywać trwałość dysku, na którym był by system i zapewne pliki z muzą?

Monobloki DIY SET 300B/6SN7 kolumny DIY Audio Nirvana Super 10" i CASTLE ISIS CD Fonica CDF 002R Lenco L-75 - ART DJ II

PC audio: HP 5740 Daphile -> DAC PCM 1794 + XMOS U8 + Raspberry pi 2 lub konwerter JarkaC -> DAC NOS Muse 4xTDA1543,

7 minut temu, krzysiow122 napisał:

Pod jakie złącze i czy może z niego startować Moode?

Nie robiłem jeszcze prób,ale tematem się interesuję.

Ukryta Zawartość

Jedyne złącze to usb ,tak mi się wydaje.

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, Witek87 napisał:

Roon, 120 dolców rocznie i trzeba serwer. 

Dzięki. Ale nie o to mi chodzi. Roon porządkuje bibliotekę plików dźwiękowych, natomiast nie jest playerem jako takim. Do obsługi Roona potrzebny jest taki program jak Volumio - John Darko np. rekomenduje RoPieeXL.  Tylko ja na razie nie mam Roona i chciałbym alternatywę do Volumio, lepiej obsługującą Tidala.  Moode ? Czy obsługuje Tidal, pliki master ? 

• Pokaż nowe odpowiedzi