Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, muls napisał:

Zareagowaliśmy tak jak ludzie, którzy od trzech lat są gnojeni, wyzywani, obrażani.

Szczególnie ten co się pokładał i udawał trupa onegdaj i ten co się pastą do butów smarował i liczył na zgnojenie.
muls - oszczędź sobie nie swoich myśli bo pustką zionie co tylko pogarsza postrzeganie umysłu, który za ciebie myśli.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

3 minuty temu, Jacchusia napisał:

orysował jej auto... wiem, ze są typy, które tego nie zrozumieją

widzisz gdzies te ryse?

1 minutę temu, xniwax napisał:

Szczególnie ten co się pokładał i udawał trupa onegdaj i ten co się pastą do butów smarował i liczył na zgnojenie.
muls - oszczędź sob

sluchaj xynwax pobocznoscia jasna bedzie sie chwalił gdzie indziej.Dostałes szereg pytan.A ty ku..wa o pascie i senece.

Edytowane przez muls

masz w musgu bruzde.Niezdjagnozowana.

właśnie dlatego było warto. My nie możemy milczeć, wiedząc, co robią w TVP. Ten mechanizm właśnie tak działa. Nie możemy się bać tego, co oni o nas powiedzą na antenie.

Niech pani popatrzy, że my – ze strony opozycyjnej – zaczynamy chodzić jak w zegarku. Boimy się przekląć, krzyknąć. Mamy wyglądać jak wzór wszelkich cnót, bo zaraz TVP pokaże nas palcem, nazywając "bydłem i hołotą". A tymczasem będzie ukrywane to, co sami robią: kobiety pobite na moście, kolejna spoliczkowana, ja byłam ciągnięta ulicą za różę, którą trzymałam w ręku, zostałam też wyrzucona z kościoła.

Gdzie był pan Brudziński, kiedy wyzywano mnie w Auschwitz, kiedy Rybak obrażał środowiska żydowskie? Co się z tym dzieje? Uważam, że ta sytuacja potrzebna jest po to, by móc też pokazać, co działo się podczas ostatnich trzech lat protestów.

Edytowane przez muls

rozumiesz co mowi TA kobieta ktora juz dwa lata stoi na rynku w Cieszynie za ciebie zeby usunac ten gnoj ktory sprawiles?Xynawx/

Edytowane przez muls
Godzinę temu, muls napisał:

o pascie i senece.

Skorzystaj do zrozumienia siebie w sobie.

Edytowane przez xniwax

nie pier..l masz wiecej

Prowokator z TVP zabrał głos. "Rozumiem, że zwierzę da się sprowokować samym wyglądem"

dwa zdania bez seneki?Xywax /Zrob przysiad i zrob cos.

Z tobą się nie da.
Ty to lubisz, jak jest ów gnój w tym kraju.
Bez tego żyć byś nie mógł.

To twoje szczęście ten gnój w kraju.
Trzepiesz łapami z zadowolenia i robiąc większy w skali mikro.

23 minuty temu, xniwax napisał:

To ten sam?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Poza osobistymi wycieczkami jakieś merytoryczne posty? Tyle rzeczy w kraju się dzieje, emeryci-asceci z porwanymi sznurowadłami i bez kasy budują wieżowce 190 metrów w samym centrum stolicy, a tutaj naparzanie na całego.

Potraktujcie więc mój post jako przypomnienie, że warto pisać na temat... kraju, nie w temacie Kolegów udzielających się na Forum.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Trzeba się cieszyć, że jest szansa na poprawę opinii o  Polsce w świecie. Jeżeli będziemy mieli premiera albo prezydenta geja uznają nas może za mniej kołtuński kraj niż do tej pory. Panie Biedroń - trzymam kciuki !

Nie wiem dlaczego zniżacie się i dyskutujecie z kilkoma osobami o tym, czym był incydent przy TVPiS. Przecież to ludzie, którzy żerują i czekają na każde potknięcie opozycji prodemokratycznej. Rozdmuchują ten balon do granic wytrzymałości, nie mówiąc nic o swoich obelżywościach. Dyskusja z nimi, jakakolwiek by nie była i jakich argumentów by nie użyć, pozwala im odczuć jakąś satysfakcję, że może mają rację. Dziwnych czasów dożyliśmy, ale każdy z nas to przeżył i widział co działo się na protestach PiS-u, w mediach propisowskich czy ostatnio w TVPiS. Postępowali i postępują zgodnie ze stwierdzeniem "Twoja cnota jest grzechem, mój grzech jest cnotą". 

