Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

spektakularny wynik Szydło....... oprócz tego ludzie głosowali na Zalewską dzięki której jest podwójny armagedon w szkołach... niestety ja już tego nie ogarniam.

na jesień Jarek bierze wszystko.

11 godzin temu, stench napisał:

Lepiej zobaczcie co się dzieje w Europie . Np na wynik Lepenowej.

Patrioci powinni otwierać szampana. Prawdopodobieństwo kolejnej wojny w Europie rośnie. Patrioci będą mogli się wykazać.

14 minut temu, misiomor napisał:

Przecież Niemcy są głównym beneficjentem EU, która zarżnęła praktycznie cały sektor produkcji poza Niemcami. Niby dlaczego mieliby coś zmieniać?

Żeby choć jedno polskie przedsiębiorstwo zostało przez Niemców "zarżnięte" tak jak zarżnęli oni np. Skodę. Zdaje się że elektryka Morawieckiego też będą "dożynać" Niemcy. Jest szansa na przyzwoity samochód i naukę.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

49 minut temu, bubusia napisał:

Tak, tak, proponuje politykom poplucie na ludzi. Wtedy na pewno wygraja. Ludzie ich wybiora.

Nie becz, tylko mysl.

Beczą to barany z PiS-u jak bezwiednie idą za swym wodzem, licząc na to, że mu kolejny ochłap wypadnie z kieszeni (które oni wcześniej napoełnili).

Ludzie jak zwierzęta - głosują najpierw pełnym żołądkiem A potem - pełnymi kieszeniami (tu ju zwierzętom wszystko jedno). Jaką masz myśl błyskotliwą w tym wypadku? Żeby obiecać i rozdać jeszcze więcej? Też mi "strategia":) To się chyba jakoś inaczej nazywa< Dasz radę?

W głowie się nie mieści, żeby najwięcej głosów dostała Pani krzykacz. Specjalistka od samych sukcesów. Sławetne 1:27 w Parlamnencie EU, czy też do dziś nierozwiazany, banalny wypadek z Cinquecento. Dalej, szkoda wymieniać . I Ty mi piszesz o myśleniu? 

Znaczy, można kłamać, kręcić, kombinować, przyporządkowywać sobie i rozwalać (jednocześnie) wszystko - byleby rzucić kawałek kiełbasy ciemnemu ludowi. Tak "myślisz"? Rozumiem,  że ten pogląd popierasz i reprezentujesz...

34 minuty temu, jezz napisał:

Może zrobili to bo są zwolennikami pisu?

Raczej zwolennikami karmy... 

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

6 minutes ago, Lech36 said:

Żeby choć jedno polskie przedsiębiorstwo zostało przez Niemców "zarżnięte" tak jak zarżnęli oni np. Skodę.

Bo oni mają dobrą pamięć, przecież to czescy mechanicy i zbrojeniowcy mieli kilkudziesięcioprocentowy wkład w produkcję niemieckich czołgów aż do 1945r. Teraz Czesi są nagradzani za ówczesną lojalność dla Reichu. Chociaż jak zawsze pojawia się pytanie o podział wartości dodanej.

21 minut temu, rasputin napisał:

na jesień Jarek bierze wszystko

No nie wiem.  46% poparcia trudniej utrzymać niż 38%.  Frekwencja porównywalna, to w zasadzie były prawybory do jesiennych.  Dużo zależy od tego po ile jesienią będzie paliwo.

46 minut temu, jezz napisał:

Może zrobili to bo są zwolennikami pisu?

Oczekiwałeś, ze zagłosują na KE a tu takie rozczarowanie.

Poczekaj, ktoś tu w wątku myśli co mogła innego zrobić, nic mu nie przychodzi do głowy i szuka podpowiedzi innych.

Może dziś coś napisze.

Prawdopodobnie pijesz do mnie, żaziku?.

Odpowiem szerzej, ale dopiero po południu, bikoz że słi metną tre okupą?.

I w wątku o kotach, bo to tam bardziej pasuje.

47 minut temu, bubusia napisał:

pomysł jest na pokonanie PiS, ale trzeba go dobrze znaleźć i wiedzieć, z kim go szukać - mówi w TVN24 Grzegorz Schetyna. -

Ale biedakowi nie przychodzi niestety do głowy pomysł na zmianę trenera

21 minut temu, Lech36 napisał:

Żeby choć jedno polskie przedsiębiorstwo zostało przez Niemców "zarżnięte" tak jak zarżnęli oni np. Skodę

A to czyja wina jest, że tak nie jest?

Z wypowiedzi panow z Wiosny wynika, ze raczej nie szykuja sie do koalicji. Sa 3cia sila i maja gdzies koalicje, ktora wg nich ciagnie w dol.

W Wawie tez widze cienkawo, jak na Wawe

I tyle na te chwile.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Moderatorzy
10 godzin temu, xniwax napisał:

PiS wygrał i Polska tez wygrała.
Grzesiu S. ma pecha bo nie oglądał meczu i ma pecha, że musi zostać w kraju i znowu walczyć o swoje miejsce w szeregu.
Ciężkie życie ma ten "nasz" Grzesiu.

