Skocz do zawartości
IGNORED

Przyczyny zacofania cywilizacyjnego Polski.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Bo z wami to jest tak...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

– Wam kury szczać prowadzać, a nie politykę robić! – piekli się.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z komuchami nie gadam.

No tak, a widzisz my rozmawiamy nawet z polskimi faszystami z Irlandii.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

To są skutki braku dekomunizacji po 89r, teraz toto rozpanoszyło się wszędzie a ich resortowe dzieci sieją nienawiść po forach i stacjach prywatnych sponsorowanych przez wrogie nacje,które chcą sobie podporządkować nasz kraj, w sadach komuna ma się w najlepsze to chyba ostatni największy bastion komuchow dlatego należy bezwzględnie zreformować toto a jak się nie da to wywalić tyle komuchow ile tylko się da i dopuścić młodych nie resortowych,komuchy bronią się przed tym bo wolny rynek dla nich oznacza utratę przywilejów wysokich pensji a toto przyzwyczajone do tego żeby tylko pasożytować. Ziobro odwołuje faksem bo szkoda czasu na łażenie :)

teraz toto rozpanoszyło się wszędzie a ich resortowe dzieci sieją nienawiść po forach i stacjach

O kim piszesz o tow. Piotrowiczu, który przywraca komunę w polskim prawie, czy o resortowym Prezesie wokół rodziny którego narosło sporo wątpliwości ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Z komuchami nie gadam.

Wcale się nie dziwię. Do tego trzeba dorosnąć. Intelektualnie.

Piotrowicz przeprosił Jarosława a ten stwierdził ze komuchem nie jest ani nigdy nie był wiec o co chodzi ? Komuch to osobnik o niskim wzroście opasłej budowie ciała choć są wyjątki urodzony i kształcony przed 89r który charakteryzuje się wyszczekaniem na wszelkiej maści forach oraz wysoka szkodliwością społeczna i obrona mniejszości niegdyś uważanych za chore

To co piszesz jest takie głupie, że aż śmieszne.

Widzę PiSowska szczujnia podniosła się z kolan po tym, jak PiS sam sobie do dupy nakopał różnymi aferami i zwykłymi debilizmami.

Jestem Europejczykiem.

Piotrowicz przeprosił Jarosława a ten stwierdził ze komuchem nie jest ani nigdy nie był wiec o co chodzi ?

Jasne :-)))), nigdy nie był i nie jest. Jest taki jak Jarosław a ten też nie jest komuchem. Ale jaja. Prezes to teraz największy "komuch" (czarny komuch) od czasu zmiany przez Polskę orientacji ze wschodniej na zachodnią.

Komuch to osobnik o niskim wzroście opasłej budowie ciała

Toż to charakterystyka Prezesa ! Nie poznaję Kolegi ;-).

thon

Gdybyś pofatygował się i przeczytał wstępniak a zwłaszcza dwa ostatnie zdania to byś wiedział.Ale po co się wysilać?

Z komuchami nie gadam.

Bo z wami to jest tak...

PYT: jak w pegieerze jednocześnie dojrzeje rzepak i gryka, to co się zbiera najpierw?

ODP: najpierw zbiera się aktyw!

I dlatego wam się w głowie nie mieści że państwo nie powinno być moim nauczycielem, lekarzem, firmą ubezpieczeniową, organizatorem rozrywek i Bóg wie czym jeszcze...

Ale to właśnie PiS chce ci takie państwo zafundować.

trzeba znaleźć złoty środek, za dużo prawo niedobrze,za dużo w lewo jeszcze gorzej, porozumienie centrum ? Ale to tez już było przerabiane, to może z nami albo z wami coś nie tak, czy jest coś złego w tym ze chce się nachapac ? Trzeba było dać kopa poprzednim bo już stracili kontakt z rzeczywistością,PiS przynajmniej dał mi na nowy samochód a po poprzednikach kamieni kupa.

thon

Gdybyś pofatygował się i przeczytał wstępniak a zwłaszcza dwa ostatnie zdania to byś wiedział.Ale po co się wysilać?

a, sorki :)

fakt, nie doczytałem.

no, ale, właśnie. W ujęciu globalnym jesteśmy wszak całkiem niezłym średniakiem. Może cieszmy się z tego.

można rzec, że historycznie, niestety, zawsze byliśmy za tzw. Zachodem.

np w 1938 nasza zamożność do zamożności Niemiec, Francji czy WB jak miała się 1/ 3,4 - mniej więcej. Wcześniej też raczej dużo lepiej nie było. A dziś jest podobnie.

Tyle że w zasadzie dopiero od 28 lat mamy dobre warunki rozwoju - no i w 1989 nasze pkb per capita to było 1000 $, a teraz jest 12.000 ... Zwiększyliśmy zamożność 12 X! Przyczyny zacofania i biedy to niezliczone wojny, zabory, okupacje, komunizm.

Może więc z Polską i Polakami wcale tak źle nie jest?

,PiS przynajmniej dał mi na nowy samochód a po poprzednikach kamieni kupa.

