Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Kolego.

Modelowym naszym klientem na nasze droższe kolumny są ludzie którzy mieli już "wszystko".

Różne światowe legendy ale słyszą, że dalej coś jest nie tak.

Stawiamy wtedy obok nasze kolumny i wszystko jest jasne.

Wszystkie testy naszych kolumn jakie kiedykolwiek były publikowane były entuzjastyczne.

Przeczytaj uzasadnienie poniżej i zwróć uwagę na datę.

Od tamtej pory jest jeszcze znaczny postęp.

Jedna z gazet po opublikowaniu recenzji naszej kolumny dostała od jednego z dystrybutorów zakaz publikowania takich tekstów pod rygorem odebrania znaczącej ilości reklam.

Odnośnie cen to nie masz pojęcia jak kalkulowane są współczesne produkty audio.

To są żarty z klientów.

Ale to trochę na życzenie klientów którzy jakość postrzegają przez pryzmat ceny.

Mało kto jest w stanie ocenić rzeczywistą wartość produktu.

Nie będę przytaczał przykładów kolumn za 30 000 z głośnikami za 10 USD.

Jest tego mnóstwo.

Jednak przeważnie są szwajcarskie i dlatego są super:)

Nie dołączam się do żadnego hejtu,żeby mi tu ktoś zaraz nie wypalił,ale po takich gadkach ja odpuszczam polski hi end,właśnie 99% polskich twórców wypisuje takie skromności,życie to potem brutalnie weryfikuje. Przykład Wojtka Pacuły jest aż nad wyraz jaskrawy,nie ważne na jakie kolumny przesiadł się po Harpii,chodzi o to,że jakoś nie miał ochoty na up grade w ramach tego samego producenta,dlaczego?ano pewnie dlatego,parafrazując Harpię,że nie miał jeszcze wszystkiego.

Przykład Wojtka Pacuły jest aż nad wyraz jaskrawy,nie ważne na jakie kolumny przesiadł się po Harpii,chodzi o to,że jakoś nie miał ochoty na up grade w ramach tego samego producenta,dlaczego?ano pewnie dlatego,parafrazując Harpię,że nie miał jeszcze wszystkiego.

Kurcze wytłumacz mi; chodzę z żoną na zakupy żywnościowe i kupujemy te same sprawdzone od lat produkty żywnościowe które nam idealnie pasują ale od czasu do czasu nagle okazuje się że w koszyku jest coś od innego producenta (przeważnie jestem wkurzony ale to nie reguła) Czy Pacuła nie może sobie czegoś innego kupić nawet w postaci strzału w stopę to jakiś obowiązek kolejna 15 para kolumn od Harpii w domu? Musi być wierność marki?

Twoja argumentacja jest po prostu bardzo infantylna, napisz coś co ma ręce i uszy.

Oczywiście bez urazy.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Czy Pacuła nie może sobie czegoś innego kupić nawet w postaci strzału w stopę

..mam rozumieć że ten strzał w stopę to Harbeth m40.1 ?

.... z bronią trzeba umieć się obchodzić...:)

..mam rozumieć że ten strzał w stopę to Harbeth m40.1 ?

.... z bronią trzeba umieć się obchodzić...:)

Ajjj! stanąłem na odcisk; licencja poetica; nie śledzę zakupów Pacuły kurde i myślę ze to jest zdrowy stan umysłu dla mnie i wielu innych ;)

Tak poważniej zaraz będzie tu Sly i napisze ze są zdecydowanie za duże do pokoju Pacuły ;)

Nie uważam, że są za duże. Jestem zwolennikiem dużych kolumn.

Ja jeszcze większych 16" EM to minimum ;)

Ajjj! stanąłem na odcisk;

....nie wszystko OK:):)

miałem kiedyś za małe kolumny....nie idzie z tym dzwiekiem żyć, przynajmniej ja tak to odbieram

natomiast duże kolumny (oczywiście bez przesady) można jakoś ogarnąć i będzie dobrze...

znam to z własnego doświadczenia

....nie wszystko OK:):)

miałem kiedyś za małe kolumny....nie idzie z tym dzwiekiem żyć, przynajmniej ja tak to odbieram

natomiast duże kolumny (oczywiście bez przesady) można jakoś ogarnąć i będzie dobrze...

znam to z własnego doświadczenia

Pełno pasmowe kolumny dla mnie zawsze miały największy urok. Ciężko zrobić dobre małe pełno pasmowe kolumny i dla tego niestety muszą mieć swoje gabaryty.Jednak innego kierunku nie ma bo pozostałe to kolejne kompromisy.