Czyż nie można tego podpiąć pod powyższe?

Osoby tworzące ten dziennik przekroczyły jednak tym razem kolejną granicę. Podano bowiem dane osobowe ludzi, którzy protestowali przed siedzibą TVP.

Ukryta Zawartość

Dziennikarz "Newsweeka" dostał wezwanie na komisariat za dokładne opisanie miejsca zamieszkania (nie podanie adresu) sędziego Muszyńskiego. Nie z powództwa cywilnego, ale  "z urzędu". Jeden z portali prawicowych wydrukował zdjęcie domu z adresem Moniki Jaruzelskiej. I co? Doopa. Nic się działo. Teraz TVPiS naruszył ustawę RODO. Jak myślicie, będzie postępowanie "z urzędu"?

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

15 minut temu, Pasqual napisał:

Trzeba się cieszyć, że jest szansa na poprawę opinii o  Polsce w świecie. Jeżeli będziemy mieli premiera albo prezydenta geja uznają nas może za mniej kołtuński kraj niż do tej pory. Panie Biedroń - trzymam kciuki !

Pasqual nie istotne jest kto nami rządzi w rozumieniu kwestii takich jak własna seksualność. To nie wpływa na polepszenie wzajemnych relacji między państwami.

Nikt nie będzie czapkował Biedroniowi, bo jest homoseksualnym politykiem - wręcz przeciwnie - tylko w zapyziałej Polsce Rydzyka i Kaczyńskiego rozdmuchuje się takie rzeczy i robi z tego atut bądź też wprost przeciwnie - jest to powód do opluwania polityka homoseksualnego.

W świecie cywilizowanym nie jest to nawet tematem, nie zauważa się takich rzeczy i nie stanowią one żadnego atutu w grze politycznej. W świecie polityki nikt nie będzie krzyczał "Wiosna" i nie będą głaskac Biedronia po plecach, bo jest takiej czy innej orientacji seksualnej.

Oczywiście wiem co masz na mysli - swoiste przełamanie tematu tabu, że w Polsce wszyscy są kochającymi się katolikami, że każdy ma jedną zonę i troje dzieci.

Jak tutaj w sposób bezczelny stwierdził Sławeczek "dwoje ojców i żadna matka" - na świecie takie zdania wypowiadają prymitywy  społeczno - intelektualne. Po 1 na świecie są tysiące dzieci wychowywane przez jedynie MAMY i jedynie OJCÓW. Po 2 świat ludzi otwartych to świat ludzi tolerancyjnych. Po 3 najlepsze, że w tych tematach mają najwięcej do powiedzenia święci katolicy, którym nie przejdzie przez gardło opluwanie księży pedofilii - gwałcących w tysiące CUDZE zaznaczmy dzieci.

Tak więc nie sądze, by coś to dało przeciętnemu Polakowi, no może odrobinę tutaj na miejscu - swoiste poczucie odrobiny tolerancji wobec innych.

Biedroń przełamał coś więcej słowami - niż swoją seksualnością - mit wspieranego przez wszystkie opcje polityczne kościoła.

Żadna do tej pory partia nie ma prawa powiedzieć "zrobilismy wszystko w temacie rozdziału kościoła od Państwa".

Wszystkie na swój sposób kupczyły z katolickim kościołem, a ten jak rak na żywicielu - ssał ile dało radę.

Biedroń zrobił krok w przód realny w tym temacie - powiedział głośno STOP, zróbmy całkowity rozdział kościoła od Państwa Polskiego! I... i ludzie mu przyklaskują i popierają jego postulaty.

Dziś rozmawiałem z kilkoma osobami i wbrew pozorom - kilka postulatów w tym o kościele - popierają rękami i nogami. A wszystkie są wierzacymi i praktykującymi katolikami. Nie jajogłowymi, a ludzmi dla których wiara stanowi ich prywatną potrzebę czegoś spoza codziennego świata nas otaczającego. Po prostu umiejętnie rozdzielają wairę/religię od zycia w społeczeństwie. 

Takich jest miliony - co pokazuje od lat upominanie się mn. o zniesienie religii w szkołach, to pokazały wydarzenia w mn. Irlandii - hdzie kościół musiał przestać żerować na społeczeństwie. Odmawiamy leczenia ratującego życie malutkim dzieciom, a miliardy idą na średniowiczne bzdury. By zrobic krok jako społeczeństwo trzeba koniecznie odciąć kościół od naszych pieniędzy. Katolicy niech utrzymują ze swoich te kościoły i spasionych klechów.

