Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)
3 minuty temu, jar1 napisał:

sposób na realizację zysków

Też racja.....Ale między zyskiem ze sprzedaży zbrojeniowego złomu , a przyjęciem na klatę ABC [np. 3Mt] nawet parę tyś.km. obok jest jest odczuwalna różnica...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Po II wojnie światowej jeden z najbogatszych krajów świata, teraz symbol upadku ze szczytu na samo dno. Argentyna od wielu lat nie może sobie poradzić z kryzysem i jest ostrzeżeniem dla innych krajów, które podążają jej drogą. Grecji powinna zapalić się czerwona lampa. Polsce także."

Memento dla Polski i władzy która chce się utrzymać przy korycie metodą rozdawnictwa.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

21 godzin temu, cronus napisał:

A coś dostał od TAMTEGO rządu..?

Tak na szybko licząc to Ty na 500+ płacisz od lat 4 czyli od 2016r a na SB-ckie Emerytury łożyliśmy jakieś 70 Lat = czyli 2 Pokolenia..

Ktoś ci to wypomina..?

Czytaj do KOŃCA I ZE ZROZUMIENIEM ?

Ty „zachód” znasz oczywiście z TVN-u ?

Schetyna chce obniżyć wiek emerytalny i rozszerzyć 500+ ..  Nawet Vega by tego nie wymyślił ?

Tow Cronus tak się podoba kato-bolszewizm by PIS....??? !!  Zrób przelew Rydzykowi  !... Bez odbioru z durniami nie dyskutuje... 

I Maryja zawsze dziewica !! 

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Obiektywnie muszę stwierdzić, że PiS nie ma z kim przegrać.

Ma. Sam z sobą.

Jeżeli Nitras wyciągnie, że Kaczor lata co miesiąc na Wawel rządowym samolotem, to może być przełom.

Obiecał pan, że po Kuchcińskim weźmie się za Kaczyńskiego, bo „lata na ministra”.

– Bo lata.

Na którego ministra?

– Z Brudzińskim lata, z Błaszczakiem. Wszystko sprawdzimy. Przecież oni uważają go za przywódcę państwa. Gdy potrzebuje, to musi mieć samolot. Trzeba, to leci. Zdumiewa skala używania przez nich samolotów. Nic więcej nie mogę powiedzieć.

Przed wyborami będzie z tego jakiś chleb?

– Tak, absolutnie.

http://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,25092728,slawomir-nitras-jedyny-pisowiec-ktory-na-mnie-glosuje-to.html
6 minut temu, Sine Metu napisał:

Jeżeli Nitras wyciągnie, że Kaczor lata co miesiąc na Wawel rządowym samolotem, to może być przełom.

Ale gdzie tam, góra kapiszon. Nawet film na jutubie z Kuchcinskim i maloletnia ukrainka nie byłby żadnym przełomem niestety. 

Edytowane przez przemak

nagrywamy.com

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Dla mnie jest ważne,że Polska nie zasługuje na takie rządy jakie mamy obecnie.

PiS wygrał wybory parlamentarne przy frekwencji 50%, trzydzieści lat temu komuna przegrała przed frekwencji 62%.

Elektorat PiS jest karny i zmobilizowany, to te pozostałe 50% ma wszystko w dupie.
26 minut temu, Sine Metu napisał:

Tylko w dużych miastach.

Na prowincji pomyślą - Jarek swój chłop spryciula  - i pójdą po komunię.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Ale gdzie tam, góra kapiszon. Nawet film na jutubie z Kuchcinskim i maloletnia ukrainka nie byłby żadnym przełomem niestety. 
Film nie ważny, fakt. Ale PiS zadarł z dziennikarzami w Sejmie, odcinając im dostęp. Teraz ich okłamał, zrobiła się z tego sprawa ambicjonalna i to dla różnych redakcji.
Pożyjemy, zobaczymy...
26 minut temu, przemak napisał:

Dokładnie, sekta rządzi się innymi prawami niż normalne organizacje polityczne.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Może ktorys z krezusów finansowych wyłoży konkretna kasę za listy poparcia do KRSu.

Az szkoda że nie mam .Chetnie bym wyłożył.. Ze też żadna redakcja się nie pokusi..

Edytowane przez dulon184
6 minut temu, Sine Metu napisał:

Pożyjemy, zobaczymy...

Polska powoli wlatuje w mgłę masowego rozdawnictwa i w tej mgle zacznie przymierzać się do lądowania, na pewno się uda ;-). Zbieżność tego pierwszego zdania ze słynnymi wydarzeniami z roku 2010 przypadkowa ?