Pełno pasmowe kolumny dla mnie zawsze miały największy urok. .Jednak innego kierunku nie ma bo pozostałe to kolejne kompromisy.

...pełna zgoda....

....po tym co mam z m40.1 nie wyobrażam sobie przesiadki na mniejsze kolumny Harbetha....musiałbym chyba zmienić firmę:)

lubię duże i dosadne brzmienie..

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Kurcze wytłumacz mi; chodzę z żoną na zakupy żywnościowe i kupujemy te same sprawdzone od lat produkty żywnościowe które nam idealnie pasują ale od czasu do czasu nagle okazuje się że w koszyku jest coś od innego producenta (przeważnie jestem wkurzony ale to nie reguła) Czy Pacuła nie może sobie czegoś innego kupić nawet w postaci strzału w stopę to jakiś obowiązek kolejna 15 para kolumn od Harpii w domu? Musi być wierność marki?

Twoja argumentacja jest po prostu bardzo infantylna, napisz coś co ma ręce i uszy.

Oczywiście bez urazy.

Niewiele zrozumiałeś,szkoda czasu.

Za dużo czasu poświeciłem, niewiele informacji przekazałeś, fakt!

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Za dużo czasu poświeciłem, niewiele informacji przekazałeś, fakt!

99% Twojej obecności na AS to bajanie,przypowieści i legendy,1% to handel,nie bardzo jest o czy pogadać,nie znalazłem żadnego Twojego wpisu,z którego mógłbym się dowiedzieć czegoś wartościowego,wodę lejesz kolego.

+1

Tak czuję; przy hodowli gołębi nie ma know-how i dla tego masz taki uraz i zawiść ;)

Po co skakać nad przepaścią jak po drugiej stronie nikogo nie ma?

Tak pytam no bo jaki jest rynek docelowy, Szymon, SA i kto?

Kilka milionow audiofili czekaja na takie kolumny. Po co maja placic po kilkaset tysiecy jak za 12kzl beda mieli najlepsze co slyszeli. Jarek wystawiaj Focale, ja juz szykuje Logany :)

Kilka milionow audiofili czekaja na takie kolumny. Po co maja placic po kilkaset tysiecy jak za 12kzl beda mieli najlepsze co slyszeli. Jarek wystawiaj Focale, ja juz szykuje Logany :)

K****a czytaj ze zrozumieniem 12'000zł to cena samych materiałow na kolumny, dodając cała resztę do tego cała ilość audiofili skurczy się niebotycznie.

Mimo niższej ceny od Loganów.

Wracając do tematu Monitorów znana i ceniona jaki czas temu firma K&H jest dalej robiona od dłuższego czasu jako Neumann.

Są to moim zdaniem (słuchałem ich parokrotnie jako jeszcze KH (obecnie to rebranding) dość kontrowersyjne monitory no ale zawsze jakiś amator się znajdzie.

...pełna zgoda....

....po tym co mam z m40.1 nie wyobrażam sobie przesiadki na mniejsze kolumny Harbetha....musiałbym chyba zmienić firmę:)

lubię duże i dosadne brzmienie..

I tu pełna zgoda. Dodałbym też, że dobrze gdy dodatkowo jest barwa, finezja i przestrzeń 3D. I jedne nie wyjlucza drugiego.

logo_phpBB.gif

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

I tu pełna zgoda. Dodałbym też, że dobrze gdy dodatkowo jest barwa, finezja i przestrzeń 3D. I jedne nie wyjlucza drugiego.

..akurat przestrzeń i barwa to mocne strony m40.1 a finezja dochodzi jak golnę sobie jednego:)

Wszystkie testy naszych kolumn jakie kiedykolwiek były publikowane były entuzjastyczne.

