Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Pisalem juz w piatek, ze system RCM z Einsteinem byl dzwiekiem Sobieskiego . Najlepsza relacja cena/ dzwiek z tego co slyszalem na calej wystawie to Audio Solutions z Luminem i Audia Flight.

Co do Reimyo to,sadze ,ze monitory Bravo bardziej sie nadawlay do prezentacji w tym pokoju.

Bas Trennerow nie byl kontrolowany jak trzeba, co psulo ogolne wrazenie. Scena zachwycajaca- siedzialem w sweet spocie:)

Wszystko to oczywiscie mz.

Konto w trakcie usuwania

95% forumowiczów uważa, że wystawa nie jest do słuchania, a wszyscy o dźwięku. Brak konsekwencji, czy tylko 5 osb na 100 nie plącze się w zeznaniach :-)

- wielkie uznanie dla panów w białych fartuchach przy stanowisku serwisowym, bo naznosili się sprzętu vintage, którego bym nigdy nie zobaczył na oczy. Wielkie, świecące i wspaniałe Luxmany, Rotele...

- Gato Audio za ekspozycję z drewienkami i płonącym kominkiem w... telewizorze. Genialne!

- Jedna z firm wyłożyła kupony, gdzie można było wpisać opinię o brzmieniu i zasugerować zmiany na podstawie wrażeń z pokojów innych wystawców.

- tradycyjnie gratisowe solidne torebki u dystrybutora Cambridge Audio i Arcam. Miły coroczny akcent.

- rzadkim zwyczajem jest umieszczanie ceny tego, co jest wystawiane i niektórzy na tym tracą, bo po dopytaniu okazuje się, że kosztuje taniej niż sugeruje to doświadczana jakość muzyki. Wskazywać palcem nie będę, bo to byłaby niezasłużona reklama (skoro sami o nią nie dbają).

- gdy stoją obok siebie 2 kolumny, to warto umieścić informację "TERAZ GRA". Najczęściej w pokoju jest tłoczno i trudno dopchać się do sprzętu, żeby z bliska rozpoznać skąd się muzyka wydobywa. Jeśli monitor grał, a ludzie raczej myśleli, że to przy nim podłogówka, to znowu szkoda szansy reklamowej. A ile razy słyszałem dywagacje: ta mniejsza czy ta większa? I bez odpowiedzi te osoby opuszczały pomieszczenie.

- szatnia somoobsługowa w Golden Tulipie, to raj dla kieszonkowców. Tyle apeli o pozostawianie płaszczy i kurtek, ale to rozwiązanie jakieś takie nie za zbytnie.

- znam kilka przykładów, że prezentowane kolumny mogą stać się własne za cenę dużo niższą niż cennikowa (co najmniej 25-30%). Ale to okazuje się dopiero po rozmowie. Myślałby kto, że to targi sprzedażowe, a znowu przykład na to, że jest inaczej. Krótka informacja w widocznym miejscu i w wielu wypadkach byłoby mniej pakowania.

- gramofony i wzmacniacze lampowe powróciły na dobre. Płyty się tłoczy wybiórczo a zapasy lamp się wyczerpują. Ciekawie rysuje się przyszłość :-)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Okolo 35 tys kosztowal system, o kotrym juz wspominalem- monitory Audio Solutions z Luminem i wloska integra Audia Flight. Zestaw wart kazdej zlotowki.7 pietro Sobieski

dzieki za zwocenie uwagi bo ominalem ten pokoj jakos. bylem dzisiaj tam i jak na monitoreki za 4.5tys zl to to gra naprawde dobrze. nawet pan od xavianow to mowil i sam polecal :) fajnie ze sprzet ze pn wschodu europy sie pojawia nas.

Po wizycie w Sobieskim mam taką refleksję, że w tym roku w wielu pomieszczeniach był bardzo dobry dźwięk.

Mnie najbardziej podobały się:

- topowe Diaphasony. Super, mógłbym mieć taki dźwięk.

- wzmacniacze Phasta z głośnikami w stylu vintage na wielkim basowcu. Nazwy nie pamiętam.

- Bodnar Audio - jak co roku świetny dźwięk.

- system Manleya,

- amplifon SET 42,

- Bardzo dobry system Waszczyszyna z amplifikacją bez lampy.

- niezły TAD z Naimem.

Podobały mi się wszystkie analogi z wkładką ZYX.

W Tulipie świetnie wypadł mały system na Living Voicach z zewnętrzną zwrotnicą i analogiem z Ortofonem Anną.

Wg mnie najlepszy dzwiek w Tulipie(tam dzisiaj bylem)u Grobela, czyli jadis, ktema i szpulowiec revoxa, a najgorszy w nautilusie, ewent. system za 7 mil., takimi prezentacjami krzywdzi sie tylko zacne klocki

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ze Sobieskim trzeba cos zrobic, tak sie dalej nie da, jedynie w piatek dalo sie tam wytrzymac. Stadion i Tulip bomba.

zgadzam sie z przedmówcą w 100% ja w pierwszej kolejności zaliczyłem SN a Sobieski na koniec... uderzenie gorąca, ciasnej atmosfery i niestety przykro to pisać ale po prostu smrodu dosłownie przygniatające.. niestety chciałem jak najszybciej przejść żeby zaliczyć i zniknąć.. nie wiem co organizator zamierza ale ta formuła moim zdaniem się przeżyła - szczególnie mając takie porównanie dzień i noc/SN i Sobieski..

poza wszystkim - gratulacje za organizacje i zrobienie jednej z najlepszych imprez jak to się mówi w korpo "worldwide" :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Dzięki Masza. Czyli ta wersja Klipsha nie jest fabrycznie dostępna?

