Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Less napisał:

Demoralizacja budowlańców (i całej klasy robotniczej) była procesem, który cały czas postępował.

Teraz demoralizacja będzie postępować już od wczesnych lat, będzie uczyć się młodych że nie warto pracować wydajnie ponieważ jest władza która w razie niechęci do pracy da odpowiednią zapomogę, oczywiście zabierając ją tym którym chce się jeszcze ciężko pracować.   

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

9 minut temu, Bobcat napisał:

en temat też był tutaj dyskutowany

a oni musieli to przecwiczyc zeby zrozumiec.Jakos mi ich nie zal.Ideea zeby wykonczyc wielkich zeby samemu byc wielkim.Nawet nie pytam na kogo glosowali .

18 minut temu, Lech36 napisał:

Teraz demoralizacja będzie postępować już od wczesnych lat, będzie uczyć się młodych że nie warto pracować wydajnie ponieważ jest władza która w razie niechęci do pracy da odpowiednią zapomogę, oczywiście zabierając ją tym którym chce się jeszcze ciężko pracować.   

Teraz będzie jakiś program Matka+ czy coś takiego. Kasę dostanie kobitka która ma czwórkę dzieci i nie pracowała. I teraz będzie śmiać się z tej która pracowała. Świetna koncepcja!

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, Pasqual napisał:

Nie wolno tak obrażać zmarłych. Edward Gierek co prawda pożyczał, ale tych pieniędzy nie zmarnował - dzięki niemu wielu Polaków do dziś ma pracę i mieszkania

Niestety zmarnował.  Ocenia się że na inwestycje poszło 15-20% pożyczek.  Reszta na zakup niedostępnych w kraju komponentów i na konsumpcję.

inwestycje.Przestarzale i bardzo czesto niepotrzebne.Takie to byly inwestycje jaki to był kraj.

Edytowane przez muls
3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Teraz będzie jakiś program Matka+ czy coś takiego. Kasę dostanie kobitka która ma czwórkę dzieci i nie pracowała. I teraz będzie śmiać się z tej która pracowała. Świetna koncepcja!

Komuna we frontalnym natarciu, chyba nawet Prezes nie spodziewał się że Polacy tak tęsknią za komuną. Propozycja przywrócenia komuny realizowana przez kaczorka trafia na podatny grunt. W końcu człowiek lenistwo ma w genach ;-). 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

i tak panowie mimo calej awantury z austriakiem i afer nadal maja 37 i tak bedzie.

wydadza jeszcze troche i beda mieli 40.A ze przyjdzie czas ze nie bedzie ani na te matki ani na te pracujace to i tak sie wyrowna.

Procent? Żelazny elektorat PiS to jakieś 30% i tego nie ugryzie nic, nawet gdyby pijany Prezes wypiął gołą d... w Sejmie.

Cały bój toczy się o resztę w tym o tych, którzy do tej pory na wybory nie chodzili.

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

Ten temat też był tutaj dyskutowany:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A był, był...

I nikt mi nigdy nie będzie ściemniał, że chodziło o jakąsik tam "godność, przywrócenie tego lub owego, wsparcie czegosik" i tym podobne duperele.

Chodziło WYŁĄCZNIE o zagonienie ludzików do kościołów.

A tu kicha - ni więcej ludzi na mszach, ni w sklepach. A te małe - padają jak muchy.

I, jak już @muls napisał  - nawet pytać nie warto "a na kogoście głosowali ci, którzy tak dziś płaczecie".

Jako ciekawostka:

31 grudnia robiłem ostatnie zakupy - floska, druga, trzecia (gdyby trzeba już koniecznie się upodlić), jakieś chrupki, soki, takie sprawy...

I pytam z głupia frant typa przy kasie - Macie jutro otwarte?

Mamy!

Wywaliłem oczy, i co się okazało?

Prawie się bili o możliwość pracy 1 stycznia. "Spokojny dzień, może ktoś wpadnie po wodę lub piwo, towar sobie poukładamy, trzykrotną (!) dniówkę weźmiemy..."

Sklep - taki sobie, ani duży, ani mały. Osiem kas.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Żelazny elektorat PiS to jakieś 30% i tego nie ugryzie nic, nawet gdyby pijany Prezes wypiął gołą d... w Sejmie.

Też tak sądzę. No, może trochę mniej. 

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

2 godziny temu, muls napisał:

A ze przyjdzie czas ze nie bedzie ani na te matki ani na te pracujace to i tak sie wyrowna.

Zamkną granice i wezmą się za cyklistów.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

A dla noszących okulary program Oprawka+.

Fajnie, bo mi się właśnie zj... zepsuły.

2 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A dla noszących okulary program Oprawka+.

Fajnie, bo mi się właśnie zj... zepsuły.

Chyba i moje przypadkowo się same połamiom ;)

6 godzin temu, Lech36 napisał:

Będziemy mieli (...) "Człowiek z kryształu". 

