Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

W związku z gwałtownym wzrostem cen pietruszki przy następnych wyborach PiS pewnie obieca każdemu choć po pęczku.

idę sobie w piątek ulicą a tam tylne drzwi do knajpy otwarte bo akurat była dostawa. Wpadła mi w oko skrzynka z pomarańczami ze względu na kolor, patrzę obok, a tam przy skrzynce z warzywami stoi ochroniarz :-))). Myślałem że fiknę ze śmiechu.

Jestem Europejczykiem.

47 minut temu, bubusia napisał:

Tak sobie to tłumaczysz. Jakoś trzeba.

Rzecz w tym że tłumaczy to jak najbardziej trafnie.

2 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

W związku z gwałtownym wzrostem cen pietruszki przy następnych wyborach PiS pewnie obieca każdemu choć po pęczku.

Wzrost tak drastyczny dotyczy starych zapasów 13 zł w hurcie - młode z nacią znacznie tańsze - 3,5 w hurcie .

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Czyli te stare to nasza rezerwa walutowa ?

2 godziny temu, jar1 napisał:

Bóbr po żydowsku to przysmak każdego pisdraka ?

Przez to " po żydowsku " to raczej nie przejdzie. Z tych samych powodów sushi z żubra czy kebab z bobra.

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

asnogrodzianin i jego żona chodzą co dzień do sklepu i widzą. Cie

Słabo, ja biorę sąsiadowi z pola.

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Czyli te stare to nasza rezerwa walutowa ?

Przez to " po żydowsku " to raczej nie przejdzie. Z tych samych powodów sushi z żubra czy kebab z bobra.

Pani Ambasador USA tupnie nóżką i zaczną wpierniczać  "bobra po żydowsku", że hej ?

A pod wódkę koszerną to już będzie pełna rozpusta.

Edytowane przez jar1
2 godziny temu, Lech36 napisał:

Towarzysze to podwładni Prezesa,

A w tym czasie inni towarzysze zasłaniali okna, żeby inny Prezes nie widział transparentu na ulicy, pozostawiając wodza w rzeczywistości wirtualnej. 

12 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Czyli te stare to nasza rezerwa walutowa?

Pewnie to spekulacja i spisek badylarzy. 

Teraz mamy po przednówku od razu sezon ogórkowy. Pamiętam, że kiedyś była między wiosna, często zbywał zimny deszczowy maj. Teraz oprócz powodzi zaraz potem posucha.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Jest we Francji sieć knajp, pod nazwą Buffalo Grill. Poszliśmy tam kiedyś z kumplami i koleżankami towarzyszkami.

Żubra nie jedliśmy, natomiast bizona i owszem.

Do dziś nie wiem, czy te trzy dni, któreśmy potem odchorowali i odcierpieli - to było po tych bizonach, czy może jednak po gorzale, którą chwacko i z poświęceniem bizonaśmy zalewali...

Ot! Pytanie...

To nie ma o czym gadać?

Przez Ciebie postawiłbym butelkę z piwem na kocie?

Oczywście na kocie leżącym na półmisku. Mamy przecież wknd w Bieszczadach.?

Edytowane przez jezz
3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

idę sobie w piątek ulicą a tam tylne drzwi do knajpy otwarte bo akurat była dostawa. Wpadła mi w oko skrzynka z pomarańczami ze względu na kolor, patrzę obok, a tam przy skrzynce z warzywami stoi ochroniarz :-))). Myślałem że fiknę ze śmiechu.

A ja wczoraj byłem na świetnym koncercie.

Widzisz, tym się różnimy.?

Godzinę temu, jezz napisał:

A ja wczoraj byłem na świetnym koncercie.

Widzisz, tym się różnimy.?

Tylko w umyśle Szanownego Kolegi jedno wyklucza drugie. W moim to się nie wyklucza i tym się różnimy :-).

Jestem Europejczykiem.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Tylko w umyśle Szanownego Kolegi jedno wyklucza drugie. W moim to się nie wyklucza i tym się różnimy :-).

Tak, podniecanie się skrzynkami warzyw stojącymi na zapleczu w moim się wyklucza.

11 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Alkohol nigdy nie szkodzi ,tylko zagrycha.

Napisał lekarz. I jak tu ufać lekarzom?

11 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Jest we Francji sieć knajp, pod nazwą Buffalo Grill. Poszliśmy tam kiedyś z kumplami i koleżankami towarzyszkami.

Żubra nie jedliśmy, natomiast bizona i owszem.

Do dziś nie wiem, czy te trzy dni, któreśmy potem odchorowali i odcierpieli - to było po tych bizonach, czy może jednak po gorzale, którą chwacko i z poświęceniem bizonaśmy zalewali...