To będzie pokazanie światu, że Polska wychodzi ze średniowiecza mentalnego. Nie Biedronia seksualność.

Serdeczności

- Ludzie w PiS-ie powiedzieli mi, że gdy w piątek do prokuratury trafiło zlecenie dotyczące Kaczyński Tower, to od razu w sobotę i w niedzielę mieli telekonferencje z PR-owcami ze świata - z USA i z Izraela - w jaki sposób to przykryć. Pojawiło się kluczowe słowo: uczciwość. A skoro tak, to trzeba było zrobić aresztowania wśród swoich i wśród różnych innych. Stąd 3-4 różne w tym tygodniu areszty. I stąd słowo "uczciwość" Jarosława Kaczyńskiego powtarzane przez wszystkich i wszędzie - zdradził były premier Kazimierz Marcinkiewicz w programie "Tłit".

Lepiej utopić Miśka aniżeli Kaczkę?

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

5 minut temu, jar1 napisał:

Ciekawe, kto stanie na czele PRONcia

Xywanks. Już przebiera nogami.

Edytowane przez toptwenty
2 minuty temu, jar1 napisał:

Zbliżamy się do stanu wojennego. 

Nie sądzę... jeszcze ludzie n ie dostali od Kaczki wystarczająco po dupie. Zobaczcie, że od 3 lat nie mówi się prawdy o budżecie naszego kraju. Przez cały rok opowiada o niesamowitych nadwyżkach, by gdzieś tam pod koniec roku burknąc "mamy jakiś tam defiicyt".

Polacy z powodu rządów ignorantów, dla których wydawanie kolejnych miliardów na socjalne bzdury - muszą kiedyś obudzić sie z rękoma w sraczce. I tak się stanie, ktoś, kiedyś powie "kurła - sprawdzamy wreszcie". I wyjdzie, że Polska na dnie jak Tytanic - ora brzuchem po mule.

Chciałbym przypomniec tylko, że w zeszłym roku Polski rząd ratował się pożyczką kilku miliardów złotych od... Brazylii! Tak, tonąca brazylia rzuca szalupę PiSowskiej łajbie, bo nie było środków na... uwaga - wykup z odsetkami naszych własnych obligacji!

Czujecie to? Mamy nadwyżki miliardy w budżecie, a kiedy przychodzi czas skupu obligacji Skarbu Państwa - Polski rząd pozycza od Brazylii kasę!

To jest realny stan Państwa Polskiego, to jest realne życie - tego nie zobaczycie w TVP, tego Wam PiS nie powie, Morawiecki też nie zakomunikuje - nie mamy kasy, pustka. Będą pierdzielić propagandę sukcesu ciemnemu ludowi.

Ale to glebnie na ryło - zobaczycie!

Gość

(Konto usunięte)

15 minut temu, arkadowski napisał:

stwierdził Sławeczek "dwoje ojców i żadna matka"

ynteligencie

zaznaczając cudzysłów i pisząc "stwierdził"  podajesz konkretną wypowiedz

jesli nie potafisz przepisać cytowanego tekstu bo jest to dla ciebie za trudne to jest okienko cytuj po za znaczeniu odpowiedniego fragmentu'

a jesli juz podajesz swoja interpretację to nie wstawiaj cudzysłwu bo wprowadzasz ludzi w błąd

odrób na drugi raz lekcję synek

a napisałem tak

20 godzin temu, slawek.xm napisał:

to cudowna sprawa mieć dwóch tatusiów i żadnej mamusi:)

|Mnie mocno zastanawia tylko chęć pozostawienia kościołowi tacy .

|A ja bym chciał aby kosciół pomagał wiernym ze |Swoich zarobionych pieniedzy .

|A czemóż to nie zakazać całkowicie wspomagania kościołowi|?

|Chcą pomagać |?

|Proszę bardzo. Otwierają fabrykę pustaków , sami zapieprzają i z tego pomagają wiernym..

|To oczywiście po odebranu kościołowi tego wszystkiego co niesłusznie dostał..Wtedy zobaczymy jak mocny jest kościół.Same kościoły -budynki oddać ludziom.

