Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, jezz napisał:

Nie krępuj się. Śmiało. Skoro o nim piszesz...

Nie krępuję się ale nie mam nic więcej do dodania w tej dyskusji, przynajmniej do czasu aż nie znajdę w twoich postach, oprócz złośliwego zainteresowania przesłanek że coś z tematu rozumiesz.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

7 minut temu, Lech36 napisał:

Bardzo charakterystyczny dla pewnej grupy ludzi sposób myślenia.

Pytanie było do pewnego fragmentu twojej wypowiedzi. To było zresztą bardziej pytanie retoryczne.

Proszę tu pokazowo nie rżnąć głupa.

Teraz, jezz napisał:

Proszę tu pokazowo nie rżnąć głupa.

Fani PiS przeważnie rżną głupów a inni też to muszą znosić. Tak wygląda forum dyskusyjne. Ocena rżnięcia głupa należy do innych uczestników forum. W moim przypadku możesz oceniać, inni też. Ja będę oceniał Ciebie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

6 minut temu, Lech36 napisał:

Uważasz słowo inżynieria finansowa za precyzyjne? Myślisz że "inżynieria" tu pasuje? 

Tal myślę.?

Skąd możesz wiedzieć jak inwestuję:)

5 minut temu, Lech36 napisał:

że coś z tematu rozumiesz.

Z którego, bo poruszasz kilka, łącznie ze Smoleńskiem.

2 minuty temu, jezz napisał:

Skąd możesz wiedzieć jak inwestuję:)

W polski samochód elektryczny Morawieckiego zainwestujesz?

Edytowane przez Lech36

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Fani PiS przeważnie rżną głupów

Od jakiegoś czasu podejrzewam cię o to.

Ocena rżnięcia głupa należy do innych uczestników forum

Dlatego właśnie oceniłem. Nie wymagam przecież od ciebie samooceny.

1 minutę temu, jezz napisał:

Od jakiegoś czasu podejrzewam cię o to.

W polski samochód elektryczny Morawieckiego zainwestujesz? 

Edytowane przez Lech36

W polski samochód elektryczny Morawieckiego zainwestujesz?

Już ci odpowiadałem na to pytanie.

Pamięć mam dobrą.

Wypasioną na świeżym, bieszczadzkim powietrzu.

2 minuty temu, jezz napisał:

Pamięć mam dobrą.

Możliwe. Tego nie neguję. To co zainwestujesz?

Edytowane przez Lech36

14 minut temu, jezz napisał:

Już ci odpowiadałem na to pytanie.

O.K. ;-).

Się dzieje na Podkarpaciu:)

"Jak się nieoficjalnie dowiadujemy, w ciągu ostatniego miesiąca w Ratuszu w Rzeszowie byli przedstawiciele każdej z partii. Z ramienia PO osobiście przyjechał Grzegorz Schetyna. Naiwnie byłoby zapytać, z czyjej inicjatywy do tych wizyt doszło. – Nie czarujmy się. Każdy chciałby mieć na liście naszego prezydenta. On specjalnie o to nie zabiega. Jego zawsze najbardziej interesował Rzeszów – słyszę od jednego z lokalnych polityków. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rządzący swoim PR kładą (niestety) opozycję na łopatki. Oni dokładnie wiedzą gdzie połaskotać społeczeństwo.

Rozdawać, bo większości się nie chce robić.  Najprymitywniejszy chwyt, ale w każdym prymitywnym społeczeństwie to działa.

Postraszyć euro, że będzie drożej (dwie pieczenie na jednym ogniu - dowalenie opozycji i pokazanie gawiedzi, że się o nią dba).

Powoływać się na wartości narodowe i kościelne. Oni doskonale wiedzą, że polskie społeczeństwo to zaścianek Europy, bez tolerancji, choć poza kibolami nikt tego wprost z plebsu nie powie. Dlatego tak umiejętnie grają na całym gender, LGBT itp.

1 godzinę temu, xniwax napisał:

Każdy ma jakieś hobby, ty akurat pielęgnujesz w sobie sowieckie standardy, jak inni przydomowy ogródek.