Ot! Pytanie...

Żubr i bizon to ten sam gatunek mięsa. Dla laika, szczególnie po gorzale nie do odróżnienia, tym bardziej, że nawet niezbyt dobry kucharz potrafi wszystko. Np. podać padlinę z psa , jako potrawkę z królika. W Polsce nie ma chyba sieci "Buffalo Grill", ale są azjatyckie bary przekąskowe, które skutecznie rozwiązują problem bezpańskich psów.

16 minut temu, Zyzol napisał:

W Polsce nie ma chyba sieci "Buffalo Grill", ale są azjatyckie bary przekąskowe, które skutecznie rozwiązują problem bezpańskich psów.

Nie myślałem, że można jeszcze wypisywać takie bzdury.

Zapomniałes jeszcze napisać o gołębiach.

Poza tym psy to my wcinamy w Bieszczadach, takie eko, z wolnego wybiegu.

1 godzinę temu, asterix1 napisał:

Juz dawno nic nie pisaliśmy o Trybunale Konstytucyjnym .

Nic też nie piszecie o sobotnim rendez vous u Grzegorza.

Rozumiem, wknd, nie ma przekazu z Wiejskiej, na gazeta.pl też skromniutko.

8 minut temu, jezz napisał:

Nie myślałem, że można jeszcze wypisywać takie bzdury.

Zapomniałes jeszcze napisać o gołębiach.

Poza tym psy to my wcinamy w Bieszczadach, takie eko, z wolnego wybiegu.

W mojej okolicy odkąd pojawiły się dwa takie bary bezpańskie psy zniknęły z ulic, a przedtem chodziły po nich watahy.

Żeby odeprzeć zarzut o zapominaniu o gołębiach. Te dala występują w dużych ilościach zdziczałe w centrum, grzywacze i synogarlice na obrzeżach. Konsumują je co najwyżej ptaki drapieżne i koty.

Ja tam napisze krotko, komus kto w Polsce zabija psa na zarcie upierd.... bym leb. I tyle w temacie.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

13 godzin temu, jezz napisał:

Słabo, ja biorę sąsiadowi z pola.

Pomarańcze i banany też? To ty taki Piętaszek jesteś. 

2 godziny temu, asterix1 napisał:

zarobieni są ...

Bo to nie chodzi o to żeby pracować tylko żeby brać pieniądze tak jak np. zespół smoleński.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

40 minut temu, jezz napisał:

Rozumiem, wknd, nie ma przekazu z Wiejskiej, na gazeta.pl też skromniutko.

O Grzegorza to ty sie nie martw  jak mniemam to do twoich idoli nie należy

bardziej zacznij sie martwic jak dzieci do szkoły we wrześniu pójdą i burdel po jednej z twoich idolek zastaną

43 minuty temu, jezz napisał:

Pytałem niedawno jednego z Twoich kolegów po wierze na jakim etapie jest temat polskiego samochodu elektrycznego M. Morawieckiego? Nie dostałem odpowiedzi, może Ty masz jakieś informacje prosto z centrali? 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Teraz, Lech36 napisał:

Pytałem niedawno jednego z Twoich kolegów po wierze na jakim etapie jest temat polskiego samochodu elektrycznego M. Morawieckiego? Nie dostałem odpowiedzi, może Ty masz jakieś informacje prosto z centrali? 

Nie przeszkadzaj mu na razie Grzesikiem jest zajęty

Samochód elektryczny będzie … dla Rydzyka. Pewno "jakiś" bezrobotny podaruje...

Zresztą, podobno mamy (cywilizacja) nie więcej niż 31 lat. 

Dość wstrząsający ten artykuł. Szkoda, ze PiS i KK widzi ratunek jedynie w mentalnych cofaniu się do średniowiecza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość glazior

(Konto usunięte)
2 godziny temu, asterix1 napisał:

Juz dawno nic nie pisaliśmy o Trybunale Konstytucyjnym ....

a tam sie dzieje ...

62142805-1156833304487835-79329463468126

zarobieni są ...

Poproszę o link.

Teraz liczą się nie tyle posiedzenia TK co spotkania w mieszkaniu pani prezes Przyłębskiej .Jak prezes z prezesem.

8 minut temu, glazior napisał:

Poproszę o link.

A co, reżimowa telewizja nic na ten temat nie mówiła?

Mnie to absolutnie nie dziwi, Julia Wolfgangowa Przyłębska zajęta przygotowywaniem imprezek dla Prezesa nie ma głowy do rozpraw.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.