Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, jezz napisał:

Widzę, że w tym wątku najważniejsze jest napisać komuś głupi jesteś.

Dlatego czterolatki,  dostajecie cukierki jakie wam smakują.

W tym wątku najważniejsze jest by adwersarzowi przysrać bez sensu, zgadza się.
Niewiele wpisów jest na temat, liczy się, by komuś dowalić, nie mając pojęcia ani o polityce, ani o ekonomii.
Ten wątek to taki hyde park i zarazem folwark zwierzęcy, więc czemu się dziwisz, że się do niego niejako dopasowuję,
chociaż jestem mocno zniesmaczony wieloma wpisami?

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Jeśli tak uważasz, to głupi jesteś, sorry.
Zadaj pytanie z ekonomii, a nie z polityki, która jest idiotyczna.

Niestety Koledze swego czasu tłumaczyłem jak krowie na miedzy przygody Czarneckiego.

Nie dość, że nie zrozumiał to szwędał się za mną po różnych wątkach i męczył żeby wytłumaczyć wytłumaczone.

Obawiam się, że teraz będziesz miał z nim ten sam problem.

Jestem Europejczykiem.

Hej, socjalistyczno-narodowi pseudo polacy, czy ten powstaniec jest dla was wystarczającym autorytetem? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

szwędał się za mną po różnych wątkach i męczył żeby wytłumaczyć wytłumaczone.

Klasyka działania funkcjonariuszy frontu propagandowego. 

10 minut temu, hi_aro napisał:

Hej, socjalistyczno-narodowi pseudo polacy, czy ten powstaniec jest dla was wystarczającym autorytetem? 

Ukryta Zawartość

Wiadomo że nie jest. PiS od zawsze stosuje taktykę umniejszania roli i znaczenia AK (jedna z największych armii podziemnych w okupowanej Europie) i zastępowania ich  gloryfikowaniem tzw. żołnierzy zziębniętych czyli jak wynika (również z dokumentów IPN) powojennych band.

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, soundchaser napisał:

nie mając pojęcia ani o polityce, ani o ekonomii.

Ale ty podobno masz pojęcie o ekonomii, to w czym problem.

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Niestety Koledze swego czasu tłumaczyłem jak krowie na miedzy przygody Czarneckiego.

Nic mi nie musisz tłumaczyć o przygodach.

To jak to z tym dokapitalizowaniem, kiedy te straty powstały, z jakiej przyczyny?

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Nie dość, że nie zrozumiał to szwędał się za mną po różnych wątkach i męczył żeby wytłumaczyć wytłumaczone.

Nic nie wytłumaczyłeś i nigdzie się nie szwędałem. Ot kłamczuszek.

Dzzik.

Mądryś chłopina .i picuniok.

Wytłumqacz Ty gorszemu sortowi jak można NIE wykonać wyroku NSA.

Ukryta Zawartość

Tak pomysłaem. Czy TERZ Kaqżdy obywatel może NIE wykonywac wyroków sądowych?

Jak Twoja Swiatła inteligencja Ci mówi?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez dulon184
9 godzin temu, toptwenty napisał:

To żadni intelektualiści, wybitne umysły - to najprymitywniejsi z prymitywnych i to mnie zadziwia. Te kilkanaście osób było w stanie wmówić narodowi, "że Polska w ruinie", "że wystarczy nie kraść" i że Smoleńsk to zamach, który wymaga zemsty narodowej. Te kilka haseł wystarczyło, aby wygrać wybory ...

Ale to nie o tym rozmawiałem z Lechem36.

To znaczy chciałem porozmawiać ale on nie chce.

O co innego pytałem sounda.

Czyli co tam w temacie?

46 minut temu, hi_aro napisał:

Nie przesadziłeś, aby z tym swoim stygmatyzowaniem? Poza tym tak należy pisać "Polacy" - zawsze z dużej litery - tak samo, jak "Żydzi", wśród których znalazłeś sobie autorytet.

A mnie ciekawi, czy twój autorytet Stanisław Aronson, pseudonim "Rysiek" , który twierdzi, że "(...)że polskie społeczeństwo zaczyna zapominać, czym kończy się nienawiść." wystosował list protestacyjny do władz państwa żydowskiego w związku z tą wypowiedzią rasistowską ministra oświaty Rafi Pereca: "Mieszane małżeństwa Żydów, zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych, to drugi Holokaust(...)".

Dla mnie ten były żołnierz wyklęty nie jest autorytetem, a syjonistą wyrażającym opinię o Polsce i Polakach.

23 minuty temu, dulon184 napisał:

Ukryta Zawartość

To jest sk....o!

Jak Prezes UODO (który był niedawno gminnym urzędnikiem, a teraz jest usłużnym aparatczykiem PiS) mo że wstrzymać wyrok NSA? Popierd.liło już ich całkiem:(

Jezzik nam wytłumaczy, może Zyzol? Może coś śmiesznego walnie caleb?