Ciekawe czy koalicja dociągnie do jesiennych wyborów czy też szczury zaczną spitalać.

Całkiem możliwe, że góra poszczególnych ugrupowań poszłaby wspólnie ale doły już dostrzegają że posłużą wyłącznie do zapewnienia stołków.

13 minut temu, bubusia napisał:

Z wypowiedzi panow z Wiosny wynika, ze raczej nie szykuja sie do koalicji. Sa 3cia sila i maja gdzies koalicje, ktora wg nich ciagnie w dol.

I tyle na te chwile.

Biedronek jest znany i trochę lubiany więc miałby większe szanse na powalczenie o fotel prezydenta RP i pewnie rozjechał Grzesia, natomiast nie sądzę by jego ugrupowanie coś zdziałało jesienią. Ludzie zaczynają dostrzegać kiedy głosy są tracone.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

47 minut temu, zukzukzuk napisał:

Też mi "strategia":

Tez mi strategia, która polega na ciągłym obrażaniu osób, które mają inne poglądy.

To teraz są żniwa.

Kurczę... Kogokolwiek bym nie spytał, to był przeciw PiS! A tu takie zwycięstwo!
Parafrazując Kabaret Skeczów Męczących:
PiS jest jak mortadela w panierce. Każdy lubi, ale nie każdy się do tego przyznaje!
?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

No przecież wygraliśmy. Popędziliśmy całe to lewactwo z Polski do jego matecznika czyli Brukseli. Hura ! ?

Na jesieni będzie kurs na Madagaskar...

W GW Pis wygrywa o wlos:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Wrócę na chwilę do tematu psów.

22 godziny temu, fozzie napisał:

Wygląda na to, że nie dostanę sensownej odpowiedzi na takie proste pytanie: co mam zrobić z psami, których już nie mogę mieć?

Niestety, do tej pory nkt nie podrzucił lepszego pomysłu co zrobić z psami. Czyli co to było? Polityczne bicie piany pod przykrywką ochrony praw zwierząt? Nie rozumiem.

Co do wyniku wyborów to napiszę tylko jedno: brak słów.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

51 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Prawdopodobnie pijesz do mnie, żaziku?.

Odpowiem szerzej, ale dopiero po południu, bikoz że słi metną tre okupą?.

I w wątku o kotach, bo to tam bardziej pasuje.

Absolutnie nie do Ciebie. Znam twoje podejście zwierząt.

8 minut temu, Tadeiro napisał:

Kurczę... Kogokolwiek bym nie spytał, to był przeciw PiS! A tu takie zwycięstwo!
Parafrazując Kabaret Skeczów Męczących:
PiS jest jak mortadela w panierce. Każdy lubi, ale nie każdy się do tego przyznaje!
?

Na forum (i siebie) pewno nie spytałeś? To tzw. ukryta opcja.

15 minut temu, jezz napisał:

Tez mi strategia, która polega na ciągłym obrażaniu osób, które mają inne poglądy.

To teraz są żniwa.

Gratulacje!

Obrażasz się, gdy Ci mówią wprost np. że kradniesz? 

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Bzdury. Za bardzo siedzicie w AS. Znam wielu, ktorzy glosowali na Pis. Znam tez wielu, ktorzy glosowali na KE. Reszta sie nie liczyla, jak dobrze wiemy.

9 minut temu, fozzie napisał:

Wrócę na chwilę do tematu psów.

Niestety, do tej pory nkt nie podrzucił lepszego pomysłu co zrobić z psami. Czyli co to było? Polityczne bicie piany pod przykrywką ochrony praw zwierząt? Nie rozumiem.

Co do wyniku wyborów to napiszę tylko jedno: brak słów.

A ty podrzuciłeś lepszy pomysł czy dla ciebie to najlepsze rozwiązanie.

My na Podkarpaciu zjadamy ale tylko w niedzielę.

54 minuty temu, bubusia napisał:

Z punktu widzenia PiS to tak ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i slabawo, jak na Wawe

I kto np z PO(oprocz DH) dostal mandat?

Chyba Cimoszewicz:). Czyli de facto 1 mandat dla PO, jeden dla Pis.

Edytowane przez bubusia

Myślę, że trzeba nakłonić Schetynę na włączenie PiS do KE. To może być ten tajny i sprytny plan na zwycięstwo. ?

Edytowane przez jar1

Schetyne to nalezaloby naklonic na rezygnacje. Ostatni dzwonek.

?

19 minut temu, zukzukzuk napisał:

To tzw. ukryta opcja.

Jestem ukrytą opcją od urodzenia. (Śląsk)
?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

9 minut temu, bubusia napisał:

I kto np z PO(oprocz DH) dostal mandat?

Hubner z PO, Cimoszewicz z SLD, Biedroń z Wiosny i Syryusz-Wolski z PiS (poprzednio PO) ? 