Aby wygrać jesienne wybory trzeba skupić się w kampanii praktycznie tylko na służbie zdrowia i socjalu. Jak się okazuje, obecnie Polaków nie interesują specjalnie afery polityczne. Jednym słowem - jest przyzwolenie społeczne (czytaj - mogą kraść, byleby nadal rozdawali).

Smutne to...

Ale właśnie w ochronie zdrowia PiS umoczył najbardziej.To prawdziwe załamanie.I opozycja powinna to nagłaśniać.

Ale właśnie w ochronie zdrowia PiS umoczył najbardziej.To prawdziwe załamanie.I opozycja powinna to nagłaśniać.
Myślę że w kwestii ochrony zdrowia pomogło by zakazanie prowadzenia prywatnych praktyk lekarskich,konowalom robić się nie chce,ostatnio będąc w przychodni lekarz przyszedł se do pracy na 10,powinien zacząć od 8,ja i parę innych osób napisaliśmy skargę mam nadzieję że wyrzuca na zbity pysk takiego,poszedłem po receptę a musiałem czekać 3 godziny,wmawianie ludziom że to wina systemu albo braku pieniędzy to bzdury,skandaliczne zachowanie lekarzy w państwowych placówkach powinno być surowo karane,robią co chcą,spotkać się z tym można w każdej przychodni,płacić więcej oczywiście nie ma co,ponieważ to studnia bez dna ile by nie włożyć to i tak będzie za mało.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

2 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

I opozycja powinna to nagłaśniać.

Opozycja zajęta jest samą sobą i pierdołami, a jak kiedyś przestanie być opozycją dalej będzie zajmowała się samą sobą i pierdołami.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

To sie nazywa tolerancja na miare 21 wieku, swiat nam ucieka:

Czescy pedofile na paradzie LGBTQ w Pradze domagają się uznania swej „tożsamości seksualnej”

Ukryta Zawartość

„Reakcje ludzi były na ogół pozytywne – albo uśmiechali się z rozbawieniem, albo wołali „hej, czechosłowacka społeczność pedofilska!”, albo „to są oni!” Niektórzy przychodzili po dodatkowe ulotki, inni zwracali je ze strachem lub darli. Ale wielu zatrzymywało się, prosiło i obiecywało, że zajrzy do sieci w celu uzyskania lepszych informacji. Była tylko jedna negatywna reakcja, kiedy pewna pani po otrzymaniu ulotki zaczęła głośno krzyczeć i przeklinać. Gdybyśmy spotkali się po raz drugi, gdyby na nas czyhała, mogłoby dojść do konfrontacji. Na szczęście nic takiego się nie stało. Ogólnie zatem uważam, że reakcje były w zasadzie pozytywne lub neutralne.”

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

W Hiszpanii jeszcze do niedawna tzw. próg zgody uważany za zgodne z prawem kontakty seksualne z młodocianymi był na poziomie 14 lat, ostatnio podnieśli tam do 16.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jak to jest, że tych przeogromnie świntych i (sztucznie) rozmodlonych - akurat cudza dupa najbardziej interesuje?

2 godziny temu, caleb66 napisał:

Myślę że w kwestii ochrony zdrowia pomogło by zakazanie prowadzenia prywatnych praktyk lekarskich,konowalom robić się nie chce,ostatnio będąc w przychodni lekarz przyszedł se do pracy na 10,powinien zacząć od 8,ja i parę innych osób napisaliśmy skargę mam nadzieję że wyrzuca na zbity pysk takiego,poszedłem po receptę a musiałem czekać 3 godziny,wmawianie ludziom że to wina systemu albo braku pieniędzy to bzdury,skandaliczne zachowanie lekarzy w państwowych placówkach powinno być surowo karane,robią co chcą,spotkać się z tym można w każdej przychodni,płacić więcej oczywiście nie ma co,ponieważ to studnia bez dna ile by nie włożyć to i tak będzie za mało.

Sam sobie zaprzeczasz.Najpierw chcesz likwidacji prywatnych praktyk lekarskich a następnie podajesz przykłady patologii z państwowej placówki.To o co ci chodzi?A może  leczysz się psychiatrycznie ?To by wiele tłumaczyło.

Jeśli chciałeś mi dopiec to trafiłeś kulą w płot.Bo ja pracuję w państwowej placówce tyle,że na kontrakcie.

1 godzinę temu, xniwax napisał:

Opozycja zajęta jest samą sobą i pierdołami, a jak kiedyś przestanie być opozycją dalej będzie zajmowała się samą sobą i pierdołami.

Nie bardzo rozumiem.Jesteś pisowcem to czemu martwi cię stan opozycji ?