Fabrycznie nie ale można ja w takiej obudowie zamówić na oryginalnych częściach Klipscha (łącznie oczywiście ze zwrotnicą).

Oprócz obudowy nic tam nie było zmieniane. Pojemność obudowy też zachowana zgodnie z oryginałem.

Dzisiaj stadion:

- największa frajda to strefa słuchawek, możnabyło słuchać, porównywać do woli

- mój najlepszy dźwięk na stadionie to ex equo Destination Audio i Audio Physic Avanti. Dwie różne filozofie, w obu barwa, wypełnienie i spójność

- jak zwykle bardzo przyjemne granie u Regi. Panowie nie bali się żadnego repertuaru.

Wspaniała impreza. Na kolejne święto znowu trzeba czekać długi rok :-) Adamie bardzo dziękuję i jednocześnie wielkie gratulacje.

Użytkownik wszechmogONcy dnia 08.11.2015 - 15:45 napisał

A czy ktoś słuchał tych nowych kolumn ESA Red House?

Łomot niskich tonów był odpychający...

to prawda.. rozczarowanie i to duże.. wszedłem do sali i od razu wyszedłem...

Szkoda ze koledzy nie zrobili zdjecia z pokoju w ktorym im najlepiej gralo,kazdy aparat w telefonie posiada a tak opisujac nic to nie mowi dla tych co tam nie byli.

Trzeba było przyjechać - bilety nie są aż tak drogie. Przy okazji byś rodzinę odwiedził i posłuchał dobrego sprzętu

którego na wyspach nie uświadczysz.

dla mnie miłym zaskoczeniem w tym roku był Wilson Audio i ARC... wszędzie gdzie grało - a w przypadku ARC było to pare sal na SN i w Sobieskim - było co najmnniej bardzo dobrze.. nawet Sonus Faber, który rok temu mnie rozczarował, zagrał fajnie napędzany monoblokami ARC'a

a to co zrobiono z elektroniką do Focali powinno być karalne...

Panowie z trimexu powinni stracić dystrybucje focala. To co zrobili to jawna kpina i żarty z ludzi. Totalne bez mózgowe połączenie. Robiłem 3 podejścia......

Jakie Focale i z czym grały ,że taka tragedia była ?

To co zrobili

Chyba robią to od lat.

Jak można dystrybuować takie głośniki nie mając w ofercie ani adekwatnego źródła, ani amplifikacji.

Najlepszy kilka lat temu był Komendarek robiący za źródło dźwięku, dzięki temu nikt nie zwracał uwagi na resztę.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Co w tym dziwnego. W Monachium też pokazuje się czasem demo jako tzw. static display, czyli bez podłączenia do systemu. Trimex nie ma amplifikacji do Utopii i nie ma czym ich napędzić.

Grand utopia stała 1 sztuka nie podłączona. Grała nowa seria focala pomiędzy electrą i utopią. Podłączone do elektroniki Cyrus. Z całym szacunkiem do tej firmy ale to tak jak świni siodło by ktoś chciał założyć....

Jutro chyba napiszę doniesienie do prokuratury na dystrybutora ;)

Z drugiej strony to może i lepiej ,że Grandy stały niepodłączone - mniejszą krzywdę im wyrządzono.

Nie rozumiem po co wogóle niektórzy się na takiej imprezie wystawiają wstawiając do przypadkowego pomieszczenia przypadkową konfigurację ?

Przecież gorszej antyreklamy chyba nie można sobie zafundować.

I jeszcze jedna sprawa.

Skoro ktoś sprzedaje kolumny za pół bańki i inne drogie urządzenia a takie szoł jest raz w roku to wypadałoby chociaż raz na ruski rok profesjonalnie przygotować się do takiej imprezy.

Mam na myśli przetestowanie i skonfigurowanie takiego zestawu , który chociaż w części pokaże potencjał drzemiący w takich czy innych kolumnach.

A tutaj mamy hostessy , ulotki , panów w gajerach, lans i snucie opowieści z mchu i paproci ( i na to kasa jest )... i system grający tak ,że klientela a nawet pies z kulawą nogą do nich nigdy więcej nie zajrzy ( chyba ,że po darmowe kubki i długopisy ).

I to się nazywa przemyślana strategia marketingowa ;)

System za 7 mln w sobotę zaczął grać, i to bardzo dobrze.

W sobotę wchodziłem tam kilka razy, za każdym razem przyciągało i kazało zasiąść i znów posłuchać, Jednak hitem była dla mnie muzyka operowa na tym systemie trafiło mi się posłuchać Joyce DiDonato i poczułem się jakbym był na żywo w operze. Choć to pewnie najwyżej na 33% zagrało w tym pomieszczeniu.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.