Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, jezz napisał:

Ale przecież nie ma przymusu odpowiadania.

Ale zawsze można, pozostając w świecie mediów, napisać coś o wiadomościach w trójce.?

Ja tobie, jako że jesteś medioznawcą, oczywiście wierzę. 

Jednak uważam, po treściach jakie tu zamieszczasz, że jesteś wybitnym specjalistą od tvpinfo.

Musisz dużo oglądać.?

O już piszesz o sobie i do siebie:) Długo nie trzeba było czekać...

Znamienne jest to, że pisowcy i ich poplecznicy są mistrzami manipulacji.

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jak zwykle kłamiesz i mataczysz Zyzol.

A to jest nic innego jak najzwyklejszy atak personalny. W dodatku jego autorem jest użytkownik pouczający Moderację.

12 minut temu, Zyzol napisał:

A to jest nic innego jak najzwyklejszy atak personalny. W dodatku jego autorem jest użytkownik pouczający Moderację.

No widzisz Zyzol jak ty w kółko kłamiesz? To u ciebie jakaś choroba czy nawyk?

Wróćmy do faktów.

8 godzin temu, Lech36 napisał:

Nieroby i nieudacznicy zawsze będą popierać rozdawnictwo. Tak jest w każdym państwie.

3 godziny temu, Zyzol napisał:

Takim głupim komentarzem obrażasz tylko wielu uczciwie i ciężko pracujących ludzi. Nie jest ich winą, że PiS dał im pieniądze. Swoje żale i pretensje kierujesz pod zły adres.

Czy Kolega Lech36 pisze cokolwiek o "uczciwie i ciężko pracujących ludziach". Nie, nie pisze. Pisze o "nierobach i nieudacznikach". To ty stosując swoją ulubioną metodę przypisujesz mu coś, czego nie powiedział po czym walczysz z tym z oburzeniem. Typowe twoje krętactwo które stosujesz z upodobaniem. Jak chcesz z tym lecieć do moderacji to proszę bardzo, mogę ci tylko podziękować za samokrytykę.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

Wróćmy do faktów.

Fakty są takie, że manipulujesz. Bo nie wiesz od czego zaczęła się ta dyskusja. Jak to się mówi - wlazłeś między wódkę a zakąskę.

Edytowane przez Zyzol
Gość

(Konto usunięte)

"Trzaskowski wyjawił też, jakie do tej pory koszty poniosło miasto. "Do tej pory wydane zostało 7 mln zł, żeby ustalić przyczynę awarii. Trzeba było zdjąć tony betonu i trwają prace analityczne. Natomiast to rozwiązanie, które proponujemy według szacunków będzie kosztowało około 12-13 mln zł" - dodał."

niezłe koszty ustalenia przyczyny awarii ?

a to jeszcze nie koniec

być może okaże sie ze będą to koszty podobne do wybudowania nowej nitki...

jak widać po... kemon potrafi wydawać publiczną kase ...

głosujcie na pokemony!

Edytowane przez slawek.xm
34 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Znamienne jest to, że pisowcy i ich poplecznicy są mistrzami manipulacji

2 godziny temu, Zbig napisał:

wszyscy są intelektualistami, bez wyjątku.  Tylko do niektórych to jeszcze nie dotarło.

?

35 minut temu, zukzukzuk napisał:

O już piszesz o sobie i do siebie

Ależ skąd, jesteś w błędzie, do ciebie.

Mogę znaleźć wiele cytatów z twoich wpisów,, potwierdzających twoją wybitną    wiedzę na temat mediów

?

13 minut temu, slawek.xm napisał:

"Trzaskowski wyjawił też, jakie do tej pory koszty poniosło miasto. "Do tej pory wydane zostało 7 mln zł, żeby ustalić przyczynę awarii. Trzeba było zdjąć tony betonu i trwają prace analityczne. Natomiast to rozwiązanie, które proponujemy według szacunków będzie kosztowało około 12-13 mln zł" - dodał."

Może byś sławuś zacytował większy fragment wypowiedzi Trzaskowskiego i podał źródło?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Grzeczny sławek, było tak od razu.

Czyli z tego co czytam rozkucie 100m betonu w tunelu tyle kosztowało.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Grzeczny sławek, było tak od razu.

jeszcze cos zaaportować , podać łapkę , zawyć szczeknąc?

Twoja megalomania przewyższa zdrowy rozsądek

A wystarczyło podać źródło, nie trzeba by podawać łapy.