Wojciechu imienniku Jaruzelskiego czasy komuny już się skończyły,jak masz na 8 do roboty to o tej 8 już masz być na stanowisku pracy a jak chcesz se kawkę wypić i zrobić prasowke to przyjdź godzinę wcześniej tak żebyś był o 8 napojony i nakarmiony propaganda z lewackich gazet,pacjent ma być obsluzony o czasie,a jak nie widzisz związku między prywatnymi biznesami lekarzy po godzinach bądź nawet w godzinach pracy a patologia państwowej służby zdrowia to za bystry nie jesteś albo masz klapki na oczach a ja tłumaczyć ochoty nie mam .

Dla ciebie jak widać czasy komuny nie skończyły się.I czasy wysyłania w kamasze.Mamy wolny rynek pracy i nikomu niczego nie zabronisz.Publiczna ochrona zdrowia wali się z powodu niewłaściwego zarządzania przez polityków.Chodzi o sytuację szpitali,o dramatyczną sytuację SORów,o problemy z lekami.Ale skąd masz to  wiedzieć jeśli opierasz się jedynie na TVP.Żyjesz w pisowskiej utopii i nie znasz prawdziwych problemów ludzi.

Dla ciebie jak widać czasy komuny nie skończyły się.I czasy wysyłania w kamasze.Mamy wolny rynek pracy i nikomu niczego nie zabronisz.Publiczna ochrona zdrowia wali się z powodu niewłaściwego zarządzania przez polityków.Chodzi o sytuację szpitali,o dramatyczną sytuację SORów,o problemy z lekami.Ale skąd masz to  wiedzieć jeśli opierasz się jedynie na TVP.Żyjesz w pisowskiej utopii i nie znasz prawdziwych problemów ludzi.
Dziwne że śmiertelność spada jak lekarze strajkuja,poza tym jakimś dziwnym trafem ten dramatyzm w służbie zdrowia przekłada się na rekordowe zarobki lekarzy,zresztą Wojciechu trybiku machiny zwanej służbą zdrowia ta sytuacja nigdy lepsza nie była,ja pamiętam za peło te miasteczka pod szpitalami ,a Arłukowicz to chyba najgorszy minister w historii,także ciesz się koninktora i szanuj czas pacjenta bo to żadna przyjemność sterczec pod gabinetem w którym siedzi lekarz czytający wyborczą popijający kawę i narzekajacy na system .

12 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Dla mnie jest ważne,że Polska nie zasługuje na takie rządy jakie mamy obecnie.

Ok...???  ???

13 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

„.. bardzo chciałbym, by wygrał PiS...”

Co daj pambuk, amen.

Jasne..??

Taką mamy „opozycję” jaki ich elektoratu bełkotanie ???

Ustalcie coś wspólnie bo  jak was Grzesio czyta to nie dziwota że dostaje pierdolca a GłupTusek woli olać własną partię i dać dyla z „ojczyzny”

Widać farbowanemu żabojadowi sfermentowały śliwki w koszernym  bigosie własnej roboty i rzygnął intelektem wprost na AS

róbta tak dalej a marzenia się spełnią na pewno ??? 

16 godzin temu, d-t-x napisał:

Ach, ta nasza "opozycja" - pierdoły. Banda 

Jedyny wasz mądry kolega słuchajcie go cześciej 

Nie Daj Boże..?

13 godzin temu, bubusia napisał:

A tu masz kolego Wojciechu przyklad chamsta. Zauwaz z ktorej strony konfliktu.

Być chamem nic złego zwłaszcza gdy po drugiej stronie mamy całe stado chamów. 

Bo dziś czas Katolików się skończył a nastał czas KATOLI - to taki ewolucyjny system obronny na ww Stado Chamów którzy z lubością ujeżdżają Katolików oczekując by móc im przywalić i w Drugi Nastawiony Policzek..

Katolik nastawi drugi policzek

Katol NIE nastawi drugiego policzka, Katol Odda..????

I to jest nasza odpowiedź na wasze ideologie itp. dewiacje. 

Amen

W dniu 16.08.2019 o 22:39, hi_aro napisał:

@cronus , egon, nie możesz jednak wytrzymać od AS, a już pogrzebałeś je ideologicznie.  

No jak, egon, nie poznajesz. Tylko on tak pisał...

Nieprawda.

Egon jest inteligentny.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

poszedłem po receptę a musiałem czekać 3 godziny,wmawianie ludziom że to wina systemu albo braku pieniędzy to bzdury

Jeżeli powtarzasz receptę, to akurat wina systemu.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.