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Ukryta Zawartość

Badzo jestem ciekaw co tam jest na tych listach, że oni tak bardzo bronią się przed ich ujawnieniem. Im bardziej się bronią, tym bardziej jestem ciekaw.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez fozzie

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

27 minut temu, zukzukzuk napisał:

Jezzik nam wytłumaczy, może Zyzol? Może coś śmiesznego walnie caleb?

Jak nie masz nic bardziej śmiesznego do napisania, to skończ te personalne aluzje. Nie musisz podpierać swoich antyPiSowskich wypowiedzi moim nickiem. Spróbuj argumentacją, jeśli potrafisz.

Edytowane przez Zyzol
1 godzinę temu, jezz napisał:

To znaczy chciałem porozmawiać ale on nie chce.

O czym rozmawiać? O Smoleńsku? 
Z zabetonowanymi poglądami sekciarskimi nie kalkuluje się polemizować. Na takie poglądy działa tylko sytuacja praktyczna i to nie zawsze. Na razie sytuacja ogólna nie generuje kłopotów, więc fani PiS cieszą się i klaszczą i nie przeszkadza im destrukcyjna działalność PiS.

56 minut temu, jezz napisał:

Hej, a do kogo się zwracasz?

'hi_aro' przecież napisał wyżej do kogo.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

6 minut temu, Lech36 napisał:

O czym rozmawiać? O Smoleńsku? 

Nie rżnij głupa. 

To jak z tymi funduszami, o których nie pisałeś??

8 minut temu, Lech36 napisał:

hi_aro' przecież napisał wyżej do kogo

Nie, nie napisał.

A tu mały sondaż pokazujący dla kogo tuż przed wyborami może być korzystne granie tematem lgbt,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 minut temu, jezz napisał:

To jak z tymi funduszami, o których nie pisałeś?

O funduszach ani o innych mechanizmach pomnażania pieniędzy z takimi jak Ty nie rozmawiam. Już o tym pisałem. Nie rżnij głupa, albo rżnij mnie to nie przeszkadza.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

1 godzinę temu, fozzie napisał:

Ukryta Zawartość

Badzo jestem ciekaw co tam jest na tych listach, że oni tak bardzo bronią się przed ich ujawnieniem. Im bardziej się bronią, tym bardziej jestem ciekaw.

PiS znalazł się w sytuacji bardzo dla siebie niewygodnej. Publiczne pokazanie na początku kampanii wyborczej że władza ma w d..ie prawomocne wyroki sądowe i nie zamierza ich wykonywać - jest strzałem we własne kolano i powinno być natychmiast wykorzystane przez opozycję jako jeden z istotnych elementów tejże kampanii. Domyślam się że TSUE gdzie toczy się postępowanie w sprawie łamania praworządności w Polsce wykorzysta i ten argument.

Na Nowogrodzkiej widać przekalkulowano że ujawnienie list nazwisk popierających kandydatury do neo-KRS przyniesie jeszcze większe szkody wizerunkowe partii. Albowiem najprawdopodobniej znajdują się tam nazwiska osób dyspozycyjnych politycznie bądź zawodowo, które udzielając swego poparcia wykonywały polecenia służbowe. A coś takiego byłoby dla TSUE nie przesłanką dla twierdzenia o łamaniu niezależności władzy sądowniczej i podporządkowaniu jej politykom - ale dowodem że coś takiego ma miejsce.

Dlatego obecnie dla PiS sytuacja jest nie do pozazdroszczenia, jak w znanym porzekadle: jakbyś nie stanął - d..a z tyłu.

Ukryta Zawartość

18 minut temu, Lech36 napisał:

O funduszach ani o innych mechanizmach pomnażania pieniędzy z takimi jak Ty nie rozmawiam. Już o tym pisałem. Nie rżnij głupa, albo rżnij mnie to nie przeszkadza.

A dlaczego nie rozmawiasz z takimi jak ja?

To ty zacząłeś ten temat, mogłeś cos napisać merytorycznie ale wylądowałeś jak zwykle w tym samym miejscu.

Dzzik nie truj Lechowi o finansach .

Mamy ważniejsze na tapcie .

NIE wykonanie wyroku NSA.

TU  jest problem waszej głupawki.

Odniś się proszę rzeczowo do tematu.Broń swoich porypańców.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

26 minut temu, dulon184 napisał:

Nie oczekuj od razu odpowiedzi w jakichkolwiek niewygodnej dla władzy sprawie. Oni mają odgórne polecenie zbywać takie pytania milczeniem i wekslować rozmowę na jakieś inne, zupełnie nieistotne pier..łki dla odwrócenia uwagi. Odezwą się po jakimś czasie, gdy otrzymają przekaz dnia i wytyczne - wtedy coś Ci się odpyskną.

49 minut temu, jezz napisał:

A dlaczego nie rozmawiasz z takimi jak ja?