A co do kosztów - od tego jest RIO, NIK, służby. 70 tys za metr takiej roboty (może 60 tys.) - bo ja wiem?

Samo kucie to z pewnością nie wszystko.

Ale PiSowcy mogą spać spokojnie, Mariuszek Kamiński wszystko prześwietli, tego możemy być pewni.

Swoją sprawność jego służby przecież wykazały przy analizie oświadczenia majątkowego Banasia - 10 miesięcy i jeszcze niczego nie wiedzą.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Było podać, tak ciężko to zrozumieć że muszę powtarzać???

Gdybym sprawdzał każdy pisowski news to nie miałbym czasu na nic sensownego.

Jestem Europejczykiem.

Warto teraz przeczytać ponownie  książki Kapuścińskiego  - wrażenie zupełnie inne niż w młodości. Przeczytajcie albo posłuchajcie, to  się zaczniecie bać tak samo jak ja ? Mi aż ciarki chodziły po plecach...

Edytowane przez Pasqual
2 godziny temu, Pasqual napisał:

Warto teraz przeczytać ponownie  książki Kapuścińskiego  - wrażenie zupełnie inne niż w młodości. Przeczytajcie albo posłuchajcie, to  się zaczniecie bać tak samo jak ja ? Mi aż ciarki chodziły po plecach...

Kapuścińskiego się nie czyta. Kapuścińskiego się zna na pamięć!?

Choć, faktycznie - taki "Szachinszach", czytany przez Radziwiłłowicza zyskuje nową jakość, wartość i wymowę. 

Rewelacja i - posłuchajcie sobie, póki jest na TyRuro.

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

A co do kosztów - od tego jest RIO, NIK, służby. 70 tys za metr takiej roboty (może 60 tys.) - bo ja wiem?

Samo kucie to z pewnością nie wszystk

Nasz kolega może powinien zmienić końcówkę nicka na xs skoro szokują go takie kwoty.

8 godzin temu, slawek.xm napisał:

jak widać po... kemon potrafi wydawać publiczną kase

Wydaje na likwidację skutków awarii. Twoi ulubieńcy natomiast biorą sobie " bo im się należy".

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Wydaje na likwidację skutków awarii. Twoi ulubieńcy natomiast biorą sobie " bo im się należy".

To branie mogło mieć miejsce w czasie budowy rurociągów przesyłowych ścieków i spalarni odpadów. Obecne awarie mogą, ale nie muszą, być na to dowodem. Tego rodzaju strategiczne inwestycje powinny od początku do końca objęte jakąś formą nadzoru. Nie tylko budowlanego. Wygląda na to, że w tych przypadkach nadzoru faktycznie nie było.

Godzinę temu, Zyzol napisał:

To branie mogło mieć miejsce w czasie budowy rurociągów przesyłowych ścieków i spalarni odpadów. Obecne awarie mogą, ale nie muszą, być na to dowodem.

Są raczej dowodem ułomności polskiego prawa zamówień publicznych które w najwyższej preferencji ma taniość. Przeważnie jest tak że tanio = tandetnie. Jeśli ktoś wybiera rozwiązanie nie najtańsze ale najlepsze, najbardziej trwałe, niezawodne - natychmiast ma na karku wszystkie możliwe służby które podejrzewają go o Bóg wie co i musi miesiącami udowadniać że nie jest wielbłądem. Tak było od zawsze.

8 minut temu, Bobcat napisał:

Są raczej dowodem ułomności polskiego prawa zamówień publicznych które w najwyższej preferencji ma taniość. Przeważnie jest tak że tanio = tandetnie. Jeśli ktoś wybiera rozwiązanie nie najtańsze ale najlepsze, najbardziej trwałe, niezawodne - natychmiast ma na karku wszystkie możliwe służby które podejrzewają go o Bóg wie co i musi miesiącami udowadniać że nie jest wielbłądem. Tak było od zawsze.

Od ponad 30 lat wiadomo, że zamówienia publiczne to okazja do niekontrolowanego bogacenia się uczestników takiego postępowania. Tak dzieje się w samorządach, tak dzieje się na szczeblu centralnym. Pozorowana bądź nieudolna działalność upolitycznionych służb jest jedynie przykrywką. Podobnie jak dorabianie tandetnej ideologi do rzeczywistości. I tak było zawsze.

Opowiadał mi kiedyś funkcjonariusz PRL-owskich służb, jak prowadząc sprawę niegospodarności regionalnego potentata w produkcji cegły dostał propozycję korupcyjną. Cegła w i gatunku na budowę domu po cenach gruzu ceramicznego. Zameldował o tym przełożonemu i tu sprawa miała koniec. Dyrektor był mocno partyjny. Moim zdaniem teraz niewiele się zmieniło.