Totalne nieporozumienie. Fakt że ktoś interesuje się bądź zawodowo (jest historykiem) bądź hobbystycznie problem nazizmu nie znaczy że jest propagatorem hitleRzymu1

(Nie)rząd pochwalił się, że będzie modernizacja 47.letnich czołgów T-72 (!). Czyli, reanimacja dziadków. Dużo wcześniej,  kilkanaście lat temu, znane były opinie doświadczonych wojskowych, którzy określali owo "pudrowaniem g...a" (już wówczas!).

Lecz Mateuszek-kłamczuszek i min. Błaszczak mieli całkiem poważne miny, kiedy ogłaszali start 5.letniego programu owej "modernizacji" jednostek pancernych, kosztującej prawie 2 mld złotych.

Dla porównania, podano informację, że Indie chwaliły się publicznie tymi wozami bojowymi... w 1983 r.

Jak się przypuszcza, po modernizacji T-72, w 2025 r. będzie parada starych raszpli. W tym jesteśmy dobrzy:)

Idziemy do przodu i patrzymy w przyszłość, jak to nieustannie, publicznie ciemniakom kłamie Premier. A robi się.. .na odwrót. Lecz tego nie mówi...

Wkrótce i na husarię przyjdzie czas:) Chyba, dlatego przejęli Janów...

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

10 minut temu, zukzukzuk napisał:

(Nie)rząd pochwalił się, że będzie modernizacja 47.letnich czołgów T-72 (!). Czyli, reanimacja dziadków. Dużo wcześniej,  kilkanaście lat temu, znane były opinie doświadczonych wojskowych, którzy określali owo "pudrowaniem g...a" (już wówczas!).

Lecz Mateuszek-kłamczuszek i min. Błaszczak mieli całkiem poważne miny, kiedy ogłaszali start 5.letniego programu owej "modernizacji" jednostek pancernych, kosztującej prawie 2 mld złotych.

Dla porównania, podano informację, że Indie chwaliły się publicznie tymi wozami bojowymi... w 1983 r.

Jak się przypuszcza, po modernizacji T-72, w 2025 r. będzie parada starych raszpli. W tym jesteśmy dobrzy:)

Idziemy do przodu i patrzymy w przyszłość, jak to nieustannie, publicznie ciemniakom kłamie Premier. A robi się.. .na odwrót. Lecz tego nie mówi...

Wkrótce i na husarię przyjdzie czas:) Chyba, dlatego przejęli Janów...

zebys ty chociaz wiedzial o czym piszesz

12 minut temu, caleb66 napisał:

zebys ty chociaz wiedzial o czym piszesz

Też nie wiem. Wytłumaczysz?

A! Żeziku!

Air Kuchciński za granicę też lata, jak się okazuje. Wkrótce wybieram się do Nowej Zelandii (do Wellington konkretnie), więc gdy nam się terminy odpowiednio zbiegną, to się zabiorę z Ogrodnikiem. Kosztów żadnych nie wygeneruję, moje 40 waliz i 30 kufrów - także nie.

Napisz do pana Złodzieja. Może i w Bieszczady leci wkrótce?

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Pakowanie przed wyjazdem na Antypody

nowe czolgi beda ale przez chciwosc nauczycieli w tej chwili stac nas tylko na modernizacje starych,to rozwiazanie przejsciowe zeby podtrzymac gotowosc bojawa

1 minutę temu, caleb66 napisał:

nowe czolgi beda ale przez chciwosc nauczycieli w tej chwili stac nas tylko na modernizacje starych,to rozwiazanie przejsciowe zeby podtrzymac gotowosc bojawa

Czyli - nie wiesz i po prostu trollujesz.

Uważaj, bo mnie strasznie dzisiaj ręce świerzbią do zgłaszania...

A jeden taki, co łaził za mną od rana, jak smród za wojskiem - swoją dolę już odebrał.

11 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Napisz do pana Złodzieja. Może i w Bieszczady leci wkrótce?