"Człowiek z kryształu"? Sponsorem spółki Skarbu Państwa, Ministerstwo Kultury. Patronat medialny: TVP, Karnowscy i spółka. Publika: banda marionetek PiS. Zyski: Fundacja Srebrna.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

będzie śmiać się z tej która pracowała

Praca to jest luxus i przyjemność.

6 godzin temu, muls napisał:

inwestycje.Przestarzale i bardzo czesto niepotrzebne

8 lat rządów PO PSL I nie mogę odnaleźć metra nie obetonowanej rzeki w mieście 400 000.

Trawnik w każdym parku obetonowany, dróżka w lasach dookoła miasta każda wyasfaltowana..

Zero natury zdrowia i piękna.

Zwierzęta wybite.

54 minuty temu, Bobcat napisał:

Drugi dziś artykuł w tej sprawie:

Ukryta Zawartość

zapominalscy po kostkę masła będą jechali na stację Orlenu – uważa szef ZPP.

Przerażająca perspektywa.:)

Można będzie w Discovery zrobić dokument jak przeżyć jeden dzień bez masła.

14 minut temu, 747 napisał:

8 lat rządów PO PSL I nie mogę odnaleźć metra nie obetonowanej rzeki w mieście 400 000.

A widziałeś Tamizę w Londynie.

Macki Tuska sięgają daleko.

15 minut temu, 747 napisał:

Zwierzęta wybite.

No co ty, ja dziś przez okno widziałem zająca i trzy sarny.

I przyleciały żurawie. Jak w ruskim filmie.

Ukryta Zawartość

41 minut temu, jezz napisał:

zapominalscy po kostkę masła będą jechali na stację Orlenu – uważa szef ZPP.

Przerażająca perspektywa.:)

Można będzie w Discovery zrobić dokument jak przeżyć jeden dzień bez masła.

Jak się okazuje większość jest przeciwna zakazowi handlu w niedziele i sytuacji że im ktoś będzie odgórnie narzucał jak mają spędzać wolny dzień. Prezentujesz typowo bolszewickie myślenie. Wtedy też władza wiedziała lepiej co jest lepsze dla obywateli niż sami zainteresowani. 16000 małych sklepów które zbankrutetowały i 30% spadek obrotów w tych które przetrwały już Cię nie interesuje. Ważne są podejmowane pod dyktando KK decyzje  reżimu PiS, ugrupowania na które rzekomo nie głosowałeś i którego nie popierasz, ale któremu robisz klakę i włazisz w d... z wazeliną każdym swoim wpisem.

57 minut temu, 747 napisał:

Zwierzęta wybite.

Się rozpędzasz i jak zwykle - mijasz z faktami (delikatnie mówiąc). Skąd się te 300 tys. dzików i polowania wielkoobszarowe? Ruscy nam podrzucili (to też oni?)? 

7 minut temu, Bobcat napisał:

rzekomo nie głosowałeś

Rzekomo. Wypieranie się prawdy, to kolejna PiSowska zagrywka.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

47 minut temu, zukzukzuk napisał:

300 tys

Kolego, dziki zwiększyły populacje dopiero za rządów PiS ..nieco przesadzając..

1 godzinę temu, jezz napisał:

Tamizę w Londynie

Londyn ile ma mieszkańców ..?

Edytowane przez 747
1 godzinę temu, toptwenty napisał:

Czyli nic, jak zwykle.

Nie pytałem ile, tylko - co. 

Grochem o ścianę.

Na twoje obsesje nie ma rady.

Tak dla ułatwienia.

Pytanie-  Co z niego pamiętasz?

Odpowiedź - Wszystko. 

Jeszcze jakiś problem do rozwiązania?

1 minutę temu, 747 napisał:

Kolego, dziki zwiększyły populacje za rządów PiS ..nieco przesadzając..

Dzięki za uświadomienie:) Czyżby to efekt 500+? Bo  na przyrost populacji ludzkiej jakoś nie zadziałało. Może się pomylili i dali lekarstwo dzikom?

No i pisałeś, że zwierzęta były wybite (więc nie tylko dziki). Brawo PiS! 

56 minut temu, Bobcat napisał:

Jak się okazuje większość jest przeciwna zakazowi handlu w niedziele i sytuacji że im ktoś będzie odgórnie narzucał jak mają spędzać wolny dzień. Prezentujesz typowo bolszewickie myślenie. Wtedy też władza wiedziała lepiej co jest lepsze dla obywateli niż sami zainteresowani. 16000 małych sklepów które zbankrutetowały i 30% spadek obrotów w tych które przetrwały już Cię nie interesuje. Ważne są podejmowane pod dyktando KK decyzje  reżimu PiS, ugrupowania na które rzekomo nie głosowałeś i którego nie popierasz, ale któremu robisz klakę i włazisz w d... z wazeliną każdym swoim wpisem.

Od bolszewickiego myślenia specjalistą jesteś ty. 

Wiesz jeszcze co to jest własne zdanie?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.