Myślisz że to dobrze że dał Tobie na nowy samochód. Ja musiałem na nowy samochód zarobić. Chyba w Polsce nigdy nie będzie normalnie skoro każdy czeka aż ktoś coś da.

no i w 1989 nasze pkb per capita to było 1000 $, a teraz jest 12.000

Myślisz że jest w tym zasługa PiS ? Tak się zastanawiam czy nawet w tym 1000 $ jest jakaś zasługa kogoś kto teraz tworzy PiS. Prezes spał do południa jak wprowadzano stan wojenny i ludzie walczyli i nawet ginęli o te pierwsze 1000 $ pkb. Przed tym pkb był liczony w niewymienialnej złotówce.

Czyżby kolejny raz tracimy szanse na wydźwignięcie się na wyższy poziom?

Źle to ująłeś Wojciechu. My nie tracimy szansy na wydźwigniecie, my ją od zawsze z uporem odrzucamy. Bez względu na nazwę partii złodziei przy władzy.

Włodek.

Myślisz że to dobrze że dał Tobie na nowy samochód. Ja musiałem na nowy samochód zarobić. Chyba w Polsce nigdy nie będzie normalnie skoro każdy czeka aż ktoś coś da.

No tak,ludziom trzeba dać wódki tzn wędki , tez musiałem pracować tyle ze mniej podatków zapłaciłem albo jak kto woli zostały mi one w części zwrócone i nie jest to prawda ze dostałem coś za darmo,można powiedzieć ze obecny rząd łupi mnie mniej niż poprzedni a was łupi więcej i słusznie i to się chwali

To są skutki braku dekomunizacji po 89r, teraz toto rozpanoszyło się wszędzie a ich resortowe dzieci sieją nienawiść po forach

jeju, to jaro zawsze dziewica udziela się na forum?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

jaro zawsze dziewica udziela się na forum?

Nie wiedziałeś?

Przybiera niejedno imię: dziadyga, vladimir, bubusia, cełebb, tomek1, tomek2, ksywanks, il idiotorre, majowy i insze.

Źle to ująłeś Wojciechu. My nie tracimy szansy na wydźwigniecie, my ją od zawsze z uporem odrzucamy. Bez względu na nazwę partii złodziei przy władzy.

Włodek.

Ale marudzisz. NATO, UE, bezrobocie 6%, długość życia wzrosła o 10 lat od 1990 i dalej bez szansy, z uporem odrzucamy, itp itd ...

No tak, a widzisz my rozmawiamy nawet z polskimi faszystami z Irlandii.

Faszyści to dziś w Wawie maszerują. :)

No tak twierdzi cała postępacka Europa. :)

Ale to właśnie PiS chce ci takie państwo zafundować.

Czy tylko PiS? Od 1989 rządy są wciąż socjalistyczne.

To są skutki braku dekomunizacji po 89r, teraz toto rozpanoszyło się wszędzie a ich resortowe dzieci sieją nienawiść po forach i stacjach prywatnych sponsorowanych przez wrogie nacje,które chcą sobie podporządkować nasz kraj, w sadach komuna ma się w najlepsze to chyba ostatni największy bastion komuchow dlatego należy bezwzględnie zreformować toto a jak się nie da to wywalić tyle komuchow ile tylko się da i dopuścić młodych nie resortowych,komuchy bronią się przed tym bo wolny rynek dla nich oznacza utratę przywilejów wysokich pensji a toto przyzwyczajone do tego żeby tylko pasożytować. Ziobro odwołuje faksem bo szkoda czasu na łażenie :)

SAMA PRAWDA!!! WSZYSTKICH WON jak mówi Cejrowski. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

No tak,ludziom trzeba dać wódki tzn wędki , tez musiałem pracować tyle ze mniej podatków zapłaciłem albo jak kto woli zostały mi one w części zwrócone i nie jest to prawda ze dostałem coś za darmo,można powiedzieć ze obecny rząd łupi mnie mniej niż poprzedni a was łupi więcej i słusznie i to się chwali

Dlaczego dawać wódkę, wódkę trzeba sobie kupić. PiS-owcy ciągle by chcieli coś dostawać, ale cóż w końcu mentalnie wielu zostało w socjalizmie, który właśnie wraca ku uciesze tłumów.

Faszyści to dziś w Wawie maszerują.

Nie przyłączysz się do nich ?

''Dlaczego dawać wódkę, wódkę trzeba sobie kupić. PiS-owcy ciągle by chcieli coś dostawać, ale cóż w końcu mentalnie wielu zostało w socjalizmie, który właśnie wraca ku uciesze tłumów.''

raczej chodzi o to zeby wam nie dac,sprawiedliwosc spoleczna to dla was obce pojecie dlatego tez sady bolszewickie i zabor mienia waszego to jest jakies wyjscie

Synek, zapisz się do podstawówki, bo hadko cię czytać. Chcesz koniecznie Polski analfabetów? Komuna przynajmniej likwidowała tę przypadłość.

Pewnie uważa, że pisanie poprawnie i z sensem to lewacki wymysł z którym należy walczyć. Chociaż bo ja wiem? Chyba zbyt optymistycznie doszukuję się aż tak skomplikowanych procesów myślowych.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.