Cytat z recenzji:

"Za każdym razem brakowało mi jednak nieco „ciała” na średnicy, czegoś, co przekłada się na efekt ciarek na grzbiecie. Być może, to jeszcze wciąż za mało kontrowersyjne. Powiem więc coś mocniejszego: więcej emocji indukują maleńkie, kosztujące mniej niż 800 za parę, kolumny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Primus 150 II niż Dobermanny."

Spoko, W. Pacuła pisał to z entuzjazmem. :-)

Lepiej ostrożnie z tymi recenzjami - porównywane kolumny Harpii w cenie... 24 900 zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Wuelem
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Cytat z recenzji:

"Za każdym razem brakowało mi jednak nieco „ciała” na średnicy, czegoś, co przekłada się na efekt ciarek na grzbiecie. Być może, to jeszcze wciąż za mało kontrowersyjne. Powiem więc coś mocniejszego: więcej emocji indukują maleńkie, kosztujące mniej niż 800 za parę, kolumny Infinity Primus 150 II niż Dobermanny."

Spoko, W. Pacuła pisał to z entuzjazmem. :-)

Lepiej ostrożnie z tymi recenzjami - porównywane kolumny Harpii w cenie... 24 900 zł.

Doskonały przykład. To pewnie jedna z przyczyn,dla których jego Harpiami cieszy się od dawna ktoś inny a On cieszy się kolumnami nie produkowanymi przez Harpia,ale pewnie jeszcze wszystkiego nie miał :)

Edytowane przez Paweł Skurzewski

Ja myślę, że po prostu Pan Harpia przestał Panu Pacule płacić miesięczny abonament za używanie jego kolumn.

Od razu zmienił się recenzentowi zestaw referencyjny...

"Tynk pożera dźwięk" 747

Ja myślę, że po prostu Pan Harpia przestał Panu Pacule płacić miesięczny abonament za używanie jego kolumn.

Od razu zmienił się recenzentowi zestaw referencyjny...

To juz jest recenzencka patologia niestety...

Jesteście okropni !

Tylko pomówienia, spisek, zmowa i koperta pod stołem.

To już zwyczajnie nie można zmienić zdania, szukać nowego, innego brzmienia, bliższego prywatnym preferencjom ?

Idąc dalej tym rozumowaniem, każdy kolejny klocek który pracuje w systemie Pana Pacuły, gra tylko dlatego że ktoś opłaca "abonament" :-) ???

Nie bądźcie śmieszni, przy użyciu takiego klucza nie ma szans, żeby system zagrał dobrym, spójnym dźwiękiem. Wystarczy jeden zły element i kończy się Hi-End, a zaczyna Hi-Fi.

Trochę więcej wiary w człowieka.

Pozdrawiam

Pygar

Idąc dalej tym rozumowaniem, każdy kolejny klocek który pracuje w systemie Pana Pacuły, gra tylko dlatego że ktoś opłaca "abonament" :-) ???

Patrz na kontekst tych wypowiedzi. Ktos, kto pisze cos takiego o swoich bylych (to czym sie kierowal wybierajac je ???) referencyjnych kolumnach do sluchania muzyki trudno aby byl brany pozniej powaznie:

"Za każdym razem brakowało mi jednak nieco „ciała” na średnicy, czegoś, co przekłada się na efekt ciarek na grzbiecie. Być może, to jeszcze wciąż za mało kontrowersyjne. Powiem więc coś mocniejszego: więcej emocji indukują maleńkie, kosztujące mniej niż 800 za parę, kolumny Infinity Primus 150 II niż Dobermanny."

Edytowane przez pastwa

To te Harpie wybitne musza byc jak pierdziawka za 800 zeta ma lepsza barwe. Pacula mogl napisac wprost, ze to bezbarwny jazgot jest :)

trudno aby byl brany pozniej powaznie

A kto bierze go poważnie, wpisujcie się na listę:

1. ?????

2. .........

3. .........

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

• Użytkownicy+

Patrz na kontekst tych wypowiedzi. Ktos, kto pisze cos takiego o swoich bylych (to czym sie kierowal wybierajac je ???) referencyjnych kolumnach do sluchania muzyki trudno aby byl brany pozniej powaznie:

Emocje ma budzić muzyk, a kolumna je przekazać. Słyszałem mnóstwo kolumn budzących emocje, głównie ... negatywne.

• Pokaż nowe odpowiedzi