Ja aktualnie nie wybieram się poza granice mojej wsi więc sam wisz.

Ty jak widzę w większej potrzebie.

2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Czyli podobnie jak Lech36 od dwóch dni.

Może przy okazji jego też zgłosisz?

Teraz, jezz napisał:

Ja aktualnie nie wybieram się poza granice mojej wsi więc sam wisz.

Ty jak widzę w większej potrzebie.

Dogadacie się.

Swój ze swojakiem zawsze się jakoś dogada.

A ja, cóż...  Stać mnie na lot Air France'm, ale  "skoro tak zacna persona zaprasza - grzech byłoby odmówić."

(coś ostatnio "gadam Zagłobą". Muszę sprawdzić, czy bielma jakiegoś na oku nie mam, lub dziury na czole)

A jeden taki, co łaził za mną od rana, jak smród za wojskiem - swoją dolę już odebrał.
Napisałem tak żebyś zrozumiał,a ze żeś prosty człek posługujący się prostym dialektem rodem że średniowiecza tom napisał w możliwie prosty sposób, a straszyć to możesz swoją starą? Bo nie wiem do końca z kim tam pomieszkujesz na tej stancji w Krakowie.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

Fakt że ktoś interesuje się

Oczywiście, jednak twoim problemem jest to, że ciebie to nie dotyczy.
Bolszewizm to twój stan umysłu, tak więc zależność, o której piszesz u ciebie nie zachodzi.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

18 minut temu, caleb66 napisał:

nowe czolgi beda ale przez chciwosc nauczycieli w tej chwili stac nas tylko na modernizacje starych,

Nominacja na "wypowiedz" roku... Jak wygląda Twoja chciwość, zarabiasz 5 razy więcej a i tak okradasz swoje dzieci, kupując sprzęt na raty. 

A czy czasami to nie wina lekarzy? Albo niepełnosprawnych? Albo jako suchar roku, że to wina opozycji...

Jak by nie trzeba ładować 250mln w TVP i 250mln w Rydzyka, lub 46tPLN miesięcznie dla pani z NBP z czerwonymi ustami...to by się uzbierało, na nie jeden czołg. 

A może wy***ać w powietrze: nauczycieli, lekarzy, niepełnosprawnych i zostawić tylko panie z czerwonymi ustami...

A może trzeba Ciebie do skarbówki podjebać, przynajmniej akcyzy trochę odzyskają!

17 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Swój ze swojakiem zawsze się jakoś dogada.

A jaki on tam swój. Nie widzielim go nigdy w naszej wiosce.

Godzinę temu, zukzukzuk napisał:

że będzie modernizacja 47.letnich czołgów T-72 (!).

Po co bujasz, nasze wersję są z 1981 roku, wersji rozwojowej produkowanej od 1979 r. w ZSRR.
Złom czy nie złom ale armaty i pociski mają. Obecnie posiadane T-72 pochodzą z produkcji od 1986 r. i te będą modernizowane.
Czechy zmodernizowały swoje T-72 w 2016 r.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nominacja na "wypowiedz" roku... Jak wygląda Twoja chciwość, zarabiasz 5 razy więcej a i tak okradasz swoje dzieci, kupując sprzęt na raty. 
A czy czasami to nie wina lekarzy? Albo niepełnosprawnych? Albo jako suchar roku, że to wina opozycji...
Jak by nie trzeba ładować 250mln w TVP i 250mln w Rydzyka, lub 46tPLN miesięcznie dla pani z NBP z czerwonymi ustami...to by się uzbierało, na nie jeden czołg. 
A może wy***ać w powietrze: nauczycieli, lekarzy, niepełnosprawnych i zostawić tylko panie z czerwonymi ustami...
A może trzeba Ciebie do skarbówki podjebać, przynajmniej akcyzy trochę odzyskają!
No ale to co mam ci napisać, że przetarg ustawiony i że maja zarobić konkretne osoby,nie bardzo kumam o co tobie biega. No i jeszcze ten atak personalny. Po co i tak nie masz wpływu na nic w tym kraju .

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.