53 minuty temu, slawek.xm napisał:

ynteligencie

To nie był cytat kretonku, swoista przenośnia.

Więc półgłówku intelektualny doucz się:

Jeśli obawia się Pan, że czytelnicy mogą nie znać przenośnego znaczenia tego słowa i zrozumieją Pana opacznie, wtedy użycie cudzysłowu jako sygnału: "Nie bierz tego dosłownie" jest uzasadnione. (Mirosław Bańko, PWN).

Często przyjmuje się także„mówiąc coś w cudzysłowie” (a więc nie dosłownie, w przenośni).

Wyrazy obce stylistyczne i ironie ujmuje się także w cudzysłowie. Jeżeli ktoś używa z jakiegoś powodu słowa, dajmy na to, „fajny” w odniesieniu do rzeczy czy osób odbieranych w sposób odwrotny, cudzysłów oznacza ironię.

53 minuty temu, slawek.xm napisał:

Nie, gdybym napisał tak: Sławek napisał/powiedział, cyt.: "...." to wtedy bym zacytował Twoje słowa - słowo w słowo. Ja natomiast uzyłem swoistej przenośni Twoich słów. Czepiasz się pierdół Sławeczku, samemu merytorycznie w tematach leżąc i kwicząc.

Cytując czyjąś wypowiedź/zdanie - powinnismy natomiast dla ułatwienia odbioru zaznaczyć cyt.: po czym w ująć w cudzysłowie jego wypowiedź/zdanie.

Natomiast Twoje cyt.: "ynteligencie" powinieneś ująć właśnie w cudzysłowie. Bo stosujesz pomimo dziwnych przekręceń słownych - swoistą przenośnię słowa inteligent.

I to ja, żaden grammar Nazi, popełniający często błędy wie takie rzeczy - a Ty Sławuś - przeszkolony przez kościelnych nie znasz podstaw?

Wróć do szkoły! Gdybym nie był moderatorem, napisałbym Ci, żeś niedouczony patałach i o czym sam wiesz - zwykły, perfidny kłamca. 

Ale mi nie wolno takich słów używać jako moderatorowi - więc ich nie napiszę.

Skup się na merytorycznej stronie postów w tematach, bo z tym u Ciebie zawsze słabiutko.

Gdyby mi takie rzeczy "wytykała" (tu też stosujemy "" bo jest to przenośnia. Mamy bowiem świadomość, że pod tym nickiem ukrywa się Kolega Jacek)  @Bezlitosna Niusia, a to bym nie oponował. Ale Ty? Cytując stare, dobre powiedzenie (i tu także stawiamy w cudzysłowie) "Nie rozśmieszaj mnie, bo zajadów dostanę".

Rzecz jasna - nieomylny nie jestem - więc sam się nie czepiam szczegółów - wolę poczytać merytoryczne posty. Nie od Ciebie rzecz jasna, bo to byłoby ponad Twoje możliwości.

Ale co Ci pozostało poza czepianiem się innych czy wstawili prawidłowo czy nie jakieś słowo. Nie ważne, że z kontekstu czy przenośni wszyscy wiedzą o co chodzi. Liczą sie jedynie mozliwości "zaistnienia" (to także przenośnia) i pokazania, że masz coś do powiedzenia.

Tak więc bywaj zdrów!

Edytowane przez arkadowski

17 minut temu, slawek.xm napisał:

ynteligencie

jesli nie potafisz przepisać cytowanego tekstu bo jest to dla ciebie za trudne to jest okienko cytuj po za znaczeniu odpowiedniego fragmentu'

a jesli juz podajesz swoja interpretację to nie wstawiaj cudzysłwu bo wprowadzasz ludzi w błąd

odrób na drugi raz lekcję synek 

Ty naprawdę nie widzisz jak się ośmieszasz? Gdzie są twoje granice?

38 minut temu, seniortelefono napisał:

Ty naprawdę nie widzisz jak się ośmieszasz? Gdzie są twoje granice?

Setki razy przeczytał od wielu tutaj osób, że się osmiesza. Widocznie tak się do tego przyzwyczaił, że traktuje to jako swoisty (miły) wyróżnik wśród kolegów. Cóż zrobić - trzeba z tym żyć. Taki "ynteligent" z niego.

A pisałem mu już tak z dobroci serca mego "z kamienia" w innym temacie, żeby już się nie osmieszał. Nie posłuchał. Szkoda.

Edytowane przez arkadowski

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.