Pamiętacie sprawę z dolomitem, sprzed wielu lat? Te same ciężarówki, które kruszywo w dzień przywoziły,  jako podbudowę autostrady - w nocy je zgrabnie wywoziły do prywatnych magazynów.

Nie pamiętam, jak to się skończyło, bo nie śledziłem tematu, ale do wora poszli kierowcy i szef tego prywatnego burdelu. O szefach budowy, kierownikach, derechorach, tudzież innych kontrolerach - cisza.

A to oni przede wszystkim powinni zostać capnięci za dupska.

Tak się akurat składa, że remontuję apartament w okolicy Porte Maillot. Z okna widzę ogromną budowę - przedłużenie jednej z linii tramwajowych.

Raz w tygodniu pojawia się cała masa (a tak z piętnastu) garniturkowatych (baby też), którzy sprawdzają dzień cały kondycję i zaawansowanie prac, zaglądając w każdą dziurę i robiąc niebotyczne afery, gdy cokolwiek się nie zgadza.

Ale przede wszystkim - codziennie (!!!) jest dwóch szefów nadzoru, wiedzących o każdym worze cementu, lub barierce.

A czemu dwóch? Bo jeden sprawdza drugiego i odwrotnie.

Część już skończona i czynna. I patrzcie! - hula wszystko jak cholera, choć żadnego czarnego złodzieja z kropidłem nie było na otwarciu...

14 godzin temu, Zyzol napisał:

Takim głupim komentarzem obrażasz tylko wielu uczciwie i ciężko pracujących ludzi.

To nie było skierowane do tych uczciwie pracujących tylko do tych wymienionych w poście. Kolega coś chyba źle zinterpretował. Niestety PiS swoją polityką będzie powiększał ilość tych których ten mój post dotyczył (nierobów i nieudaczników). Rozdawnictwo bardzo mocno przyciąga takie grupy społeczne. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 godziny temu, Zyzol napisał:

Obecne awarie mogą, ale nie muszą, być na to dowodem.

A to już pewne że to były awarie a nie sabotaż, spisek, zamach? Gdzie jest "detektyw" Antoni M? A wiem to nie ta opcja, na jego zdolność w tropieniu zamachów i spisków w tym przypadku nie ma co liczyć.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

To nie było skierowane do tych uczciwie pracujących tylko do tych wymienionych w poście. Kolega coś chyba źle zinterpretował. 

Też nie pochwalam rozdawnictwa. Uważam jednak, że było do zbyt daleko idące uogólnienie. 

5 minut temu, Lech36 napisał:

Niestety PiS swoją polityką będzie powiększał ilość tych których ten mój post dotyczył (nierobów i nieudaczników). Rozdawnictwo bardzo mocno przyciąga takie grupy społeczne. 

Nie do końca prawda. Znam taka rodzinę, gdzie rodzice są ludźmi wykształconymi, inteligentnymi i prawymi. Do tego nieźle sytuowanymi, ale z kredytami. Mają trójkę dzieci. 3 x 500 plus odkładają im na konto. Wg twojej szerokiej interpretacji to też są nieroby i nieudacznicy.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

A to już pewne że to były awarie a nie sabotaż, spisek, zamach? Gdzie jest "detektyw" Antoni M? A wiem to nie ta opcja, na jego zdolność w tropieniu zamachów i spisków w tym przypadku nie ma co liczyć.

Niepotrzebnie ironizujesz.

9 minut temu, Zyzol napisał:

Do tego nieźle sytuowanymi, ale z kredytami. Mają trójkę dzieci. 3 x 500 plus odkładają im na konto. Wg twojej szerokiej interpretacji to też są nieroby i nieudacznicy.

Rodzice niepełnosprawnych nie mogą im nic odłożyć na konto bo szczodry dla sprawnych i dobrze sytuowanych PiS kluczy i lawiruje żeby ograniczyć tą pomoc do minimum a najlepiej do zera. Ci dobrze sytuowani biorący 500+ są dowodem na to że polskim państwem teraz rządzą nieroby i nieudacznicy.

9 minut temu, Zyzol napisał:

Niepotrzebnie ironizujesz.

Ale mógł to być sabotaż czy z góry taką wersję wykluczasz? Wyjątkowo na rękę przed wyborami w wymiarze propagandowym była ta awaria dla PiS. 

Edytowane przez Lech36

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.