I dlatego Czarzasty mowi to co mowi:

Zrobiliśmy projekt tak dziwny, że aż w niego nie wierzyłem, tak trudny, że myślałem, że się nie zdarzy, a dziś mogę powiedzieć: lubię was, wszystkich po kolei – mówił lider SLD

?

Edytowane przez bubusia

No, ale taki rodzyn jak wytłumaczyć?:

Młodych ludzi (wiek 18-29 lat) NIE poszło na wybory 70,4%. A ci, którzy poszli, głosowali raczej na PiS (28,4), niz na KE (27,3).

Wszyscy mieli kaca okrutnika? Czy tylko do szczęścia im wystarczy telefon z łechtaczką, słuchawki za piątkę, latte i żarcie ze śmieci? A reszta - czternasty utwór z pierwszej płyty Elektrycznych Gitar?

Tego nie pojmuję.

Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

Czy tylko do szczęścia im wystarczy telefon z łechtaczką, słuchawki za piątkę, latte i żarcie ze śmieci?

Tak, robia co chca.

Dr Migalski: Schetyna ukrył to, że PO ma 20-25 proc. poparcia

- Koalicja Europejska poniosła porażkę. W wyborach, w których powinna była wygrać, przegrała i, jeśli potwierdzą się badania, to przegrała wyraźnie. To oznacza, że Schetyna ukrył to, że PO ma 20-25 proc. poparcia, Włodzimierz Czarzasty wprowadził trzech lub czterech SLD-owców, Kosiniak-Kamysz wprowadził podobną ilość do PE. Liderzy KE mogą być zadowoleni, ale wyborcy już nie - ocenił politolog dr Marek Migalski podczas wieczoru wyborczego w Onecie, "Fakcie" i "Newsweeku"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konsolidacja sceny politycznej zabija pluralizm i sprowadza scenę polityczną głownie do chamskiej bijatyki. W bijatykach kiblole zawsze są w lepszej pozycji...

Bexit to wynik takiego uprawiania polityki. To przed nami...

Edytowane przez jar1
58 minut temu, zukzukzuk napisał:

Gratulacje!

Obrażasz się, gdy Ci mówią wprost np. że kradniesz?

A dlaczego do mnie pijesz, coś ci ukradłem?

Poproszę jakies dowody na to.

Może zgłosiłeś to chociaż na policji.

1 godzinę temu, Zbig napisał:

Dużo zależy od tego po ile jesienią będzie paliwo.

Myślę, że dużo zależy też od ceny pietruszki.

Tutaj w pigulce:

Opozycja w pułapce. Schetyna twarzą porażki

....................................

Podstawowym problemem Koalicji Europejskiej jest fundament, na którym ją zbudowano, czyli „wszystko, byle nie PiS”. A raczej to, że tego fundamentu właściwie nic nie uzupełnia. Gdyby było inaczej, zapamiętalibyśmy choć kilka programowych haseł opozycji z tej kampanii. Ja pamiętam tylko mgliste 100 miliardów na politykę zdrowotną. KE szybko też porzuciła narrację o zagrożeniu polexitem, bo z badań wychodziło, że to po prostu nie działa. Skuteczne okazało się przesunięcie przez PiS akcentów na sprawy krajowe, gdzie partia rządząca czuje się mocna. Koalicja Europejska nie potrafiła na to odpowiedzieć.

Minimum programowe okazało się być żadnym programem, przynajmniej nie wystarczyło do tego, by nie ponieść klęski. Nie wiadomo, po co Koalicja Europejska miałaby sięgnąć po władzę jesienią. Jak miałoby się zmienić życie Polaków? W czym to życie miałoby być lepsze, niż jest teraz? Oczywiście każdy z liderów KE będzie miał swoją odpowiedź. Ale wyborcy tej kakofonii nie rozumieją. Oczekują jasnego przekazu. Zamiast tego dostają z jednej strony podpisanie karty LGBT przez Rafała Trzaskowskiego, z drugiej Władysława Kosiniaka-Kamysza, który chce pilnować konserwatywnej kotwicy. Okazało się zresztą, że Polacy są bardziej konserwatywni, niż niektórym mogło się wydawać, zatem być może lider PSL był bliższy „prawdy”.................................................

A tutaj o Tusku:

............................................

Wydaje się też, że perspektywa powrotu Donalda Tuska na białym koniu odsunęła się. Być może nawet w niebyt. Przewodniczący Rady Europejskiej do teraz (piszę te słowa o godzinie 9:50) nie skomentował nawet wyników wyborów w Polsce, mimo, iż w maju właściwie nie wyjeżdżał z Polski i w końcówce kampanii wprost zaangażował się w aktywność Koalicji Europejskiej. Brak tego głosu dla wielu z pewnością jest zawodem. Wybory europejskie były pierwszym poważnym testem na sprawczość byłego premiera. Test wypadł negatywnie, a to w perspektywie przyszłorocznych wyborów prezydenckich kolejny zły sygnał dla opozycji, która chyba musi szukać innej twarzy..............

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.