Z fanatykami nie ma o czym rozmawiać. Nawet jeżeli ich fanatyzm dotyczy innej dziedziny niż dany temat rozmowy. To są osoby skażone, prawdopodobnie sekciarską nienawiścią.

Dzzik nie truj Lechowi o finansach .
 NIE wykonanie wyroku NSA.
 TU  jest problem waszej głupawki.

Ukryta Zawartość

Opinia publiczna ma to w dupie ,wiec nie ma sie czym podniecac,sądy nie cieszą się zbyt dużym zaufaniem społecznym,nie zmieni to wyniku jesiennych wyborów,z punktu widzenia partii rządzącej nie ma to żadnego znaczenia,chodzi jedynie o ochronę danych osobowych,chyba jasno tłumaczyli w TVN wam. Rodo .
A teraz platfusy piszcie że to kpina i łamanie prawa,bo innych odpowiedzi nie oczekuję.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

51 minut temu, dulon184 napisał:

Dokładnie wykaz spraw do wyjaśnienia jest tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, fozzie napisał:

Ukryta Zawartość

Może być tak, że chodzi nie tylko o nazwiska. Może byhć tak, że mamy do czynienia z mankiem, tzn. ilość osób popierających poszczególne kandydatury jest zbyt mała.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

To tłumaczenie które łyknąć może jedynie kompletny debil. Ty łyknąłeś?
Ja też mam to w dupie .
Jesienią za to pójdę zagłosować zgodnie w własnym sumieniem i bez wahania zagłosuje na PiS, dlatego że uważam że należy odbudować państwo polskie że zgliszczy po poprzednikach,oraz Tusk i ten drugi amator lotnictwa powinni zwrócić pieniądze za prywatne przeloty z Warszawy do Gdańska celem wyprowadzenia psa na spacer,ta sprawa bardziej mnie interesuje od wyroków jakichś tam sądów.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

To tłumaczenie które łyknąć może jedynie kompletny debil. Ty łyknąłeś?

Oczywiście że łyknął na mocy definicji, którą wymieniłeś. 

Tacy w pracy propagandowej wyrządzają swoim mocodawcom więcej szkody niż pożytku. Jak widać dla PiS nawet taka oczywista oczywistość jest za trudna aby zrozumieć.

1 minutę temu, caleb66 napisał:

Ja też mam to w dupie .
Jesienią za to pójdę zagłosować zgodnie w własnym sumieniem i bez wahania zagłosuje na PiS, dlatego że uważam że należy odbudować państwo polskie że zgliszczy po poprzednikach,oraz Tusk i ten drugi amator lotnictwa powinni zwrócić pieniądze za prywatne przeloty z Warszawy do Gdańska celem wyprowadzenia psa na spacer,ta sprawa bardziej mnie interesuje od wyroków jakichś tam sądów.

Kolejna debilna odpowiedź.

3 minuty temu, caleb66 napisał:

a też mam to w dupie .
Jesienią za to pójdę zagłosować zgodnie w własnym sumieniem i bez wahania zagłosuje na PiS,

Ukryta Zawartość

Poza wszystkimi danymi, musisz również określić przewidywany czas pobytu za granicą, zawiadomić o dokładnej dacie wyjazdu i planowanego powrotu, podać nazwę kraju, do którego wyjeżdżasz i nazwisko swojego pełnomocnika (jeśli jest ustanowiony). Jeśli dokonujesz deklaracji online, musisz tradycyjnie podać też swój adres e-mail. To nie koniec – po powrocie do kraju, zgłaszasz jeszcze ostateczną datę przyjazdu do Polski. Podpowiada portal Olkuszdlawas.info

– Taki obowiązek nakłada na nas ustawa o ewidencji ludności – tłumaczą w resorcie. 

Masz paszport z napisem Bóg Honor, Ojczyzna, możesz mieć zepsute wakacje.

Pamiętaj, aby wyjazd zgłosić najpóźniej w dniu opuszczenia Polski. W związku z koniecznością podania faktycznej daty powrotu do Ojczyzny, musisz ponownie przyjść do urzędu po swoim powrocie. Informacja o wyjeździe zostaje zapisana w informatycznej bazie PESEL.

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Dlatego obecnie dla PiS sytuacja jest nie do pozazdroszczenia, jak w znanym porzekadle: jakbyś nie stanął - d..a z tyłu.

"Ciemny lud" i tak nie przywiązuje do tego wagi. Dostał od Państwa na wódę, telewizory i samochody i inne zachcianki i się cieszy, tańczy i klaszcze. Praworządność ma w dupie.

Kiedy Ogrodnik zwróci rzeczywisty koszt przelotów dyspozycyjnym samolotem na jego prywatny użytek? Zwrot wg ceny biletu rejsowym samolotem LOT-u jest tylko udawaniem że coś się zrobiło.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.